ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:370/932)

Wypasione ciacha z odzysku 225

mnie 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej) 50 ml słodkiej śmietanki 30-36% Dodatkowo: wiórki kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz ze śmietanką umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Wszystkie rodzaje ciasta, herbatniki czy biszkopty kruszymy drobno i umieszczamy w sporej misce. Dodajemy mleko, rozpuszczoną z czekoladę, rodzynki, aromat(...)ciasta formujemy spore kulki, które układamy na blasze lub desce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietanką i lekko studzimy. (Powinna trochę zgęstnieć, ale nie za bardzo.) Bajaderki możemy całe zanurzyć w czekoladzie i z powrotem odłożyć na papier do pieczenia lub tylko polać je łyżką roztopionej czekolady. Podobnie postępujemy z orzechami/wiórkami kokosowymi

Ratunku obiad
WEGAŃSKI TORT KOKOSOWY BEZ ZBÓŻ (WERSJA PODSTAWOWA I ROZSZERZONA) 144

jedną porcją mokrych. Dolewamy 1/2 porcji oleju, tj. około 30 ml (3 łyżki). Powstałe ciasto biszkoptowe umieszczamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25-30 min do suchego patyczka. To samo czynimy z pozostałą porcją składników. Podczas pieczenia biszkoptów zajmujemy się przygotowywaniem kremu kokosowego. Ta czynność nie jest już skomplikowana. Nic prostszego! Umieszczamy wszystkie składniki na masę w blenderze(...)sobą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy do niej ciasto biszkoptowe. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do suchego patyczka (25-30 min). Masa migdałowa: Składniki na masę umieszczamy w kielichu blendera o wysokich obrotach (lub w robocie kuchennym z ostrzem "s") i miksujemy na gładką masę. Masa kokosowa: Składniki na masę miksujemy na gładki krem w blenderze kielichowym

Jeść, by żyć w zdrowiu
Malasadas – pączki portugalskie 67

dzięki swoim niecodziennym smakom kremów. Można zamówić pączka z nadzieniem typowo hawajskim, a będzie to kremem z dodatkiem orzechów macadamia lub orzechów kokosowych z posypką cynamonową, cukrową… Pączki – Malasadas, są przygotowywane z bardzo rzadkiego ciasta , co sprawia, że po usmażeniu pączki są niezwykle miękkie i delikatne . Jest kilka sposobów na ich przygotowanie. Najłatwiejszy sposób to nakładanie ciasta łyżką

SprawdzonaKuchnia.pl
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 64

będzie całkiem sztywna. Wyłączyć mikser, do miski z aquafobą stopniowo przesiewać mąki, delikatnie mieszając. Ciasto przelać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. z termoobiegiem, piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwa równe blaty. Składniki na frużelinę: 500 g wydrylowanych wiśni(...)minutę na małym ogniu, zdjąć z palnika, wystudzić. Składniki na krem: 2 puszki śmietanki kokosowej min 20% tłuszczu (schłodzona min 24 h w lodówce) 2 łyżeczki agar agar 25 g ksylitolu W mleczku kokosowym zrobić dwie dziurki, odlać wodę kokosową, to co zostanie to śmietanka kokosowa. Śmietankę podzielić na dwie części, mniejszą część – około 1/2 szklanki umieścić w rondelku

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 69

będzie całkiem sztywna. Wyłączyć mikser, do miski z aquafobą stopniowo przesiewać mąki, delikatnie mieszając. Ciasto przelać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. z termoobiegiem, piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwa równe blaty. Składniki na frużelinę: 500 g wydrylowanych wiśni(...)minutę na małym ogniu, zdjąć z palnika, wystudzić. Składniki na krem: 2 puszki śmietanki kokosowej min 20% tłuszczu (schłodzona min 24 h w lodówce) 2 łyżeczki agar agar 25 g ksylitolu W mleczku kokosowym zrobić dwie dziurki, odlać wodę kokosową, to co zostanie to śmietanka kokosowa. Śmietankę podzielić na dwie części, mniejszą część – około 1/2 szklanki umieścić w rondelku

moj przepis na
Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z 95

bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być alternatywą dla śniadania, daje dużą dawkę(...)ubijając stopniowo dosypywać ksylitol. Miksować do momentu aż cały ksylitol nie rozpuści się, a masa będzie całkiem sztywna. Wyłączyć mikser, do miski z aquafobą stopniowo przesiewać mąki, delikatnie mieszając. Ciasto przelać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. z termoobiegiem, piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Ciasto

moj przepis na
Kakaowo-kokosowe ciasto z wafelków (bez mąki) 115

pieczenia roznosił się kuszący zapach, więc naprawdę ciężko oprzeć się kawałkowi takiego ciasta. Możecie użyć wafelków o dowolnym smaku nadzienia, do środka dodać czekoladę czy bakalie... Koniecznie spróbujcie! (Forma o wymiarach około 9 x 21 cm) 250g wafelków kakaowych (bez polewy) 100g masła 1 szklanka wiórek kokosowych (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki(...)cukru 3 jajka Wafelki należy dokładnie pokruszyć (*). Masło utrzeć z cukrem, a następnie stopniowo połączyć z jajkami. Do masy dodać wiórki kokosowe i pokruszone wafle. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do foremki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.  Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. (Gotowe powinno być sprężyste.) (*) Jeśli nie posiadacie blendera/malaksera

Di gotuje
Tort dynia (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 173

pestek dyni -2 łyżki syropu klonowego Polewa morelowo- czekoladowa -50g moreli niesiarkowanych -2 łyżki gorzkiego kakao -2 łyżeczki oleju kokosowego -1/4 szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody lub prostsza wersja to rozpuszczona czekolada ;) DYNIOWE CIASTO Dynie, olej, ksylitol, żółtka, napój roślinny zmiksować razem na gładką masę.  Dodać mąki, proszek, sodę i wszystko wymieszać(...)wystudzenia. KREM DYNIOWY Dynie i syrop klonowy zmiksować na gładką masę. Ciasta wyrównać u góry tak aby po złożeniu stały na sobie równo. Kremem dyniowym posmarować i połączyć ciasta, udekorować kwiatkami kremu dookoła oraz posmarować w środku. Karmelizowane pestki dyni wsypać do środka, na górze również posmarować je kremem dyniowym. Następnie całość polać polewą morelowo-czekoladową a wafelkiem

Candy Pandas
Kokosowa rozpusta 72

suchego patyczka). Można też upiec 3 blaty rozdzielnie, wówczas należy jest przelać do 3 takich samych form i piec około 20 min z teroobiegiem (do suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 3 – 4 blaty. Uwaga: boki biszkoptu(...)wystudzony. Składniki na budyń: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią* 125 g masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 200 gr wiórek kokosowych 100 gr czekolady mlecznej lub gorzkiej Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. W wysokiej misce zblendować pozostałe mleko (1 szklankę) z 4 całymi jajami i mąkami. Do gotującego

moj przepis na
Kokosowa rozpusta 159

suchego patyczka). Można też upiec 3 blaty rozdzielnie, wówczas należy jest przelać do 3 takich samych form i piec około 20 min z teroobiegiem (do suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do ostygnięcia. Całkowicie wystudzić. Przekroić na 3 – 4 blaty. Uwaga: boki biszkoptu(...)wystudzony. Składniki na budyń: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią* 125 g masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 200 gr wiórek kokosowych 100 gr czekolady mlecznej lub gorzkiej Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. W wysokiej misce zblendować pozostałe mleko (1 szklankę) z 4 całymi jajami i mąkami. Do gotującego

moj przepis na
Muffinki z czereśniami i migdałami. 70

jakie będą nam potrzebne: Ciasto na muffinki: – 200 ml jogurtu greckiego – 2 jajka – 1 łyżeczka esencji z wanilii – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – ½ łyżeczki sody oczyszczonej – 200 g mąki pełnoziarnistej – szczypta soli – 1 łyżeczka cynamonu – 100 ml oleju – 50 g migdałów – 120 g cukru kokosowego – 100 g mrożonych(...)pieczenia, sodę oczyszczoną, mąkę, sól, cynamon, cukier kokosowy. Ponownie miksujemy zawartość miski. Na koniec dodajemy posiekane migdały i mrożone czereśnie, mieszamy. Posypka. Migdały siekamy na drobno. Do miski wsypujemy mąkę pełnoziarnistą, pokrojone masło, płatki owsiane i cukier kokosowy. Zagniatamy rękoma aż się połączą składniki. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. W foremkach umieszczamy ciasto na muffinki i posypujemy dokładnie posypką. Piekarnik

Zdrowy Styl Joanny
Ciasta ze śliwkami 128

Ciasta ze śliwkami  Trwa sezon na śliwki – to dobry moment na to, aby przygotować szybkie ciasto ze śliwkami, idealne na drugie śniadanie lub deser. Wypróbujcie 3 przepisy na ciasta z dodatkiem mąki gryczanej, pszennej i pełnoziarnistej.   Ciasta ze śliwkami są idealnym, letnio – jesiennym deserem. Słodycz tych owoców przełamana ich lekką kwasowością nadaje wypiekom wyrazistości, sprawiając(...)minutach, schłodzone w lodówce ciasto przekładamy do formy, następnie układamy pokrojone śliwki wymieszane z odrobiną cynamonu, mąki i opcjonalnie cukrem waniliowym. Następnie posypujemy zmrożonym ciastem startym na tarce o dużych oczkach, aby powstała kruszonka. Ciasto pieczemy ok. 40-50 minut w temp. 180 stopni.    Ciasto drożdżowe ze śliwkami  Składniki: mąka pszenna – 500 g świeże drożdże

Słodkie okruszki
Ciasto orkiszowe z porzeczkami 107

zdrowe i smaczne ciasto do kawy. Zamiast porzeczek możemy użyć dowolnych ulubionych owoców. Mi zostały jeszcze porzeczki, więc wykorzystałam je do ciasta.  2 jajka 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej  Radix - bis ¾ szklanki ksylitolu 50 g oleju kokosowego 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g mrożonych porzeczek 100 g gorzkiej czekolady 85% Jajka ubijamy(...)puszystą masę z ksylitolem.  Olej kokosowy podgrzewamy w mikrofalówce tak aby się rozpuścił. Do jajek wlewamy olej oraz gęsty jogurt naturalny. Mąkę orkiszową przesiewamy przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia. Partiami wsypujemy do masy. Cały czas miksujemy na wolnych obrotach. Masa jest dość gęsta. Ciasto przelewamy do silikonowej foremki o wymiarach 23*12 cm. Na wierzchu rozkładamy mrożone

VioletoweKucharzenie
Sernik Snickers na zimno 9545

łyżki kakao 500 g sera na sernik (może być z wiaderka) 400 g śmietany kremówki 100 g mlecznej czekolady (+ opcjonalnie 1 łyżka oleju kokosowego – czekolada nie zastyga wtedy na twardą warstwę i łatwiej pokroić spód ciasta) 70 g cukru 2 łyżki żelatyny 2 Snickersy Składniki na domowy karmel (można zastąpić kajmakiem z puszki) 3 łyżki cukru 50 ml wody

Ciastkozercy
Makowiec pod kokosową chmurką 133

masła 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa Makowa i pianka kokosowa 4 białka 100 g wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru Masa makowa własnej roboty, albo wersja dla leniwych 1 puszka maku Wykonanie: Z podanych składników na ciasto wyrabiamy jednolitą masę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 45 minut. Blaszkę kwadratową wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto ścieramy

W Moim Magicznym Domu
Pyszne ciasto ,,brzydal'' - śliwkowo jabłkowe w wersji fit bez tłuszczu i cukru !! 130

błonnik oraz pobudza metabolizm, idealne na taką zimową pogodę do tego pyszny kubek mleka (ja właśnie podgrzewam pyszne migdałowo-kokosowe) i dzień od razu staję się trochę lepszy :) Może nie wygląda najbardziej efektownie (ale nie oceniajcie książki po okładce:) ciasto jest przeeepyszne :) Składniki :  3 kwaśne jabłka 1 banan ok 100 g suszonych śliwek  ok 10 orzechów włoskich płaska

zdrowa vege kuchnia
Torcik orzechowy z otrąb pszennych- w domowej polewie czekoladowej 116

orzechów włoskich 5 jajek 2 łyżki mąki tortowej 15 dag cukru pudru ½ łyżeczki proszku do pieczenia wiórki kokosowe do formy Składniki na polewę: 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka mleka 1 łyżka kakao 10 dag masła Wykonanie ciasta: Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i nadal ubijając dodać żółtka. Gdy masa zgęstnieje, dodać otręby, zmielone orzechy, mąkę i proszek

Tradycyjna Kuchnia