ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:360/932)

Czekoladowo-daktylowa babka orkiszowa FIT 149

wilgotna, pełna smaku i aromatu. Zachwyci każdego łasucha oraz miłośnika czekolady dbającego o zdrowie i sylwetkę. Przepis na odchudzone ciasto czekoladowo-daktylowe praktycznie w całości bazuje na zdrowych, wartościowych produktach. Pełnoziarnistej mące orkiszowej będącej źródłem złożonych węglowodanów i błonnika, mleczku kokosowym składającym się z dobrych, nasyconych kwasów tłuszczowych, naturalnie słodkich suszonych daktyli, a także niewielkiej ilości cukru kokosowego, który zaliczany(...)proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i delikatnie obsypanej mąką. Piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, do suchego patyczka. Polewa: Gorzką czekoladę z mleczkiem kokosowym rozpuścić w kąpieli wodnej (w tym celu połamaną na kawałki czekoladę z mleczkiem umieszczamy w miseczce

Fitsweet.me
Drożdżowe rogale z masą piernikowo orzechową na mleczku kokosowym 146

smaku wszystkie są takie same, wyjątkowe 💜💛💚.   Składniki na ok. 36 średniej wielkości rogali: nadzienie: 400 ml mleczka kokosowego (1 puszka), 100 g orzechów laskowych tartych, 30 g cukru trzcinowego, 1,5 opakowania Pierników Toruńskich „ Serca Toruńskie” (ok. 180 g), ciasto: ok. 700 g mąki tortowej extra, 40 g świeżych drożdży, 200 ml mleka 2%, 50 g cukru pudru(...)podsypania, cukier puder. Przygotowanie: nadzienie: W rondelku delikatnie podgrzewamy mleczko kokosowe i rozpuszczamy w nim cukier. Dodajemy 1 opakowanie (120 g) rozkruszonych Pierników Toruńskich, tarte orzechy i dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Pozostawiamy do przestygnięcia. Następnie dodajemy pozostałe rozkruszone pierniki (80 g) i delikatnie mieszamy.  ciasto: W rondelku podgrzewamy mleko z masłem, do momentu, aż masło się roztopi

Moniki Smakołyki
Pełnoziarniste tosty z malinami 117

się z białym chlebem i mnóstwem kalorii. Można przygotować je z mąki pełnoziarnistej, wypełnić świeżymi owocami i cieszyć się prawdziwie wakacyjnym śniadaniem. Nie masz tostera? Nie szkodzi! Wylej połowę ciasta na rozgrzaną patelnię, posyp malinami i przykryj pozostałą częścią masy. Piecz 4 minuty z każdej strony i ciesz się pysznym posiłkiem :) Składniki: 2 łyżki mąki żytniej 1 jajko 2 łyżki(...)dodatki do podania Rozgrzewamy opiekacz do tostów lub patelnię. Jajko mieszamy z jogurtem, dodajemy mąkę i łączymy. Powierzchnię, na której będziemy piec smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy połowę masy, układamy maliny na środku i przylewamy pozostałym ciastem. Pieczemy pod przykryciem 4-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Jeśli używamy patelni, pieczemy po 4 minuty z każdej strony. Podajemy na ciepło

Chocolate Muffin Blog
Ciasto Śnieżny puch (na biszkopcie) 539

Ciasto, które ostatnio robią niemal wszyscy ;) Jest pyszne! Lekkie - serowa pianka na delikatnym biszkopcie i kokosowy wierzch. Bardzo łatwe do zrobienia, szybkie. Nam smakowało bardzo. Polecam :) Składniki na biszkopt: 3 jajka 100 g cukru 100 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier i żółtka, cały czas miksując. Mąki przesiać, łyżka po łyżce dodawać(...)wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Przekroić na dwie części. Masa: 500 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania śnieżki 250 ml mleka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżka masła 1 łyżka

Domowa cukiernia Ewy
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 175

bezglutenowych płatków owsianych łyżeczka mielonego cynamonu szczypta soli Formę (spód i boki) wysmarować olejem kokosowym, posypać mąką bezglutenową, strzepnąć nadmiar mąki. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego(...)Przechowywać w lodówce, najsmaczniejsza 2 dnia. Smacznego! Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='60 ml płynnego oleju kokosowego 75 g syropu daktylowego/klonowego/z agawy/miodu (u mnie 35 g wrzątku zblendowane z 35 g daktyli) 3 łyżki mleka roślinnego 120 g mąki gryczanej 2 łyżki kakao 80 g bezglutenowych płatków

moj przepis na
Tort Prince Polo 190

cukru, 3 łyżki oleju, 2/3 szklanki cukru, 1 łyżka kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Ciasto wafelkowe: 4 białka, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 100g wafelków Prince Polo, 100g wiórków kokosowych, Masa: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 200g masła, 1 płaska łyżka kakao, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo:  50ml mocnej(...)minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzony biszkopt nasączam kawą parzoną. 2. Ciasto wafelkowe : Wafelki Prince Polo kroję w małą kostkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal miksując stopniowo dodaję cukier. Następnie dodaję mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Na końcu do masy dodaję wafelki oraz wiórki kokosowe. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Murzynek z serem 213

serem jest puszysty i wilgotny, posypany obficie cukrem pudrem smakuje wybornie. Polecam też: Pyszny Murzynek z wiśniami z patelni Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Murzynek z nektarynkami Składniki na tortownicę 24 cm ciasto kakaowe: 1 szklanka mąki 1 jajko 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1 cukier wanilinowy 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub powideł

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasteczka kokosowo-cytrynowe 94

oleju 50 g wiórków kokosowych (+ ok 30 g do późniejszej dekoracji) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g mąki Przygotowanie: W misce rozmieszaj za pomocą trzepaczki jajka, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli Dodaj skórkę i sok z cytryny, roztrzep aż cukier się rozpuści Wlej olej i wymieszaj. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj Wsyp(...)proszek do pieczenia i stopniowo dodaj mąkę mieszając początkowo łyżką a następnie wyrób krótko gładkie ciasto Odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, uformuj w dłoniach kształt kuli a następnie spłaszcz na placek o grubości ok. 5 mm Wierzch i boki ciasteczek otaczaj w wiórkach kokosowych a następnie za pomocą szklanki zrób linie (patrz film) Gotowe ciasteczka odkładaj na blaszkę wyłożoną

Słodki Blog
SERO-MAKOWIEC Z BRZOSKWINIAMI 106

posypać bułką, lub wyłożyć papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić na kawałki. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować do otrzymania dość zwartej masy. Ciasto podzielić na 2 części. Uformować z nich kule, owinąć folią spożywczą i schłodzić. Jeden kawałek ciasta wyjąć z lodówki zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Podpiec w temperaturze 180ºC przez(...)makowo-kokosowa. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W misie miksera ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając, do powstania gęstej, błyszczącej piany. Dodać mak i wiórki kokosowe, wymieszać łyżką. Na podpieczony spód wyłożyć kawałki brzoskwiń, następnie naprzemiennie masę serową i makową. Wyrównać. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty

Smaczne moje
Wegański mazurek daktylowy. 121

będąc w ciąży odezwał się u mnie ten talent, więc zawsze były u nas ciasta kupione, ale mazurka nigdy. Składniki na kruche ciasto ( możecie wykorzystać również ten przepis ): 300 g mąki pszennej 150 g zimnego oleju kokosowego 1 banan 50 g cukru pudru szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki umieść na dużym blacie i siekaj nożem aż do uzyskania konsystencji mokrej

greenscarf
Śnieżny puch 289

Składniki: 1/2 kg sera na sernik 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki 1 szklanki mleka 2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne) herbatniki posypka: 6 łyżek

czarrna od kuchni
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 137

zdrowych składników. Oprócz przepisów są też porady jak ograniczyć w naszych przepisach ilość tłuszczu i cukru, przez zastąpienie ich jogurtem, bananem, awokado, olejem kokosowym, albo miodem, ksylitolem i syropem klonowym. Możemy więc przerobić nasze ulubione ciasta, żeby były bardziej zdrowe. A co bym ugotowała ze “Zdrowych słodkości”, żeby wejść w ten słodki, mączny, owsiankowy i muffinkowy klimat? Na pewno wypróbuję

Ugotowane pozamiatane
Czekoladowa lawa, czyli zdrowe śniadaniowe ciasto dla dwojga 161

zmienia faktu, że uwielbiam obdarowywać prezentami wszystkich dookoła... Nawet bez okazji! Najbardziej jednak kocham dawanie prezentów z duszą, nawet takich które i tak zaraz znikną z talerza. Całe czekoladowe ciasto zjedzone razem na leniwe śniadanie jest bardzo dobrym pomysłem... Dodatkowo nie powodującym wyrzutów sumienia ! Ten przepis, jak wiele innych, powstał przez przypadek. Zbyt spieszno było mi do zjedzenia czekoladowej pieczonej(...)równo rozprowadziły się w mące. Dodajemy mleko do uzyskania konsystencji budyniu, dorzucamy garść jagód i posiekaną gorzką czekoladę. Wylewamy do formy wysmarowanej olejem kokosowym i pieczemy ok 40 min tak by od zewnątrz ciasto ładnie się przypiekło, a w środku pozostało płynne.  Uwaga!  Jeśli wyjmiecie ciasto za szybko, ciężko będzie je wyjąć z formy bez zniszczenia, z kolei

Gawron w rosole
MAKOWIEC BEZ PIECZENIA (WEGAŃSKI, BEZGLUTENOWY) 168

najlepsze roślinne źródło wapnia (100 g zawiera około 1300 mg wapnia). Jeśli więc dzieci powinny jeść jakieś słodycze, to tylko takie! Polecam! Składniki na ciasto: 3/4 szklanki migdałów, 3/4 szklanki orzechów włoskich, 3/4 szklanki płatków kokosowych, 1/4 szklanki słonecznika łuskanego, 1 1/2 szklanki suszonych daktyli. Składniki na masę makową: 500 g maku niebieskiego, garść orzechów włoskich, garść migdałów, kilka suszonych(...)daktyli, garść suszonych śliwek, garść suszonych moreli, garść rodzynek, 4 łyżki roztopionego oleju kokosowego RAW, ewentualnie kilka kropel olejku pomarańczowego. Wykonanie: Mak zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na minimum 30 minut. W międzyczasie siekamy orzechy i migdały oraz kroimy suszone owoce na drobne kawałki. Odlewamy wodę z maku, a następnie kilkakrotnie mielimy mak (w maszynce do mielenia kawy lub wysokoobrotowym

Jeść, by żyć w zdrowiu
Sernik z kokosową pierzynką 313

cytryny 1 jajko 4 żółtka ( białka odłożyć na pianę ) Kokosowy wierzch: 6 białek, pozostałych ze spodu i masy serowej pół szklanki cukru 100g wiórków kokosowych Przygotowanie sernika: Spód: Wszystkie składniki zagniatamy, do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Owijamy ciasto folią spożywczą, wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, do schłodzenia. Spód blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wykładamy schłodzonym ciastem, nakłuwamy widelcem(...)połączenia się składników, nie za długo, by nie napowietrzać masy. Serową masę wylewamy na podpieczony spód, wkładamy do nagrzanego do 180st. piekarnika i pieczemy sernik przez 45 minut. Kokosowy wierzch: Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Na koniec mieszamy delikatnie pianę szpatułką z wiórkami kokosowymi. Tak przygotowaną pianę przekładamy na wierzch upieczonego sernika, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego piekarnika

NiePieprz.pl