ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:435/932)

Kruche bezglutenowe pierniczki dekorowane ksylitolowym lukrem 155

receptury. Sięgając po poniższy przepis uzyskacie pyszne, kruche pierniczki, których intensywnie korzenny smak sprawi, że dodatek mąki gryczanej i oleju kokosowego będzie niewyczuwalny. Melasa nada pierniczkom ciemniejszy kolor i bardziej charakterystyczny smak, podczas gdy syrop uczyni je słodszymi. Z ciastem będzie się Wam przyjemnie pracowało – jest stosunkowo elastyczne jak na fakt, iż nie zawiera glutenu, znakomicie się rozwałkowuje, nie przykleja(...)dodaje mu uroku. Eliminacja cukru i glutenu jest ograniczeniem? Nic podobnego! Składniki na około 40 pierniczków średniej wielkości: 250 g mąki gryczanej 75 g mąki ziemniaczanej 85 g oleju kokosowego 100 g syropu daktylowego/klonowego/lub syrop z melasą trzcinową w proporcji 50:50 1 lekko czubata łyżka kakao/karobu 1 łyżka ksylitolu (najlepiej ksylitolowego pudru lub ksylitolu zmielonego na puder) 2 duże

Even Better Food
BUŁKI DROŻDŻOWE Z WARKOCZEM 84

cukier waniliowy 1/2 łyżeczki olej rzepakowy 60 ml Nadzienie : twaróg półtłusty 500 g wiórki kokosowe 4 dość czubate łyżki cukier ze skórką pomarańczową 30 g cukier puder ok. 6 łyżek 1 białko z jajka    Wychodzi kilkanaście sporych bułek. Ciasto. Śmietanę wyjąć z lodówki aby osiągnęła temperaturę pokojową. Mąkę przesiać, zrobić dołek wkruszyć tam drożdże, posypać łyżeczką cukru

Smaczne moje
PĄCZKI PIECZONE 162

jogurtu greckiego lub śmietany 2/3 szklanki mleka 2 jajka ORAZ: twarda marmolada do nadzienia kolorowa posypka, wiórki kokosowe LUKIER: cukier puder sok z cytryny gorąca woda WYKONANIE: ZACZYN: Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę, wlewamy mleko, jogurt i olej. Całe jajka ucieramy razem z cukrami na puszystą masę

Pani na deser
Zupa dyniowa z kurczakiem i mlekiem kokosowym 29

Zupa dyniowa z kurczakiem i mlekiem kokosowym to prosty pomysł na zupę z lekką nutą orientu. Świetnie rozgrzewa w chłodne dni. Źródło inspiracji: Kwestia Smaku Artykuł

Pogotujmy.pl
Ciasto "kora brzozy" 644

blaty zawierają orzechy. Smakuje wyśmienicie. A poza tym ciasto wygląda fantastycznie! Dla mnie to rewelacyjny zamiennik tortu. Wykonałam je na Święta z myślą o moich milusińskich.  Składniki (na formę (24 x 36) cm): Biszkopt 8 białek szczypta soli 3 żółtka 150 g cukru 200 g orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej

Weekendy w domu i ogrodzie
CHAŁWA LNIANA Z FIGAMI HISZPAŃSKIMI 112

idealne na podrażniony żołądek.  Mąkę lnianą można stosować do gotowania, smażenia, pieczenia, a także jako gotowy dodatek do jogurtów, deserów oraz ciast nie wymagających pieczenia. Składniki: 1 szklanka mąki lnianej Radix-Bis 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Radix-Bis 3 łyżki miodu 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki wody ok. 9-10 szt. fig hiszpańskich Radix-Bis Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Crumble kokosowe z rabarbaru 113

jakiegoś czasu na straganach możemy spotkać rabarbar. Pierwsze co robimy zawsze z rabarbaru to drożdżowe lub jogurtowe ciasto, później pewnie jakieś muffinki, kompot az w końcu mamy ochotę na coś innego. Dzisiaj proponuję Crumble kokosowe z rabarbaru a niebawem możecie wyczekiwać przepisu na lodu rabarbarowe. Składniki: 100 g masła 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki płatków jaglanych(...)łyżki wiórek kokosowych rabarbar: kilka grubych łodyg rabarbaru  4 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej masło do formy Przygotowanie: Masło rozpuszczamy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika.  Rabarbar obieramy i kroimy na 0,5 cm kawałki. Posypujemy cukrem. Pozostawiamy na 15 minut, dwukrotnie mieszając w między czasie. Odsączamy rabarbar z powstałego syropu cukrowego

Życie zaczyna się w kuchni
Naleśniki z MANIOKU bez mleka i jaj 215

takich naleśników. Polecam spróbować z owocami i zapraszam do przepisu! Dla 2 osób Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: Mleczko kokosowe 400ml Mąka z manioku 3-4 łyżki płaskie (dajemy tyle aż przy miksowaniu zobaczymy konsystencję jak przy standardowym cieście naleśnikowym) Nasiona babki jajowatej i płesznik 1,5 łyżki Cukier brzozowy 2 łyżki Olej Przygotowanie: 1/ Mleczko z puszki dajemy

Kuchnia PROzdrowotna
Makowiec z jabłkami na puszystym spodzie. 126

duże jabłka 1,5 szklanki bakalii 0,5 szklanki manny Beza: 5 białek szczypta soli cukier waniliowy szklanka wiórek kokosowych Do masy makowej dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka oraz resztę składników, dokładnie mieszamy. Mokre składniki na ciasto mieszamy z cukrem,  a następnie na raty wsypujemy suche. Mieszamy krótko, aby tylko połączyć składniki. Na dużą blaszkę wyłożoną

Dieta moja pasja
AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW 152

odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano dodałam do ciasta pokrojone w grube plastry truskawki, i mleko. Im rzadsze ciasto- tym pancakesy będą cieńsze i delikatniejsze Im gęściejsze- tym grubsze i cięższe  Rozgrzej dobrze patelnie wysmaruj masłem/olejem kokosowym i smażymy na złoty kolor. Podajemy póki gorące

SMYKWKUCHNI
Czekoladowe brownie z batata (paleo, bez glutenu) 183

wziąć się do roboty. Dużym plusem jest to, że dzięki dużej zawartości węglowodanów mogę po treningu wsunąć kilka kawałków takiego ciasta i mieć czyste sumienie Składniki: 350 gram batatów tabliczka gorzkiej czekolady 2-4 łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki kakao 3 jajka 1 ½ łyżeczki sody szczypta soli Przygotowanie: Obieramy ze skóry batata (bataty(...)kokosową. W drugiej misce mieszamy razem: jajka, miód i dolewamy rozpuszczoną czekoladę z olejem i dobrze mieszamy. Do niej dodajemy zblendowane bataty oraz zawartość pierwszej miski. Wszystko wstawiamy do formy do pieczenia o wymiarach 21x21cm i pieczemy w 170 stopniach przez ok 35-40minut, albo do czasu, aż drewniany patyczek (ja używam tego do szaszłyków) wsadzony w ciasto będzie

PaleoLife
Amerykańskie pancakes według Gwyneth Paltrow z moją modyfikacją 108

odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano dodałam do ciasta pokrojone w grube plastry truskawki, i mleko. Im rzadsze ciasto- tym pancakesy będą cieńsze i delikatniejsze Im gęściejsze- tym grubsze i cięższe  Rozgrzej dobrze patelnie wysmaruj masłem/olejem kokosowym i smażymy na złoty kolor. Podajemy póki gorące! Przepis z książki: "Córeczka tatusia" Gwyneth Paltrow, - Bestseller "New York Timesa

SMYKWKUCHNI
Ciasto kokosowo-ananasowe czyli pinacolada 169

szaleństwach truskawkowych naszła mnie ochota na ananasa. Ciasto wyszło lekkie, nie za słodkie, delikatne, idealnie zrównoważone.  Składniki: biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki  3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa ananasowa: puszka ananasa opakowanie budyniu śmietankowego łyżka cukru 4 żółtka 1 łyżeczka mąki pszennej kostka masła beza kokosowa: 4 białka 200 g wiórków kokosowych(...)Beza kokosowa. Białka miksujemy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier, nie przerywając miksowania.  Do bezy wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, o takich samych rozmiarach jak biszkopt i pieczemy przez 20-25 minut w 200 stopniach. Bezę studzimy, i delikatnie wykładamy na masę ananasową. Ciasto wkładamy

na moim stole...
Dietetyczne ciasto marchewkowe 150

owoców. Czytaj więcej – Przepisy na marchewkowe pyszności A dziś zapraszam Was na pyszne i dietetyczne ciasto marchewkowe . Dietetyczne ciasto marchewkowe 100 g mąki ryżowej 30 g mąki gryczanej Jajko Pół łyżeczki proszku do pieczenia Średni banan 50 ml mleka kokosowego 15 ml oliwy Duża marchewka Pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego KREM 100 g twarogu (ja użyłam w wersji bez laktozy(...)Tortownicę o średnicy 12 cm natłuść olejem kokosowym lub masłem, przełóż do niej masę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przetnij na pół i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem Do miski przełóż twaróg, masło orzechowe i banana. Całość dokładnie zmiksuj. Na przestudzony spód ciasta wyłóż i rozsmaruj 2 łyżki dżemu porzeczkowego

365 dni dookoła kuchni
DESER KOKOSOWY O SMAKU CYNAMONOWYM 189

Kolejny zdrowy bo bez glutenu i cukru deserek:). Uwierzcie mi, tak szybko się je robi, że grzech ich nie zrobić:). Jak to ostatnio u mnie bywa

harrisa

Proponowane wyszukiwania