ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:445/932)

Kremówka kokosowa 139

pierzynkę. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 30-40 minut, aż z piekarnika wydobywać się będzie piękny, kokosowy zapach, a pierzynka ładnie się zarumieni. U mnie czas pieczenia był nieco krótszy.   Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i odstawić do przestudzenia. Następnie umieścić w lodówce na kilka godzin, by kremówka nabrała odpowiedniej konsystencji. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami 182

łyżeczce na naleśnika) masła orzechowego, np. z tego przepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz

Zgrabne Gotowanie
Holenderskie kruidnoten. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 90

łyżeczka proszku do pieczenia BIO 4 łyżki mleka ryżowego miód/agawa Do miski wsypałam mąki, proszek do pieczenia, kakao. Następnie dodałam masło kokosowe, olej, miód i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam. Na sam koniec dodałam mleko i wyrobiłam ciasto. Piekarnik rozgrzałam do temp. 160°C. Z ciasta uformowałam małe kuleczki i ułożyłam na papierze do pieczenia i włożyłam do piekarnika

nietadieta
Ciasteczka na każdą pogodę 130

złoty syrop, dobrze wymieszać (nie gotować). Sodę rozpuścić we wrzącej wodzie, dolać do masła, wymieszać.Mąkę przesiać, dodać płatki, cukier i wiórki kokosowe, wymieszać.Do mąki wlać masło, wymieszać na jednolitą masę. Będzie dość gęsta. Układać porcje ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczać - ciasteczka nie będą rozlewać się na boki prawie wcale podczas pieczenia. Piec 10-15 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżowe racuchy z truskawkami 110

drożdżowy, resztę cukru i rozgniecionego banana. Wymieszać, przykryć czystą (oczywiste szmatką i odstawić w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę do wyrośnięcia, ciasto musi podwoić swoja objętość. Po wyrośnięciu dodać truskawki, wymieszać i smażyć racuchy na maśle kokosowym lub oleju rzepakowy nakładając masę łyżką, podawać z cukrem pudrem, można też polać syropem trzcinowym. Smacznego

greenscarf
.752. figa z...kokosem 96

kokosowe* kluski "leniwe" z figami i gorzką czekoladą ; zielona herbata kaktusowa ~ *z mąki kokosowej Przepis - jak TUTAJ (przepis nr 066) tylko zamiast robić je jak "tradycyjne" leniwe, z ciasta brałam kawałki masy z których formowałam kulki :) Wszystko inne tak jak w przepisie. W końcu udało mi się znaleźć figi w cenie która pozwoliła mi kupić ich zadowalającą liczbę

breakfast of dreams
.815. dyniowy stos 149

dyniowe z kremem speculoos~ *z dodatkiem mąki kokosowej PRZEPIS /1 porcja/ ~150g puree z dyni ~jajko ~40g mąki owsianej Fresano ~15g mąki kokosowej ~cukier/ksylitol/stevia ~szczypta soli ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~ew. 2-3 łyżki mleka jeśli ciasto będzie za gęste Puree łączymy z jajkiem, dodajemy pozostałe składniki (opcjonalnie dodajemy trochę mleka jeśli ciasto będzie za gęste), mieszamy, rozgrzewamy patelnię

breakfast of dreams
Andrut z kokosem i biszkoptami 126

Uwielbiam andrutowe wariacje :) Dziś z pyszną masą kokosową. Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 kostka masła 1 opakowanie wafli 1

Tradycyjna Kuchnia
3xR :Rabarbarowe racuchy z rabarbarowym sosem 190

łączymy w dużej misce, a w drugiej rozgniatamy banana i mieszamy z mlekiem. Łączymy wszystko razem i dorzucamy obrany i pokrojony rabarbar. Ciasto powinno być dosyć gęste. Masę nakładamy łyżką na rozgrzany olej (ja zawsze smażę na kokosowym maśle rafinowanym), smażymy na złoty kolor po oby stronach (3 minuty co najmniej każda). A teraz sos: do małego rondelka wrzucamy rabarbaru

greenscarf
Niedzielna kawa o smaku kokosowym 135

więc dodałam je do popołudniowej kawy. Afrykańską kawę typu Arabica przygotowałam jak zwykle w kawiarce. I zamiast normalnego mleka dodałam resztę mleka kokosowego, które zdążyło się już stopić w temperaturze, która panowała dziś w kuchni :) Niedzielne słodkie ciasto zastąpił jednak wytrawny muffin . Na osłodę mogę teraz obejrzeć film z puli moich ulubionych - jeden z kanałów nadaje właśnie "Buntownika z wyboru

Weekendy w domu i ogrodzie
Wielkanocny czekoladowo-kokosowy serniczek w kieliszku, bo nie zawsze potrzebna jest blaszka ciasta 152

tylko we dwoje, chcieli aby na ich stole gościła jakaś słodycz w minimalnej ilości. Bo nigdy nie dawali rady zjeść całej blaszki ciasta, a wyrzucać też go później nie chcieli. I tak... wpadłam na pomysł czekoladowo-kokosowych serniczków w kieliszkach. Spróbujcie i Wy, polecam. ... i choć, to faktycznie smakowity kąsek, to ta karteczka widnieje tam z innego powodu... Składniki

Słodkie okruszki
822. Knedle z ricotty z jagodami. 125

 Knedle z ricotty z jagodami, polane śmietanką i cukrem trzcinowymNauki ciąg dalszy.Ps. Wczorajszy wpis uzupełniłam o przepis :)Przepis: 100g ricotty1/2 jajka30g mąki pełnoziarnistej20g

More food, love and dreams
Kuleczki Rafaello 147

Składniki na około 70 sztuk:20 dag masła 1 szklanka cukru pudru 2 jajka 200 g wiórków kokosowych 100 g herbatników Petit Beurre 50 sztuk migdałówMasło

Świat Ciasta
Ciastka kokosowe 222

Ciastka kokosowe na drożdżach. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Można im nadać dowolny kształt.Ciasto:50 dag mąki25 dag margaryny5 dag drożdży2 łyżki cukru2 jajka2 żółtka pół łyżeczki aromatu waniliowegoszczypta soli 2 - 3 łyżki kokosu Polewa:1/4 kostki margaryny mlecznej4 łyżki cukru1 łyżka kakao1 łyżka wodyDodatkowo:cukier kryształ do obtaczaniakokos do dekoracjiNa blacie połączyć mąkę z margaryną

Praktyczna pl
Kokosowo-czekoladowa krajanka 239

czekoladowym cudzie, który strasznie uzależnia. Nie baczcie na milion kalorii pochłanianych z każdym kęsem, ale na odlotową rozkosz, którą daje to ciasto. Pomysł ze strony Billa Grangera, troszkę zmodyfikowany. Składniki na blaszkę 33x22: 500 g wiórków kokosowych 250 g cukru  180 g masła/margaryny 4 jajka 20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 2 łyżki waniliowego cukru pudru Sposób

Mia Cucina Sofieta