Pyszne , mega szybkie i w odchudzonej wersji - czyli FIT bananowe ciasto z orzechami :) SKŁADNIKI 3 dojrzałe banany 2 jajka 4 łyżki oleju kokosowego 1,5 szklanki mąki żytniej razowej 1/2 szklanki brązowego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE W dużej misce łączymy suche składniki czyli mąkę,cukier i proszek do pieczenia. W drugiej
Moje Kuchenne RewelacjeOrzechowe ciasto dyniowo-fasolowe*, z masłem orzechowym* i figami *z mąką orzechową, nadziane masłem wczorajszy dzień to ten z tych które mogłyby
More food, love and dreamsSkładniki: 200 g wiórków kokosowych, 50 g masła, 3/4 szklanki cukru, 3 łyżki mleka, 2 białka z większych jaj, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Przygotowanie
W kuchni u MonikiRobiliście kiedyś mleko z wiórków kokosowych? Jeśli nie, to polecam! Oprócz mleka otrzymacie mąkę kokosową i zdrowy olej kokosowy. Bardzo polecam, bo
Rozpustne gotowanieprzerywam mieszania. W tym momencie masa staje się już luźniejsza. Kiedy mam już wmieszaną ostatnią część białek dodałam po jednej łyżce likieru kokosowego. Łyżka po łyżce. W tym momencie mus powinien mieć konsystencję surowego ciasta na biszkopt, moje biszkopty mają zbliżoną konsystencję. Teraz tak. Jak nie macie czekoladowych foremek macie trzy wyjścia: kupić, zrobić na przykład w silikonowych foremkach
Blondynka GotujeKolejna masa, która pasuje do każdego rodzaju ciast. Polecam Składniki: 2 szklanki mleka 1 szklanka cukru 20 dag wiórków kokosowych 1 kostka masła Wykonanie: Mleko gotować z cukrem na karmel około 40 minut na wolnym ogniu. Następnie wsypać wiórki i odstawić do wystudzenia, po czym utrzeć z masłem
Tradycyjna KuchniaKukurydziane mini ciasto na maślance*; z truskawkami i migdałami; kawa z mlekiem *z olejkiem kokosowym Po co być normalnym. Po co dostawać kwiatki na rocznice, skoro można dostać łubiankę truskawek, która cieszy chyba jeszcze bardziej. Po po I to truskawki, a po II zna Cię i wie z jakiego powodu będziesz miała uśmiech jak i pięciolatki ;) Nie sądziłam
More food, love and dreamskokosowego (z kokosowym jest bardziej wilgotne) 1 jajko Wykonanie: z olejem rzepakowym z dżemem z wiśni i brzoskwiń z olejem kokosowym Jajko roztrzepać widelcem, dodać mleko i olej, wymieszać. Następnie dodać sypkie składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do kokilek lub miseczek przystosowanych do mikrofali (bez złotych i srebrnych dodatków). Wykorzystałam 2 bulionówki z hartowanego szkła
Kuchcik gotujeoddzielnej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. 5. Do masy kokosowej dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i wymieszaj dokładnie. 6. Dodaj 1/3 ubitych białek i połącz z ciastem, by odrobinę je rozrzedzić. 7. Następnie dodaj resztę piany i delikatnie wymieszaj łopatką do połączenia składników. 8. Ciasto przełóż do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką
Apetyczna babeczkaRapso 1 łyżka wiórek kokosowych Kresto oraz olej Rapso do smażenia Mleczko kokosowe i wodę zmiksować z mąką, jajkiem i cukrem. Dodać wiórki kokosowe i olej. Ponownie zmiksować. Rozgrzać patelnię. Na rozgrzaną patelnię nalewać porcję ciasta i smażyć złociste naleśniki. Gotowe naleśniki podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie domowy dżem truskawkowy. Z podanych składników wyszło mi 9 cienkich naleśników
Monia miesza i gotujepiekłam prawie 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Ale w moim piekarniku czas zawsze jest dwa razy dłuższy niż normalnie. Ciasto udekorowałam polewą z gorzkiej czekolady E.Wedel, Mieszanką suszonych owoców: ananas płatki kokosowe papaja i posiekanych migdałów oraz musli z czekolada Sante
ClauditteMissCookingistotne w nim było to, żeby ziemniaki były podeschnięte, a twaróg zgliwiały. Kolejne pierogi, były orientalne. Do ciasta dodana została kurkuma, która nadała ciastu żółty kolor. Nadzienie składało się z ugotowanych krewetek, ugotowanej w mleku kokosowym kaszy quinoa, posiekanej kolendry, posiekanych papryczek chili, soku z limonki i pasty TOM KHA . Ja ulepiłam je jak tradycyjne uszka. Niektórzy zrobili jeszcze pierogi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżeczki mielonych nasion chia W rondelku roztopić masło i olej kokosowy z miodem. Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, nasiona chia i zmielony wcześniej na mąkę słonecznik. Suche składniki powoli dodawać do rondelka z masłem, olejem i miodem, wymieszać wszystko do uzyskania gładkiej masy. Ciasto podzielić na pół, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na pół(...)pokroić na mniejsze kawałki i ugotować (ja gotowałam w parowarze około 30 minut). Masło i olej kokosowy roztopić i przestudzić. Mąkę gryczaną, przyprawy, karob, ksylitol, sodę i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać puree z ugotowanych batatów, miód, olej i masło. Zagnieść gładkie ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyłożyć, podzielić na części i rozwałkować
FitKotzrobić szybką tarte? Niebo w gębie, mówię Wam. Składniki (na 4 małe tartaletki lub 1 dużą tarte o średnicy 28 cm): Kruche ciasto inaczej: szklanka mąki- u mnie orkiszowa typ 2000, może być pszenna 80 gram oleju kokosowego w postaci płynnej (jeśli jest taka konieczność to rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i odstawiamy do wystygnięcia) 1 jajko szczypta soli(...)naturalnego Krem: 1 opakowanie naturalnego, kremowego serka Arla Apetina 1 opakowanie ricotty (250 gram) 1/2 laski wanilii 4-5 łyżek cukru Ponadto: 700 gram truskawek Składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko, wałkujemy, wkładamy do formy tarty (wystające boki odcinamy), nakłuwamy ciasto w wielu miejscach widelcem i podpiekamy spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut
Mango Papaja