ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:428/932)

Kora orzechowa 198

Kora orzechowa, to wyśmienite delikatne ciasto z mnóstwem bakalii, przełożone kremem budyniowo-brzoskwiniowym. Można je serwować z okazji świąt lub innych spotkań rodzinnych w większym gronie

Świat Ciasta
Torcik ,,Celebracja chwil” 177

układamy truskawki w całości, w środku wysypujemy resztę pokrojoną w kosteczkę. Całość dekorujemy startą na tarce białą czekoladą oraz kokosowymi kuleczkami. Torcik chłodzimy kilka godzin w lodówce. Znajdź dosłownie 30 minut aby później cieszyć się wspólnymi chwilami z tak pysznym ciastem na talerzyku! A dodatkowo jest sezon na truskawki więc warto korzystać póki są! Do przygotowania torcika zwołajcie członków rodziny

VioletoweKucharzenie
Sernik z białą czekoladą i kokosem 475

przysłowiowej bajkowej chwili z ciastem i pyszną kawą! Spód: 258 g ciastek kakaowych Hit 75 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera sernikowego (z wiaderka) 4 jajka 100 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki śmietany 30% 0,5 szklanki wiórków kokosowych Polewa: 100 g białej(...)zważyła. Zahartowana czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz

VioletoweKucharzenie
Deserki truskawkowe 32

góra to płatki migdałów i czekolada, a możesz wykorzystać to, co masz w domu – świeże owoce, wiórki kokosowe, orzechy… Wszystko pod swój gust A jak zrobić takie deserki? Już zdradzam Składniki na około 8-10 porcji: 40 ciasteczek petite beurre lub pokruszone ciasto (u mnie to biszkopt cytrynowy , który przygotowałam z połowy porcji) 250 g truskawek 100 ml śmietanki

Słodki sentyment
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 451

bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):)   Składniki :  Na krem czekoladowy:  Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady  Na spód

zdrowa vege kuchnia
BASBOUSA, BASBUSA, BASBOOSA – tradycyjne ciasto arabskie 138

razy! Gwarantuję, że Basbousa totalnie podbije Wasze serca! Moje już podbiła kilka lat temu! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) CIASTO: * mąka semolina – 370 g * cukier drobny – 200 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * kostka Kasia – 50 g * wiórki kokosowe – 80 g * jogurt gęsty naturalny – 300 g * migdały blanszowane SYROP: * cukier – 1 szkl * woda(...)cukrem. Dodajemy Kasię, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, kroimy w romby. W każdy romb wciskamy migdał. Pieczemy ok. 40 minut w 170C. SYROP: Wodę gotujemy z cukrem i wodą różaną aż zgęstnieje na syrop. Delikatnie studzimy. CAŁOŚĆ: Syropem zalewamy jeszcze ciepłe ciasto. Zajadamy! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ

Ostra na Słodko
Świąteczne ciasta – 12 przepisów 86

grzybowa, barszcz, krokiety, ryby i kapusta na wiele sposobów. Z drugiej strony świąteczne ciasta są doskonałą okazją, aby nieco poeksperymentować i puścić wodze fantazji. Najpopularniejsze świąteczne ciasta Bez wątpienia najpopularniejszym, świątecznym ciastem jest piernik. Występuje on w wielu wariacjach – począwszy od tradycyjnego, bardzo długo dojrzewającego ciasta, a skończywszy na ekspresowych wypiekach, które można przygotować dosłownie w dniu wigilii(...)false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; 10. Dla zabieganych – szybkie ciasto marchewkowe z mandarynkami Ciasto marchewkowe z mandarynkami – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Ciastem marchewkowym zwykle zajadamy się w okresie jesiennym, jednak za sprawą korzennych przypraw, myślę że może ono zyskać miano ciasta świątecznego. Będzie idealnie pasować do kawy. 11. Bożonarodzeniowa klasyka – sernik z brzoskwiniami

okolicepalnika.pl
Murzynek przekładany 152

szklanki mleka 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 masa krówkowa o smaku kokosowym 1 kostka masła Wykonanie: Z masła, cukru, mleka i kakao ugotować czekoladę. Wystudzić, odlać 3/4 szklanki czekolady do polania ciasta. Do pozostałej masy czekoladowej dodawać po 1 żółtku na na przemian z mąką i ucierać. Wcześniej mąkę wymieszać z proszkiem

Ciasteczkowy Potwór
Mazurek Czekoladowo- Czekoladowy z Bakaliami 152

ręką gotowanych żółtek, więc użyłam surowych. Wyszło mega pysznie,czekoladowo,słodko i ta struktura, mmmmniam! A w dodatku według mnie jest piękny! Uwielbiam! Składniki (blacha 35 x 25 cm) Ciasto: 250 g mąki pszennej 170 g zimnego masła 2 żółtka 100 g cukru pudru 1 czubata łyżka ciemnego kakao 2 łyżki zimnej wody szczypta soli Pomada: 200 g gorzkiej czekolady(...)chałwy waniliowej pokruszonej na kawałki 30 g rodzynek namoczonych w rumie (u mnie rodzynki Black Jumbo) 2 łyżki wiórków kokosowych 8 suszonych moreli pokrojonych w paseczki 3 suszone figi pokrojone w paseczki Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta wrzuciłam do blendera i zmiksowałam, następnie wyłożyłam do miski i szybko zagniotłam. Ciasto zawinęłam w folię spożywczą i włożyłam do lodówki na około

Blondynka Gotuje
Łatwe ciasto ucierane 69

nymi posypkami i to prosto z lodówki! Ciasto banalnie proste, łatwe ciasto mo ż na   modyfikowa ć wedle w ł asnego uznania. Podaj ę przepis na mega du żą blach ę , łatwe ciasto ucierane   zrobi ł am z podwójnej porcji. Mo ż ecie sk ł adniki na to łatwe ciasto podzieli(...)standardowej blaszce. Ale tego robi ć nie warto. !   A oto i przepis na duuuuuuu żą blach ę łatwego ciasta ucieranego : Ciasto: 3 szklanki m ą ki (w tym da ł am 250 g m ą ki kokosowej ,ale mo ż e by ć tylko pszenna tortowa) 8 wiejskich jaj pó ł torej szklanki cukru

Z Kuchni Do Kuchni
CIASTO JOGURTOWE Z MORELAMI I KRUSZONKĄ-ODCHUDZONE 278

łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki ksylitolu 8 łyżeczek oleju kokosowego Wszystkie sadniki wkładamy do miski i zagniatamy z nich kruszonkę. Wykonanie: do miski wkładamy jogurt, jajka, mleko oraz ksylitol i mieszamy za pomocą rózgi następnie do masy dodajemy pozostałe składniki czyli mąki oraz proszek do pieczenia, mieszamy ciasto wykładamy do np. sylikonowej formy 20x20cm , na wierzchu układamy morele ( w oryginale

Słodkie zapomnienie
Ciasto imieninowe 80

mąkę, orzechy oraz proszek do pieczenia. Wykładamy na blaszkęwyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Beza kokosowa: 5 białek 1 szklanka cukru 20 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy  z solą, gdy piana będzie gęsta stopniowo wsypujemy cukier i dalej ubijamy, aż cukier się rozpuści(...)odpowiada. Dodatkowo: słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 100 g czekolady (może być mleczna, może być gorzka) 3-4 łyżki mleka Złożenie ciasta: Biszkopt kakaowy smarujemy cienką warstwą dżemu, na dżem wykładamy połowę kremu i przykrywamy bezą kokosowa, na która wykładamy pozostały krem i wyrównujemy. Na wierzch kładziemy biszkopt orzechowy i polewamy wszystko czekoladą roztopioną razem z mlekiem w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Fit muffinki kakaowe z budyniem 184

opakowaniu. Muffinki są naprawdę pyszne, połączenie kakaowego ciasta z waniliowym nadzieniem to strzał w dziesiątkę :)  Doskonale sprawdzą się np. na imprezę lub Święta. Składniki (14 muffinek): 1 i 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki ksylitolu łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml mleka 80 ml oleju kokosowego 1 jajko Nadzienie: opakowanie aksamitnego budyniu waniliowego bez cukru(...)Ostudzić. W misce wymieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. W osobnej misce połączyć ze sobą jajko, roztopiony olej kokosowy, mleko i ksylitol. Wsypać suche składniki do mokrych i dokładnie wymieszać. Do foremek na muffinki (u mnie silikonowe) nakładać łyżkę ciasta, na to łyżeczkę budyniu i znów ciasto. Piec przez ok. 25 minut

Healthy food explorer
Mocno czekoladowe Cupcakes z kremem kokosowym 155

opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru pudru** * dostępny w supermarketach- jest to krem w stylu Nutelli, możecie oczywiście go pominąć ale nadaje bardziej intensywnego smaku . ** w zależności czy używanie kremu kokosowego, który nadaje już słodyczy, możecie dodać mniej lub więcej cukru Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek(...)jajko. Składniki mokre z suchymi łączymy za pomocą łyżki. Czekoladę mleczną siekamy w kosteczkę i dodajemy do masy. Papilotki wypełniamy ciastem do ¾ wysokości. Pieczemy babeczki 20 minut. W trakcie pieczenia przygotowujemy krem.  Schłodzone mascarpone miksujemy z kremem kokosowym, aromatem i wiórkami. Dodajemy likier i w razie konieczności dosłodzenia cukier. Krem przekładamy do lodówki na około 40 minut. Ostudzone

Mania Gotowania