ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:362/932)

Łaciata babka białkowa 68

zostają nam białka z innych wypieków. U mnie w wydaniu z domową polewą czekoladową i posypana wiórkami kokosowymi. Wyśmienicie smakuje do kawy czy herbaty. Lubię takie przepisy gdzie możemy wykorzystać produkty do końca i nic się nie marnuje. Smaczne i proste ciasto ze składników które każdy posiada w swoim domu :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 białek jaj 190 gram

Blog kulinarny S9.PL
Dietetyczne,slodkie,orkiszowe gofry bez cukru 142

krople stewii to 1 kostka cukruDodatkowo:jogurt greckiowoce jagodowekilka kropel stewiiwiorki kokosowe Wykonanie: odmierzone porcje maki umiescic w miseczce.Dodac kefir,mleko,szczypte soli, olej,1/2 lyzeczki sody,extrakt z wanilii i 2 zoltka.Zmiksowac na gladka mase bez grudekubic piane z bialek na sztywnodelikatnie przy pomopcy szpatulki polaczyc ciasto z pianagofrownice posmarowc cieniutko olejem.Najlepiej malym, wlosianym pedzelkiem w zaleznosci od mocy(...)kleksem jogurtu greckiego.Nalozyc owoce i posypac wiorkami kokosowymi (jesli wiorki przedtem uprazysz na patelni bez tluszczu,beda jeszcze bardziej aromatyczne)                                              ZYCZE SMACZNEGO !UWAGI:Niezaleznie jakiej maki uzyjesz ciasto powinno byc dosc geste,wtedy gofry sa najbardzeij

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto ze słonecznikiem i kokosem z kremem czekoladowym (wegańskie) 186

bardzo prostych składników i nie zawiera cukru Bez problemu możecie wykorzystać go do tortu. Zapraszam! //   Składniki (na formę 20 x 11 cm): Ciasto: 250 g mąki 40 g zmielonych ziaren słonecznika 50 g wiórek kokosowych 50 g cukru 50 ml oleju 230 ml mleka roślinnego 1 łyżka budyniu 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu jabłkowego Krem

Via Gusto
Babeczki kokosowe z kremem z białej czekolady 128

ciepłe masło, a następnie ucieramy w misce miksera na jasną masę. Dodajemy pojedynczo jajka, miksując za każdym razem. Wyłączamy mikser. Dodajemy mąkę z wiórkami kokosowymi i mieszamy szpatułką. Blachę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do ¾ wysokości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 170 stopni na około 25 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Babeczki delikatnie wydrążamy od góry(...)chłodną masę czekoladową umieszczamy w misce miksera i ubijamy na krem. Nakładamy do rękawa cukierniczego (u mnie Wilton z końcówką M1) i delikatnie nakładamy krem na babeczki. Obsypujemy wiórkami kokosowymi i podajemy. Smacznego

Kolizje Smaków
Tarta bananowa z budyniem (wegańska, bez cukru) 164

mleka roślinnego  1/2 opakowania proszku budyniowego waniliowego  ksylitol do smaku łyżeczka oleju kokosowego + ulubione owoce do dekoracji Przygotowanie: Do malaksera wsypujemy płatki,  dodaję rozdrobnionego banana, masło orzechowe, ksylitol i mleko sojowe.  Całość blendujemy i dosypujemy odrobinę mąki pszennej. Tak przygotowanym ciastem wykładamy małą, prostokątną formę  do pieczenia, którą wcześniej natłuszczamy olejem roślinnym i oproszamy płatkami(...)przepisem na opakowaniu. Pod koniec dodajemy olej kokosowy. Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy budyń waniliowy i układamy na wierzchu kawałki owoców  (w moim przypadku były to plasterki brzoswkini). Na koniec oprószamy płatkami i wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut. Odstawiamy do przestudzenia i schładzamy w lodówce przez min.godzinę.  Ciasto podajemy schłodzone.      Smacznego

Kuchnia Ellie
wega szarlotka z daktylowym karmelem 158

szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki mąki jaglanej 1/2 łyżeczki soli (himalajskiej) 10 łyżek mleka sojowego 1/4 szklanki ksylitolu 3 łyżki oleju kokosowego masa jabłkowa: jabłko 2 garści suszonych daktyli 1/2 szklanki wrzątku WYKONANIE: Wszystkie suche składniki na ciasto mieszamy razem, dodajemy mleko i olej, po czym dokładnie razem ugniatamy.  Powstałe ciasto dzielimy na dwie części. Jedna z nich przekładamy

healthy dreams
Pełnoziarnista słodka bułka 114

zmienić kaliber… Na pierwszy ogień poszła chałka. Chciałem zrobić tradycyjną, puchatą bułę z mąki pszennej, która by połechtała moje glutenowe receptory. Niestety okazało się, że jak to na ciasto drożdżowe przystało, chałka za bardzo urosła już w piekarniku i dotykała górną częścią grzałki… wsio się spaliło i nie było co pokazać. Poirytowany poleciałem do marketu po mąkę pełnoziarnistą(...)ciepłe miejsce na 15-20 minut. 2 W misce odważ mąkę, cukier, wsyp sól i dodaj zaczyn. Wymieszaj. 3 Dodaj mleko oraz olej kokosowy, wymieszaj i zacznij wyrabiać. Jeśli po kilku minutach wyrabiania ciasto nadal się lepi do palców, to dosyp więcej mąki. 4 Uformuj z ciasta kulę i odstaw miskę przykrytą ściereczką w ciepłe miejsce na 1 godzinę

Blendman
SERNIK KOKOSOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I KOKOSOWYMI PRALINAMI 141

jajku i wlewamy śmietanę. Dosypujemy wiórki kokosowe i wszystko razem dokładnie mieszamy. Wylewamy na kruchy spód, w odstępach dodajemy praliny kokosowe Lindor i wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 60-70 minut. Uwaga! Do piekarnika poniżej ciasta wkładamy naczynie z gorącą wodą – dzięki temu sernik będzie kremowy i aksamitny. Po upieczeniu całkowicie studzimy, smarujemy masłem orzechowym

Ostra na Słodko
Tort biszkoptowo - kokosowy z cytrynową pianką. 113

łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 200 ml mleczka kokosowego ( biała część ) 1 łyżka żelatyny 50 ml gorącej wody Pianka cytrynowa: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego mleka 1 cytrynowa galaretka 125 ml gorącej wody Dodatkowo: cukrowa posypka według(...)obie mąki i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. W ten sam sposób pieczemy jeszcze dwa biszkopty. Upieczone dokładnie studzimy. 2. Krem kokosowy:  Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Śnieżkę

Izabelawkuchni
Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu, bez laktozy) 155

mąki ryżowej – 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (w sklepach dostępny jest bezglutenowy proszek do pieczenia) – kostka gorzkiej czekolady Jajka delikatnie ubić, dodać śmietankę i wodę kokosową i jeszcze raz ubić. Dodać wiórki, mąkę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się(...)minuty. Gorący placek posypać posiekaną czekoladą, po chwili rozsmarować roztopioną czekoladę po całym placku. Jeśli lubicie słodkie placki polecam dodać jakieś ulubione słodziodło do ciasta lub gotowy placek polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) Placek kokosowy (bez cukru, bez glutenu) " alt="Smaczne

Smaki Armine
Muffinki z ananasem i kokosem 130

płatków owsianych (górskich) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki (waga samych owoców) Dodatkowo: płatki migdałowe lub wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, proszek, sodę - przesiać, odłożyć. 2. Suche składniki, czyli mąkę, cukier, płatki owsiane, proszek do pieczenia i sodę połączyć(...)olej. 3. Suche i mokre składniki wymieszać razem widelcem tylko do momentu połączenia się składników, na koniec wmieszać pokrojone w kosteczkę ananasy. 4. Ciasto przełożyć do papilotek do ich 2/3 wysokości, wierzch posypać wiórkami kokosowymi. 5. Piec w 180 st.C przez 25-30 minut. Smacznego!!! Źródło: Moje wypieki

Kuchnia domowa Ani
Szybkie ciasto czekoladowe z żurawiną i jabłkami – bez miksera 171

ścianą śpi Aromatyczne kakaowe ciasto pachnące wanilią z dodatkiem suszonej żurawiny i jabłek. Musicie wypróbować! Uwielbiam przepis na to ciasto, bo za każdym razem może powstać inne – orzechowe, z bakaliami, z dowolnymi świeżymi lub suszonymi owocami, wiórkami kokosowymi, o różnych aromatach, z kakao lub bez. Jest świetne posypane delikatnie cukrem pudrem. Zapraszam na szybkie i pyszne, pulchne ciasto

Zasmakuj Kuchni
Kokosowo-bananowy omlet z piekarnika 211

przeznaczonych dla nich potraw. Na stałe do mojej bezglutenowej spiżarni weszła od niedawna Odtłuszczona mąka kokosowa EFAVIT . Bardzo aromatyczna, intensywnie kokosowa , z dużą zawartością błonnika oraz białka - 11g białka na 100g mąki - idealnie sprawdza się w przeróżnych wypiekach: ciastach, gofrach, plackach, naleśnikach, chlebach, no i oczywiście omletach!  Gdyby ktoś nie wiedział, skąd bierze się takie cudo - odpowiadam. Mąka kokosowa

Grunt to przepis!
Bezglutenowe pierogi z jagodami. 165

sztuk, dość dużych) 1 szklanka mąki gryczanej (najlepiej z kaszy niepalonej) + trochę do podsypywania 1/2 szklanki mąki (nie mylić ze skrobią) ziemniaczanej - nadaje ciastu elastyczność, spaja je 1 szklanka wrzącej wody 1 łyżka oleju - u mnie kokosowy szczypta soli Na farsz: ok. 150 g jagód Do podania: zmiksowane jagody, śmietana, coś do posłodzenia (miód, ksylitol, syrop klonowy itd.) 1. Mąkę

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania