Zwoje bawełny, czyli rogaliki drożdżowe z dżemem.

Zwoje bawełny, czyli rogaliki drożdżowe z dżemem.

Zwoje bawełny, czyli rogaliki drożdżowe z dżemem.

Przepis na : deser

     Raczej zawijańce niż rogaliki, ale mniejsza o to :-) Najważniejsze jest to, że są niesamowicie puszyste, delikatne i leciutkie, niczym bawełna. A przy tym pyszne!!! Ciasto nie jest za słodkie, ale w połączeniu z dżemem i syropem tworzą harmonijną całość. Rozeszły się błyskawicznie! Polecam!!! Składniki na zwoje bawełny, czyli rogaliki z dżemem wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ROZCZYN: 100 ml ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 700 g mąki pszennej RESZT... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, rogale, placki, kokosowe, śniadania, śniadanie, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pyszne ciasto, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, desery, kolacja, deser, ciasto na niedziele, rogaliki drożdżowe, ciasto kokosowe, desery kokosowe

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.