ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:416/932)

Błyskawiczny piernik (najłatwiejszy i najszybszy) / Quick and Easy Gingerbread Loaf 92

pieczony w małej blaszce. Jeśli spodziewacie się sporego grona gości, wystarczy podwoić ilość składników, przelać ciasto do dużej blaszki (25x35 cm lub trochę mniejszej) i piec około 40 minut. Ciasto możecie wzbogacić o bakalie, orzechy, kawałki czekolady czy skórkę pomarańczową. Gotowy piernik błyskawiczny możecie przełożyć powidłami, dżemem lub kremem. Nie musicie oblewać go polewą miodową, dobrze sprawdzi się polewa czekoladowa(...)polewa miodowa: 2 łyżki miodu, 25 g masła, 1/3-1/2 łyżki kakao, szczypta cynamonu opcjonalnie garść wiórków kokosowych lub drobno posiekanych orzechów Połączyć mąkę, przyprawę do piernika, cukier i proszek. W drugiej misce wymieszać jajka, olej, miód i jogurt. Szybko wymieszać zawartość obu misek. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem formy. Piec w 180 stopniach około 50-60 minut. Przygotować polewę miodową

Lekcje w kuchni
Makowa panienka 213

zmieńcie to, a obiecuję, że nie pożałujecie. Osobiście najbardziej przypadła mi do gustu idealnie wyważona słodko-kwaśna cytrynowa masa. Do tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe(...)żółtku, nie przerywamy ubijania. Mikser odkładamy, a do ubitej piany jajecznej dodajemy teraz w 2-3 partiach mak połączony z kokosem i migdałami, mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto dzielimy na pół i wykładamy do wyłożonych papierem blaszek (21×32). Pieczemy po 20 minut w 170 stopniach. Do rondelka przelewamy mleko, dodajemy do niego sok z cytryny, mieszamy. Odlewamy pół

Smaki Na Talerzu
Trójkolorowe serduszko 157

soku z cytryny - 2 galaretki malinowe - 400 g malin mrożonych warstwa biała: - 500 g mascarpone - 500 g śmietany 36 % - 5 łyżeczek żelatyny - 1 szklanka cukru pudru - 1/2 szklanki wiórków kokosowych warstwa ciemna: - 100 g mąki pszennej - 100 g cukru kryształu - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3 łyżki oleju - 3 jajka - 3 łyżki kakao Przygotowanie: Warstwa czerwona :galaretki rozpuszczamy w połowie(...)olej. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao przesiewamy i łączymy z masą. Ciasto wlewamy do tej samej formy, co wcześniej przygotowywaliśmy malinową galaretkę i pieczemy 15 minut w 180 C. Warstwa biała: Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki wrzątku. Mascarpone mieszamy z połową szklanki cukru pudru oraz wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubijamy z resztą cukru pudru na krem. Do przestudzonej żelatyny dodajemy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto chałwowe z gruszkami 136

ciasta ułatwi mikser lub melakser. Jeśli posiadacie Thermomix, to wystarczy wszystkie składniki umieścić w naczyniu i wybrać opcję „wyrabianie ciasta” i ustawić na 4 minuty. 3 mniejsze gruszki 300 chałwy 50 g miękkiego masła lub oleju kokosowego 70 g ksylitolu 220 g mąki orkiszowej (ok. 1,5 szklanki) 250 ml soku z granatu, pomarańczowego lub jabłkowego (1 szklanka(...)sodę oczyszczoną. Dodajemy pokruszoną chałwę, masło oraz sok. Mieszamy rózgą lub mikserem do czasu, aż składniki dokładnie się połączą. Kawałki chałwy mogą pozostać nie do końca rozbite, w cieście będą smakowitą niespodzianką. Masę przekładamy do formy o średnicy ok. 25 cm. Do środka wkładamy gruszki. Pieczemy ok. 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Do suchego patyczka. Kroimy

Kucharzyca
Bezglutenowe knedle z fioletowych ziemniaków ze śliwkami i cynamonem 156

ziemniaków 6-8 śliwek węgierek cynamon cukier kokosowy, lub trzcinowy olej kokosowy sól Wykonanie: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę, do gorących ziemniaków dodajemy mąkę z quinoy i skrobię ziemniaczaną i dokładnie mieszamy łyżką, po chwili gdy już są trochę chłodniejsze, wyrabiamy ciasto ręcznie, aż uzyska jednolita konsystencję i będzie odchodziło od ręki. Śliwki(...)każdą oblepiamy porcją ciasta. Najlepiej uformować w dłoni placek, na środku ułożyć śliwkę i zawinąć w nadmiar ciasta. Knedle wrzucamy do wrzątku i gotujemy około 4 minuty od momentu wypłynięcia. Podajemy posypane cukrem i cynamonem i polane roztopionym olejem kokosowym. Smacznego

Quinoa Raz!
Szarlotka puszek 201

pieczenia i mieszamy . Do przygotowanej formy wlewamy 3/4 masy, układamy plastry jabłek uprzednio obtoczone w mące, resztę masy mieszamy z wiórkami kokosowymi i wylewamy na jabłka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i pieczemy ok.40 minut . Gdy ciasto nabierze złotego koloru , wyjmujemy z piekarnika, studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Gorący kąsek
Naleśniki gryczane – 2 składniki 127

naleśniki gryczane: Zaczynamy od mąki – wsypujemy ja do miski. Następnie dodajemy sól, cukier, cynamon i mieszamy. Potem dodajemy olej i napój kokosowy (mleko roślinne lub krowie). W kolejnym kroku wszystko dobrze mieszamy najlepiej za pomocą miksera. Ciasto powinno wyjść lejące, ale takie gęściejsze. Następnie rozgrzewamy dość mocno patelnię, można ją spryskać minimalną ilością oleju. Potem na rozgrzaną patelnię wylewamy

Dorota Smakuje
Dietetyczne i smaczne ciasto z cukinii. 192

cieście marchewkowym , w którym namiętnie się rozsmakowałam, nie mogłam oprzeć się kolejnej pokusie : ciastu z cukinii. Tym razem dodałam mniej cukru (dla spokoju sumienia, dlatego ma mniej wyraziście słodkawy smak) i użyłam mąki gryczanej. Ale wciąż świetnie nadaje się do herbaty czy na babski podwieczorek przy kawie. Oto przepis : Przygotowanie 15 minut. Pieczenie 25 minut. Potrzebne nam będą(...)masy. Dorzucić startą skórkę cytrynową i sok z cytryny i ponownie razem zmiksować całość. Dorzucić mąkę, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Na koniec drobno zetrzeć cukinię obraną ze skórki lub nie. Tzn. Jeżeli chcecie przemycić cukinę w cieście, by « incognito » podać ją Waszym pociechom, to polecam obrać ze skórki, wtedy cukinia mniej rzuca się w oczy. Dorzucić

MODA NA BIO
Kora orzechowa 207

Kora orzechowa, to wyśmienite delikatne ciasto z mnóstwem bakalii, przełożone kremem budyniowo-brzoskwiniowym. Można je serwować z okazji świąt lub innych spotkań rodzinnych w większym gronie

Świat Ciasta
Torcik ,,Celebracja chwil” 188

układamy truskawki w całości, w środku wysypujemy resztę pokrojoną w kosteczkę. Całość dekorujemy startą na tarce białą czekoladą oraz kokosowymi kuleczkami. Torcik chłodzimy kilka godzin w lodówce. Znajdź dosłownie 30 minut aby później cieszyć się wspólnymi chwilami z tak pysznym ciastem na talerzyku! A dodatkowo jest sezon na truskawki więc warto korzystać póki są! Do przygotowania torcika zwołajcie członków rodziny

VioletoweKucharzenie
Sernik z białą czekoladą i kokosem 482

przysłowiowej bajkowej chwili z ciastem i pyszną kawą! Spód: 258 g ciastek kakaowych Hit 75 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg sera sernikowego (z wiaderka) 4 jajka 100 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki śmietany 30% 0,5 szklanki wiórków kokosowych Polewa: 100 g białej(...)zważyła. Zahartowana czekoladę przelewamy do masy serowej, delikatnie miksujemy. Wlewamy śmietanę kremówkę oraz wsypujemy wiórki kokosowe.  Gotową masę serową przelewamy na spód.  Piekarnik zmniejszamy do temperatury 120*C (bez termo obiegu). Na dnie piekarnika ustawiamy foremkę z wrzątkiem. Wyżej wstawiamy tortownicę z ciastem. Ciasto pieczemy przez 60 minut. Po tym czasie z piekarnika wyjmujemy blaszkę z wodą oraz

VioletoweKucharzenie
Deserki truskawkowe 41

góra to płatki migdałów i czekolada, a możesz wykorzystać to, co masz w domu – świeże owoce, wiórki kokosowe, orzechy… Wszystko pod swój gust A jak zrobić takie deserki? Już zdradzam Składniki na około 8-10 porcji: 40 ciasteczek petite beurre lub pokruszone ciasto (u mnie to biszkopt cytrynowy , który przygotowałam z połowy porcji) 250 g truskawek 100 ml śmietanki

Słodki sentyment
Obłędnie czekoladowa tarta z malinami, wegańska, bezglutenowa 464

bakerity z mąką migdałową jeśli takowej nie posiadacie zamieńcie ją na swoją ulubioną, trata to ciasto, które nie powinno nie wyjść :)  W sezonie malinowym niemalże obowiązkiem jest spróbowanie czekoladowo-malinowego połączenia jest niesamowite :):)   Składniki :  Na krem czekoladowy:  Szklanka mleczka kokosowego ja użyłam tego klik 2 tabliczki gorzkiej czekolady  Na spód

zdrowa vege kuchnia
BASBOUSA, BASBUSA, BASBOOSA – tradycyjne ciasto arabskie 153

razy! Gwarantuję, że Basbousa totalnie podbije Wasze serca! Moje już podbiła kilka lat temu! SKŁADNIKI: ( 24×28 ) CIASTO: * mąka semolina – 370 g * cukier drobny – 200 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * kostka Kasia – 50 g * wiórki kokosowe – 80 g * jogurt gęsty naturalny – 300 g * migdały blanszowane SYROP: * cukier – 1 szkl * woda(...)cukrem. Dodajemy Kasię, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i jogurt naturalny. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Wyciągamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, kroimy w romby. W każdy romb wciskamy migdał. Pieczemy ok. 40 minut w 170C. SYROP: Wodę gotujemy z cukrem i wodą różaną aż zgęstnieje na syrop. Delikatnie studzimy. CAŁOŚĆ: Syropem zalewamy jeszcze ciepłe ciasto. Zajadamy! Smacznego! PRZEPIS POWSTAŁ

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania