ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:440/932)

Gofry churros 96

ciasta parzonego, składającego się z mąki, masła, jajka i wody. Gotowe churros podaje się solo lub z filiżanką gorącej czekolady, wtedy nazywa się je chocolate con churros . Moja wersja to taka wariacja na temat churros, ponieważ po pierwsze nie są smażone tylko pieczone w gofrownicy, po drugie nie ma tu masła, ponieważ zamieniłam go na olej kokosowy oraz mąką pszenną(...)wody 2 krople olejku migdałowego 2 łyżki cukru jajko + olej do smarowania gofrownicy Sposób wykonania: Do rondelka włóż olej kokosowy, olejek migdałowy, cukier oraz wodę. Całość zagotuj, doprowadź do wrzenia. Do gorącej masy dodawaj energicznie mąkę, cały czas mieszając ciasto. Gdy ładnie się połączy, odstaw rondelek z ognia i pozostaw ciasto na kilka minut do wystygnięcia. Następnie dodaj jajko

365 dni dookoła kuchni
ZIELONE MUFFINKI KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ CHILLI 161

razem mleko kokosowe, żeby wzmocnić kokosowy smak. Zamiast oleju płynnego dodałam do składników mokrych 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego , którego używam już w tej chwili dosłownie do wszystkiego, prócz sałatek. Nie mając świeżego szpinaku użyłam jarmużu. Co prawda kolor ciasta nie wyszedł tak pięknie soczyście zielony, jak przy szpinaku, ale jednak zielony. Przed pieczeniem posypałam ciacha kawałkami czekolady z chilli

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Bajaderki piernikowe 125

obtaczania: odłożone 3-4 łyżki masy 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady wiórki kokosowe Sposób przygotowania: W małym garnuszku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko, gorzką czekoladę połamaną na kostki, słodzone kakao i cukier. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając, aby składniki dokładnie się połączyły, zestawiamy i studzimy Pozostałości ciast drobno kruszymy do dużej miski, na środku robimy wgłębienie, dodajemy przyprawę do piernika(...)rękami. Forujemy kuleczki dowolnej wielkości. Pozostawioną część masy ponownie podgrzewamy wraz z połową gorzkiej czekolady połamanej na kostki - doprowadzamy do rozpuszczenia. W ostudzonej polewie maczamy bajaderki i obsypujemy wiórkami kokosowymi (można też zostawić bez obtaczania

Kolorowy Przepisownik
Puszyste ciasto z owocami i kruszonką 123

łatwe, szybkie, lekkie, puszyste, wilgotne i ma kruszonkę! Składniki na formę o średnicy 26 cm: ciasto: 250 ml mleka sojowego 50-100 ml octu (jeżeli jabłkowy to 100, pozostałe 50 ml) 350 g mąki pszennej 1 banan łyżeczka proszku do pieczenia 100 g oleju kokosowego lub rzepakowego, słonecznikowego 100 g cukru kruszonka: 75 g oleju kokoswego (w temp. pokojowej

greenscarf
Domowe makaroniki kokosowe a la Raffaello – pychotka 85

zaskoczyć i zaskocz innych tym domowym wyrobem. Kulki są szybkie i proste do przygotowania. Wyrobienie ciasta i ułożenie kulek na blachę zajmie Ci może 10-15 minut. Drugie tyle pieczenie. Gorąco zachęcam do wypróbowania . Składniki: ¾ szklanki mąki tortowej typ 450 5 pełnych szklanek wiórek kokosowych (ok.300 g) 300 ml mleczka słodkiego kondensowanego z puszki 8% (prawie cała puszka) ¼ łyżeczki soli

Przepisy Babci
Cytryniak, czyli ciasto cytrynowe z mąki kokosowej… 333

świętami. Cytryniak, ciasto powstało z inicjatywy mojej mamy ponieważ ja jestem dosyć sceptyczna do ciast o smaku cytrynowym, pomarańczowym itd. ale to wyszło przepyszne! Miękkie, wilgotne i rozpływające się w ustach! Musicie je wypróbować. Składniki: 4 żółtka 4 białka 3 łyżki miodu Łyżka oleju kokosowego 4 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki soku z cytryny Szczypta soli Starta skórka z połowy(...)sekund żeby miód z olejem dobrze się połączyły) Zdejmujemy z gazu i dodajemy do wiórki kokosowe, mieszamy dokładnie (jeżeli wyjdzie nam za dużo wiórek dodajemy odrobinę miodu, jeśli za mało dodajemy wiórek, teraz już wszystko zależy od tego co kto lubi). Wykładamy na wierzch ciasta. Zajadamy, smacznego

madamekuchnia.wordpress.com
Przepis #139 Lodowa bananowo - orzechowa tarta (wegańska i bez glutenu) FIT 169

Witajcie, ostatnio podałam Wam przepis na pyszne kremowe lody (  tutaj ) a teraz przyszedł czas na lodową tartę o smaku banana z lekką orzechową nutą. Ciasto nie zawiera glutenu (jeśli użyjemy bezglutenowych płatków owsianych), laktozy , jajek, białego cukru oraz mąki czyli jest także wegańskie. Idealnie sprawdzi się jako słodki deser w ciepłe dni. Warto jej spróbować! Wartości odżywcze(...)stopni około 10-15 minut. Po tym czasie wyciągamy i pozostawiamy do wystudzenia.  Masa W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe razem z masłem orzechowym. Dodajemy syrop i wszystko mieszamy. Tak przygotowaną masę (która już wystygła) wylewamy na wystudzone ciasto. Wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin.   Przed podaniem wyciągamy tarte chwilę wcześniej. Ozdabiamy plasterkami banana oraz startą czekoladą. Później

Health-Fit-Life
Ciasteczka #nowaste czyli bajaderki 166

słodkich wypieków (z wyjątkiem tych z kremami i dużą ilością owoców) u mnie to był kawałek tego sernika , babki imbirowej i ciasta z marcepanem. Składniki: około 700 g resztek ciast, ciasteczek 150 g dowolnego dżemu (u mnie było pomidorowy! z tego przepisu ) 100-150 ml mleka (u mnie sojowe bez cukru) 50-100 g oleju roślinnego te „widełki(...)mleka 50-100 g orzechów (dowolnych, posiekać) 50-100 g rodzynek 2-3 łyżki kakao do obtoczenia: wiórki kokosowe, prażony słonecznik, płatki migdałowe, pokruszone ciasteczka, kakao, roztopiona czekolada itp.   Za pomocą ręcznego Thermomiksa/noża, tarki rozdrobnić wszystkie ciasta. W garnku podgrzać mleko z olejem i rodzynkami. Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. W dłoniach formować kulki wielkości orzecha włoskiego

greenscarf
SZARLOTKA Z BUDYNIEM 384

różne letnie owoce , to wszyscy wiemy , że do najsmaczniejszych one nie należą.Ostatnio prezentowałam Wam Szarlotkę z  kremem budyniowym i kokosową kruszonką , a dziś mam dla Was coś mniej królewskiego , ale absolutnie nie mniej smacznego!Szarlotkę z budyniem!Kruche ciasto pokryte soczystymi jabłkami , zalane słodkim budyniem i przykryte delikatną warstwą kruchego ciasta wprost rozpływa się w ustach!Spróbujcie!SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Pastrami Wraps (Keto, Paleo, LowCarb) 141

łyżeczki czosnku suszonego 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia Nadzienie 250 g pastrami wołowego 1 awokado 75 g roszponki 1 łyżka ketchupu 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania Wrapy Zmielone siemię lniane wymieszać z przyprawami i zalać prawie wrzącą wodą. Drewnianą łyżką mieszać składniki do uzyskania dość zwartego, lecz nadal elastycznego ciasta. Odstawić je na chwilę, po czym(...)się pokrywką). Patelnię dobrze rozgrzać. Można wysmarować ją odrobiną oleju kokosowego, po czym wyłożyć wrapa. Prazyć go przez ok. 2-3 minuty i przerzucić na drugą stronę. Gdy się przyrumieni zdjąć z patelni. Możliwe, że wrap nie będzie łatwo odchodził- trzeba go wtedy trochę podważyć. Powtórzyć aż do wyczerpania ciasta. Nadzienie Pastrami pokrojone w cienkie plastry podgrzać na patelni. Majonez

Modern Cave Girl
Ciasto z makiem i kremem cytrynowym – makowa panienka 66

czegoś słodkiego. Zapraszam na pyszny kawałek ciasta. Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet, miłości, moc uśmiechu i słodkości. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasto z makiem i kremem cytrynowym – makowa panienka Składniki Składniki na ciasto: 4 jajka 4 białka 150 g maku 100 g cukru 100 g zmielonych migdałów 100 g wiórków kokosowych szczypta soli Składniki na masę(...)żółtku. Dodajemy mak, zmielone migdały (na mąkę), oraz wiórki i delikatnie mieszamy łyżką tylko do połączenia się składników. Blachę o wymiarach 24X36 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20 minut. Studzimy i kroimy na pół. W tym czasie kiedy ciasto się piecze w garnku zagotowujemy szklankę mleka

To co lubię - gotuję i polecam
GRYCZANE PLACUSZKI Z JABŁKIEM 186

Jabłka myjemy i obieramy. Następnie usuwamy z gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę. Gotowe jabłka wsypujemy do ciasta i delikatnie mieszamy. Mleko podgrzewamy(może być mikrofala) gdy jest gorące dodajemy masło orzechowe i mieszam. Powinna wyjść gęsta konsystencja. Olej kokosowy rozgrzewamy na patelni i na małym ogniu smażymy placuszki. Gdy zarumienią się przekładamy na ręcznik papierowy. Podajemy polane sosem

Prosto i Smacznie z Anetą
TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 834

wiecie jestem ogromną wielbicielką kawy!Latte … z karmelem … z bitą śmietaną … kokosowa z lodami … taka z malibu i oprószona czekoladą – ajj – już na samą myśl cieknie ślinka!Swoje zamiłowanie do kawy postanowiłam wykorzystać również podczas sobotnich wypieków – to był strzał w 10!Delikatny kawowy biszkopt … serowa masa z domowym śmietankowo – czekoladowym(...)likierem … chrupiące płatki migdałów … czekolada … i chrupiące pałeczki skrywające w sobie karmel i ciasteczko – brzmi obłędnie , prawda?!I tak samo smakuje!Ciasto jest świetnym dodatkiem do ulubionej kawy!Ten tort + filiżanka jacobs Crema Gold = POŁĄCZENIE IDEALNE!Polecam!SKŁADNIKI :( tortownica 16 cm )BISZKOPT :* jajko – 2 szt* cukier – 1/3 szkl* mąka pszenna – 0,5 szkl

Ostra na Słodko
Drożdżowe gofry z jagodami 143

tylko w gofrownicy Dzięki temu nabierają one niecodziennego wyglądu, są też bardziej chrupiące Istotne jest tutaj jednak, aby dobrze skleić ciasto, aby jagody się nie wylały z środka. Gofry najlepiej smakują zaraz po usmażeniu, ja lubię je z kokosową bitą śmietaną i malinami A Wy zjedźcie z tym, z czym lubicie najbardziej Drożdżowe gofry z jagodami Składniki na 12 gofrów(...)ciepłym mleku. Do dużej miski przesiej mąką, dodaj sól oraz erytrol. Następnie do miski z mąką dodaj wyrośnięty zaczyn, wymieszaj. Kolejno dodawaj jajka oraz ciepłe mleko z masłem. Zagniataj ciasto aż do połączenia się składników. Wyrabiaj je przez ok. 5 minut. Potem przełóż ponownie do miski i odstaw na ok. 1 godzinę w ciepłe miejsce. W międzyczasie jagody umyj, osusz

365 dni dookoła kuchni