ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:433/932)

Placki z serka wiejskiego 97

być w temperaturze pokojowej. Łyżeczkę proszku do pieczenia należy wymieszać z mąką pszenną – nie powinno być jej więcej niż 80 gramów, aby ciasto było w sam raz, nie za gęste, nie za rzadkie. Do ciasta dodaje się łyżkę cukru – białego, brązowego, stewii czy ksylitolu. Każdy cukier jest akceptowalny – jeśli ktoś lubi to cukier waniliowy także się sprawdzi(...)dokładnie łyżką. Przeczytaj przepis na: Placuszki na sodzie Kolejnym etapem jest nagrzanie patelni, dodanie oleju roślinnego – może być rzepakowy lub kokosowy. Na patelni smaży się po 2-3 placuszki jednocześnie. Placuszek formuje się z jednej łyżki stołowej ciasta. Smaży się je z obu stron na złocisty kolor. Po usmażeniu można udekorować placki obłoczkiem bitej śmietany, dżemem lub owocami. Artykuł

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu 256

podczas pieczenia. W przygotowaniu jest proste, bardzo polecam…. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Pomarańczowe z Miodem, Bez Glutenu Składniki: 2 pomarańcze 1/2 szklanki mąki migdałowej 1/2 szklanki mąki kokosowej 150g zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 5 jajek 4 – 5 sporych łyżek naturalnego miodu (takie trochę(...)blendera i miksujemy ( patrz FILM ). 5. Do miski przekładamy zmiksowane pomarańcze, dodajemy miód i jajka, mieszamy mikserem do połączenia składników. Wsypujemy suche składniki i znów mieszamy mikserem. 6. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 21-22cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno), wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 190°C na funkcji góra – dół przez około

Mała Cukierenka
Babeczki German turtle cupcake’s 183

Delikatnie wymieszaj. Połącz suche składniki z mokrymi i miksuj na wolnych obrotach do połączenia składników na gładką masę. Przełóż ciasto do formy na babeczki wyłożonej papilotkami i piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20-25 min. Przygotuj kokosowe nadzienie. Rozpuść w rondlu czekoladę ze śmietanką. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj serowo kakaowy frosting

Rusty Fork
Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia 150

/test/ ) aby dowiedzieć się więcej szczegółów. A na blogu, szaleństwa dyniowego ciąg dalszy. Idealne ciasto na świąteczną niedzielę! :) Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia Składniki: Ciasto:       1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej (może być pszenna lub mieszanka bezglutenowa: mąka ryżowa, kukurydziana i ziemniaczana 3/4 szklanki cukru brązowego (może być zwykły)   2 jajka(...)wmieszaj po kolei do jajek mąkę z proszkiem i solą, cukier wanilinowy, startą dynię, płatki migdałowe, wiórki kokosowe a na końcu pokrojoną brzoskwinię. ·         Tortownicę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej ciasto i wstaw do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Piecz około 1 godzinę  a następnie pozostaw

Moja Mama Gotuje
Kruche ciasteczka rodzynkowe paleo (z foremek) 252

łyżeczki ocet jabłkowy albo sok z cytryny – ½ łyżki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ¼ łyżeczki Do miseczki wbij jajka i wlej roztopiony (i ostudzony – nie gorący) olej kokosowy. Ubij je dobrze blenderem ręcznym, a następnie dosyp rodzynki i chwilę blenduj, aż rodzynki rozpadną się na kawałki, ale nie za drobne. Dodaj wszystkie pozostałe składniki poza octem jabłkowym albo sokiem(...)podanych powyżej ilości składników wyszło 40 małych ciasteczek. Byłoby ich pewnie co najmniej 45, gdyby syn nie wyjadał surowego ciasta podczas wycinania ciasteczek z foremek My na koniec jeszcze posmarowaliśmy ciasteczka białkiem z jajka i udekorowaliśmy wiórkami kokosowymi , ale ten krok jest oczywiście opcjonalny. (function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement

PaleoSMAK
Ciasto bez cukru, z owocami 182

wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego(...)pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju

moj przepis na
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 159

się do rąk.  Ciasto odstawiamy w misce przykrytej ściereczką, w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.  Farsz: 0,5 kg pieczarek 1 średnia cebula 200 g szynki zrazowej wędzonej Hańderek 250 g sera żółtego łyżeczka domowej warzywnej kostki rosołowej II z tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce(...)przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje.  Szynkę kroimy w dość grubą kostkę, a ser ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie już delikatnie ciepła mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Zostawiamy jedynie około 50 g tartego żółtego sera, który później posłuży do posypania farszu. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkujemy

MamaOskarka
Tartaletki z truskawkowym kremem 60

momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 4 mm, z ciasta wycinać okręgi o średnicy większej(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Tartaletki z truskawkowym kremem 79

kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki wysmarować masłem, wysypać mąką. Składniki na spody przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Tartaletki z truskawkowym kremem 187

kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki wysmarować masłem, wysypać mąką. Składniki na spody przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Cranberry Noël 147

włoskimi lub laskowymi), a ja zamieniłam je na płatki migdałowe. No i nie obtaczałam ich też w wiórkach kokosowych (głównie ze względu na kształt). Zapytacie, jak smakują? Najlepiej, jak tylko mogą :) Połączenie kwaskowatej żurawiny, z delikatnymi płatkami migdałowymi i maślanym ciastem z dekoracją z białej czekolady po prostu musi smakować i nie może się nie udać :) Prócz tego Cranberry Noël

MyCookBook.pl
Tarta z malinami i białą czekoladą 145

Nadzienie: 200 g śmietanki 30% (3/4 szklanki) 100 g białej czekolady (1 tabliczka) 3 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych 150 g – 200 g świeżych malin dodatkowo: cukier puder po posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Kruche ciasto: Ze wszystkich składników zagniatamy jednolite ciasto. Możemy to zrobić ręcznie lub błyskawicznie w malakserze. Władamy

Poezja smaku
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 143

jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie(...)mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin ok. 4 łyżki mleka Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie

Fitkot
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 133

jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie(...)mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin ok. 4 łyżki mleka Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie

Fitkot

Proponowane wyszukiwania