puszysta, wlewam ubijając nasz syrop z oleju i soku ananasa. 4. Do powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe, cynamon, sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając. 5. Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6. Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. 7. Na koniec
pichciszto18cm): Biszkopt: -3 duże jajka -50g ksylitolu -50g mąki kukurydzianej -30g mąki ryżowej -20g skrobi ziemniaczanej „krem” Warstwa kokosowa -200g serka homogenizowanego -200g śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) -ksylitol -3 łyżeczki płaskie żelatyny + 3 łyżki gorącej wody Warstwa mango -350ml pulpy z mango -ksylitol -3 łyżeczki płaskie żelatyny + 3 łyżki gorącej(...)tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia wlewamy ciasto na biszkopt. 7. Biszkopt piec w 170’C ok 30 minut. 8. Po upieczeniu uderzyć delikatnie blaszką o blat aby biszkopt nie opadł. 9. Po wystudzeniu boki oddzielić nożem, wyciągnąć biszkopt i podzielić go na dwa blaty. KREM warstwa kokosowa i mango W osobnych pojemnikach zrobić dwie masy na warstwy. Wszystkie
Candy Pandassobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce soku z pomarańczy lub zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez
Ola la LCHFoleju kokosowego (może być inny roślinny, ale kokosowy najlepiej się sprawdzi) płaska łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżka mąki kukurydzianej szczypta soli Przygotowanie: Zblenduj płatki, ale nie na mąkę, powiedzmy pół na pół, dzięki temu będą chrupiące. Można też użyć 100 g maki owsianej i 100 g płatków bez blendowania. Rozpuść olej kokosowy i zblenduj na gładką(...)masę razem z cukrem i bananem. Połącz wszystkie składniki. Po wymieszaniu ciasto się ciut lepi, ale nie przeszkadza to w formowaniu. Porcję ciasta nabieraj dużą łyżką (taką do jedzenia zupy), w dłoniach uformuj kulkę i rozpłaszcz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, im cieńsze tym bardziej chrupiące będą po upieczeniu. Piecz ciacha 10-12 minut w temp. 180 C. Ciastka
greenscarfI tak moje jesienne przepisy zastał śnieg, ale nie zamierzam rezygnować z pokazania ich. W końcu, grzechem byłoby zachować to ciasto tylko dla siebie. Delikatnie słodkie
Fitsweet.meŚnieżny Puch to ciasto pyszne, delikatne i lekkie. Dodatkową jego zaletą jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, trzeba tylko poczekać cierpliwie aż stężeje i
Pieprzyć z FantazjąBatoniki daktylowo-orzechowe to idealna przekąska dla wszystkich poszukujących zdrowych słodyczy. Proste składniki, niewiele pracy, bo przygotowanie batonów ogranicza się jedynie do wymieszania. Dobór składników możesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!swoim bliskim. Myślę, że wśród moich propozycji każdy znajdzie coś dla siebie. COŚ SŁODKIEGO 1. Deser kawowy 2. Kulki migdałowo-kokosowe 3. Babeczki z mandarynką 4. Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową 5. Owocowe pralinki 6. Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek SAŁATKI 1. Sałatka z kurczakiem i camembertem 2. Kolorowa sałatka 3. Sałatka z kaszą bulgur
Z notatnika dietetykabiszkopt nasączony kawą, słodki krem budyniowy z dużym dodatkiem chałwy waniliowej, z obsypką na bazie prażonych orzechów laskowych, chałwy i wiórków kokosowych idealnie się ze sobą komponuje. Tort chałwowy z konfiturą porzeczkową -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikpieczenia. Banany rozgnieć na mus. Dodaj je do mąki. W kubku wymieszaj jajka z jogurtem lub mlekiem i rozpuszczonym olejem kokosowym. Mieszankę dodaj do mąki. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, następnie dodaj do nich posiekaną, gorzką czekoladę. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Potem piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po przestygnięciu. Smacznego Artykuł
365 dni dookoła kuchnibiszkopt nasączony kawą, słodki krem budyniowy z dużym dodatkiem chałwy waniliowej, z obsypką na bazie prażonych orzechów laskowych, chałwy i wiórków kokosowych idealnie się ze sobą komponuje. Tort chałwowy z konfiturą porzeczkową -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikjednej misce łączymy składniki suche: mąka, wiórki kokosowe, soda, cynamon mielony, imbir. W drugiej misce mieszamy jajka i przestudzony olej kokosowy. Jajka z olejem roztrzepujemy trzepaczką na gładką masę. Następnie wszystkie składniki razem mieszamy i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę. Z ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. By ciasteczka wyszły
Pomysłowa kuchniaspód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm włożyć 1 część biszkoptu i nasączyć esencja herbaciano - cytrynową. Następnie wyłożyć połowę masy kokosowej i ułożyć przekrojone na pół truskawki (lekko docisnąć w krem). Na truskawki ułożyć drugi blat ciasta, nasączyć i posmarować pozostałym kremem. Wyrównać i ułożyć pokrojone na pół truskawki. Wstawić do lodówki na chwilę by masa stężała. Po lekkim
Ciastka - domowe słodkościKurczak w czerwonym curry z ryżem to bardzo szybkie danie do przygotowania. Jednak przed smażeniem, namoczymy kurczaka w mleku przez co stanie się jeszcze bardziej delikatniejszy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łyżka ekstraktu waniliowego Wykonanie: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz orzechy. W drugiej misce połączyć płynny olej kokosowy z miodem i ekstraktem waniliowym. Dodać mokre składniki do suchych i bardzo dokładnie wymieszać. Nabierać ciasto łyżką, w wilgotnej dłoni formować kulki i umieszczać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczać zwilżonym w zimnej wodzie widelcem. Piec
Healthy food explorer