ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:447/932)

ciasteczka pina colada 124

mogę się tam znaleźć (choć jakoś nie specjalnie mi żal) to przynajmniej pocieszę się ciastkiem. Delikatne klasyczne kruche, wzbogacone warstwą kokosowe bezy i przełożone dżemem z ananasa i marakui. Dwa kęsy i jestem w tropikach:) Składniki: na ciasto kruche: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli na bezę: 2 białka 1/2 szklanki cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Wegańskie zdrowe pierniczki 150

przyprawą do pieczenia, szczyptą soli, cynamonem i imbirem w proszku. Banana obrać ze skórki, zmiksować blenderem do gładkości z olejem kokosowym i melasą.  Bananową masę wymieszać z suchymi składnikami w misce, następnie zagnieść dłońmi w jednolitą kulę ciasta. Ciasto od razu rozwałkować na stolicy oprószonej mąką, wykrawać dowolne ciasteczka i umieszczać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Kakaowe gofry z quinoa ze smażonymi truskawkami (bezglutenowe, wegańskie) 120

łyżkami wody, wymieszać i odstawić na 2 minuty.  5. Do składników suchych dodać mokre, tj. siemię lniane, banana, olej kokosowy i mleko roślinne. Dokładnie wymieszać i odstawić na 10 min. (w tym czasie rozgrzać gofrownicę). Jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodać 1-2 łyżki mleka roślinnego.   6. Ciasto nalewać partiami i piec dłużej niż w instrukcji urządzenia

Domowa Cookierenka Agi
CHLEBEK GRYCZANY Z CHIA 128

ciepłą wodą i dodać miód.Odstawić na ok.15 min. Z podanych składników wychodzą dwie małe keksówki. Keksówki posmarować tłuszczem oprószyć mąką kokosową.. W trzeciej misce wymieszać wszystkie suche składniki ,dodać chia ,drożdże,letnią wodę i dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało gęstą konsystencje,proszę się tym nie przejmować .Przełożyć ciasto do keksówek i odstawić na ok.45-50 min.do wyrośnięcia.. Wierzch

Mała w garnku miesza
Uszka bezglutenowe, bez zbóż, paleo. 140

wody, czekamy aż wypłyną na wierzch i gotujemy jeszcze przez około 3 minuty. Trzeba się trochę uwijać przy przygotowywaniu ponieważ kiedy ciasto zbytnio przeschnie mają tendencję do rozpadania się. Po obgotowaniu, rozgrzewamy na patelni masło klarowane lub olej kokosowy, wrzucamy nasze uszka bezglutenowe i smażymy je jeszcze z każdej strony przez około 3 minut . Smacznego! Artykuł Uszka bezglutenowe, bez zbóż

PaleoLife
MAKOWIEC DWU WARSTWOWY 143

godz .do lodówki.   Nadzienie: ~~~~~~~~~~ puszka duża gotowego maku 1 słoik wiśni   2 słoiczki dżemu wiśniowo-kokosowego   Polewa: ~~~~~~~~~~ 10 dag ciemnej czekolady 4 łyżki mleka 2 łyżeczki masła lub gotowa polewa   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Jedną porcję ciasta wałkujemy i układamy w formie wyłożonej papierem,na nie jeden słoiczek dżemu(jak nie mamy może być inny lub użyjmy kupny wiśniowy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kilka słów o gofrownicy Dezal 301.6 PROFI + przepis na gofry kokosowe. 170

więcej) dowolny aromat 2 płaskie łyżki cukru (u mnie z kwiatu kokosa) szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka wiórków kokosowych Obie mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodać pozostałe składniki (bez wiórków kokosa). Uwaga: Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję, jednak odchodzić bez problemu od łyżki. Odstawić na 15 minut. Gofrownicę natłuścić i dobrze rozgrzać. Do ciasta

Poranek na słodko
“Dieta paleo po polsku” – recenzja 157

miodu. Przeglądając przepisy zaznaczyłam sobie do ugotowania: zapiekane awokado z jajkiem, ryż z kalafiora, dynię z chorizo, pizzerki z dyni piżmowej, ciasto bananowe, pina colada i pulpeciki rosołu. Na pewno zrobię tort z arbuza i kawę z tłuszczem kokosowym. Chętnie obejrzę też nagranie Christiny Warinner z konferencji Tedx, które jest polecane w tej książce     Dieta paleo po polsku

Ugotowane pozamiatane
Ciasto ze śliwkami 132

wlewać olej, jogurt.M ąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem cytrynowym.Dodać do utartych jajek i delikatnie wymieszać łyżką. Wlać ciasto do blachy [ u mnie blaszka aluminiowa Gosia]i ułożyć śliwki, można posypać cukrem [ u mnie cukier kokosowy]. Piec w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut

Moje domowe kucharzenie
Herbatniki kokosowe 183

pieczenia. Kto się skusi? (około 15 sztuk (*))  50g masła/margaryny 80g cukru 1 jajko 130 mąki pszennej 40g wiórek kokosowych 1 szczypta soli. Wszystkie składniki szybko zagnieść i schłodzić  lodówce - przez około 30-60 minut. (Jeśli ciasto po schłodzeniu jest nadal lepiące - można dodać odrobinę mąki.) Po tym czasie ciasto rozwałkować (podsypując mąką) na grubość

Di gotuje
Kakaowa tarta z cytrynowym kremem lemon curd 163

chciałam pozbywać się drobinek skórki cytrynowej. Do zmiksowanego kremu, jeszcze ciepłego, dodać masło i zmiksować do uzyskania aksamitnego kremu. Na upieczone ciasto wyłożyć ciepły jeszcze krem cytrynowy. Tartę podawać dobrze schłodzoną w lodówce. Lubicie tarty? Może spróbujecie także kokosowej tarty z bitą śmietaną i bezami ? A może waniliowej tarty z gruszkami lub kakaowej tarty z musem z rabarbaru i melona

Codzienna kuchnia niecodzienna
Babka kokosowa z morelami 146

około 1/2 minuty na średnich  obrotach miksera w misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać żurawinę, morele i mleko kokosowe, następnie stopniowo wmieszać do masy jajecznej foremkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką lub bułką tartą napełmić ciastem. Piec w 180`C 55-60 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy babka jest upieczona wystawić foremkę z piekarnika. Po 10 minutach uwolnić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik Dekoracyjny 356

pieczenia,  połowę schłodzonego ciasta  trzemy na tarce o dużych oczkach. Wykładamy masę serową, na nią trzemy drugą połowę ciasta. Sernik pieczemy około 1 godz w temperaturze 180 stopni C. Sernik po upieczeniu możemy posypać wiórkami kokosowymi. Sernik  wykonaniu Alicji  Smacznego

kgwjanczewo
Czekoladowe babeczki bez cukru 109

łyżki kakao Do posypania kilka pistacji 1. Składniki suche przesiej przez sito. 2. W osobnej misce wymieszaj składniki mokre (olej kokosowy najpierw rozpuść w garnku). 3. Suche składniki wsyp do mokrych i delikatnie wymieszaj do połączenia. 4. Ciasto nie może być zbyt płynne, w razie problemów dosyp mąki. 5. Przelej do papilotek (do 3/4 wysokości). 6. Piecz

Powiedz dietom nie
Kokosanki II 153

małe opakowania lub jedno duże) Wykonanie: Białka ubijam na sztywna pianę dodając porcjami cukier. Miksując, wsypuję proszek budyniowy i wiórki kokosowe. Piekarnik rozgrzewam do temperatury 180'C . Blachę wykładam papierem do pieczenia i kładę łyżeczką niewielkie porcje ciasta. Wstawiam do piekarnika na 12-15 minut uważając by nie spalić kokosanek. www.comfortfood.pl Biorę udział w Rozdaniu u Marty z bloga

Ciasteczkowy Potwór
Żytnie placuszki czekoladowe z twarożkiem kokosowym i kiwi 121

pieczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ciemnego kakao Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych  dojrzałe kiwi Rozgrzać patelnię. Wymieszać wszystkie składniki za pomocą łyżki. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa lub ceramiczna, można przesmarować ją odrobiną oleju/masła/oliwy. Smażymy

Chocolate Muffin Blog
Jaglanka kokosowo - bananowa :) 145

późno odkryłam inne zastosowanie batonów Zmiany Zmiany , bo przecież można je dodać także o innych potraw - owsianek, jogurtów, omletów, placuszków, ciast, muffinek itd. Składniki: 300 ml mleka 45 g kaszy jaglanej słodkiej 3/4 banana 1 łyżka wiórków kokosowych Dodatki: 1/4 banana 1 łyżka jagód goji 1/2 batona Lewy Sierpowy Przygotowanie: Zagotuj mleko. Wsyp kaszę i wiórki kokosowe. Zmniejsz ogień

Zdrowie na języku :P
Babka kokosowa 135

koniec ucierania ( nie przerywając ucierać) dodać stopniowo po jednym jajku. Do utartej masy dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i na końcu mleko. Wszystko dokładnie zmiksować. Formę z kominem wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do formy. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni C. Po upieczeniu babkę wystudzić

Na słodko lub wytrawnie
Sernik kokosowy na jogurcie greckim 161

dolną półkę piekarnika).       Pół godziny przez wyjęciem sernika z piekarnika wylewamy odpowiednio wcześniej przygotowany wierzch: wiórki kokosowe prażymy na patelni, a następnie łączymy z rozbełtanymi jajkami i śmietaną. Być może będzie trzeba podpiec ciasto odrobinę dłużej niż przepisowe 1,5 godziny, zależy jak wysoką macie blachę. Za oknem już w sumie wiosna, jakoś tak pozytywnie bardzo

sama złodycz
KOKOSANKI. 192

ziemniaczanej. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni, a blachę wykładam papierem do pieczenia (można ew. natłuścić i wysypać mąką). Następnie do masy kokosowej dodaję porcjami białka, delikatnie łącząc składniki w jednolitą masę. Za pomocą łyżeczek lub zwilżonych dłoni wykładam ciasto  i formuję ciasteczka. Wstawiam do pieca i piekę około kwadrans, aż nabiorą rumieńców. SMACZNEGO!   Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
CIASTO ZOSI 177

warto go zrobić, gdyż smakuje wspaniale :) Dodatkowo pięknie prezentuje się na stole. Polecam :)  SKŁADNIKI NA CIASTO : margaryna 250 g 6 jaj 25 dag cukru 30 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka amoniaku mały cukier waniliowy 2 łyżki wiórków kokosowych 10 dag zmielonych orzechów 2 łyżki kakao, łyżka wody DO PRZEŁOŻENIA :  słoik dżemu wiśniowego

Pani na deser
TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 202

dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.Ciasto nie może być zbyt zbite bo wyjdzie suche. Ciasto umieścić w formie i wstawić do piekarnika. Piec przez ok 25-30 minut w temperaturze 190° C. W międzyczasie przygotować

Ola la LCHF
Makowa panienka 185

makiem i krem na bazie budyniu z nutą cytrynowego smaku jest bardzo orzeźwiający. Ciasto pięknie się prezentuje i jest idealne do kawy. Składniki: na biszkopt: 8 białek 4 żółtka 150 g drobnego cukru 150 g suchego maku 100 g zmielonych migdałów 100 g wiórków kokosowych na krem: 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)jajka pół szklanki cukru cukier waniliowy 1 kostka miękkiego masła (200 g) pół szklanki soku ze świeżo wyciśniętych cytryn otarta skórka z jednej cytryny oraz: 100 g wiórków kokosowych(uprażonych na suchej patelni na złoty kolor) pół szklanki wody z sokiem cytrynowym i cukrem pudrem do nasączenia biszkoptu słoiczek dżemu np.z czarnej pożeczki Wykonanie: Białka ubić na sztywno i dodawać

Pysznie & Pięknie