ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:412/932)

Deser porzeczkowy z ksylitolem i kokosem ZDROWE ZĘBY 230

Witajcie! Dziś coś na słodko z ogromnie kwaśną czerwoną porzeczką i miętą. Maksymalne orzeźwienie połączymy z profilaktyką naszych zębów. Użyjemy odkwaszającego ksylitolu zamiast cukru i oleju

Kuchnia PROzdrowotna
Bananowo-kokosowe muffinki 103

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kilka dni temu podawałam Wam przepis na smaczne ciasto z dodatkiem bananów. Teraz po niewielkiej modyfikacji polecam muffinki bananowe z dodatkiem wiórków kokosowych z czekoladą. Wilgotne i aromatyczne po prostu pyszne. Będą idealnym poczęstunkiem w Światowym Dniu Muffinka, który przypada na 30 marca Składniki: 3 dojrzałe

W garach u Gosi
Kokosanki (trzyskładnikowe) 149

ubić na sztywną pianę. Następnie (powoli!) wsypać cukier. Białka cały czas ubijać. Musi powstać sztywna, błyszcząca piana. Na sam koniec wsypać wiórki kokosowe. Całość delikatnie przemieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 łyżka= 1 kokosanka) . Uwaga: należy zachować dosyć spore odstępy pomiędzy kokosankami, ponieważ podczas pieczenia mocno się rozlewają (spójrz na zdjęcia poniżej) . Piec

Ugotować
Tort marchewkowy z kremem budyniowym 183

Składniki ciasto: 300 g marchewki 100 g ananasa 50 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 … Czytaj dalej Tort marchewkowy z kremem budyniowym

czarrna od kuchni
Wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami 109

Proste i szybkie wielkanocne muffiny bananowe z kokosem i daktylami , udekorowane bitą śmietaną i kolorowymi jajeczkami. Ciasto na muffinki jest bez białego cukru. Zamiast niego jest

Moja Delicja
Bananowo-kokosowe muffinki 151

Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kilka dni temu podawałam Wam przepis na smaczne ciasto z dodatkiem bananów. Teraz po niewielkiej modyfikacji polecam muffinki bananowe z dodatkiem wiórków kokosowych z czekoladą. Wilgotne i aromatyczne po prostu pyszne. Będą idealnym poczęstunkiem w Światowym Dniu Muffinka, który przypada na 30 marca Składniki: 3 dojrzałe

W garach u Gosi
Ciasto kokosowo orzechowe 141

Świetne ciasto połączenie masy a'la bounty i słodkiego karmelu oraz orzechów. Ważne aby masę kokosową robić w większym garnku najlepiej z podwójnym dnem ponieważ łatwo ją przypalić. Robiłam w formie o wymiarach 35 cm x 23 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
KETO BURRITO (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, jajek i laktozy) 311

podsmaży dodać pomidory w puszce razem z zalewą oraz paprykę. Dusić wszystko około 15 minut. Doprawić do smaku. Do przygotowania tortilli mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto

Ola la LCHF
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 118

oraz harmonogram wykorzystania zakupionych produktów ułatwi Ci zrobienie lunchu, który najbardziej lubisz!  Przygotuj i bądź dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA

Z Kuchni Do Kuchni
KETO WRAPY – TORTILLE (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu, jajek i laktozy) 373

mąki konjac 40 ml wody sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony czosnek granulowany zioła prowansalskie inne ulubione przyprawy Mąkę kokosową przesiać i wymieszać z mąką konjac, łupinami oraz przyprawami. Dodać wodę i wyrobić ciasto ręcznie do uzyskania elastycznej masy o konsystencji plasteliny. Ciasto umieścić między arkuszami papieru do pieczenia i rozwałkować średniej grubości, okrągły placek. Ciasto nie może być

Ola la LCHF
Orkiszowe serduszka 182

ulubione kształty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (funkcja góra-dół) ok 15 minut. W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę. Przestudzone ciasto maczać do połowy w polewie i odstawić, aż polewa zastygnie. Można posypać wiórkami kokosowymi, rodzynkami lub ozdobnymi perełkami

Trufelkowo
Chlebek bananowy FIT 114

Płatki owsiane zmielić w blenderze na pył. Dodać sodę, cynamon, imbir i wymieszać.  Banany rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, cukier, roztopiony olej kokosowy i miód, wymieszać. Wsypać suche składniki i całość połączyć łyżką lub rózgą. Przelać ciasto do keksówki, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec do suchego patyczka około 35 minut. Wyjąć i wystudzić

wyzwania kuchenne
Przepis #111 Wegańskie ciastka "Oreo" bez pieczenia 255

dokładnie mieszamy. Następnie rozwałkowujemy (najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia gdyż ciasto jest dość kleiste). Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy na przykład szklanką kołka (tak by była parzysta liczba). Wkładamy na godzinę do lodówki.   Nadzienie Do rondelka wlewamy mleczko kokosowe oraz miód. Chwilę podgrzewamy. Wsypujemy wiórki kokosowe (jeśli masa będzie zbyt rzadka można dodać więcej wiórek). Dokładnie mieszamy

Health-Fit-Life
Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) 128

jajka Przygotowanie: Sypkie składniki mieszamy ze sobą. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej oraz masło. Dodajemy 2 jajka i 2 łyżki gęstego mleka kokosowego – wszystko razem mieszamy. Dodajemy sypkie składniki i ponownie mieszamy. Ramekiny smarujemy masłem, wylewamy ½ ciasta na ich spód, na to dajemy 2-3 łyżki masła orzechowego, na które wylewamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około

PaleoLife
Placek serowy na dzień dobry 126

tylko mogę, zatrzymuję się na chwilę, by smakować, a nie tylko jeść. 1-2 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka mąki lnianej dowolne dodatki Serek wymieszałam z mąkami i odstawiłam, by ciasto się ścięło. Masę wyłożyłam na rozgrzaną patelnię, bez tłuszczu. Smażyłam przez ok. 5 minut, a następnie zapiekłam w piekarniku – funkcja grill plus

Kucharzyca
ciasto śnieżny puch 125

jakiegoś czasu przymierzałam się do zrobienia tego ciasta .I jak je zrobiłam mogę powiedzieć cudo 🙂 . Lekko serowa pianka na herbatnikach przykryta kokosową posypką wyszła na prawdę rewelacyjnie .A samo wykonanie jest nieskomplikowane .Przekonajcie się sami 🙂 . Czas przygotowywania: do 40 minut Czas chłodzenia: minimum 3 godziny Ilość: blacha

Ugotujmy Coś
bezglutenowe ciastka z masłem orzechowym 149

kokosowych, ½ szklanki masła z orzechów nerkowca, ½ szklanki oleju kokosowego, 2-4 łyżki miodu (zależy jakie słodkie), wanilia, szczypta soli. Przygotowanie: Blednujemy wiórki kokosowe na gładką masę. Dorzucamy resztę składników i kolejny raz blendujemy, tak aby nasze ciasto przybrało dość płynną konsystencję. Wylewamy do przygotowanej formy, przed położeniem na wierzch orzechów wstawcie na chwilę do zamrażarki, aby stężało. Po dekoracji odstawiamy

PaleoLife
Bajaderki 132

Hej! Czy lubicie bajaderki? Jeśli tak, to zróbcie, jeśli nie wiecie czy lubicie, to też zróbcie. Kiedyś w cukierenkach można było kupić bajaderki tak duże, że

Tylko pysznie
Sernik gotowany z malinami i żelką kokosową 345

Wyśmienite w smaku ciasto bez odpalania piekarnika , w sam raz na słodki poczęstunek, z malinami i żelką kokosową to prawdziwa słodka gratka. Jedno z moich ulubionych serników bez pieczenia. Składniki: Forma 24/24 cm 2 duże opakowania herbatników maślanych Masa serowa: ½ kg twarogu mielonego 10 dag masła 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 100 ml mleka 3 jajka

Wanilia i Kardamon
Racuszki z dynii 😆 162

smażenia Przygotowanie : Do miski wsypujemy sypkie składniki: mąkę, sodę i cukry, mieszamy je, a następnie dodajemy dynię i tyle mleka aby uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu (ja użyłam oleju kokosowego) i łyżką kładziemy małe placuszki. Smażymy z obu stron na rumiany kolor (ogień nie może być zbyt mocny gdyż placuszki zaczną sie palić

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
CHLEB BEZGLUTENOWY ZE SKIEŁKOWANEJ KASZY GRYCZANEJ (BEZ DROŻDŻY, ZAKWASU, TŁUSZCZU, KAZEINY, SKROBII) 194

masę (można dodać trochę wody - max. 100 ml, gdy blender nie daje rady).  Formę wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy olejem kokosowym.  Odstawiamy w ciepłe miejsce o temperaturze 30-40 stopni na 6 h. Jeśli ciasto nie wyrośnie, to umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 40 stopni na 2,5-3 godziny. Po tym czasie zwiększamy temperaturę

Jeść, by żyć w zdrowiu
Herbaciany omlet z ricottą. 112

soli 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia patelni (lub innego)  łyżka syropu daktylowego Wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego  zmiksować na gładką masę. Odstawić na 15 minut. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, przełożyć ciasto i smażyć na małym ogniu około 5 minut z każdej strony. Uwaga: Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Podawać

Poranek na słodko
Bezglutenowe naleśniki ze szparagami 114

ryżowe) 2 jajka 60 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 80 g mąki gryczanej 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego opcjonalnie: olej kokosowy do smażenia Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj ze sobą i odstaw na kwadrans. Jeśli ciasto będzie za gęste dolej kilka łyżek wody. Smaż cienkie naleśniki na bardzo gorącej patelni ( ja smażyłam beztluszczowo). nadzienie: 300 g chudego serka twarogowego

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe racuchy z quinoą i białymi kwiatami 94

gram mąki z tapioki lub ziemniaczanej 300 ml mleka 1 jajko 7 gram drożdży instant 3 łyżeczki brązowego cukru szczypta soli olej kokosowy (lub inny) do smażenia Wykonanie: Z mleka, jajka, mąk, drożdży i cukru robimy ciasto (trzepaczką, lub mikserem), powinno wyjść trochę gęstsze, niż naleśnikowe. Odstawiamy je na pół godziny w ciepłe miejsce. W tym czasie obieramy kwiaty

Quinoa Raz!
Chlebek bananowy 89

Chlebek bananowy to coś pomiędzy pysznym słodkim chlebkiem a ciastem. Ma w sobie cudownie pyszne dodatki takie jak suszone owoce, orzechy, czekoladę, wiórki kokosowe oraz miód , które możemy dowolnie zmieniać według naszych upodobań. Ja dodałam orzechy włoskie oraz żurawinę. Pamiętajmy, że im bardziej dojrzały banan , tym bardziej jest słodki, dlatego z umiarem dodajemy cukier:) Potrzebujemy: 150 g rozpuszczonego masła

WYSPA SZCZĘSLIWA
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 170

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce wyłożonej

Praktyczna pl
Muffinki matcha – wegańskie i bezglutenowe 183

małego rondla wlej mleko, dodaj cukier oraz olej kokosowy. Wstaw na ogień i delikatnie podgrzewaj, cały czas mieszając, aż cukier i olej kokosowy się rozpuszczą. Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto o jasnozielonym kolorze.  Za pomocą dużej łyżki wykładaj partie ciasta do przygotowanych papilotek, wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij

Roślinna - blog wegański
Cynamonowe ciasto marchewkowe, Figa z Makiem 171

Smaczne i nie za słodkie świąteczne (i nie tylko) ciasto. Wykonanie ekspresowe. Dekoracja dowolna (dobrze sprawdza się polewa z białej czekolady i wiórki kokosowe). Składniki: 4 średnie marchewki 4 jajka 150 ml cukru (można więcej) 400 ml mąki pszennej 1 szczypta soli 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 150 ml oleju roślinnego Obierz marchewki

Qlinarnie i Qlinarnie
Dietetyczny wegański jabłecznik „bez” 251

więc dla wszystkich wiecznie odchudzających się (łącznie ze mną) ideał, no i smaczny, żeby nie było wątpliwości Składniki: Składniki: ciasto 450 g mąki (3 szklanki, u mnie była to 1 szklanka mąki żytniej razowej, 1 szklanka mąki kokosowej i 1 szklanka mąki pszennej) 2 duże banany 200 g puree z upieczonej dyni (można pokusić się o zastąpienie jej dodatkowymi bananami(...)mnie było to 8 malutkich jabłek farsz: cynamon *cukier (użyłam nie więcej niż 50 g cukru dard muscovado) Przygotowanie: Banany dokładnie zblendować i wraz z pozostałymi składnikami na ciasto dokładnie wyrobić aż powstanie gładka masa nie trzymająca się całości. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną częścią wylepić dno formy do pieczenia wyłożonej najlepiej papierem. Można oczywiście tez rozwałkować ciasto

greenscarf
Protetniowe Ciasto Czekoladowe 147

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Pyszne Proteinowe Ciasto Czekoladowe. - SKŁAD - ✔ 150 g ODŻYWKI BIAŁKOWEJ ✔ 80 g MASŁA ORZECHOWEGO ✔ 40 g MLEKA KOKOSOWEGO ✔ 15 g KAKAO ✔ 100 ml MLEKA ✔ 2 BANANY - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1489 Węglowodany 87 g Białko 146 g Tłuszcze 62 g - PRZYGOTOWANIE - ZOBACZ PRZEPIS W WERSJI

Sylwetka Od Kuchni
Szarlotka po królewsku 194

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szarlotka po królewsku to ciasto na biszkopcie z masą jabłkową i bitą śmietaną. Pięknie się prezentuje a

Marta Gotuje
Pieczone faworki, czyli nie taki Tłusty Czwartek 183

moim zdaniem faworki mogły być niższe i 1 w zupełności by wystarczyła ) Cukier puder-płaska łyżka Sól- szczypta łyżka oleju kokosowego - można pominąć(ten składnik dodałam od siebie) Składniki wsypać do miski i wyrobić ciasto, które następnie należy rozwałkować cienko i kroić w paski. Każdy pasek przeciąć w środku i wywinąć przez otwór jeden koniec faworka. Piec w piekarniku przez

FitKot
Muffiny - takie jak lubisz :) 130

muffin. Następnie wkładam je do piekarnika  nagrzanego do 180 stopni- piekę w tej temp. ok 15- 20 minut. Często mieszam ciasta ze sobą, Uzyskuje bardzo ładnie wyglądające i smaczne muffiny. Ozdabiam je: czekoladą wiórkami kokosowymi jabłkami orzechami

The Sweet Damsel