Pomysł na szybką i tanią przekąskę na słodko - domowe kokosanki. Do ich przyrządzenia będzie potrzebować tylko 3 składników: wiórek kokosowych, jajek i cukru. Poniższe kokosanki są delikatne, lekko chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, słodkie i niesamowicie sycące. Polecam wypróbować poniższy przepis. Składniki na 15 bardzo dużych ciasteczek: 1 opakowanie wiórek kokosowych (200 g) 2/3 szklanki drobnego cukru (140 g) 2 jajka Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie (powoli!) wsypać... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)