ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:363/932)

Ciasto cygańskie ścieżki 199

masę z galaretkami. Ładnie wyrównać. Przykryć drugim blatem, dobrze docinąć aby się przykleił. Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Ciasto dowolnie udekorować, ja polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi

Monia miesza i gotuje
Drożdżowe ze śliwkami 172

znudzą i do takich pozycji zdecydowanie zalicza się drożdżowe! W każdej konfiguracji, ze świeżymi owocami lub takimi ze słoika, z kruszonką owsianą, kokosową lub tradycyjną, jako bułeczki, drożdżówki czy placek. No uwielbiam po prostu :) Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 szklanki mleka 2 jajka 100 g drożdży 200 g masła

Ciastkozercy
Owsianie placuszki z czarną porzeczką 171

łyżka otrębów pszennych 1 jajko szczypta cynamonu pół szklanki czarnych porzeczek  miód (do polania/opcjonalnie możesz dodać łyżkę do środka) olej kokosowy (do smażenia)   *Polanie placuszków miodem przed podaniem, jest lepszą alternatywą niż dodanie do ciasta, gdyż wtedy nie narazimy go na działanie wysokiej temperatury, na skutek której traci swoje cenne właściwości.  Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, odstaw

Smiling Shrimp
Ciasto wyśmienite 422

kakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.   Smacznego

Różne smaki w kuchni
Migdałowe ciasto z rabarbarem bez glutenu, bez cukru 230

jest niewysokie. W przygotowaniu proste, ale proszę dokładnie przeczytać przepis. Polecam… Migdałowe ciasto z rabarbarem bez glutenu, bez cukru Składniki: około 350-380g oczyszczonego rabarbaru pokrojonego na kawałeczki 2-3 łyżki płynnego miodu 160g zmielonych migdałów 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 łyżki mąki kokosowej 5 białek 100g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki ksylitolu(...)wymieszane z mąką kokosową i delikatnie wymieszać szpatułką. Dużą łyżkę piany dodać do utartego oleju kokosowego i wymieszać. Następnie tak rozmieszany olej kokosowy dodać do pozostałej piany z białek i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu poukładać podpieczony rabarbar i posypać posiekanymi migdałami lub płatkami migdałowymi

Mała Cukierenka
Walentynkowe śniadanie - buła z sercem, że łooo! 192

łyżki kiełków buraka klarowane masło kolorowy pieprz sól Wykonanie: Wszystkie rodzaje mąki mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku

Quinoa Raz!
Wegański budyń czekoladowy z kawą, kokosem i whiskey, Dobrze się rozmawia w miłym towarzystwie 151

Dziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto Kilimandżaro 130

masie nie będzie grudek. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Na jedną połowę wyłożyć jabłka z galaretką, wyrównać, następnie masę budyniową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, np. taką KLIK i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
CHLEB ŻYTNIO-ORKISZOWY PEŁNOZIARNISTY NA ZAKWASIE 170

posypania (u mnie dynia i/lub słonecznik i siemię lniane) Wszystkie składniki odważam do misy miksera, wlewam wodę i mieszam, tylko do połączenia składników. Ciasta nie wyrabiam. Gotową masę wykładam do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem kokosowym (formy metalowe trzeba posmarować tłuszczem i wysypać dokładnie otrębami lub mąką (nadmiar strzepujemy). Masę dokładnie ubijam łyżką maczaną w wodzie (dokładnie miejsce przy miejscu(...)skrapiam pędzlem maczanym w wodzie (to gwarantuje dokładne przyklejenie ziaren do chleba). Formy odstawiam do wyrastania (ja swoje wynoszę do kotłowni, tam sobie spokojnie rosną...) przykryte ręcznikiem papierowym. Ciasto powinno wypełnić formy, zwykle trwa to ok.4h, ale czas zależny jest od wielu czynników, m.in. starości zakwasu (czym starszy tym chleby dłużej wyrastają), temperatury otoczenia, a także rodzaju użytego zakwasu

Smaczne Zdrowe
Orzechowa tarta na zimno z polewą czekoladową 191

Cudowne połączenie masła orzechowego, bananów i czekolady w jednym deserze. Tartę przygotowujemy na spodzie z ekspandowanej gryki - do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością. Można z

Chocolate Muffin Blog
Ciastka miodowe o smaku kokosowo-waniliowym 157

czekoladowa  Miód zagotować i przelać do miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Wszystkie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmieszanym jajkiem

Di gotuje
Ciasto jaglane z truskawkami 298

Idealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód: 2 szklanki płatków

Kuchcik gotuje
Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru 193

soli i jajka. Wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Następnie dodać mąkę kokosową, bakalie i wymieszać. Odstawić na około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach kuleczki i układać je na blaszce do pieczenia, następnie spłaszczać. Ciasteczka piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około

Mała Cukierenka
szybki i prosty chleb orkiszowy 150

łyżka miodu 1 łyżeczka soli 400 ml ciepłej wody 1 saszetka drożdży w proszku tj: 7 gram Wszystkie składniki wymieszać razem (miód i olej kokosowy dać do ciepłej wody by się rozpuścił) chwile powyrabiać - ciasto jest lejące , odstawić do ciepłego miejsca w foremce na 30 minut , piec 40-45 minut w temperaturze 180  °C z termoobiegiem Smacznego:)   Emotikon

na gazie
Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym! 178

Pyszne, kruche i z mąki owsianej, z dodatkiem obłędnie kremowego masła orzechowego z wiórkami kokosowymi! Pyszne, idealne na drugie śniadanie do kawy.  Polecam! Raz ciach i zrobione ;-)))) WYKONANIE: - z podanych składników zagniatamy ciasto - ciasto wałkujemy na grubość około 4 mm - wycinamy ciasteczka - pieczemy w nagrzanym piecu, około 18-22 minuty - szybko, prosto i przyjemnie, a w dodatku bardzo smacznie

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania