dobry, można próbować do woli: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy… co kto chce, na pewno będzie pyszne😀 Składniki – spód kokosowy : 3 jajka 50g mąki kokosowej 30g wiórków kokosowych 15g oleju kokosowego – zimnego Opcjonalnie: jakieś słodzidło do dosłodzenia (u mnie 10g erytrolu) Składniki – jabłka: 1kg jabłek – ale tak naprawdę to dowolnie duża ilość jabłek😉 40g dobrej odżywki białkowej – u mnie o smaku(...)zamrażalnika na 15 minut albo do lodówki na godzinę. Jak masa na spód nam się schłodzi smarujemy formę olejem kokosowym i wciskamy ciacho na formę, ugniatając je paluchami tak, żeby pasowało i pokryło równomiernie całą foremkę. Nakłuwamy ciasto widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 10-15 minut – aż się zarumieni (czas różni się w zależności
Jak gotować i nie zwariowaćkarczek, boczek), 2-3 kolorowe sałatki i śledzie. Na ciepło obowiązkowo kaczka z jabłkami, biała kiełbasa i królik w warzywach Co do deserów to pewnie zrobię babkę, mazurka lub ciasto orzechowo-karmelowe i oczywiście sernik wiedeński, czyli typowo wielkanocne wypieki Nie chcę tu robić spisu treści mojego bloga bo nie chodzi o ilość, ale o jakość więc przygotowałam Wam zestawienie(...)Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik bez mąki Sernik jagodowy na zimno Ciasto orzechowo-karmelowe Keto leśny mech Szarlotka LCHF Czekoladowe jajeczka Wielkanocne koko jajeczka Tort bezowy Pavlova Artykuł INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo
Ola la LCHFpodanych składników zagniotłam szybko ciasto. Ciasto może wyjść trochę klejące, ale tak ma być. Przygotowane ciasto można przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać okręgi na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Potrzebny jednak do tego jest mocny rękaw. Mi takie zwykle foliowe jednorazowe pękały. Drugą metodą jest przepuszczenie ciasta przez maszynkę do mielenia mięsa z końcówką(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjekokosem. Jest to zresztą jedno z moich najulubieńszych połączeń smakowych. Czyżby to przez pina colade, którą mógłbym pić, jak fitnesiaki wodę kokosową? Kto wie, jednak jedno jest pewne niczym śmierć i podatki… Pewniakiem jest wspaniały smak ciasta, które jest obowiązkową pozycją dla fanów ananasa. Zapewne pojawi się kilka pytań o zamienniki ananasa… Od biedy będą pasowały inne tropikalne
Blendmanmąkę otrębową , mąkę ryżową , miód , kiedy mamy dodane składniki delikatnie zaczynamy mieszać , ciasto ma być bardziej gęste niż na naleśniki , kiedy wymieszamy ciasto a będzie za bardzo gęste dodajemy mleko sojowe i mieszamy . Patelnie rozgrzewamy z olejem kokosowym i zaczynamy smażyć nasze placuszki na złoty kolor . Jak mamy placuszki usmażone , podajemy polane miodem , bądź posypane cukrem pudrem , czy z owocami
Mój Smakjeśli na przygotowanie weekendowego deseru macie tylko pół godziny. [foody-recipe] Bezglutenowe ciasto z truskawkami Składniki 1 szklanka (120g) mąki/skrobii z tapioki 1 szklanka (120g) mąki kasztanowej i gryczanej, niepalonej* 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 120ml (1/2 szklanki) mleka migdałowego 60ml (1/4 szklanki) mleka kokosowego 60ml rozpuszczonego oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki stewii(...)jednolitą masę. 3. Do składników suchych dodajemy składniki mokre. Dokładnie mieszamy. 4. Przelewamy do formy, na górze układamy truskawki i posypujemy cukrem kokosowym (z góry). 5. Pieczemy w 175C do suchego patyczka. [/foody-recipe] Artykuł Bezglutenowe i ekspresowe ciasto z truskawkami {gf, sf}. pochodzi z serwisu Fill The Bowl
Fill The BowlMój jest bardzo gęsty, idealny jako polewa do ciast, ponieważ w niewielkim stopniu spływa. Na dodatek jest bez mleczny (ze względu na synka), a w tym przypadku również wegański. Inspiracja Moje Wypieki. Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki kokosowej (u mnie 3/4 Vitasia, puszka(...)należy natychmiast zdjąć z palnika, dodać śmietanę, masło i ewentualnie sól, energicznie wymieszać, znów postawić na palnik, pogotować około 1 min. Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. Polewać ciasta czy inne desery. Jeżeli chcecie szybko wystudzić sos karmelowy, możecie garnuszek z sosem włożyć do większego garnka z zimną wodą lub postawić na zimnej podłodze, sprawdzi się tu również zimna
moj przepis naMój jest bardzo gęsty, idealny jako polewa do ciast, ponieważ w niewielkim stopniu spływa. Na dodatek jest bez mleczny (ze względu na synka), a w tym przypadku również wegański. Inspiracja Moje Wypieki. Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki kokosowej (u mnie 3/4 Vitasia, puszka(...)należy natychmiast zdjąć z palnika, dodać śmietanę, masło i ewentualnie sól, energicznie wymieszać, znów postawić na palnik, pogotować około 1 min. Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. Polewać ciasta czy inne desery. Jeżeli chcecie szybko wystudzić sos karmelowy, możecie garnuszek z sosem włożyć do większego garnka z zimną wodą lub postawić na zimnej podłodze, sprawdzi się tu również zimna
moj przepis naMój jest bardzo gęsty, idealny jako polewa do ciast, ponieważ w niewielkim stopniu spływa. Na dodatek jest bez mleczny (ze względu na synka), a w tym przypadku również wegański. Inspiracja Moje Wypieki. Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki kokosowej (u mnie 3/4 Vitasia, puszka(...)należy natychmiast zdjąć z palnika, dodać śmietanę, masło i ewentualnie sól, energicznie wymieszać, znów postawić na palnik, pogotować około 1 min. Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. Polewać ciasta czy inne desery. Jeżeli chcecie szybko wystudzić sos karmelowy, możecie garnuszek z sosem włożyć do większego garnka z zimną wodą lub postawić na zimnej podłodze, sprawdzi się tu również zimna
moj przepis naoraz wiórkami i cukrem z kwiatu kokosa. Wyszły sprężyste i nie rozrywały się. Polecam! NALEŚNIKI Z MĄKI GRAHAM /przepis własny/ Ciasto: 3/4 szklanki mąki graham 1/4 szklanki mąki jaglanej szklanka mleka/mleka roślinnego 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Nadzienie: twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie: ekologiczna wanilia w proszku Nua Naturals 2 łyżki wiórków kokosowych cukier
Poranek na słodkopokrojone na kawałki zimne masło. Z podanych składników zagniotłam jednolite ciasto. Ciasto uformowałam w kulę, owinęłam folią spożywczą i schowałam do lodówki na ok. 2 godziny. Po tym czasie ciasto wyjęłam i ulepiłam z niego kulki trochę mniejsze niż orzech włoski. Każdą kulkę spłaszczyłam widelcem na krzyż tworząc ciastko o grubości ok. 0,5-0,7cm i jednocześnie robiąc(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO
Waniliowe Improwizacjepłaskie) 50 ml wody kokosowej 1 szczypta soli Dodatkowo: 2 garście czereśni masło/olej do smażenia Żółtka zmiksować z wodą kokosową, mąką i wiórkami. Białko ubić (ze szczyptą soli) na sztywną pianę i powoli połączyć z ciastem. Dodać wydrylowane czereśnie (przekrojone na pół). Całość ponownie delikatnie wymieszać i odstawić na około 2-3 minuty. (Masa powinna być zwarta(...)patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przygotowaniu. (Na zimno również świetnie smakują.) Woda kokosowa - wodzie kokosowej jest nierówna i różni się smakiem w zależności od producenta. Śmiało mogę Wam polecić
Di gotujegram płatków owsianych. Ale nawet wliczając ten mały wypad, przygotowania zamykają się trzydziestu minutach. Potem dwadzieścia na pieczenie, i dłużące się oczekiwanie, aż ciasto ostygnie i będzie je można pokroić. Ciepłe bowiem się pokruszy.Moje flapjacki są kokosowe, słodkie, lepkie i lekko ciągnące. Z jagodami, które wręcz eksplodują między zębami, ożywiając całość. Wyszły pyszne i sycące, idealne na drugie śniadanie. Jeśli(...)syrop rozpuścić w garnuszku.Płatki owsiane wymieszać z chipsami kokosowymi, wlać masło, dokładnie wymieszać. Dodać jagody, delikatnie wymieszać.Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Przełożyć masę do formy, ugnieść łyżką lub dłonią uważając, żeby nie rozgnieść jagód.Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, aż brzegi się zezłocą.Ostudzić.Ciasto pokroić w kwadratu lub prostokąty, przechowywać w szczelnym pojemniku.Smacznego
Pożeraczka, czyli raz adobrzeproszkiem do pieczenia i wymieszać. Najlepiej zacząć od połowy szklanki i w razie potrzeby, jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodawać stopniowo resztę. Konsystencja ciasta ma być gęstsza niż na naleśniki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego (najlepiej patelnię posmarować tylko olejem za pomocą ręcznika papierowego) smażyć nieduże placuszki z obu stron, aż się zarumienią. Gotowe placuszki podawać z polewą
Fitsweet.meśmietanki 30% 1 "śnieżka" w proszku 2 łyżki mleka w proszku polewa: 1 łyżka masła 50 g czekolady mlecznej (ja miałam z wiórkami kokosowymi) 2 łyżki mleka kolorowa posypka oraz słoiczek dżemu truskawkowego Przygotowanie: Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w dużej misce i miksujemy, aż nie będzie grudek. Odstawiamy na 30 minut a następnie smażymy na rozgrzanej patelni
słodkie i nie tylko historie kulinarne