ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:421/932)

”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 177

rodzaje mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 6. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. 7. Przygotować biszkopt kokosowy: Wiórki kokosowe wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. 8. Białka ubić(...)posmarować połową kremu i przykryć go biszkoptem kokosowym. 16. Biszkopt kokosowy posmarować pozostałym kremem i na wierzch wyłożyć masę wiśniową, wyrównać. 17. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Następnie, ciągle mieszając, stopniowo dodawać ostudzoną galaretkę, dokładnie wymieszać. 18. Masę śmietanową wyłożyć na wierzch ciasta, wyrównać. Drugą cześć biszkoptu nasączyć pozostałym ponczem i położyć na śmietance

W mojej kuchni
PLACUSZKI KOKOSOWE 79

owocami, dżemem i mascarpone Składniki (na 20-25 mini placuszków): 200ml jogurtu 2 jajka 65g mąki kokosowej 30g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smażenia wymieszaj dokładnie jajka z jogurtem dodaj pozostałe składniki na rozgrzany tłuszcz nakładaj łyżeczką porcje ciasta smaż na małym ogniu aż placuszki urosną i się zrumienią przełóż placuszki na drugą stronę i smaż

SandraFrej.com
Panie proszą Panów 132

Zawsze ciekawił mnie fenomen mazurka. Czemu jest to takie "wielkanocne" ciasto? Czy to kwestia tych wszystkich puzderek na wierzchu, bo wszystkie one jakieś takie przybajerzone są. Postanowiłam sprawdzić. Początkowo miał być krówkowy, ale po otwarciu mleka kokosowego okazało się, że mam niezłą śmietankę i przepis lekko zmodyfikowałam. Znowu eksperymentalne wykonanie. Mazurek pomarańczowy 150g mąki 75g masła(plus do posmarowania(...)foremki) 2 łyżki cukru 1 łyżka wody szklanka śmietanki kokosowej 100g cukru pudru 50g masła skórka z 1 pomarańczy krążki pomarańczy, woda, cukier Mąkę połączyłam z cukrem, łyżka wody, dodałam pokrojone w kostkę masło i zagniotłam. Ciasto włożyłam na 30min. do zamrażalnika. W tym czasie foremkę do pieczenia wysmarowałam masłem oraz sparzyłam pomarańczę wrzątkiem i skórkę starłam na tarce

bastalena
Ciasto z bananem i marchewką „Morning Glory” 256

Szybkie w przygotowaniu, smaczne ciasto z bananem i marchewką. Bardzo sycące, z mąką razową oraz bakaliami. Dodałam rodzynki, orzechy i wiórki kokosowe. Ładnie pachnie i apetycznie wygląda, nie jest za słodkie. Będzie świetnym dodatkiem do śniadania, na piknik oraz na rower:). Proste do zrobienia i z kategorii „ bez miksera ”. Bardzo polecam… (przepis ze strony Canadian Living).     Składniki(...)marchewki (na drobnych oczkach) 3/4 szklanki jasnego brązowego cukru 1/2 szklanki naturalnego jogurtu 1/3 szklanki oleju 1 jajko 1/3 szklanki rodzynek 1/3 szklanki poszatkowanych orzechów (dowolnych) 1/3 szklanki wiórków kokosowych   1. Banana rozgnieść widelcem. Dodać do niego sodę, wymieszać i odstawić na 5 minut. 2. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, sól. 3. W kolejnej misce wymieszać

Mała Cukierenka
Sobota w kuchni 130

Naprawdę, gdy świeci słońce, a temperatura sprzyja porzuceniu kurtki, nie chce się siedzieć w kuchni… zbyt długo ;) Dziś dwa szybkie ciasta – chlebek bananowy i deser kokosowo-śliwkowy. To na deser i podwieczorek. Deser śliwkowy z mąki kokosowej, delikatny w smaku. Podałam z lodami owocowymi, które przygotowałam z mrożonych kawałków banana, truskawek i jogurtu naturalnego. Chlebek bananowy. delikatnie słodki(...)dodajemy koncentrat pomidorowy, pozostałą sól i lubczyk. Gdy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień. Z masy mięsno-serowej formujemy małe kulki, które wrzucamy na wrzątek. Gotujemy ok. 5-10 minut. Ciasto bananowe Danie Ciasto , Przekąski , Słodkie przekąski , Śniadaniowo Kuchnia Słodkości Składniki 90 g mąka żytnia razowa 1 łyżeczka proszek do pieczenia 1 garść rodzynki 1 garść orzechy włoskie lub dowolne inne

Kucharzyca
Pączki z bitą śmietaną 145

łyżki margaryny, 3 łyżki kakao, 3 łyżki wody, 3 łyżki cukru, wiórki kokosowe do posypania. PRZYGOTOWANIE: W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję cukier, cukier waniliowy, sól, jajko oraz żółtka. Mieszam. Stopniowo dodaję po troszeczku mąki. Na końcu wlewam rozpuszczoną, przestudzoną margarynę oraz spirytus. Wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto wykładam na stolnicę, rozwałkowuję na grubość 1,5cm. Szeroką(...)szklanką wykrawam w cieście krążki. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Pączki przekrawam na pół. Ubitą śmietaną przekładam pączki. Z margaryny, kakao, cukru oraz wody gotuję polewę. Gęstą polewą smaruję pączki. Oprószam wiórkami kokosowymi

Tradycyjna kuchnia Kasi
ciasto ryżowe z rabarbarem (bezglutenowe) 227

około 4 łodyg), 1 i 1/2 szklanki mąki ryżowej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 jajka, 1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego (ja użyłem w połowie z wodą gazowaną), 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu, 3/4 łyżeczki oliwy (aby lekko natłuścić ciasto), 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej (lub łyżeczka proszku do pieczenia), łyżeczka soku z cytryny (lub inny kwasek do reakcji z sodą

Gar Zdrowia
Tarta makaronowa 125

razem zabrałam się za tartę, ale troszkę w inny sposób. Starałam się zainspirować ulubionymi kuchniami i stworzyć coś zupełnie innego. Tarta z założenia kojarzy się z Francją. Kruche ciasto z Polską. Gorgonzola, bazylia, makaron i papryczki -Włochy. A ze smażeniem pasty, żeby nadać jej aromatu spotkałam się w kuchni indyjskiej. Wyszło Fusion, ale tak miało być. Zapraszam, gdyż eksperyment okazał(...)pieprz kolorowy 50 g tartej mozzarelli 1/4 łyżeczki Karobu cebula  Sposób przygotowania: Ciasto zagnieść jak najszybciej zimnymi rękoma. Wykleić nim formę, obciążyć i zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut. Cebulę, bazylię, paprykę i chilli zmiksować na gładką masę. Pastę usmażyć na oleju kokosowym i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać śmietankę, karob, pokrojoną gorgonzolę i mozzarellę

Wielki apetyt
Szybkie kokosanki 223

Przepis na proste i szybkie ciasteczka, kiedy najdzie nas nagła ochota na coś słodkiego, albo zaskoczą nas wizytą niespodziewani goście. Kokosanki są bardzo pyszne, nawet dla

e-PrzepisyKulinarne
Ananasowa babeczka chili w parze z z limonkową muffinką kokosową :) Na ostro czy na słodko - oto jest pytanie? 128

smaki zakląć w formę babeczek. Trochę zabawy, małe zamieszanie aż w końcu jedno pieczenie i przekąska z deserem gotowe za jednym zamachem. Zamysł był prosty: ta sama podstawa do ciasta przyprawiona na dwa sposoby. A efekt tej działalności na dwa fronty? Sami oceńcie i wybierzcie, która wersja jest dla Was. Składniki:   na 6 babeczek chili 150 gram maki pszennej(...)silikonowych foremek lekko natłuszczonych i obsypanych bułką tartą. babeczki limonkowo-kokosowe: do mąki z proszkiem dodaję cukier i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszam. Do ciekłej mieszanki dodaję rodzynki i wyciśnięty sok z limonki. Składniki mokre łączę z suchymi. Ciasto wychodzi rzadsze niż to na wytrawne babeczki. Nakładam do 3/4 wysokości foremek silikonowych. Babeczki wstawiam razem w blaszce do piekarnika nagrzanego

Kuchnia po mojemu
Jogurtowy sernik na zimno z musem truskawkowo-rabarbarowym 215

prawda mamy swoje zamrożone zapasy, ale to nie to samo, co świeże, które przypominają w smaku lato. Jadamy je pod każdą postacią - surowe, w kompocie, lemoniadzie, w cieście czy do obiadu. Byle tylko nacieszyć się tym czasem, kiedy są takie pyszne i soczyste. Korzystając zatem z tego, że sezon na rabarbar i truskawki w pełni, przygotowałyśmy sernik na zimno(...)wsypać żelatynę i zalać ją wrzątkiem do 1/3 wysokości kubka. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Zostawić do ostygnięcia. 2. Rozpuścić olej kokosowy, dodać do niego otręby i pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać i wyłożyć mieszanką formę do ciasta. Wstawić do lodówki. 3. W dużej misce wymieszać jogurt, mascarpone i pozostałe składniki masy sernikowej. Dodać wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać - można

two broke sisters
PYSZNE CIASTO MARCHEWKOWE 108

Dzisiaj przedstawiam Wam pyszne marchewkowe ciasto z dodatkiem jabłek :). Przepis na to ciasto pochodzi ze strony Kwestia Smaku ja jednak trochę je zmodyfikowałam po swojemu.nie dodałam wiórków kokosowych a zamiast ananasa użyłam jabłek. Wyszło pyszne :) SKŁADNIKI 2 jajka 250g cukru pudru 175ml oleju 250g startej na drobnych oczkach marchewki 1 duże jabłko 250g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)150C. Do miski wsypujemy przesiana mąkę,proszek do pieczenia,sodę i cynamon,wszystko mieszamy . Taką mieszankę dodajemy do masy z marchewką i delikatnie mieszamy do połączenia się skladników. Ciasto wykładamy do blaszki-wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy tak przez ok.1 godzinę do suchego patyczka :). Po upływie tego czasu ciasto wyjmujemy i studzimy.Po wystudzeniu ciasto przekrajamy wzdłuż

Mała w garnku miesza
Sernik bananowy z czekoladą na melasie 216

Jeśli:  jesteś odważny i otwarty na nowe doznania smakowe, pieczenie serników nie sprawia Ci żadnych problemów, szukasz zdrowych przepisów na wypieki, a na co dzień

Nastoletnie Wypiekanie
Wegańskie śniadanie, czyli jogurtowe placuszki. 311

Postanowiłam zrobić dziecku przyjemność i zrobić jak to Miśka później określiła „królewskie śniadanie”. Zrobiłam naprawdę lekkie i pożywne placuszki, które wbrew pozorom robi się bardzo szybko: przygotowanie ciasta to maksymalnie 10 minut i drugie tyle smażenie, no może 15, ale zawsze można smażyć na dwóch patelniach na raz, co często robię i wtedy to już w ogóle idzie(...)olej. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Połącz dokładnie zawartość obu misek. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Polecam smażyć te placuszki na dobrze rozgrzanym, dosyć głębokim oleju kokosowym, rafinowany będzie tu idealny, bo ma wysoką temperaturę dymienia i jest totalnie bezzapachowy. Nakładaj ciasto porcjami, idealna porcja to duża łyżka, bo placuszki naprawdę rosną. Smaż na małym ogniu z obu stron aż będą złote, ale uważaj

greenscarf

Proponowane wyszukiwania