ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:431/932)

Tort orzechowo- kawowy 267

Piekąc różnego rodzaju ciasta, ciasteczka bułeczki zaczęłam się dnia pewnego zastanawiać dlaczego właściwie nigdy nie upiekłam tortu.  W zasadzie ciasto takie samo jak robiłam do tej pory tylko, że w okrągłej blaszce. Nie wiele więcej się zastanawiając postanowiłam upiec tort. Jak zwykle okazało się, że moje plany na temat wyglądu tortu okazały się nie spójne z stanem(...)szklanki cukru kawa rozpuszczalna 1 litr mleka 1,5 kostki margaryny  kakao i wiórki kokosowe do dekoracji Wykonanie: Z białek ubijamy sztywną pianę i powoli dodajemy cukier i żółtka. Na koniec wsypujemy orzechy i mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  W szklance mleka rozpuszczamy budynie i dodajemy mąkę

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciasteczka z kleiku ryżowego 178

cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g margaryny lub masła 3 jajka 4 łyżki wiórek kokosowych marmolada Margaryne lub masło zmiksować z jajkami na jednolitą masę. Dodać cukier puder, mąkę, a następnie resztę składników i dalej wyrabiać ręką. Z ciasta lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i robić w nich dziurki jak w kluskach śląskich. W dziurki powkładać

kuchnia doski
Tarta z dynią i szpinakiem 187

piec jakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie  przyprawę do ciasta dyniowego  ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasteczka z maszynki 201

Postanowiłam przypomnieć sobie smaki dzieciństwa. Ostatnio mama robiła porządki w kuchni i oddała mi swoją wysłużoną nakładkę ciastokową do maszynki do mięsa. Jeśli jej nie masz, to wystarczy ciasto rozwałkować na grubość 1 cm i pokroić nożem lub wyciąć za pomocą foremek do pierników. Ciasteczka są tak dobre, że znikają w mgnieniu oka. Ileż wspomnień z dzieciństwa mam, gdy piekę(...)szybko działa podczas rośnięcia ciasta, a proszek ułatwia wzrost ciasta i spulchniające działanie sody. Ciasteczka kakaowe. Do ciasta możesz dodać także około 50 g kakao (odejmij oczywiście tą ilość suchej masy od wagi mąki – czyli 350 g mąki i 50 g kakao). Otrzymasz wówczas czekoladowe ciasteczka :-). Dodatki. Wierzch ciasteczek przed upieczeniem możesz oprószyć wiórkami kokosowymi lub udekorować posiekanymi orzechami

Ania gotuje
Pieczone pączki z batata 223

ilością cukru (lub bez) 10 g oleju kokosowego Przygotowanie Przygotuj zaczyn - drożdże rozpuść w ciepłym (nie gorącym) mleku (60 g), dodaj cukier (1 łyżka) i białą mąkę (3 łyżki). Wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Wszystkie składniki oprócz batata i oleju wymieszaj, dodaj wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj ciasto przez kilka minut. Stopniowo po 1 łyżce dodawaj(...)małym ogniu. Mocz pączki w czekoladzie. Udekoruj wg uznania, np. migdałami albo suszonymi owocami. Wskazówki Ciasto na początku wyrabiania będzie twarde - nie przejmuj się tym. stanie się miękkie i elastyczne po dodaniu oleju. Możesz użyć dowolnego oleju, nie musi być kokosowy. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/ Artykuł Pieczone pączki z batata pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Sernik smak raju - czyli pod kokosem 234

białka 1 szklanka cukru 100 g masła 3 łyżki mąki ziemniaczanej kilka kropli aromatu waniliowego szczypta soli Na masę kokosową: 80 g kokosu 50 g masła 10 łyżek cukru 2 łyżki mleka 4 białka  szczypta soli Przygotowanie: Ciasto: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym jajku, a następnie po łyżce śmietany, wkropić kilka kropel aromatu. Wsypać(...)ubić ze szczyptą soli na sztywno. Powstałą pianę przelać do masy serowej i delikatnie wmieszać.  Przelać na podpieczony spód i piec 50 min w temperaturze 180 st. Masa kokosowa: Masło rozpuścić w rondelku, dodać 5 łyżek cukru, 5 łyżki mleka, kokos i cały czas mieszając, gotować do czasu rozpuszczenia cukru. Przestudzić. Najlepiej pod koniec czasu pieczenia masy serowej

My sweet a life
Tort gofrowy, proteinowy i wegański na urodziny Pandek (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 206

roślinnego aby podczas blendowania wszystkie składniki się połączyły a ciasto było gęste ale dające się wylać i rozprowadzić po gofrownicy. Gotowe gofry piec dość długo i studzić na kratkach od piekarnika aby nie zrobiły się gumowe. 2. Składniki na krem oprócz mąki wymieszać i również zblendować na gładko. Dodawać mąki kokosowej po kilka łyżek odczekując kilka minut po każdej porcji

Candy Pandas
KRUCHE CIASTO Z CZEREŚNIAMI (WEGAŃSKIE, BEZGLUTENOWE) 164

Kruche, a nawet bardzo kruche...Kruszy się, jak przystało na ciasta bez glutenu, ale smakuje wyśmienicie i bogactwo okruszków nikomu nie przeszkadza, a nawet dodaje temu deserowi uroku. Polecam! Składniki na formę o średnicy 33 x 21 cm: 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych zmielonych na mąkę, 1 szklanka mąki kokosowej(...)łyżeczka sody, 80 ml oleju kokosowego, 60 ml wody, 1 łyżka octu jabłkowego, 1/3 szklanki cukru kokosowego, 2 szklanki czereśni (można dać więcej). Wykonanie: Mąki i sodę dokładnie mieszamy. W osobnej misce łączymy składniki mokre, a następnie wlewamy do miski z suchymi. Ugniatamy ciasto, które nie musi być zwarte, może być w formie kruszonki. Dzielimy ciasto na dwie części. Jedną

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ciasteczka owsiano-kokosowe 184

misce wymieszaj płatki owsiane, wiórki kokosowe oraz rodzynki. Następnie dodaj mleko z miodem i olejem kokosowym i całość dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj pianę z białek, delikatnie mieszając ją z pozostałymi składnikami. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta, tak aby kształtem przypominały okrągłe ciastka. Pamiętaj o zachowaniu odstępu pomiędzy ciasteczkami, nie chcemy, aby nam się

365 dni dookoła kuchni
Ala Piernik Ciasto Marchewkowe z Ananasem 249

puszysta, wlewam ubijając nasz syrop z oleju i soku ananasa. 4.  Do powstałej masy dodaję marchewkę, ananasa, orzechy, wiórki kokosowe, cynamon, sodę, sól, proszek do pieczenia, delikatnie łącząc wszystkie składniki i mieszając. 5.  Wlewam do formy nasze ciasto i wrzucam do piekarnika. 6.  Piekę przez 1 godzinę, w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. 7.  Na koniec

pichciszto
Tort Ptasie Mleczko: mango-kokos (bez glutenu i białego cukru) 146

18cm): Biszkopt: -3 duże jajka -50g ksylitolu -50g mąki kukurydzianej -30g mąki ryżowej -20g skrobi ziemniaczanej „krem” Warstwa kokosowa -200g serka homogenizowanego -200g śmietanki kokosowej (stałej części z mleka kokosowego) -ksylitol -3 łyżeczki płaskie żelatyny + 3 łyżki gorącej wody Warstwa mango -350ml pulpy z mango -ksylitol -3 łyżeczki płaskie żelatyny + 3 łyżki gorącej(...)tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia wlewamy ciasto na biszkopt. 7. Biszkopt piec w 170’C ok 30 minut. 8. Po upieczeniu uderzyć delikatnie blaszką o blat aby biszkopt nie opadł. 9. Po wystudzeniu boki oddzielić nożem, wyciągnąć biszkopt i podzielić go na dwa blaty. KREM warstwa kokosowa i mango W osobnych pojemnikach zrobić dwie masy na warstwy. Wszystkie

Candy Pandas
BABECZKI KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 225

sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce soku z pomarańczy lub zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez

Ola la LCHF
Owsiane ciastka czyli Havreflarn w wersji wegańskiej 143

oleju kokosowego (może być inny roślinny, ale kokosowy najlepiej się sprawdzi) płaska łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżka mąki kukurydzianej szczypta soli       Przygotowanie: Zblenduj płatki, ale nie na mąkę, powiedzmy pół na pół, dzięki temu będą chrupiące. Można też użyć 100 g maki owsianej i 100 g płatków bez blendowania. Rozpuść olej kokosowy i zblenduj na gładką(...)masę razem z cukrem i bananem. Połącz wszystkie składniki. Po wymieszaniu ciasto się ciut lepi, ale nie przeszkadza to w formowaniu. Porcję ciasta nabieraj dużą łyżką (taką do jedzenia zupy), w dłoniach uformuj kulkę i rozpłaszcz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, im cieńsze tym bardziej chrupiące będą po upieczeniu. Piecz ciacha 10-12 minut w temp. 180 C. Ciastka

greenscarf
Czekoladowe ciasto z całymi gruszkami FIT 111

I tak moje jesienne przepisy zastał śnieg, ale nie zamierzam rezygnować z pokazania ich. W końcu, grzechem byłoby zachować to ciasto tylko dla siebie. Delikatnie słodkie

Fitsweet.me
Śnieżny Puch – ciasto 209

Śnieżny Puch to ciasto pyszne, delikatne i lekkie. Dodatkową jego zaletą jest to, że przygotowuje się je bardzo szybko, trzeba tylko poczekać cierpliwie aż stężeje i

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania