ukochane truskawki. Wtedy taki koktajl będzie u nas praktycznie codziennie A jeśli szukacie pomysłów na pyszne i proste ciasto z truskawkami polecam Wam ten przepis (klik) Składniki: truskawki – u mnie około 18 sztuk kilka malin około 200 ml mleka kokosowego Koala Poland syrop z agawy lub płynny miód do smaku *ilości orientacyjne, mając więcej owoców dodajemy więcej mleka
Słodkie okruszkisię też jako zamiennik masła do smarowania pieczywa. Po za tym doskonale podkreśla smak przeróżnych deserów, koktajli, owsianek, ciast, ciasteczek, czy naleśników. Kto się skusi na porcyjkę zdrowia? (1 porcja) 200 ml zsiadłego mleka 1 banan 1 łyżka musu kokosowego ( Foods by Ann ) 1 łyżka wiórków kokosowych Wszystkie składniki należy zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość przelać do szklanki
Di gotujelubi słodyczy? Bywają rzadkie przypadki, ale łasuchów jest więcej! Co prawda nie jest to baton, ale ciasto i na dodatek sernik! Idealne dla wielbicieli kokosa. Składniki: Spód 2 żółtka 1 łyżka erytrytolu 5 łyżek oleju kokosowego 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki mąki kokosowej 1 łyżka kakao Masa serowa 2 białka 250g (1 kostka) twarogu 40g (1szt.) budyniu śmietankowego(...)białek. Do żółtek dodać wszystkie rodzaje mąk, olej kokosowy, erytrytol i kakao. Całość zagnieść. Wyłożyć do natłuszczonej formie. Masa serowa Białka ubić na sztywną pianę. W oddzielnej misce rozgnieść widelcem ser. Dodać budyń, erytrytol i wiórki. Dokładnie wymieszać, a następnie dodać ubite białka. Bardzo dokładnie wymieszać. Przelać na spód. Ciasto piec przez 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu
Truskawkowa Fiestaformie o wymiarach 23x23cm . Stefanka czekoladowa bez pieczenia Składniki: CIASTO 2x250g herbatników typu petitki (zwykłe i kakaowe) lub nieco więcej (może zabraknąć kilku herbatników) 2x900ml mleka 2x120g czekolady (gorzkiej i białej) 2x60g masła 2x140g kaszy manny 2x40g cukru POLEWA 80g gorzkiej czekolady 20g białej czekolady 1 i 1/4 łyżeczki oleju kokosowego (lub innego) Wykonanie: - formę wyłożyć papierem do pieczenia(...)zafoliować i schłodzić w lodówce - obie czekolady do polewy rozpuścić w kąpieli wodnej, każdą osobno, wraz z niewielką ilością oleju kokosowego (do ciemnej czekolady dodać 1 łyżeczkę oleju, a do jasnej 1/4 łyżeczki) - -rozpuszczoną ciemną czekoladę rozsmarować na wierzchu ciasta, łyżeczką nałożyć w różnych miejscach białą czekoladę, tworząc esy floresy, następnie zanurzyć w niej wykałaczkę i rozprowadzić ją, tworząc dodatkowo
Smakołyki BerenikiJest bez orzechów, glutenu, nabiału – szczególnie zależało mi na czymś bez orzechów, by mogli się nim rozkoszować także alergicy. PS. Ciasto możecie posypać ostrą papryczką dodając mu odrobinę pikanterii! Składniki: Masa: 250g upieczonego/ugotowanego i obranego buraka 5 łyżek mąki kokosowej 1 łyżka mąki kasztanowej 80g kakao 3 łyżki stewii z erytrytolem 200ml mleka kokosowego (1/2 i 1/3 szklanki) 120ml mleka(...)wysokim pojemniku blenderujemy pokrojonego buraka i 1/3 mleka kokosowego. Gdy masa buraczana będzie gładka, łączymy ją z kakaową masą w misce. Dodajemy resztę składników na masę (stewia, mąka, kokos), mieszamy i pieczemy i przelewamy do kwadratowej foremki (małej). Pieczemy w piekarniku 25minut w 180C. Polewa Podobnie jak w przypadku ciasta, polewę przygotowujemy w kąpieli wodnej. Łączymy ze sobą wszystkie składniki
Fill The Bowldelikatnie słodkim i lekko kwaskowym, które świetnie ze sobą współgrają i tworzą rewelacyjny efekt końcowy. PRINCESSA PRZEPIS TUTAJ Szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia. Kakaowe herbatniki przełożone masą budyniowo-czekoladową oraz dżemem malinowym a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Deser, który wprost rozpływa się w ustach… SERNIK JAGODOWY NA ZIMNO PRZEPIS TUTAJ Pyszny deser, który idealnie wpasuję się do kawy
Blog z Apetytemktóre wykipiało w piekarniku. To był mój błąd. Powinnam za pomocą papieru do pieczenia wyłożyć boki tortownicy, tak aby ciasto mogło „rosnąć” do woli. Nie popełnijcie mojego błędu;) Składniki: SPÓD: opakowanie herbatników ok.200 g 40g wiórków kokosowych 80g rozpuszczonego oleju kokosowego lub pół kostki masła Herbatniki oraz wiórki kokosowe umieszczamy w malakserze i miksujemy na pył(...)ogniu. Mieszamy, aby kasza się nie przypaliła. Kiedy kasza się ugotuje odstawiamy na chwilę do lekkiego przestudzenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy śmietankę kokosową, cukier i mąkę ziemniaczaną. Całość blendujemy na gładką masę. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy formę do piekarnika. Pieczemy około 80 minut, aż masa się zetnie
Rusty ForkHERBACIANE PANCAKES Z MAKARONEM /przepis własny/ Ciasto: pół opakowania (170 g) makaronu shirataki (City Aroma) 40 g mąki gryczanej 30 g mąki kokosowej 50 ml mocnego naparu z herbaty (u mnie Twinnings Speciality Selection ) pół łyżeczki proszku do pieczenia łyżka dowolnej konfitury lub cukru jajko cynamon kardamon goździki oliwa z oliwek do smażenia (u mnie organiczna - marki Birdy ) Mąkę przesiać(...)pieczenia. Dodać jajko, napar i konfiturę. Zmiksować z przyprawami na gładką masę. Następnie wmieszać opłukany i osuszony makaron shirataki. Na natłuszczonej patelni położyć silikonowe foremki i wypełnić je ciastem. Smażyć około 5 minut z każdej strony na małym ogniu. Smacznego! *** Produkty wyróżnione kursywą znalazłam w sklepie internetowym
Poranek na słodkocukru i glutenu. W zeszłym roku podzieliłem się z Wami przepisem na pierniczki z mąki kokosowej i migdałowej z daktylami (znajdziecie go tutaj ), a w tym przedstawiam absolutnie genialny przepis, który smakuje niczym szwedzkie imbirowe ciasteczka pepparkakor . Mąka kasztanowa sprawdziła się w piernikowym cieście wprost znakomicie. Pierniczki zyskały dzięki niej orzechowego smaku, a z ciastem pracuje się równie dobrze(...)sody oczyszonej * PRZYGOTOWANIE Melasę z karobu, olej kokosowy oraz ksylitol przełóż do rondelka i zacznij powoli podgrzewaj, aż składniki się rozpuszczą. Następnie odstaw do wystudzenia. Do letniego płynu wbij jajko i wymieszaj trzepaczką. Mąkę kasztanową wymieszaj z przyprawami, sodą oraz solą. Następnie wlej płynną miksturę i wymieszaj wszystko ze sobą. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę i zawiń w folię
Food Squareupiec babkę już dziś. Ciasto jest wilgotne i wspaniale cytrusowe w smaku. Składniki: białka z 5-6 jajek 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka szczypta soli otarta skórka z cytryny 1 i 1/2 lyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka z połowy pomarańczy polewa czekoladowa – TU przepis prażone wiórki kokosowe Wykonanie: Białka wlewamy(...)miksując masę na małych obrotach. Gdy składniki się połączą dodajemy skórkę z cytrusów i lekko mieszamy łyżką. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tarta bułką foremki. Pieczemy ok 40 minut w temperaturze 180 C. Przestudzone polewamy czekoladą i posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Smacznego
Kasia i jej kobiecy światdeser którego przygotowanie nie zabierze nam zbyt wiele czasu, całość smakuje wspaniale a co najważniejsze zjemy go już po 3 -4 godzinach po solidnym schłodzeniu. Kawa i to ciasto to mój ulubiony zestaw weekendowy. Polecam, jest przepyszne i spisze się na różnych uroczystościach. Składniki na prostokątną foremkę 23/27 cm 30 dag herbatników kakaowych 650 ml śmietany kremówki 30/36(...)rozsypujemy pokrojone na drobniejsze kawałki orzechy i rodzynki lub żurawinę oraz wiórki kokosowe, delikatnie wciskamy w kajmak. Polewa: Śmietankę wlewamy do rondelka, podgrzewamy dość mocno, zestawiamy z ognia, dodajemy połamaną na kawałki gorzką czekoladę, zostawiamy na 2-3 minuty, po tym czasie mieszamy i płynną wylewamy na ciasto, rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy na kilka godzin lub całą noc do lodówki
Wanilia i Kardamonktóre robię na końcu świątecznego wypiekania, po udekorowaniu innych ciast. Czasem jest to nawet pierwszy dzień świąteczny. Po pierwsze zapobiegają marnowaniu nawet okruszka, po drugie są bogate w smaku, choć zawierają tylko 5 dag czekolady, po trzecie każdorazowo są inne, bo z innych składników (na każdą okazję piekę inne ciasta). Do tych na zdjęciu użyłam pierniczków których nie zdążyłam(...)wiśnią 1 szklanka daktyli bez pestek mleko lub woda 2 łyżki masła 5 dag pokruszonej czekolady 1 szklanka pokruszonych ciastek, pierniczków, skrawków ciasta itp 1 szklanka różnych bakalii ( u mnie rodzynki, żurawina, siekane orzechy) wiórki kokosowe (lub zmielone orzechy) wisienki z nalewki Do rondelka wsypałam daktyle i zalałam je wodą (można mlekiem) po czym zagotowałam. Gotowałam je 5 minut mieszając
Gotuj Sam!strzał w dziesiątkę. Dzięki połączeniu dyni, z jabłkiem i cynamonem pachnie jesienią z daleka! Mniam! 5. Ciasto tofurnik z dyni Idealne dopełnienie wieczoru, z filiżanką kawy, czy herbaty. Kawałeczek tego ciasta ucieszy Was i Wasze podniebienie, zatem do dzieła. 6. Muffinki dyniowo-kokosowe Na bazie mąki orkiszowej i ksylitolu, dlatego są mega fit! Czego chcieć więcej? 7. Tort dyniowy
Czynniki pierwszebardzo chlebeczki smakowały i uważam, że znakomicie dopełni ą posiłek złożony z zupy, czy curry i ryżu. Robiłam wersję wegańsk ą z mlekiem kokosowym z puszki, oraz używaj ą c normalnego, krowiego mleka - w obu przypadkach ciasto było idealne, świetnie się wyrabiało i wałkowało. Przepis z bloga Blendman . Składniki: (na 6 sztuk, ale w razie potrzeby można
Lejdi of the housewódki - 0,5-1 łyżeczki pudru (nie trzeba, ale ja dałam) dodatkowo: *puder do posypania *olej do smażenia (u mnie ok.700g rafinowanego kokosowego- bezzapachowy) Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i przy pomocy haka zagniatamy ciasto. Można również zagnieść ciasto ręcznie. Gdyby było bardzo lepkie można dosypać troszkę więcej mąki. Ja dałam 210g na porcję. Ciasto zagniatamy jeszcze ręcznie
Smaczne Zdrowewypróbowania napoju kokosowego w proszku. Aksamitna konsystencja sprawiła, że od razu zakochałam się w smaku kokosa. Napój charakteryzuje się słodkim smakiem z pyszną, kokosową nutą, dzięki temu świetnie wzbogaci wszelkiego rodzaju desery. Można go dodawać do ciast i deserów. Doskonale będzie smakować w kawie czy kakao, ale również płatkach i musli. Na blogu niebawem ukaże się przepis z wykorzystaniem
Podróż w kulinariaŚwięta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Planujemy potrawy na świąteczny stół. Moją propozycją jest marchewkowe ciasto czekoladowo-piernikowe. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki kakao 1 łyżka przyprawy do piernika 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia aromat 1 marchew Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajmy
Truskawkowa Fiestaproszku do pieczenia WYKONANIE: 1. Jajka, miód i sól ubijamy na gładka konsystencje, po chwili wlewamy masło delikatnym strumieniem. 2. Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia, ubijamy do całkowitego połączenia się składników. 3. Ciasto wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy w temp.180* około
Dziś Ja gotujeniezwykle kruche. Składniki 1 i 1/2 szklanki mąki teff 1 szklanka masła orzechowego 1/2 szklanki syropu klonowego 1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wszystkie składniki łączymy razem za pomocą miksera. Ja swoje ciasto włożyłam na 10 minut do zamrażarki aby ciasto było bardziej zwarte i łatwiej nakładało się ciasteczka. Za pomocą łyżki nakładamy ciastka na pergamin. Pieczemy
Delusional Trinedynią. Uwielbiam to warzywo za wszechstronne zastosowanie i wyśmienity smak. Świetnie tworzy kremowe zupy, jest idealnym dodatkiem do świeżo wyciskanego soku, ciasta lub potrawki. Dynia z dużą ilością curry i kremowym, delikatnie słodkim mlekiem kokosowym kreuje idealne danie na ocieplenie i umilenie tych chłodniejszych dni lata. Dorzucamy dużo białka (ciecierzyca), sporo kwasu foliowego (botwinka), by finalnie otrzymać pyszną, niby
Jeść, by żyć w zdrowiubiałej czekolady/czekoladowych groszków (bez glutenu) W misce dokładnie wymieszać mąkę migdałową, kokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec
Di gotujeszklanki posiekanej białej czekolady/czekoladowych groszków W misce dokładnie wymieszać mąkę owsianą (**), wiórki, cukier oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy
Di gotujepowierzchni mniejszej niż moja forma prostokątna, ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi
Zasmakuj Kuchniwiórki kokosowe- 1/2 szklanki * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * roztopione masło klarowane- 2 łyżeczki * proszek do pieczenia- 2 łyżeczki * olej kokosowy- do smażenia Wszystkie składniki ze sobą wymieszać (najlepiej rózgą) i wylewać porcję ciasta (ja wykorzystuję łyżkę do sosów) na rozgrzaną patelnię. Kiedy ciasto od spodu się zetnie i pojawią się pęcherzyki powietrza na wierzchu przełożyć placki
Kraina Miodem Płynącaodstawić w ciepłe miejsce na kilka minut, aby zaczyn zaczął pracować. Do misy miksera przesiewamy mąkę, dodajemy cynamon, pozostały cukier, sól i mąkę kokosową. Wlewamy zaczyn, który powinien podwoić swoją objętność, lekko ciepłe mleko i oliwę. Ciasto miksujemy z końcówką haka. Wyrabiamy kilka minut. Ciasto wygładzamy, przykrywamy misę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
Raj dla Podniebieniatemu kruche ciasteczka warto mieć zawsze w domu na wypadek np. niespodziewanych gości. Przed podaniem można je przełożyć masami. Przykładowe ciasta z wykorzystaniem ciasta kruchego: 3 - kolorowe ciasteczka Bajaderka Ciasteczka lawendowe Kruche ciasteczka z czekoladą Markizy kokosowe Krakersy z sezamem
Ciastka - domowe słodkościktórej skład wchodzi ciasto z mąki jaglanej, krem na bazie kaszy jaglanej i mleka orzechowego oraz granat. Zapraszam do obejrzenia dokładnego przepisu // Składniki: Ciasto: 250 g mąki jaglanej (mąkę możemy zrobić z kaszy) 100 g oleju kokosowego 80 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Krem: 0,5 szklanki kaszy jaglanej 3 szklanki mleka orzechowego (klikając tutaj zobaczycie
Via Gustocytryny 1 ząbek czosnku świeżo mielony pieprz sól * PRZYGOTOWANIE Bezglutenowe naleśniki z mąki ryżowej Mąkę ryżową, mąkę ziemniaczaną, jajka, mleko oraz płynny olej kokosowy wymieszaj za pomocą trzepaczki. Patelnię mocno rozgrzewamy i wylewamy nań cienką warstwę ciasta. Smażymy przez chwilę i obracamy na drugą stronę. Czynność powtarzamy dla kolejnych naleśników. Roślinny twarożek ze słonecznika Słonecznik namaczamy przez noc w zimnej
Food SquareCiasto sprawdzamy już po 30 minutach od pieczenia, może się okazać, że w waszym piekarniku będzie potrzebowało mniej czasu. 8. Kiedy ciasto będzie upieczone, odstawiamy, kiedy ostygnie polewamy wcześniej przygotowaną polewa. Można posypać wiórkami kokosowymi
Mój pomysł naschłodzoną czekoladę. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Na niskich obrotach miksera stopniowo dodawać mąkę mieszając krótko, do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm (wysmarowanej masłem i oprószonej wiórkami kokosowymi). Piec w nagrzanym na 180 stop. C piekarniku ok. 25 minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przekroić na pół
gutfutstoją w drzwiach nie wchodzi w grę :) Wszyscy członkowie naszej najbliższej rodziny jedzą mięso, więc zawsze robię dwa dania mięsne. Piekę też dwa ciasta. Dzisiaj, na pierwszy ogień idzie pyszny gotowany kurczak. Przyprawa curry i mleczko kokosowe sprawiają, że jest to jedno z moich ulubionych dań. Oprócz tego jest szybkie i wygodne, bo łatwe do podgrzania. Istotna uwaga - ten kurczak
Posadzone i zjedzonelawendowy i esencję waniliową na jasną, kremową masę. Dodać jajko i wymieszać. Mąkę przesiać do drugiej miski, dodać proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. Do masy maślanej dodawać stopniowo mieszankę mączną, ciągle mieszając do uzyskania miękkiego ciasta. Posiekaną czekoladę i kwiaty ususzonej lawendy wmieszać ręcznie. W rękach formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać w odstępach na blasze
Zakątek rozkoszy kulinarnychmleko staje się gorzkie. Obiad 200 ml mleka 2% tłuszczu 150 g sera twarogowego półtłustego 1 jajo kurze całe 10 g oleju kokosowego 60 g mąki razowej 100 g szpinaku mrożonego 6 g czosnku Przepis: ciasto: Wszystko mieszamy. Na rozgrzaną patelnię wylać taką ilość masy, aby po uformowaniu (poobracaniu patelni) wyszedł nie za gruby, nie za cienki naleśnik. Smażyć
Kucharzycawiórki/kawałki czekolady gorzkiej do posypania Jajka zmiksować z mlekiem, a następnie z roztopionym (ale nie gorącym) olejem. Dodać cukier, mąkę kokosową i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać (można dłonią). Na końcu do ciasta wmieszać (delikatnie) kakao. Z masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dosyć mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem
Di gotujeformy. 6. Blaszkę z piernikiem włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni w opcji dół + termoobieg. Piec ok. 50 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. 7. Ostudzić. Można polać polewą. Ja dodatkowo posypałam je wiórkami kokosowymi. 8. Podawać z filiżanką kawy. Smacznego. Przepis dodaję do akcji
W mojej kuchnipestek winogron szczypta soli 80 g skrobi z tapioki 80 g mąki kukurydzianej WYKONANIE: Jajka wybić do miski, lekko ubić trzepaczką. Dodać mleko kokosowe, olej i szczyptę soli, wymieszać. Ubijając (wystarczy miotełka) dodać partiami obie mąki. Ciasto odstawić na 15 minut aby odpoczęło. Na rozgrzaną, ewentualnie posmarowaną olejem patelnię wylewać porcje ciasta, dokładnie rozprowadzając je na dnie. Jest to bardzo
Kuchenne zapiski Edytyryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO syrop z agawy, ksylitol kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, ksylitol i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste, należy dodać mleka. Do części ciasta dodałam kakao. Do foremek włożyłam papierki
nietadietałyżeczka proszku do pieczenia BIO syrop z agawy 5 łyżek kakao dżem wiśniowy Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, olej kokosowy, kakao i agawę. Wszystkie składniki wymieszałam na gładko za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, należy dodać więcej mąki. Jeśli natomiast jest zbyt gęste, należy dodać mleka. Ciasto przelałam do foremek silikonowych, do środka dodałam dżem
nietadietaTwaróg przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Mąkę przesiać do dużej miski, dodać zmielony twaróg, żółtka, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy, słodką śmietanę i spirytus. Z wszystkich składników dokładnie wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm i literatką wykrawać krążki. Piec na rozgrzanym tłuszczu na jasnobrązowy kolor. Osączyć na ręczniku papierowym. Zimne posypać cukrem pudrem. Smacznego
Zakątek rozkoszy kulinarnychBlachę wyłóż papierem do pieczenia. Do miski wsyp mąkę, cukier, cukier waniliowy. W osobnym naczyniu połącz mleko i rozpuszczony olej kokosowy, przelej mokre składniki do suchych i zamieszaj. Na koniec delikatnie wmieszaj w ciasto musli. Z powstałej masy lep ciasteczka o średnicy około 3 cm i układaj je na przygotowanej blasze. Wstaw do piekarnika i piecz 15-20 minut. Wyjmij
Roślinna - blog wegańskiostygnięcia. Wszystkie mąki łączymy ze sobą , pozostawiając ok 100 g maki jaglanej do podsypywania. Następnie dodajemy przestudzony olej kokosowy z miodem , przyprawę do pierników , sodę i zmieloną na pastę dynię. Wyrabiamy ciasto , aż do momentu jak będzie odklejało się od rąk. Ciasto po zostawiamy do odpoczynku
Łycha smaków