ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:416/932)

Herbaciane placki z makaronem shirataki. 100

HERBACIANE PANCAKES Z MAKARONEM /przepis własny/ Ciasto: pół opakowania (170 g) makaronu shirataki (City Aroma) 40 g mąki gryczanej 30 g mąki kokosowej 50 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Twinnings Speciality Selection ) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka dowolnej konfitury lub cukru jajko cynamon kardamon goździki oliwa z oliwek do smażenia (u mnie organiczna - marki Birdy ) Mąkę przesiać(...)pieczenia. Dodać jajko, napar i konfiturę. Zmiksować z przyprawami na gładką masę. Następnie wmieszać opłukany i osuszony makaron shirataki. Na natłuszczonej patelni położyć silikonowe foremki i wypełnić je ciastem. Smażyć około 5 minut z każdej strony na małym ogniu. Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą znalazłam w sklepie internetowym

Poranek na słodko
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 121

cukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się równie dobrze(...)sody oczyszonej * PRZYGOTOWANIE Melasę z karobu, olej kokosowy oraz ksylitol przełóż do rondelka i zacznij powoli podgrzewaj, aż składniki się rozpuszczą. Następnie odstaw do wystudzenia. Do letniego płynu wbij jajko i wymieszaj trzepaczką. Mąkę kasztanową wymieszaj z przyprawami, sodą oraz solą. Następnie wlej płynną miksturę i wymieszaj wszystko ze sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię

Food Square
Ciasto "Mleczny Toffik" 855

deser którego przygotowanie nie zabierze nam zbyt wiele czasu, całość smakuje wspaniale a co najważniejsze zjemy go już po 3 -4 godzinach po solidnym schłodzeniu.  Kawa i to ciasto to mój ulubiony zestaw weekendowy. Polecam,   jest przepyszne i spisze się na różnych uroczystościach. Składniki na prostokątną foremkę 23/27 cm 30 dag herbatników kakaowych 650 ml śmietany kremówki 30/36(...)rozsypujemy pokrojone na drobniejsze kawałki orzechy i rodzynki lub żurawinę oraz wiórki kokosowe, delikatnie wciskamy w kajmak. Polewa: Śmietankę wlewamy do rondelka, podgrzewamy dość mocno, zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną na kawałki gorzką czekoladę, zostawiamy na 2-3 minuty, po tym czasie mieszamy i płynną wylewamy na ciasto, rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy na kilka godzin lub całą noc  do lodówki

Wanilia i Kardamon
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI 50

łyżeczki proszku do pieczenia, 1 1/2 łyżeczki imbiru w proszku, 1 1/2 łyżeczki cynamonu, 200 g cukru kokosowego (150 g, gdy chcecie udekorować pierniki lukrem), 400 ml "mleka kokosowego" w puszce o 60% zawartości kokosa (dostępne w Ross***), 50 g kremu kokosowego (The Real Creamed Coconut z Ross***), 2 łyżki miodu  - opcjonalnie. Wykonanie: 5 szklanek mąki, sodę, proszek(...)pieczenia, imbir i cynamon przesiewamy do miski i dokładnie mieszamy. W międzyczasie w rondelku podgrzewamy / rozpuszczamy "mleko", krem kokosowy i cukier oraz, ewentualnie, miód. Dolewamy do miski ze składnikami suchymi. Wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo mąkę (pozostałe 2 szklanki). Wałkujemy ciasto na grubość 5mm, wykrawamy wybrane kształty, Pieczemy 7 minut w temperaturze 180 stopni (termoobieg

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bajaderki świąteczne z wiśnią czyli to co lubię najbardziej. 93

które robię na końcu świątecznego wypiekania, po udekorowaniu innych ciast. Czasem jest to nawet pierwszy dzień świąteczny. Po pierwsze zapobiegają marnowaniu nawet  okruszka, po drugie są bogate w smaku, choć zawierają tylko 5 dag czekolady, po trzecie każdorazowo są inne, bo z innych składników (na każdą okazję piekę inne ciasta). Do tych na zdjęciu użyłam pierniczków których nie zdążyłam(...)wiśnią 1 szklanka daktyli bez pestek mleko lub woda 2 łyżki masła 5 dag pokruszonej czekolady 1 szklanka pokruszonych ciastek, pierniczków, skrawków ciasta itp 1 szklanka różnych bakalii ( u mnie rodzynki, żurawina, siekane orzechy) wiórki kokosowe (lub zmielone orzechy) wisienki z nalewki Do rondelka wsypałam daktyle i zalałam je wodą (można mlekiem) po czym zagotowałam. Gotowałam je 5 minut mieszając

Gotuj Sam!
Dynia – co można zrobić z dyni? Proste przepisy na dania z grupy Fitprzepisy 89

strzał w dziesiątkę. Dzięki połączeniu dyni, z jabłkiem i cynamonem pachnie jesienią z daleka! Mniam! 5. Ciasto tofurnik z dyni Idealne dopełnienie wieczoru, z filiżanką kawy, czy herbaty. Kawałeczek tego ciasta ucieszy Was i Wasze podniebienie, zatem do dzieła. 6. Muffinki dyniowo-kokosowe Na bazie mąki orkiszowej i ksylitolu, dlatego są mega fit! Czego chcieć więcej? 7. Tort dyniowy

Czynniki pierwsze
Podpłomyki z patelni... 99

bardzo chlebeczki smakowały i uważam, że znakomicie dopełni ą posiłek złożony z zupy, czy curry i ryżu. Robiłam wersję wegańsk ą z mlekiem kokosowym z puszki, oraz używaj ą c normalnego, krowiego mleka - w obu przypadkach ciasto było idealne, świetnie się wyrabiało i wałkowało.   Przepis z bloga Blendman . Składniki: (na 6 sztuk, ale w razie potrzeby można

Lejdi of the house
FAWORKI, CHRUSTY, CHRUŚCIKI, CHRUST 135

wódki - 0,5-1 łyżeczki pudru (nie trzeba, ale ja dałam) dodatkowo: *puder do posypania *olej do smażenia (u mnie ok.700g rafinowanego kokosowego- bezzapachowy) Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i przy pomocy haka zagniatamy ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gdyby było bardzo lepkie można dosypać troszkę więcej mąki. Ja dałam 210g na porcję. Ciasto zagniatamy jeszcze ręcznie

Smaczne Zdrowe
Recenzja produktów ze sklepu ,,Bee” 107

wypróbowania napoju kokosowego w proszku. Aksamitna konsystencja sprawiła, że od razu zakochałam się w smaku kokosa. Napój charakteryzuje się słodkim smakiem z pyszną, kokosową nutą, dzięki temu świetnie wzbogaci wszelkiego rodzaju desery. Można go dodawać do ciast i deserów. Doskonale będzie smakować w kawie czy kakao, ale również płatkach i musli. Na blogu niebawem ukaże się przepis  z wykorzystaniem

Podróż w kulinaria
Marchewkowe ciasto czekoladowo-piernikowe 186

Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Planujemy potrawy na świąteczny stół. Moją propozycją jest marchewkowe ciasto czekoladowo-piernikowe. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 1 marchew Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajmy

Truskawkowa Fiesta
Chleb Kokosowy 111

proszku do pieczenia WYKONANIE: 1. Jajka, miód i sól ubijamy na gładka konsystencje, po chwili wlewamy masło delikatnym strumieniem. 2. Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia, ubijamy do całkowitego połączenia się składników. 3. Ciasto wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy w temp.180* około

Dziś Ja gotuje
Ciasteczka z masłem orzechowym 112

niezwykle kruche.  Składniki 1 i 1/2 szklanki mąki teff 1 szklanka masła orzechowego 1/2 szklanki syropu klonowego 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki łączymy razem za pomocą miksera. Ja swoje ciasto włożyłam na 10 minut do zamrażarki aby ciasto było bardziej zwarte i łatwiej nakładało się ciasteczka. Za pomocą łyżki nakładamy ciastka na pergamin. Pieczemy

Delusional Trine
CURRY Z DYNI, BOTWINKI I CIECIERZYCY 111

dynią. Uwielbiam to warzywo za wszechstronne zastosowanie i wyśmienity smak. Świetnie tworzy kremowe zupy, jest idealnym dodatkiem do świeżo wyciskanego soku, ciasta lub potrawki.  Dynia z dużą ilością curry i kremowym, delikatnie słodkim mlekiem kokosowym kreuje idealne danie na ocieplenie i umilenie tych chłodniejszych dni lata. Dorzucamy dużo białka (ciecierzyca), sporo kwasu foliowego (botwinka), by finalnie otrzymać pyszną, niby

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczka kokosowo-migdałowe z białą czekoladą (bezglutenowe) 120

białej czekolady/czekoladowych groszków (bez glutenu)   W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec

Di gotuje
Ciastka owsiano-kokosowe z białą czekoladą 115

szklanki posiekanej białej czekolady/czekoladowych groszków   W misce dokładnie wymieszać mąkę owsianą (**), wiórki, cukier oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  (Ciastek nie należy

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania