kwintesencja lata: czerwone porzeczki, maliny i kakaowy biszkopt uzupełniają się. Ciasto jest delikatne, puszyste i bardzo owocowe. Składniki: BISZKOPT: 4 jajka szczypta soli 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1,5 łyżki kakao 2 łyżki oleju 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA JASNA KOKOSOWA: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 5 łyżek cukru pudru(...)minut w piekarniku nagrzanym do 18 st. C. Po upieczeniu przekroić ciasto tak aby powstały 2 warstwy ciasta. Przygotowujemy masę jasną. Budyń ugotować w mleku i 2 łyżkami cukru. Zestawić z ognia i poczekać aż wystygnie. Wiórki kokosowe wymieszać z likierem. Masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo budyń cały czas mieszając. Gdy składniki się zmieszają
Kuchnia w oparachkokosowego Szczypta soli Krem: 250g serka mascarpone Olejek waniliowy 4 łyżki ksylitolu/cukru trzcinowego lub kokosowego 10 łyżek jogurtu lub mleczka kokosowego + ulubione owoce Przygotowanie: Masło kroimy na drobniejsze kawałki, siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto, formujemy kule i odstawiamy do lodówki na ok. 40min. Po upływie czasu ciasto wałkujemy (podsypujemy mąką), wykrawamy większe kawałki(...)foremek - ja użyłam silikonowych, ale gdy takich nie posiadamy możemy użyć metalowych - wysmarować je masłem i obsypać mąką. Ciasto podpiekamy 20 min. w 180 stopniach. Ubijamy opakowanie serka mascarpone z 4 łyżkami ksylitolu/cukru, olejkiem waniliowym i 10 łyżkami jogurtu lub mleczka kokosowego, przekładamy do babeczek i dekorujemy owocami
CzarnawisienkaSkładniki na nadzienie serowe 250g sera białego (może być twaróg sernikowy) 1 żółtko 1 łyżeczka cukru Dodatkowo 1 łyżka masła 1/2 łyżeczka oleju kokosowego 100g czekolady Naleśniki z serem i czekoladą – przepis Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy w misce. Możecie, aby było szybciej wykorzystać do tego mikser, albo rozmieszać przy pomocy rózgi. W cieśnie nie powinno być grudek(...)smażymy naleśniki z obu stron. Przed podaniem naleśniki polewamy odrobiną czekolady. Aby szybko przygotować polewę – do miski wkładamy pokruszoną czekoladę i podgrzewamy w mikrofali. Następnie dodajemy odrobinę oleju kokosowego i polewamy naleśniki. Smacznego! Artykuł Naleśniki z serem i czekoladą pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się jakie upiec ciasta na święta Bożego Narodzenia i szukasz sprawdzonych przepisów? Sprawdź moje najlepsze przepisy na ciasta świąteczne. Znajdziesz tu tradycyjne i nowoczesne przepisy na serniki, ciasta miodowe i z makiem. Wybór kilku ciast na świąteczny stół jest wybitnie trudny. Z pewnością jest w czym wybierać. Zdaję sobie sprawę, że trudno zdecydować się na konkretne ciasto na podstawie zdjęcia(...)listę otwiera iście królewskie ciasto miodowe z budyniem. Królewicz to wyśmienite ciasto na bazie biszkoptu, 2 kruchych, miodowych spodów przełożonych dżemem lub powidłami oraz masą maślano budyniową. Ciasto jest bardzo łatwe w zrobieniu i wygląda efektownie na świątecznym stole. Zobacz przepis: królewicz – ciasto miodowe z budyniem . Kolejną propozycją na święta jest Miodownik . To 4 kruche ciasta z miodem, przełożone warstwą
Ania gotujepomysłów na świąteczne wypieki to polecamy Wam ten miękki, aromatyczny a do tego pyszny bezglutenowy piernik :) Składniki na ciasto: – 100 g mąki kukurydzianej – 100 g mąki gryczanej – 100 g mąki z tapioki – 50 g mąki kokosowej – 2 łyżeczki kakao – 2 łyżeczki przyprawy do piernika
Kuchenne Wariacjeminut ciągle pilnując aby nie przypalić. Wyjmujemy i odkładamy aby ostygło. W czasie gdy robi ciasto się piecze przygotowujemy bazę na krem. Krem [składniki]: Do tego potrzebujemy: -> 1 opakowanie serka mascarpone -> 1 jogurt grecki -> Pół szklanki wiórek kokosowych + do dekoracji -> Sok z połowy limonki -> Skórka z połowy limonki -> 0.5 kg truskawek Krem(...)Truskawki przykrywamy cienką warstwą kremu. Na to kładziemy 2 biszkopt. Pozostałość kremu rozsmarowujemy na górze oraz po bokach tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi oraz układamy na wierzch pokrojone truskawki. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc [ minimum 1-2] aby ciasto się połączyło. Smacznego! J Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Uczestniczę w sztafecie. Będąc na święta u mojej siostry zjadłam ciasto. Pyszne, czekoladowe, bardzo wilgotne. Ona znalazła je u Kingi Paruzel na blogu. Pani Kinga zaczerpnęła przepis z Kuchni Agaty . Trzymałam się mocno składników, choć cukru dodałam 1,5 szklanki, użyłam mrożonych wiśni i płatków kokosowych. Od miesiąca jestem na diecie bezglutenowej więc nie zjadłam go dużo. Uszczknęłam łyżeczkę(...)dzbanka do suchych składników mieszałam energicznie trzepaczką aż do połączenia się w jednolita masę. Połączyć oba rodzaje składników. Ciasto wyłożyłam do tortownicy (23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i posmarowanym masłem. Na wierzchu rozłożyłam wiśnie i posypałam płatkami kokosowymi, Piec ok. 45 minut w 180 stopniach C. Po wystudzeniu posypałam lekko cukrem pudrem
AZgotuj!sera twarogowego z wiaderka, 2 galaretki cytrynowe, 450 ml wrzątku, 2 śnieżki. 3 łyżki cukru pudru 350 ml mleka Posypka: ½ szkl. wiórek kokosowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru Dodatkowo: brzoskwinie w puszce WYKONANIE Ciasto: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie mąką i proszek do pieczenia. Mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach 24x38
słodki bratekplaster miodu", choć pewnie teflonowa dobrej jakości też się nada :) Rozgrzać patelnię, wrzucić mały kawałek oleju kokosowego - ok 1/2 łyżeczki - poczekać aż się rozpuści i rozsmarować go po całym dnie patelni - można tu użyć pędzelka . Nakładać po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka, zachowując znaczne odstępy - placki mocno urosną w górę i na boki, więc jednorazowo najlepiej mieć(...)żeby nie zostały na niej kawałki przywartego owocu, które spalą się podczas kolejnego smażenia . Powtórzyć proces smażenia z kolejną porcją ciasta i owoców aż do wyczerpania składników, za każdym razem uprzednio smarując patelnię niewielką ilością oleju kokosowego . U mnie przed podaniem delikatnie posypane cukrem perlistym do wypieków
Grunt to przepis!rabarbaru 300 g mąki pszennej (szczególnie polecam Basię Ekstra Wypiek, idealnie unosi ciężar owoców w cieście) 300 g mąki kukurydzianej (polenty) 2 średnie banany 350 g cukru 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 500 ml mleka kokosowego z puszku (z 2 puszek gęsta część) lub 500 ml wegańskiego jogurtu naturalnego 150 g oleju kokosowego lub innego roślinnego(...)wymieszaj. Zblenduj banany z olejem kokosowym na puszystą masę. Do suchych składników na przemian partiami dodawaj zblendowaną masę bananową i mleko kokosowe. Dokładnie wymieszaj (duża łyżka ogarnie temat), ale nie za długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto jest dosyć gęste, ale spływa z łyżki. Do ciasta dodaj rabarbar z całym sokiem, jaki puścił. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem
greenscarfWszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że uwielbiam słodycze, a do tortów mam słabość szczególną. Dlatego, gdy dowiedziałam się, że nie mogę jeść "prawdziwych" słodyczy z kremem
Humanistka w kuchnigęsta. Herbatniki na drugi dzień ładnie miękną i ciasto jest mięciutkie i pyszniutkie, polecam. SKŁADNIKI : 2 duże paczki herbatników 1 litr mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki z czubkiem, mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 200 g masła 250 g wiórków kokosowych 2 kieliszki wódki ( 50 ml lub trochę więcej(...)pokojowej temperaturze ucieramy, następnie dodajemy po łyżce zimnego budynu i cały czas miksujemy aż składniki się wyrobią. Do masy wsypujemy wiórki kokosowe i wlewamy alkohil, mieksujemy. Masą przekładamy herbatniki ( warstw wyjdzie 4 ) a wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czakoladą. Ciasto chłodzimy najlepiej cała noc. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolismaku czy konsystencji, to uznałam, że mogą posłużyć za świetną inspirację do stworzenia zdrowego wypieku. I tak, pastę ze słodkich fig zamknęłam w bezglutenowym i wegańskim cieście z dodatkiem migdałów oraz jabłka. Ciasto po leżakowaniu w lodówce dobrze się rozwałkowuje – nie przykleja się do wałka, choć jak z każdym pozbawionym glutenu należy się obchodzić delikatnie. Kiedy już uformujecie prostokąt(...)długość opisu. Wasz wysiłek zostanie sowicie wynagrodzony – ciastka są zupełnie nietuzinkowe i smakują fantastycznie! Składniki na ciasto (2 rolady): 180 g płatków owsianych zmielonych na mąkę (certyfikowanych dla wypieku bezglutenowego) lub mąki owsianej, 75 g migdałów zmielonych na mąkę, 40 g oleju kokosowego, 45 g (3 łyżki) syropu klonowego (można zastąpić innym naturalnym syropem), 25 g naturalnych chipsów jabłkowych
Even Better Foodpyszne, że ciężko powstrzymać się od zajadania się nimi gdy tylko wyjdą z piekarnika!:) Ciasto jest bardzo wdzięczne, a powstałe ciasteczka możecie formować do woli jak chcecie i dekorować je czymkolwiek pysznym chcecie. Ja dekorowałam je na przemian suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, makiem i wiórkami kokosowymi. Pychota! Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła(...)łyżeczka proszku do pieczenia po garści: rozłupanych orzechów włoskich, suszonej żurawiny, wiórków kokosowych, maku. Przygotowanie: Za pomocą miksera utrzyj dokładnie masło z cukrem, dodaj jajko. Do mąki dodaj cukier i proszek do pieczenia, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę do masy jajecznej z masłem. Dokładnie wyrób ciasto. Włóż na około 5 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i formuj kulki, które
Zasmakuj Kuchnipyszne, że ciężko powstrzymać się od zajadania się nimi gdy tylko wyjdą z piekarnika!:) Ciasto jest bardzo wdzięczne, a powstałe ciasteczka możecie formować do woli jak chcecie i dekorować je czymkolwiek pysznym chcecie. Ja dekorowałam je na przemian suszoną żurawiną, orzechami włoskimi, makiem i wiórkami kokosowymi. Pychota! Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła(...)łyżeczka proszku do pieczenia po garści: rozłupanych orzechów włoskich, suszonej żurawiny, wiórków kokosowych, maku. Wykonanie: Za pomocą miksera utrzyj dokładnie masło z cukrem, dodaj jajko. Do mąki dodaj cukier i proszek do pieczenia, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę do masy jajecznej z masłem. Dokładnie wyrób ciasto. Włóż na około 5 minut do zamrażarki. Potem wyjmij i formuj kulki, które
Zasmakuj Kuchni