receptury. Sięgając po poniższy przepis uzyskacie pyszne, kruche pierniczki, których intensywnie korzenny smak sprawi, że dodatek mąki gryczanej i oleju kokosowego będzie niewyczuwalny. Melasa nada pierniczkom ciemniejszy kolor i bardziej charakterystyczny smak, podczas gdy syrop uczyni je słodszymi. Z ciastem będzie się Wam przyjemnie pracowało – jest stosunkowo elastyczne jak na fakt, iż nie zawiera glutenu, znakomicie się rozwałkowuje, nie przykleja(...)dodaje mu uroku. Eliminacja cukru i glutenu jest ograniczeniem? Nic podobnego! Składniki na około 40 pierniczków średniej wielkości: 250 g mąki gryczanej 75 g mąki ziemniaczanej 85 g oleju kokosowego 100 g syropu daktylowego/klonowego/lub syrop z melasą trzcinową w proporcji 50:50 1 lekko czubata łyżka kakao/karobu 1 łyżka ksylitolu (najlepiej ksylitolowego pudru lub ksylitolu zmielonego na puder) 2 duże
Even Better Foodcukier waniliowy 1/2 łyżeczki olej rzepakowy 60 ml Nadzienie : twaróg półtłusty 500 g wiórki kokosowe 4 dość czubate łyżki cukier ze skórką pomarańczową 30 g cukier puder ok. 6 łyżek 1 białko z jajka Wychodzi kilkanaście sporych bułek. Ciasto. Śmietanę wyjąć z lodówki aby osiągnęła temperaturę pokojową. Mąkę przesiać, zrobić dołek wkruszyć tam drożdże, posypać łyżeczką cukru
Smaczne mojejogurtu greckiego lub śmietany 2/3 szklanki mleka 2 jajka ORAZ: twarda marmolada do nadzienia kolorowa posypka, wiórki kokosowe LUKIER: cukier puder sok z cytryny gorąca woda WYKONANIE: ZACZYN: Drożdże rozcieramy z cukrem, dodajemy mleko i mąkę. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. CIASTO: Do miski przesiewamy mąkę, wlewamy mleko, jogurt i olej. Całe jajka ucieramy razem z cukrami na puszystą masę
Pani na deserZupa dyniowa z kurczakiem i mlekiem kokosowym to prosty pomysł na zupę z lekką nutą orientu. Świetnie rozgrzewa w chłodne dni. Źródło inspiracji: Kwestia Smaku Artykuł
Pogotujmy.plblaty zawierają orzechy. Smakuje wyśmienicie. A poza tym ciasto wygląda fantastycznie! Dla mnie to rewelacyjny zamiennik tortu. Wykonałam je na Święta z myślą o moich milusińskich. Składniki (na formę (24 x 36) cm): Biszkopt 8 białek szczypta soli 3 żółtka 150 g cukru 200 g orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej
Weekendy w domu i ogrodzieidealne na podrażniony żołądek. Mąkę lnianą można stosować do gotowania, smażenia, pieczenia, a także jako gotowy dodatek do jogurtów, deserów oraz ciast nie wymagających pieczenia. Składniki: 1 szklanka mąki lnianej Radix-Bis 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Radix-Bis 3 łyżki miodu 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki wody ok. 9-10 szt. fig hiszpańskich Radix-Bis Wykonanie
Kuchnia MagdaLenyjakiegoś czasu na straganach możemy spotkać rabarbar. Pierwsze co robimy zawsze z rabarbaru to drożdżowe lub jogurtowe ciasto, później pewnie jakieś muffinki, kompot az w końcu mamy ochotę na coś innego. Dzisiaj proponuję Crumble kokosowe z rabarbaru a niebawem możecie wyczekiwać przepisu na lodu rabarbarowe. Składniki: 100 g masła 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki płatków jaglanych(...)łyżki wiórek kokosowych rabarbar: kilka grubych łodyg rabarbaru 4 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej masło do formy Przygotowanie: Masło rozpuszczamy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Rabarbar obieramy i kroimy na 0,5 cm kawałki. Posypujemy cukrem. Pozostawiamy na 15 minut, dwukrotnie mieszając w między czasie. Odsączamy rabarbar z powstałego syropu cukrowego
Życie zaczyna się w kuchnitakich naleśników. Polecam spróbować z owocami i zapraszam do przepisu! Dla 2 osób Czas przygotowania: 15-20 minut Składniki: Mleczko kokosowe 400ml Mąka z manioku 3-4 łyżki płaskie (dajemy tyle aż przy miksowaniu zobaczymy konsystencję jak przy standardowym cieście naleśnikowym) Nasiona babki jajowatej i płesznik 1,5 łyżki Cukier brzozowy 2 łyżki Olej Przygotowanie: 1/ Mleczko z puszki dajemy
Kuchnia PROzdrowotnaduże jabłka 1,5 szklanki bakalii 0,5 szklanki manny Beza: 5 białek szczypta soli cukier waniliowy szklanka wiórek kokosowych Do masy makowej dodajemy obrane i starte na grubych oczkach jabłka oraz resztę składników, dokładnie mieszamy. Mokre składniki na ciasto mieszamy z cukrem, a następnie na raty wsypujemy suche. Mieszamy krótko, aby tylko połączyć składniki. Na dużą blaszkę wyłożoną
Dieta moja pasjaodstawiamy na całą noc do lodówki. Rano dodałam do ciasta pokrojone w grube plastry truskawki, i mleko. Im rzadsze ciasto- tym pancakesy będą cieńsze i delikatniejsze Im gęściejsze- tym grubsze i cięższe Rozgrzej dobrze patelnie wysmaruj masłem/olejem kokosowym i smażymy na złoty kolor. Podajemy póki gorące
SMYKWKUCHNIwziąć się do roboty. Dużym plusem jest to, że dzięki dużej zawartości węglowodanów mogę po treningu wsunąć kilka kawałków takiego ciasta i mieć czyste sumienie Składniki: 350 gram batatów tabliczka gorzkiej czekolady 2-4 łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki kakao 3 jajka 1 ½ łyżeczki sody szczypta soli Przygotowanie: Obieramy ze skóry batata (bataty(...)kokosową. W drugiej misce mieszamy razem: jajka, miód i dolewamy rozpuszczoną czekoladę z olejem i dobrze mieszamy. Do niej dodajemy zblendowane bataty oraz zawartość pierwszej miski. Wszystko wstawiamy do formy do pieczenia o wymiarach 21x21cm i pieczemy w 170 stopniach przez ok 35-40minut, albo do czasu, aż drewniany patyczek (ja używam tego do szaszłyków) wsadzony w ciasto będzie
PaleoLifeodstawiamy na całą noc do lodówki. Rano dodałam do ciasta pokrojone w grube plastry truskawki, i mleko. Im rzadsze ciasto- tym pancakesy będą cieńsze i delikatniejsze Im gęściejsze- tym grubsze i cięższe Rozgrzej dobrze patelnie wysmaruj masłem/olejem kokosowym i smażymy na złoty kolor. Podajemy póki gorące! Przepis z książki: "Córeczka tatusia" Gwyneth Paltrow, - Bestseller "New York Timesa
SMYKWKUCHNIszaleństwach truskawkowych naszła mnie ochota na ananasa. Ciasto wyszło lekkie, nie za słodkie, delikatne, idealnie zrównoważone. Składniki: biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa ananasowa: puszka ananasa opakowanie budyniu śmietankowego łyżka cukru 4 żółtka 1 łyżeczka mąki pszennej kostka masła beza kokosowa: 4 białka 200 g wiórków kokosowych(...)Beza kokosowa. Białka miksujemy ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier, nie przerywając miksowania. Do bezy wsypujemy wiórki i delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, o takich samych rozmiarach jak biszkopt i pieczemy przez 20-25 minut w 200 stopniach. Bezę studzimy, i delikatnie wykładamy na masę ananasową. Ciasto wkładamy
na moim stole...owoców. Czytaj więcej – Przepisy na marchewkowe pyszności A dziś zapraszam Was na pyszne i dietetyczne ciasto marchewkowe . Dietetyczne ciasto marchewkowe 100 g mąki ryżowej 30 g mąki gryczanej Jajko Pół łyżeczki proszku do pieczenia Średni banan 50 ml mleka kokosowego 15 ml oliwy Duża marchewka Pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego KREM 100 g twarogu (ja użyłam w wersji bez laktozy(...)Tortownicę o średnicy 12 cm natłuść olejem kokosowym lub masłem, przełóż do niej masę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przetnij na pół i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem Do miski przełóż twaróg, masło orzechowe i banana. Całość dokładnie zmiksuj. Na przestudzony spód ciasta wyłóż i rozsmaruj 2 łyżki dżemu porzeczkowego
365 dni dookoła kuchniKolejny zdrowy bo bez glutenu i cukru deserek:). Uwierzcie mi, tak szybko się je robi, że grzech ich nie zrobić:). Jak to ostatnio u mnie bywa
harrisa