ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:447/932)

Zdrowe pierniczki owsiane. 105

łyżeczka esencji z wanilii Rozpuszczamy olej kokosowy. Do miski wsypujemy mąkę owsiana i pełnoziarnistą oraz sodę oczyszczoną. Mieszamy i misę odstawiamy na boku. Do drugiej miski dodajemy jajko, wanilię, cynamon, imbir, sól, syrop klonowy i olej kokosowy. Miksujemy by połączyć składniki. Nastąpienie mokre składniki przelewamy do miski z mąką. Zaczynamy mieszać i ugniatamy ciasto. Z zagniecionego ciasta formujemy kulkę

Zdrowy Styl Joanny
Naleśniki z mąki żytniej razowej z nadzieniem serowo-kokosowym 180

szklanki) i płatki owsiane i mieszamy, tak aby uzyskać jednolitą masę. Mąkę sypiemy ostrożnie, tak by ciasto naleśnikowe nie było zbyt gęste ponieważ naleśniki będą pękać. 3. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie serowe. Twaróg przekładamy do miseczki, dosypujemy 3 łyżeczki wiórek kokosowych i 1 łyżeczkę cukru waniliowego (lub stewii dla dbających o linie) i odrobinę mleka i mieszamy, wyrabiając na gładką

Zdrowo kolorowo lifestylowo
Naleśniczki jajeczno-migdałowe 70

masła klarowanego lub oleju kokosowego do smażenia. Sposób przygotowania Najpierw miksujemy jajka z mlekiem. Następnie dodajemy mąkę i jeszcze raz wszystko miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy masło klarowane na specjalnej płaskiej patelni do smażenia naleśników. Ciasto naleśnikowe nakładamy chochelką na całą powierzchnię patelni. Smażymy na średnim ogniu z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Lubicie naleśniki? My uwielbiamy! Szczególnie(...)też taki, że można je zjeść na zimno później. Więc spokojnie mogą nam towarzyszyć jako przekąska podczas długich spacerów albo wycieczek rowerowych. Spróbuj także: naleśniki z kaszy manny, naleśniki kokosowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Naleśniczki jajeczno-migdałowe pochodzi z serwisu Natka-Pietruszki.pl

Natka Pietruszki
PLACUSZKI NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO Z OWOCAMI 679

naczyniu/dużej misce i zmiksować blenderem, bądź ręcznie rózgą do otrzymania gładkiej stosunkowo gęstej masy. Ciasto wylewać przy pomocy większej łyżki na rozgrzaną nieprzywierającą patelnię. Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor z odrobiną tłuszczu ( ja smażyłam na oleju kokosowym, bo najlepiej się sprawdza). Przewracać na drugą stronę gdy powierzchnia placka pokryje się pęcherzykami powietrza*. Odkładać

Calzonella.com
PIZZA Z SOSEM DYNIOWYM I JARMUŻEM (BEZ DROŻDŻY I GLUTENU) 178

Moje ciasto zawsze wychodzi idealne, delikatnie chrupiące, bardzo smaczne. Spróbujcie sami! Składniki na pizzę o średnicy 30 cm: ciasto: 1 szklanka mąki gryczanej, 3/4 szklanki mąki owsianej bezglutenowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 100 ml chłodnej wody, 2 łyżki zimnego oleju kokosowego, 1 płaska łyżeczka soli, 1 łyżeczka oregano. sos: 1/4 małej dyni Hokkaido, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka nieaktywnych płatków(...)liści jarmużu (u mnie typ nero), 1/2 białej cebuli, 4 ząbki czosnku, 3/4 małej cukinii, 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych, ewentualnie: starty na drobnych oczkach wegański ser żółty. Wykonanie: ciasto:  Mąki mieszamy z solą i oregano, dodajemy olej i wodę i zagniatamy ciasto. Wałkujemy na papierze do pieczenia na płaski placek. Wykładamy wraz z papierem na formie. Ewentualnie palcami

Jeść, by żyć w zdrowiu
Torcik naleśnikowy 132

pieczenia. Miksujemy, aż nie będzie grudek i odstawiamy na 15 minut. Schłodzone ( 2 doby w lodówce) mleczko kokosowe przekładamy do drugiej miski (tylko stałą, białą część), dodajemy pozostałe składniki kremu i miksujemy razem. Odstawiamy krem do lodówki. Rozgrzewamy patelnię i nalewamy porcję ciasta, rozprowadzamy na całej patelni i smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki schładzamy. Na talerzu układamy jeden naleśnik, smarujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Cytrusowa Babka z nadzieniem różanym 209

jego ucierania dodałam glukozę co równocześnie wpłynęło na strukturę i barwę wierzchu ciasta. Składniki :  220 g mąki pszennej typ 450 3 jajka (L) 250 g cukru  90 g masła w temp. pokojowej  50 glukozy krystalicznej rozrobionej w 3 łyżkach wody 100 g wiórków kokosowych  150 ml  śmietanki kremówki  skórka otarta z 1 cytryny(...)połączenia. Glukozę rozprowadzamy z 3 łyżkami wody i dodajemy do masy. Wiórki kokosowe podprażamy na suchej patelni cały czas mieszając by ich nie przypalić. W momencie gdy zaczynają się rumienić zdejmujemy z ognia i przesypujemy na papier lub do osobnego naczynia by nieco przestygły. Przestudzone dodajemy do ciasta.  2. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i ucieramy chwilę

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowe muffiny z nadzieniem orzechowym 147

zjedzeniu tylko jednej sztuki (pitu pitu). Składniki na 6-8 babeczek: ciasto: 150 g mąki pszennej 200 ml mleka sojowego 1 mały banan 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g cukru (trzcinowego nierafinowanego) łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 30 g masła kokosowego lub oleju roślinnego nadzienie: około 150-200 g masła orzechowego (łyżka na każdą(...)dekoracji/około 2 łyżek Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę z dodatkiem masła kokosowego. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę, dodaj cukier, sól i rozgniecionego banana. Wymieszaj całość z roztopioną czekoladą i mlekiem. Do każdej papilotki na spód nałóż 2 łyżki ciasta, na to łyżkę masła orzechowego, łyżeczkę dżemu i zwieńcz łyżką ciasta i kilkoma orzeszkami. Całość

greenscarf
Szybki ucierany torcik bezglutenowy z czarną porzeczką 133

niskosłodzoną domową konfiturą z czarnej porzeczki. SKŁADNIKI na tortownicę 17 cm: CIASTO – składniki muszą mieć temperaturę pokojową: 110 g Mix-C Schar 5 g bezglutenowego proszku do pieczenia 65 g masła 100 g cukru trzcinowego łyżeczka domowego cukru waniliowego 2 jajka 65 ml domowego mleka kokosowego szczypta soli DODATKOWO: masło i mąka do foremki 6-8 łyżek domowej konfitury(...)cukrem waniliowym, następnie pojedynczo dodać żółtka, a następnie porcjami przesianą mąkę i mleko kokosowe. Masę wymieszać dokładnie, aby nie było grudek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać porcjami pozostały cukier. Pianę przełożyć do masy i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię, od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około

Kuchenne zapiski Edyty
Racuszki z jabłkiem i bananem 195

duże twarde jabłko olej do smażenia DO PODANIA: płynny miód – u mnie lipowy wiórki kokosowe Wykonanie: Do miski wlałam zsiadłe mleko, dodałam żółtka oddzielone od białek, sodę oczyszczoną, cukier wanilinowy i ocet. Roztrzepałam. Dosypałam przesianą przez sitko mąkę i wymieszałam łyżką na w miarę jednolite ciasto. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyłam z ciastem. Owoce opłukałam(...)kosteczkę. Dodałam do ciasta i wymieszałam. Na patelni rozgrzałam olej, łyżką nakładałam ciasto i na wolnym ogniu smażyłam na rumiano z obu stron. Bezpośrednio z patelni przekładałam na papierowy ręcznik, aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe racuchy ułożyłam na talerzach, polałam płynnym miodem i posypałam wiórkami kokosowymi

Kuchenne zapiski Edyty
Kokosowo- krówkowa kostka bez pieczenia 156

wykładamy na warstwę herbatników. Drugą warstwę herbatników przed nałożeniem namaczamy w likierze toffi. Pozostały krem mieszamy z wiórkami kokosowymi i wykładamy na herbatniki. Przykrywamy jeszcze jedną warstwą ciastek. 2.  Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Smarujemy wierzch ciasta i posypujemy posiekanymi drobniutko orzeszkami i płatkami białej czekolady. Chłodzimy w lodówce przed podaniem. Ciasto równie dobrze możemy włożyć

Kuchnia w czekoladzie
Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym 556

środka zależy wyłącznie od naszej fantazji. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowo-kawowy. Idealny będzie również karpatkowy, czekoladowy czy kokosowy. Do masy na ciastka możemy dodać również kakao i zrobić kakaowe orzeszki. Ciastka nie są specjalnie trudne do wykonania. Ciasto zagniata się błyskawicznie, ale do ich wykonania potrzebna jest specjalna patelnia, która nada naszych orzeszkom właściwy kształt. Nie nakładajmy zbyt dużo

Mieszam w Garnku
Ciasteczka guziki 85

guziki. 15 dkg mąki kokosowej 25 dkg mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 12 dkg cukru pudru 1 jajko 1 żółtko 15 dkg masła kokosowego 5 dkg suszonej żurawiny Jak zrobić ciasteczka guziki. Mąkę pszenną przesiać do miski, dodać mąkę kokosową, cukier puder, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz miękkie masło kokosowe. Ucierać do momentu, w którym(...)składniki zaczynają łączyć się w całość. W tym momencie dodać jajko, żółtko oraz żurawinę a następnie zagnieść ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut . Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować na grubość około 7-u milimetrów. Z ciasta wycinać kółka o średnicy 4-ech centymetrów. Po środku każdego kółka robić nakłucie widelcem. Ciastka ułożyć

MeCooks
Rolada Rafaello z truskawkami. 192

wiórków kokosowych około 420 g truskawek płatki migdałowe do dekoracji Sposób przyrządzania: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, cały czas ubijając. Mąkę i proszek do pieczenia połączyć i przesiać do masy jajecznej, wszystko delikatnie wymieszać łopatką. Dużą blachę do pieczenia (z piekarnika - 30 x 40 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i rozsmarować na niej ciasto. Piec około(...)oraz amaretto i powoli wymieszać. Na końcu dodać wiórki kokosowe. Truskawki umyć, osuszyć, odszypułkować i pokroić na mniejsze kawałki (część zostawić do dekoracji). Roladę delikatnie rozwinąć, rozłożyć na niej część kremu i truskawki, ponownie zwinąć. Udekorować pozostałą częścią kremu, truskawkami i płatkami migdałowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Ciasto najlepiej zjeść dość szybko, bo krem nasiąknie sokiem z truskawek

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania