ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:433/932)

Kruche ciasteczka rodzynkowe paleo (z foremek) 257

łyżeczki ocet jabłkowy albo sok z cytryny – ½ łyżki sól ( kłodawska lub himalajska ) – ¼ łyżeczki Do miseczki wbij jajka i wlej roztopiony (i ostudzony – nie gorący) olej kokosowy. Ubij je dobrze blenderem ręcznym, a następnie dosyp rodzynki i chwilę blenduj, aż rodzynki rozpadną się na kawałki, ale nie za drobne. Dodaj wszystkie pozostałe składniki poza octem jabłkowym albo sokiem(...)podanych powyżej ilości składników wyszło 40 małych ciasteczek. Byłoby ich pewnie co najmniej 45, gdyby syn nie wyjadał surowego ciasta podczas wycinania ciasteczek z foremek My na koniec jeszcze posmarowaliśmy ciasteczka białkiem z jajka i udekorowaliśmy wiórkami kokosowymi , ale ten krok jest oczywiście opcjonalny. (function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement

PaleoSMAK
Ciasto bez cukru, z owocami 187

wykorzystać przepis z bardzo słodkimi owocami, dojrzałe brzoskwinie idealnie się tu sprawdzą. Ciasto wykonałam przy użyciu widelca :). Składniki na formę 18 x 23 cm: 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju rzepakowego(...)pudrem, jeżeli okaże się mało słodkie. Smacznego! Ciasto bez cukru, z owocami Ciasto bez cukru, z owocami listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka ryżu/prosa/amarantusa preparowanego lub ekspandowanego 1/2 szklanki wiórków kokosowych lub innych mielonych orzechów 2 jajka 1 szklanka kefiru 1/4 szklanki oleju

moj przepis na
Drożdżowe słoneczko z farszem z szynką zrazową. 166

się do rąk.  Ciasto odstawiamy w misce przykrytej ściereczką, w ciepłe miejsce, aby podwoiło swoją objętość.  Farsz: 0,5 kg pieczarek 1 średnia cebula 200 g szynki zrazowej wędzonej Hańderek 250 g sera żółtego łyżeczka domowej warzywnej kostki rosołowej II z tego przepisu ---> Domowa warzywna kostka rosołowa II sól, pieprz łyżka oleju kokosowego Pieczarki ścieramy na tarce(...)przykrycia na oleju kokosowym, aż cała woda z pieczarek wyparuje.  Szynkę kroimy w dość grubą kostkę, a ser ścieramy na wiórki. Pieczarki odstawiamy do ostygnięcia, kiedy masa będzie już delikatnie ciepła mieszamy ze sobą wszystkie składniki na farsz. Zostawiamy jedynie około 50 g tartego żółtego sera, który później posłuży do posypania farszu. Ciasto dzielimy na dwie części i rozwałkujemy

MamaOskarka
Tartaletki z truskawkowym kremem 66

momentu, aż ciasto zacznie się sklejać w większe grudki, wodę dodawać stopniowo, tylko w przypadku gdy ciasto nie będzie chciało się kleić. Ciasto ma być na tyle mokre, żeby można było uformować je w kulę. Ciasto kruche można też wyrobić ręcznie. Wyrobione ciasto przełożyć na wysypaną mąką stolnicę, rozwałkować na grubość 4 mm, z ciasta wycinać okręgi o średnicy większej(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Tartaletki z truskawkowym kremem 84

kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki wysmarować masłem, wysypać mąką. Składniki na spody przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Tartaletki z truskawkowym kremem 192

kokosowego oraz nasion chia, zdrowe i ekspresowe. Można wykorzystać gotowe spody do ciastek. Składniki na 8 dużych tartaletek o średnicy 12-15 cm: Spody: 200 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 2 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1-2 łyżki zimnej wody Foremki wysmarować masłem, wysypać mąką. Składniki na spody przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto(...)starczyło na rant foremki. Ciastem wyłożyć foremki, ponakłuwać widelcem w kilku miejscach, wstawić do zamrażarki lub lodówki na 10-20 min. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Spody piec przez 10-15 min do złego koloru. Spody wystudzić na kratce, wyjąć z formy. Truskawkowy krem: 10-15 truskawek (umytych, odszypułkowanych) 400 ml mleczka kokosowego (1 cała puszka) 4 łyżki nasion chia

moj przepis na
Cranberry Noël 152

włoskimi lub laskowymi), a ja zamieniłam je na płatki migdałowe. No i nie obtaczałam ich też w wiórkach kokosowych (głównie ze względu na kształt). Zapytacie, jak smakują? Najlepiej, jak tylko mogą :) Połączenie kwaskowatej żurawiny, z delikatnymi płatkami migdałowymi i maślanym ciastem z dekoracją z białej czekolady po prostu musi smakować i nie może się nie udać :) Prócz tego Cranberry Noël

MyCookBook.pl
Tarta z malinami i białą czekoladą 148

Nadzienie: 200 g śmietanki 30% (3/4 szklanki) 100 g białej czekolady (1 tabliczka) 3 jajka 3 łyżki wiórków kokosowych 150 g – 200 g świeżych malin dodatkowo: cukier puder po posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Kruche ciasto: Ze wszystkich składników zagniatamy jednolite ciasto. Możemy to zrobić ręcznie lub błyskawicznie w malakserze. Władamy

Poezja smaku
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 146

jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie(...)mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin ok. 4 łyżki mleka Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie

Fitkot
Walentynkowe ciasteczka malinowe (bez cukru) 137

jest wyrazisty Kolor po upieczeniu trochę blednie, ale i tak można dostrzec delikatny, pudrowy kolor. I do tego ciasto przepięknie pachnie malinami (przed i po upieczeniu, więc przyjemnie się przygotowuje te ciasteczka ;)). Wykorzystałam w przepisie mąkę orkiszową pełnoziarnistą, ryżową i kokosową, a ciasteczka posłodzone są ksylitolem i dodatkowo szczyptą ekstraktu ze stewii, żeby efekt końcowy był naprawdę słodki, ale jednocześnie(...)mąki kokosowej 75 g ksylitolu 1/4 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze (można dodać więcej ksylitolu) 2 żółtka 45 g masła klarowanego 1 opakowanie budyniu waniliowego (lub malinowego) 30 g liofilizowanych malin ok. 4 łyżki mleka Masło utrzeć z ksylitolem i żółtkami. Maliny zmielić w blenderze na puder. Dodać do pozostałych suchych składników, wszystko połączyć i zagnieść ciasto ręcznie

Fitkot
Karmelizowane gruszki pod pierzynką 139

owoce, a resztę męczy bo szkoda wyrzucić. Jest coś magicznego w połączeniu mąki, cukru i tłuszczu, że kochamy to wszyscy. Pokusiłam się o odrzucenie wszystkiego co zbędne, czyli ciasta a zostawiłam creme de la creme, czyli owoce i kruszonkę, która jest w wersji maksymalnie fit. Składniki na 6 porcji (można śmiało zrobić w jednej, dużej formie): wartość odżywcza 1 porcji(...)węglowodanów, 17 g tłuszczu około 1 kg gruszek (5-6 sztuk) 100 g mielonych migdałów 100 g płatków owsianych 50 g brązowego nierafinowanego cukru 30 g oleju kokosowego 2-3 łyżki wody Przygotowanie: W misce umieść mielone migdały, cukier (łyżeczkę odłóż do karmelizowania gruszek), płatki owsiane, masło kokosowe (łyżeczkę zostaw do karmelizowania gruszek) i cynamon. Rozetrzyj wszytkie składniki w palcach

greenscarf
AMARANTUSOWE, BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE 84

ekspandowanego 3 łyżki płatków jaglanych 2 jajka 4 łyżki karobu 2 łyżki syropu klonowego ½ łyżeczki cynamonu 3 łyżki wiórków kokosowych ¾ szklanki napoju ryżowego duże jabłko sposób przygotowania W dużej misce połączyłam ze sobą wszystkie suche składniki, następnie dodałam resztę składników ciasta i wszystko dokładnie wymieszałam łyżką. Formę o rozmiarach 22 x 17cm wysmarowałam masłem (można też oliwą), posypałam amarantusem

Looking for Cooking
Ciasto czekoladowo-kawowe 259

powinien zaszkodzić, jednak starajmy się modyfikować przepisy, żeby deser był w miarę „zdrowy” Kawa… czekolada… Czego chcieć więcej … Ciasto czekoladowo – kawowe – przepis Biszkopt: 6 jaj, 1 łyżka ksylitolu , 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki mąki pszennej (lub innej np. kokosowej, migdałowej, orkiszowej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Białka ubić z ksylitolem na sztywno, dodać

Strefa Zdrowego Żywienia
Kokosowo-migdałowa zupa czekoladowa 85

Czy czekoladę można zjeść na obiad? Okazuje się, że jak najbardziej. U nas pojawiła się w postaci dwukolorowej zupy przygotowanej z mlecznej i białej czekolady. Żeby

niecodziennikpary