ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:435/932)

Tort batatowo-bananowy 144

składników, a efekt końcowy wspaniały. Polecam Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Ciasto: 1 duży batat (około 400 g) 2 dojrzałe banany (około 200 g) 2-4 łyżki syropu z agawy lub klonowego (opcjonalnie, do smaku) 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1/2 puszki mleka kokosowego z puszki (2/3 szklanki) Dodatkowo do dekoracji: wegańska bita śmietana ulubione owoce Wykonanie: Piekarnik(...)Mąż potrzebuje więcej słodyczy ). Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy masę z blendera i wyrównujemy powierzchnię szpatułą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 50-55 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika odstawiamy ciasto na kilka godzin do całkowitego ostudzenia. Ozdabiamy bitą śmietaną – przepis na nią podałam przy okazji

Lamarida.pl
Sernik dyniowy 187

dyni 30 g budyniu waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 100 g białej czekolady 4 łyżki cukru kokosowego lub zwykłego Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, cukier oraz masło pokrojone na małe kawałki. Całość szybko zagnieć. Gotowe ciasto owiń folią, wstaw do lodówki na ok. 30 minut, a następnie rozwałkuj je i wyłóż nim tortownicę (którą

365 dni dookoła kuchni
limonkowy nerkownik polewą malinową przykryty 134

owsianych 2 łyżki wody MASA szklanka nerkowców (180g) 1/2 łyżeczki cynamonu sok z połowy limonki POLEWA łyżka mleka kokosowego 2 garści malin łyżka ksylitolu WYKONANIE: Śliwki zalewamy wrzącą wodą na ok 15 min, następnie blędujemy je z pozostałymi składnikami na spód ciasta- po zblendowaniu przekładamy do aluminiowej formy. Nerkowce wcześniej zalewamy wodą na ok 2h. Namoczone nerkowce blendujemy z sokiem

healthy dreams
Placek "black & white". 139

pieczenia -1/2 szklanki mleka -1 olejek waniliowy  Sposób przygotowania: Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą miksera. Ciasto wyłożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Krem kokosowy Składniki: -budyń śmietankowy -2 szklanki mleka -2 łyżki cukru -1 szklanka mleka kokosowego (w ostateczności może być zwykłe mleko) -masło(...)następnie odstawiamy do schłodzenia.Mleko kokosowe podgrzewamy na malutkim ogniu a następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Gotujemy aż wiórki wchłoną mleko i odstawiamy do schłodzenia. Następnie budyń i masę kokosową łączymy ze sobą za pomocą miksera. Na koniec dodajemy masło i miksujemy jeszcze przez chwileczkę. Masę wykładamy na zimny biszkopt i wkładamy do lodówki. Polewa Składniki: -4 łyżki cukru -2 łyżki

Magia jedzenia.
Naleśniki z tahini na podwieczorek 177

smaku masło do smażenia Dodatkowo 500 g twarożku 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu cukier do smaku owoce kokosowe chipsy i cukier puder do posypania owocowy sos do polania Jajka zmiksuj z mlekiem, solą i sezamową pastą. Dodaj tahini przesianą mąkę. Wszystko wymieszaj na gładkie ciasto. Rozgrzej masło i smaż naleśniki po obu stronach, aż zaczną się lekko rumienić. Każdy naleśnik posmaruj

codojedzenia
Ciasto Izaura 943

masła wiórki kokosowe Wykonanie: Do garnka wlać mleko, dodać masło, cukier oraz kakao, zagotować.  Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka i wymieszać. Wsypać mąkę z proszkiem i dokładnie całość wymieszać. Białka ubić na sztywną piane i delikatnie wymieszać z ciastem. Blaszkę 36x24 wysmarować(...)cukru). Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Masę serowa wylać na ciasto, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec przez 1 godzinę. Pu upieczeniu, wyjąć z piekarnika, wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z masłem. Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Jaglane ciasto-zapiekanka ze śliwkami 230

łatwe w przygotowaniu. Mąż stwierdził, że jest zadziwiająco dobre. Trochę przypomina zapiekankę z kaszy, trochę kruche ciasto. Sezon na śliwki w pełni, spróbujcie więc koniecznie.  Składniki (na blachę 25cm x 25cm*) - 1 szklanka surowej kaszy jaglanej - 2 szklanki wody - 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki - 6 łyżek słodzidła (syropu/cukru trzcinowego/kokosowego) - 2 łyżki masła klarowanego/oleju kokosowego - 1/2 szklanki mąki kokosowej(...)dzielimy na połówki. Kaszę mieszamy (najlepiej łyżką) z mąką kokosową.  2/3 kaszy przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Lekko dociskamy.  Na spód wykładamy śliwki, lekko wciskając je w kaszę.  Posypujemy pozostałą 1/3 kaszy i cukrem. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach. * Jeśli użyjemy większej blachy, ciasto wyjdzie po prostu niższe. Warto wtedy dodać trochę więcej śliwek

Smakuje zdrowo
Jaglane placuszki z morelami 158

teraz mamy w domu tydzień morelowy, było jedno ciasto, a raczej zakalec. Tak mi także zdarzają się takie rzeczy, zwłaszcza gdy eksperymentuję z różnymi mąkami.  Będzie drożdżówka, na którą przepisem podzielę się z Wami niebawem, a dziś przepis na pyszne puszyste i zdrowe placuszki z dodatkiem mąki jaglanej i mleka kokosowego.  Składniki: 1 banan 2 jaja 5 łyżek(...)też rzepakowy, lub rozpuszczone masło) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 morele Banana, jaja i mleko kokosowe blendujemy razem, wsypujemy mąki, proszek do pieczenia i wlewamy olej, mieszamy całość dokładnie. Morele myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w kostkę i dodajemy do ciasta. Smażymy na złoty kolor, ja tradycyjnie smażyłam bez tłuszczu. var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b-f8519fa5b600','AffId

Cynamonowe szczęście
Wafelkowe ciasto 119

opakowanie śmietankowych wafelków po 180 g, szklanka wiórek kokosowych, szklanka orzechów włoskich. 6 jajek, 20 dag masła, 1 ½ szklanki cukru Sposób przygotowania: Masło miksujemy z cukrem. Nie przerywając miksowania dodajemy jajka. Gdy masa będzie jednolita dodajemy wiórki, orzechy i pokruszone wafelki. Formę (18x26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy masę. Ciasto pieczemy w temperaturze 160 stopni C około

Pobite gary Barbary
Ciasto kora orzechowa 177

Pyszne ciasto z bakaliami na imprezkę i święta. Ciasto wymaga czasu, ale warto go przygotować. Przepis zaczerpnięty z bloga żródło Składniki: Ciasto 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej  1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)ubijać. Następnie dodać żółtka, chwilę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy jajecznej razem z mielonymi orzechami, delikatnie wymieszać. Do masy dodać jeszcze posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, ostrożnie wymieszać do połączenia składników. Dwie blaszki o wymiarach 25x30cm , wyłożyć papierem, masę podzielić na dwie równe części, wylać masę na dwie blaszki. Wstawić blachy do nagrzanego piekarnika

Kuchnia Danusi
Brownie z batata - bezglutenowe, wegańskie, najlepsze :) 197

masła orzechowego  80 g cukru kokosowego (Inna Bajka) 80 g rurowego kakao (Inna Bajka) 100 ml mleka roślinnego  szczypta soli  Polewa czekoladowa: 50 g oleju kokosowego 2 łyżki syropu klonowego  25 g surowego kakao (Inna Bajka) 1 łyżka proszku maca (Inna Bajka) Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w grubą kostkę. Następnie ugotuj na parze do miękkości(...)moja ma 21,5 x 21,5 cm) i wstaw do nagrzanego na 180*C piekarnika. Piecz z termoobiegiem przez ok. 50 minut (do suchego patyczka).  Po upieczeniu ciasto wyciągnij z formy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.  W międzyczasie przygotuj polewę. Do rondelka przełóż olej, syrop klonowy oraz kakao. Tylko delikatnie podgrzej, do momentu rozpuszczenia oleju. Całość energicznie

Zdrowie na języku :P
Brownie Fit. Bezgutenowe i z Avocado. 196

jest pyszne,dla miłośników czekoladowych klimatów to niemal gratka. Cóż wszystko ma swoje wady i zalety... pomimo bogatych walorów smakowych ciasto to bomba kaloryczna. Dla tych którzy dbają o linię wersja lżejsza. Masło zastąpiłam avocado a tradycyjną białą mąkę kokosową, w przepisie nie znajdziecie też ani grama białego cukru, bo słodka strona mojego Brownie bierze się z syropu klonowego

vaniliowoczekoladowa
Dwukolorowa babka jogurtowa z polewą czekoladową 182

wraz z cukrem do otrzymania jednolitej masy. Cały czas miksując wbijamy po jednym jajku. Wyłączamy mikser. Dodajemy wiórki kokosowe, sok i skórkę z cytryny oraz przygotowaną mąkę. Całość mieszamy szpatułką. Dodajemy jogurt naturalny i ponownie mieszamy do połączenia składników. Przygotowane ciasto dzielimy na pół. Do jednej porcji dodajemy kakao i mieszamy. Formę do babki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką, przekładamy(...)ciasto warstwami: najpierw jasne, potem ciemne i jasne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni na 15 minut. Później zwiększamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze 35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy i zostawiamy do ostygnięcia. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej na końcu dodając masło. Polewamy babkę i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kolizje Smaków
Kruszonka 94

kokosową 100 g cukru 100 g masła Instructions Wymieszaj masło, z cukrem i mąką. Najłatwiej i najszybciej jest wymieszać kruszonkę ręcznie. Masło można też połączyć z innymi składnikami nożem, poprzez rozdrabnianie i ugniatanie. Ja jednak wolę ręcznie. Jeśli planujesz użyć kruszonkę od razu, nie zagniataj do końca, tzn. nie rób kulki. Luźna, zróżnicowana struktura jest idealna do ciast drożdżowych(...)używamy mąkę jaką akurat mamy pod ręką. Do ciast biszkoptowych lepiej jest użyć lżejszą mąkę czyli o niższym typie (mąka tortowa). A do drożdżówki używamy mąkę wrocławską. (nie jest to sztywna reguła). Można stosować też różne kombinacje mąk.  Moim ulubionym połączeniem jest wymieszanie pół na pół maki pszennej i kokosowej.  Można również dodać kakao do mąki pszennej, przez

SmartBake.pl
Ciasto marchewkowo jabłkowe 146

Fajery Ciasto marchewkowo jabłkowe - składniki  - proporcje na tortownicę o średnicy 20-22 cm lub keksówkę o wymiarach 30x10 cm  wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 3 małe jajka  180 g cukru pudru  150 ml oleju 250 g pulpy marchewkowej z wyciskarki  100 g gęstego musu jabłkowego w wyciskarki 1/4 szklanki wiórków kokosowych(...)kokosowe. Całość miksuję na najniższych obrotach do połączenia składników. Mąkę mieszam z cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Przesiewam mąkę do powstałej  masy i mieszam szpatułką do uzyskania jednolitej konsystencji. Formę wykładam papierem do pieczenia (w przypadku tortownicy boki smaruję cieniutko masłem i obsypuję mąką krupczatką lub tartą bułką, a papierem wykładam tylko dno formy). Przelewam ciasto

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania