ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:379/932)

Muffinki czekoladowe z wiórkami kokosowymi 136

miseczce wymieszaj ze sobą dokładnie mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe. 2. W innej miseczce wymieszaj roztopione i wystudzone masło wraz z jajkami i maślanką. 3. Połącz składniki z obu misek, dobrze wymieszaj, następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę czekoladę, całość wymieszaj. 4. Ciasto przelewaj do papierowych kokilek (lub silikonowych foremek na muffinki). Piekarnik nagrzej

Zasmakuj Kuchni
CIASTO MEKSYKAŃSKIE 134

ostygnięcia.   Pozostało już tylko polać je polewą (odlane wcześniej pół szklanki). Możecie też posypać je wiórkami kokosowymi lub migdałami. ... zaparzyć aromatyczną kawę  i delektować się tym pulchnym,cudownie pachnącym i wilgotnym ciastem ;) Smacznego

potrawyregionalne
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 249

miksuj do uzyskania jednolitej masy. W suchej misce dokładnie wymieszaj mąkę kokosową z mąką ryżową, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawami, czyli cynamonem, kardamonem, gałką muszkatołową, kurkumą. Orzechy połam na kawałki lub posiekaj, ale bez zbytniego wczuwania się w temat – niech będą wyczuwalne w cieście Wymieszaj orzechy z suchą masą. Przesyp suchą masę do mokrej i miksuj chwilę(...)mąki ryżowej 50 g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 szczypty kurkumy 8 g, czyli 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej Wykonanie KREM - opcjonalnie Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Masę podziel na 2 części. Ciasto po wystudzeniu przekrój na pół. Połowę masy rozsmaruj na połowie ciasta, przykryj

Eat me! Fit me!
Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) 137

Te mocno kakaowe kokosanki mają pysznie czekoladowy smak i niezmierną słodycz, która wszystkich zachwyca. W dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w

Lamarida.pl
Kokosowe ciasto z truskawkami i mango 106

Pyszne, aromatyczne ciasto z truskawkami i mango. Mięciutkie, puszyste i nie ma opcji, że się nie uda. Świetne do koszyka piknikowego, do zabrania na plażę, do popołudniowej kawki. Składniki: 260 g mąki orkiszowej jasnej 150 g cukru/ksylitolu 4 jaja M 200 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukry waniliowego 400 g truskawek 400 g mango Wykonanie: truskawki(...)odkroić od pestki, miąższ pokroić na mniejsze kawałki mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi miękkie masło utrzeć ze zmielonym ksylitolem/cukrem na biały puch, następnie cały czas miksując dodawać po 1 jajku. Na końcu na małych obrotach miksera wmieszać mąkę ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać szpatułką. Na cieście rozłożyć owoce, delikatnie  wciskając

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kocie muffinki z jabłkami i lekką pianką (pełnoziarniste) 193

lekką pianką składniki na 9 muffinek 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/4 szklanki mąki kokosowej 2 jajka 2 łyżki Oleju Wielkopolskiego (u mnie wersja kokosowa) 1 łyżka syropu klonowego 80 g ksylitolu lub erytrytolu 1 łyżeczka karobu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/4 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 2 średniej wielkości jabłka(...)masy jajecznej i krótko wymieszać. Mąkę połączyć w osobnej misce z pozostałymi suchymi składnikami, dodać do masy i wymieszać do połączenia. Na końcu wlać łyżeczkę ekstraktu waniliowego i wymieszać.Ciasto przełożyć do 9 papilotek i piec około 30-35 minut w 180 stopniach. Pianka jogurtowa: 200 g jogurtu naturalnego gęstego 80 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki zmielonego na puder

Fitkot
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 120

chciałam, aby masa była gęściejsza, a to dlatego, że nie miałam czasu go schłodzić - od razu musiał zostać rozkrojony i znikał w ekspresowym tempie :) Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 120 g masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 3 łyżki cukru Masa bananowa: ½ kg twarogu mielonego –może być z wiaderka ½ szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego(...)śmietany kremówki+3 łyżki   *(dałam ok. 235ml) 3 batoniki milky way 2 łyżki cukru pudru trzcinowego 1 śmietan fiks Wiórki kokosowe lub starta czekolada do dekoracji  (nie zdążyłam dać nic;)) Sposób przygotowania: CIASTO: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy

Kolorowy Przepisownik
Wieniec frankfurcki 427

ciasto piaskowe ładnie łączy się z kremem budyniowym.Może to być również propozycja z okazji Dnia Taty :)  Foremka do babkiTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : 40 - 45 minut Składniki:Ciasto: 350 g mąki pszennej 200 g cukru 4 jaja 250 g masła 1 torebka cukru waniliowego 16 g 100 g mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 4 żółtka(...)waniliowy ( albo laska wanilii) 250 g masła ( w przepisie jest 350 ale ja zmniejszyłam ilość ) dżem z czarnej porzeczki Krokant: 150 g wiórków kokosowych 10 g masła 60 g cukru ( użyłam cukru brązowego) Sposób przygotowania:Ciasto Masło należy ubić mikserem na puszysta masę. Cukier wymieszany z cukrem waniliowym dodawać do masła. Jajka stopniowo dodawać i każde miksować ok. 1/2 minuty

Słodkości i nie tylko
Biszkopt z kremem rabarbarowym 109

kokosu cały czas mieszając. Uważajcie, ponieważ łatwo się przypala. Gotowy kokos odstawiamy do wystudzenia a następnie wykładamy go na wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny żeby biszkopt zwilgotniał od kremu. Smacznego :)) rabarbar, wiórki kokosowe, kokos

Bułka z Chlebem
Tradycyjny murzynek 138

się ogromnym "wzięciem":) Zresztą tak jest do dzisiaj, bo któż nie lubi wilgotnego, czekoladowego ciasta?? Składniki:2 szklanki mąki pszennej,250g masła lub margaryny,1 i 1/2 szklanki cukru,1/2 szklanki mleka,3 jajka,4 łyżki kakao,łyżeczka proszku do pieczenia,3 łyżki wiórków kokosowych (użyłam Kresto). Przygotowanie Masło pokroić na kawałki, wraz z cukrem, mlekiem i kakao przełożyć(...)oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać biała ubite na sztywną pianę, dokładnie wymieszać.  Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wym. 23x33cm. P iec około 40minut w temp. 170st. Ostudzić.  Polać masą czekoladową. Można posypać wiórkami kokosowymi.  A jeśli nie macie czasu na pieczenie to równie pysznego murzynka znajdziecie w Twojej Cukierni

Z miłości do słodkości
Szpinakowy tort żaba z kokosowym nadzieniem (bez glutenu, cukru i laktozy) 190

oleju kokosowego (lub rzepakowego) -100g świeżego szpinaku -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Krem ryżowo-kokosowy -160g tajskiego ryżu jaśminowego -550ml mleka kokosowego KokoYogo -250ml napoju migdałowego  -ksylitol (według preferencji) Dodatkowo -domowy mus morelowy -4 duże morele -400g jogurtu greckiego bez laktozy odsączonego w TEN sposób -woda+ sok z cytryny(...)minut (zawsze należy sprawdzić ciasto patyczkiem czy jest dopieczone!) muffinki wyciągnąć nieco wcześniej. Po tym czasie wyciągnąć ciasta i uderzyć nimi o blat aby nie opadły, pozostawić do ostudzenia. KREM RYŻOWO-KOKOSOWY Ryż wsypać do garnka, zalać napojem migdałowym oraz kokosowym. Gotować do miękkości i do wchłonięcia większości płynów. Następnie dodać ksylitol, wymieszać i zostawić pod przykryciem (już nie gotować

Candy Pandas
TORCIK - SERCE (Walentynki) 158

ozdobywiórki kokosowe - różowe50 ml rumu50 ml ciepłej wodyBiszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli mikserem, żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia albo sodą i zaczekać aż pojawi się piana (5 min), następnie żółtka dodać do białek  - mieszać mikserem, potem dodać przesianą mąkę – uwaga mąkę miksujemy na najniższych obrotach!  Gotowe ciasto wylewamy(...)Biszkopty skropić rumem wymieszanym z wodą. Na pierwsza warstwę nałożyć dżem / marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu jak i po bokach. Całość obsypać różowymi wiórkami kokosowymi i ozdobić cukierkami wg uznania. biszkopt smarujemy dżememtorcik -serce

Bon Appetit Małgorzaty
Wegańskie mini mazurki z orzechowo-śliwkowym nadzieniem 110

mąki pszennej 1 banan 50 g roztopionego oleju kokosowego 50 g cukru pudru odrobina wody Przesiać obie mąki do miski, dodać zmiksowanego banana, olej kokosowy, cukier puder i odrobinę wody. Zagnieść całość na gładkie, elastyczne ciasto, uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na min. 30 minut. dodatkowo  50 g kaszy jaglanej czubata łyżka masła orzechowego

Kuchnia Ellie
Muffinki – bazowy, prosty i szybki przepis na 12 sztuk 177

urozmaicać, dodawać od serca to na co macie ochotę! Świetny i mega prosty przepis – jedynie wymieszanie składników, banalne! przekonajcie się sami Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, wiórki kokosowe, posypki, polać polewą, lukrem smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę je często wracając do tego przepisu(...)Formę na muffinki wykładam papierowymi papilotkami lub smaruję olejem i wysypuję mąką lub bułką tartą albo używam foremek silikonowych. Mieszam mokre i suche składniki trzepaczką kuchenną do połączenia. Układam ciasto do foremek, po 1 łyżce na to 2 maliny (bez rozmrażania) i przykrywam maliny połową łyżki. Powinno być ciasta na ok. 2/3 wysokości foremek. Tak postępuję z 12 muffinkami, ciasta

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania