kokosowego 400g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 40dag ananasa Przygotowanie Masło utrzeć z cukrem. Dodać 5 całych jajek, 200ml mleka kokosowego. Następnie 400g mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do masy dodać 200g wiórek kokosowych i 40dag ananasa pokrojonego w kostkę. Wymieszać łyżką. Piec ok. 45min w 180st. Autor przepisu: Kate Sunny Artykuł Ciasto
Wasze Przepisyglutenu, zbóż, cukru. A jagody możecie zastąpić malinami, jeżynami, borówkami, itp. Składniki: 2 ½ szklanki jagód łyżka mąki z tapioki Ciasto: ½ szklanki mąki kasztanowej ½ szklanki orzechów ziemnych 1 szklanka mąki migdałowej ½ szklanki komosy ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny ⅓ szklanki oleju kokosowego ¼ szklanki miodu (lub więcej) 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik(...)stopni. Komosę gotujemy i dokładnie odsączamy. W misce dobrze mieszamy: mąkę migdałową, kasztanową, cynamon, sól, ugotowaną komosę, sodę, olej kokosowy, sok z cytryny i miód. W kolejnej misce robimy to samo z jagodami i mąką z tapioki. Uzyskane ciasto z pierwszej miski rozkładamy na posmarowanej tłuszczem formie do tarty. Pamiętajcie zostawić trochę do posypania na wierzch. Na tartownicy wyłożonej ciastem
PaleoLifemargaryną i miesza. Czekolada roztapia się na parze, inaczej by się przypaliła.Oprószenie bakalii mąką zapobiega ich opadnięciu na dno ciasta podczas pieczenia. Można użyć dowolnego rodzaju bakalii o łącznej wadze 75 g - rodzynek, żurawiny, kandyzowanego ananasa czy wiórków kokosowych itp.Babkę można, zamiast polewy czekoladowej, polać lukrem.Babka jest dość słodka w smaku, więc jeśli ktoś nie lubi słodkich ciast
Gospodyni Miejskamasz co zrobić z białkami? Zrób ciasto z białek:) Ciasto: 10 białek(jak nie masz tyle to jedno jajko, dwa białka) 1,5 szklanki cukry 3/4 szklanki wiórek kokosowych 3/4 szklaki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu lub spirytusu Bita Śmietana: 30% śmietanę kremówkę (dużą) pół szklanki cukru pudru 1 śmietan fix Dodatki: 3 galaretki truskawkowe świeże(...)truskawki Białka ubij ze szczyptą soli, do ubitych białek dodawaj stopniowo cukier, wiórki kokosowe na to mąkę i proszek do pieczenia. Powoli ubijać (czym dłużej tym lepiej ) pod koniec daj ocet i dalej ubijaj. Ciasto przelej do prostokątnej blachy. Czas Pieczenia: Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni 20 min sam dół, następnie 5 min góra dół (bez termoobiegu
Niezły Młyneknadają się na śniadania, obiady lub desery. Jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia. Do momentu wyeliminowania glutenu z mojej diety nawet nie byłem świadomy jak różnorodne mogą być sposoby wyrabiania ciasta naleśnikowego i kurczowo trzymałem się białej mąki pszennej. Jak często bywa „potrzeba jest matką wynalazku”, dlatego z konieczności zostałem zmuszony do poszukiwania sposobu do włączenia z powrotem nalesników(...)spory nakład pracy jaką powinniśmy wykonać, dlatego decyzję powinniście podjąć sami. Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę, roztopiony olej kokosowy, sól, jajka oraz mleko. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Oczekujemy płynnej konsystencji, dlatego w razie potrzeby dolej więcej mleka lub wody. Ciasto wylewaj na gorącą patelnię z kilkoma kroplami oleju. Smaż z obu stron około minutę. Podawaj na słodko lub bardziej
Gar Zdrowiaciemnego cukru muscovado (dostępny jest m.in. tutaj ) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Do dekoracji: 1- 2 łyżki wiórków kokosowych polewa czekoladowa Przygotowanie Kakao rozetrzyj z mlekiem na jednolitą masę. Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Masło utrzyj z cukrem trzcinowym i cukrem muscovado(...)ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp przesianą mąkę i delikatniej wymieszaj łyżką. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, napełnij ciastem, wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 20 minut. Po upieczeniu wystudź na kratce, polej polewą czekoladową i ozdób wiórkami kokosowymi. Smacznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakolorowych ziemniaków, orzechów, cukinii, dyni, fasoli oraz gruszki. Pysznie się zapowiada, prawda? A u mnie na blogu pojawił się nowy dział na ciasta warzywne , powoli będę go zapełniała ;) Składniki : 320 g cukinii 100 ml mleka kokosowego 1/2 oleju kokosowego 2 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kilka kropli esencji(...)wlewamy rozpuszczony i przestudzony olej kokosowy, mleczko kokosowe i esencję waniliową. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy do osobnej miski. Łączymy ze sobą mokre i suche składniki krótko miksując. na koniec dodajemy cukinię, mieszamy dokładnie drewnianą łyżką. Formę tzw. keksówkę o wymiarach 25 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy
Życie zaczyna się w kuchnimleka 3/4 szklanki puree z dyni 30 g roztopionego masła skórka starta z pomarańczy 7 g drożdży suchych łyżka mleka zagęszczonego do posmarowania ciasta kruszonka: łyżka mąki 3 łyżki cukru trzcinowego łyżka tartych migdałów łyżka wiórków kokosowych łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki na kruszonkę zagniatamy i odstawiamy do lodówki. Mleko mieszamy z puree z dynii, przestudzonym masłem
Mienta blogCiasto Raffaello be pieczenia na krakersach to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów, jakie możecie przygotować. Składniki 150 g wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3 opakowania cukru waniliowego 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1 kostka margaryny 250-300 g krakersów Przygotowanie Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodajemy mąkę pszenną(...)kokosowymi (100g), po czym dodajemy masę z żółtkami i mieszamy aż zgęstnieje. Ściągamy z kuchenki. Dodajemy margarynę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę wykładamy krakersami i następnie zalewamy ⅓ kremu. Przekładadamy krakersami. Wierzchnią warstwę kremu posypujemy pozostałą częścią wiórek kokosowych (50g). Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Dodatkowo można zetrzeć na wierzch deserową czekoladę. Autor przepisu: Natalia Artykuł Najlepsze ciasto
Wasze Przepisytakże sprawi że, podkręcimy metabolizm. Wybieraj zdrowe wersje produktów Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, spróbuj samemu przygotować deser lub upiecz ulubione ciasto. Możesz do niego użyć zdrowszych składników, takich jak mąka kokosowa, ryżowa, migdałowa czy owsiana. Także zwykły cukier zastąp na przykład erytrytolem lub ksylitolem. Są to zdrowsze zamienniki cukru i mąki, które posiadają o wiele więcej witamin
Kuchnia MagdaLeny4 składniki! Tylko tyle i 30min roboty, łącznie z pieczeniem. Kruchutkie, słodziutkie, znikają momentalnie Idealne, gdy używamy żółtka i zostają nam białka, np. po pączkach
Latosiowydomnajpierw musicie je zalać wrzątkiem i blanszować przez kilka minut. Po tym zabiegu migdałowa skórka bardzo łatwo odchodzi. Poza tym do wypieku ciasteczek użyłam kokosowego oleju. Olej kokosowy stosuję zamiennie z masłem. Stosuję olej kokosowy bezzapachowy. Jakiej korzennej przyprawy używacie do wypieków pierniczków, gotowej czy domowej? Do tego przepisu użyłam domowej przyprawy korzennej w bardzo uproszczonej wersji. Skorzystałam jedynie(...)korzennej przyprawy szczypta soli 2 łyżki kokosowego oleju, rozpuszczonego 3 łyżki golden syropu 1 duże jajko 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Przygotuj dwie miski. Do jednej wsyp wszystkie suche, odważone składniki i dokładnie wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj rozmącone jajko z syropem i kokosowym olejem. Dodaj suche składniki oraz grubo pokrojone migdały. Wymieszaj ciasto, przykryj folią i wstaw do lodówki
codojedzenianaturalnego, 2 jajka, 1/2 szklanki mąki orkiszowej, 2 łyżki płynnego oleju kokosowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania Przygotowanie tych placuszków jest szybkie i przyjemne Najpierw wbijamy do miski jajka. Następnie dodajemy jogurt naturalny, mąkę, olej kokosowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto łyżką delikatnie spłaszczając placuszki. Smażymy na małym
Natka Pietruszkicukier, nasiona chia oraz skórkę otartą z cytryny. Pamiętaj, aby cytrynę dokładnie umyć lub sparzyć. Następnie do suchych składników dodaj sok z cytryny, olej kokosowy (nie musi mieć płynnej konsystencji) oraz jajka. Zagnieć elastyczne ciasto. Gotowe owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkuj ciasto
365 dni dookoła kuchnimamy zapasy w spiżarce! Jedne z tych zapasów to orzechy! W moim ogrodzie są orzechy włoskie i laskowe. Z tych surowców przygotowałam bardzo proste ciasto! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki orzechów laskowych aromat wiórki
Truskawkowa FiestaBrzoskwiniowe desery w pucharkach z masy serowej z galaretką oraz bitej śmietany i chrupiącej posypki z prażonych wiórek kokosowych. To lekkie jak puszek serniczki na zimno
Kuchnia MagdaLenyziemniaczanej 100 g cukru szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła jajko 10 łyżek wiórków kokosowych Nadzienie: 1,5 kg śliwek 60 g cukru łyżeczka cynamonu 2 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: Masło posiekać z mąką i pozostałymi suchymi składnikami. Dodać jajko oraz ekstrakt i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Zawinąć w folię
Smakołyki AsiJogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sera typu ricotta 70g mascarpone Olej kokosowy do smażenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki Na teflonowej patelni rozgrzewamy z łyżkę oleju kokosowego Smażymy placuszki do zrumienienia (na jeden placuszek jedna łyżka ciasta) Co każda partię placków dokładamy kolejną łyżkę oleju (nie mogą się smażyć na suchej patelni, ważne żeby wchłonęły nam tłuszcz, a tym samym podbiły dzienne spożycie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsera jest tofu! Jest jesień, więc nie może zabraknąć pięknych barw, które występują o tej porze roku. Dynia - królowa jesieni znalazłam się w tym cieście! Składniki: 2 jaja 3 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 1 kostka (180g) tofu naturalnego 1/2 szklanki puree z dyni 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Wszystkie
Truskawkowa Fiestaobtoczenia 2 łyżki masła 6 łyżek likieru kokosowego Śmietankę kremówkę i masło umieszczamy w garnuszku, a następnie podgrzewamy. Przeczytaj cały przepis - Trufle kokosowe z dodatkiem alkoholu at AleTorcik! - Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikjabłko oraz orzechy i delikatnie wymieszać. Kruszonka: Orzechy i płatki owsiane wrzucić do blendera i zmiksować przez chwilkę do lekkiego pokruszenia*. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Wlać olej oraz miód i uformować kruszonkę. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremek na muffinki (najlepiej silikonowe). Na to wsypać łyżkę kruszonki. Piec 20-25 minut. *Orzechy można pokroić ręcznie, a zamiast zwykłych
Healthy food explorersłodkich przekąskach, w których syrop glukozowo-fruktozowy wiedzie prym. Z cukru całkowicie nie zrezygnowałam, ale staram się do bezpośredniego użytku stosować cukier trzcinowy lub kokosowy i miód. Zwykłego cukru używam zazwyczaj tylko przy wypiekaniu ciast i to w nieprzesadzonej ilości. Unikam sklepowych słodyczy, ale nie bez przesady, zdarza się coś do kawy i ze sklepu. Zwracam teraz już tylko
Kuchcik gotujeświetny deser dla wszystkich wielbicieli truskawek i kokosu. Wszystkie składniki ciasta doskonale się ze sobą komponują, tworząc idealny smakołyk na upalne dni. składniki na tortownicę 23 cm 180 g małych biszkoptów 500 ml śmietany 30% 2 tabliczki białej czekolady ( po 100 g) 200 g wiórków kokosowych 70 – 80 dag truskawek przepis Białą czekoladę łamiemy na kawałki(...)jedną część masy i dokładnie ją rozsmarowujemy. Na masie kokosowej układamy połówki truskawek jedna obok drugiej. Na truskawkach rozprowadzamy drugą warstwę masy kokosowej, a na masie układamy pozostałe biszkopty. Na biszkoptach rozsmarowujemy ostatnią część masy. Wierzch ciasta dekorujemy drugą warstwę truskawek. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na na całą noc. Artykuł Ciasto z truskawkami i kokosem bez pieczenia
Smakowite Daniatemp. 180°C. Polewa Daktyle zalałam mlekiem i dusiłam na wolnym ogniu ok 10 minut. Do lekko rozgotowanych daktyli dodałam kakao, masło kokosowe i wszystkie składniki zblendowałam na gładko. Czekoladę przełożyła na ciasto i gotowe:) Ciasto najlepiej smakuje po wstawieniu do lodówki ale nie zawsze się to udaje
nietadietaNależy jednak pamiętać, aby jej nie gotować, tylko rozpuścić w wodzie i dodać do gotowej tapioki. Miłośnikom takich deserów polecam sprawdzić również przepis na Kokosowe ptasie mleczko z nasionami chia i jagodami w formie ciasta
Food Squaremasę z galaretkami. Ładnie wyrównać. Przykryć drugim blatem, dobrze docinąć aby się przykleił. Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Ciasto dowolnie udekorować, ja polałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi
Monia miesza i gotujeCiasto macadamia - raj na ziemi <3 Składniki: orzechy macadamia - 250gplastry kokosowe - 250golej kokosowy (nierafinowany, tłoczony na zimno) - 30gjajka - 2szt.białka jajek - 3szt.cynamonstewia (min. 95% glikozydy stewiolowe) - opcjonalne + ilość wg uznania proszek do pieczenia - opcjonalne + ilość wg uznania Sposób przygotowania: Nastaw piekarnik na 220 stopnii bez termoobiegu.Wymieszaj suche składniki (cynamon, stewię, plastry kokosowe i orzechy macadamia). W osobnym naczyniu wymieszaj
Keto Przepisyznudzą i do takich pozycji zdecydowanie zalicza się drożdżowe! W każdej konfiguracji, ze świeżymi owocami lub takimi ze słoika, z kruszonką owsianą, kokosową lub tradycyjną, jako bułeczki, drożdżówki czy placek. No uwielbiam po prostu :) Składniki na ciasto: 3,5 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 szklanki mleka 2 jajka 100 g drożdży 200 g masła
Ciastkozercywanilii 1 szklanka mleka szczypta soli olej kokosowy ½ łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: W misce mieszamy sypkie składniki. W drugiej jajka, mleko oraz śmietankę kokosową. Przelewamy płynne składniki do sypkich i mieszamy. Jeśli nasze ciasto wyszło za gęste (powinno być dość płynnej konsystencji – jak np. na naleśniki) dolewamy więcej mleka. Gofrownice smarujemy olejem koksowym i wylewamy ciasto, tutaj czas
PaleoLifełyżka otrębów pszennych 1 jajko szczypta cynamonu pół szklanki czarnych porzeczek miód (do polania/opcjonalnie możesz dodać łyżkę do środka) olej kokosowy (do smażenia) *Polanie placuszków miodem przed podaniem, jest lepszą alternatywą niż dodanie do ciasta, gdyż wtedy nie narazimy go na działanie wysokiej temperatury, na skutek której traci swoje cenne właściwości. Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, odstaw
Smiling Shrimpkakao, ułożyć biszkopty. Posmarować powidłami i na koniec wyłożyć jasne ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 45 - 50 minut. w temp. 180 C. ( ciasto musi się zarumienić ) Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Różne smaki w kuchnijest niewysokie. W przygotowaniu proste, ale proszę dokładnie przeczytać przepis. Polecam… Migdałowe ciasto z rabarbarem bez glutenu, bez cukru Składniki: około 350-380g oczyszczonego rabarbaru pokrojonego na kawałeczki 2-3 łyżki płynnego miodu 160g zmielonych migdałów 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu 3 łyżki mąki kokosowej 5 białek 100g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki ksylitolu(...)wymieszane z mąką kokosową i delikatnie wymieszać szpatułką. Dużą łyżkę piany dodać do utartego oleju kokosowego i wymieszać. Następnie tak rozmieszany olej kokosowy dodać do pozostałej piany z białek i delikatnie, ale dokładnie wymieszać szpatułką. 6. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać. Na wierzchu poukładać podpieczony rabarbar i posypać posiekanymi migdałami lub płatkami migdałowymi
Mała Cukierenkałyżki kiełków buraka klarowane masło kolorowy pieprz sól Wykonanie: Wszystkie rodzaje mąki mieszamy i przesiewamy przez sitko. Jajka rozbijamy trzepaczką, dodajemy przesianą mąkę, olej kokosowy, ocet jabłkowy, szczyptę soli i sodę, wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego budyniu. Przekładamy je do niewielkiej okrągłej formy (10-12 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy sezamem i pieczemy w piekarniku
Quinoa Raz!Dziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki
Qlinarnie i Qlinarniemasie nie będzie grudek. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Na jedną połowę wyłożyć jabłka z galaretką, wyrównać, następnie masę budyniową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Ciasto polać polewą czekoladową, np. taką KLIK i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, najlepiej przez całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedaktyli ⅓ szklanki miodu szczypta soli Składniki na nadzienie: 160 gram orzechów nerkowca (namoczonych) 5-6 łyżek oleju kokosowego 1 łyżka miodu 3 łyżki mleka kokosowego (gęstego z góry puszki) Przygotowanie: Blendujemy wszystkie składniki na ciasto, aż do uzyskania jednolitej masy. Formujemy z nich okrągły kształt ciastka. Po wycięciu wrzucamy do zamrażarki, aby stwardniały. Podobnie postępujemy ze składnikami na nadzienie: blednujemy
PaleoLifeposypania (u mnie dynia i/lub słonecznik i siemię lniane) Wszystkie składniki odważam do misy miksera, wlewam wodę i mieszam, tylko do połączenia składników. Ciasta nie wyrabiam. Gotową masę wykładam do dwóch form przesmarowanych delikatnie olejem kokosowym (formy metalowe trzeba posmarować tłuszczem i wysypać dokładnie otrębami lub mąką (nadmiar strzepujemy). Masę dokładnie ubijam łyżką maczaną w wodzie (dokładnie miejsce przy miejscu(...)skrapiam pędzlem maczanym w wodzie (to gwarantuje dokładne przyklejenie ziaren do chleba). Formy odstawiam do wyrastania (ja swoje wynoszę do kotłowni, tam sobie spokojnie rosną...) przykryte ręcznikiem papierowym. Ciasto powinno wypełnić formy, zwykle trwa to ok.4h, ale czas zależny jest od wielu czynników, m.in. starości zakwasu (czym starszy tym chleby dłużej wyrastają), temperatury otoczenia, a także rodzaju użytego zakwasu
Smaczne ZdroweCudowne połączenie masła orzechowego, bananów i czekolady w jednym deserze. Tartę przygotowujemy na spodzie z ekspandowanej gryki - do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością. Można z
Chocolate Muffin Blogczekoladowa Miód zagotować i przelać do miski z mąką. Dodać oba cukry, masło, sodę oraz jajka. Całość dokładnie zagnieść i połączyć z wiórkami kokosowymi. (Masa powinna być gładka i nielepiąca się do dłoni.) Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. Wszystkie ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmieszanym jajkiem
Di gotujeIdealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód: 2 szklanki płatków
Kuchcik gotujesoli i jajka. Wymieszać mikserem do połączenia składników. 2. Następnie dodać mąkę kokosową, bakalie i wymieszać. Odstawić na około 5-10 minut, aż mąka kokosowa wchłonie trochę wilgoci i masa zgęstnieje. 3. Z gotowego ciasta formować w rękach kuleczki i układać je na blaszce do pieczenia, następnie spłaszczać. Ciasteczka piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około
Mała Cukierenkałyżka miodu 1 łyżeczka soli 400 ml ciepłej wody 1 saszetka drożdży w proszku tj: 7 gram Wszystkie składniki wymieszać razem (miód i olej kokosowy dać do ciepłej wody by się rozpuścił) chwile powyrabiać - ciasto jest lejące , odstawić do ciepłego miejsca w foremce na 30 minut , piec 40-45 minut w temperaturze 180 °C z termoobiegiem Smacznego:) Emotikon
na gaziepodrosło dodajemy sól i resztę ciepłej wody, wyrabiamy. Ciasto powinno być dość twarde. Odstawiamy w ciepłe miejsce i pozostawiamy w misce lub koszyku. Wyrośnięte ciasto przewracamy na blachę, delikatnie smarujemy ciepłą wodą lub olejem kokosowym i pieczemy w temperaturze 200 stopni C. ok 1 godz
harrisaPyszne, kruche i z mąki owsianej, z dodatkiem obłędnie kremowego masła orzechowego z wiórkami kokosowymi! Pyszne, idealne na drugie śniadanie do kawy. Polecam! Raz ciach i zrobione ;-)))) WYKONANIE: - z podanych składników zagniatamy ciasto - ciasto wałkujemy na grubość około 4 mm - wycinamy ciasteczka - pieczemy w nagrzanym piecu, około 18-22 minuty - szybko, prosto i przyjemnie, a w dodatku bardzo smacznie
SMYKWKUCHNIczereśniowy chia:) czego chcieć więcej :) Składniki : - 1 szklanka masła orzechowego bez cukru ( ja użyłam masła domowej roboty) - 1 jajko - 5 łyżek wiórków kokosowych - 1-2 łyżki miodu Przygotowanie : Wymieszać składniki, najlepiej ręcznie, ciasto jest dość klejące, uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (mogą być nierówne) i wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia, spłaszczyć kulki widelcem i piec
zdrowa vege kuchniajajo, 10 dag margaryny, 1 łyżka smalcu, tłuszcz do formy, wiórki do formy. Wykonanie ciasta na spód placka: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić ciasto, wyłożyć na dużą tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami kokosowymi i odłożyć do lodówki. Składniki na serowiec: 1 kg sera, 20 dag chałwy waniliowej, 10 żółtek, 8 białek jaja, 2 łyżki grysiku, 2 łyżki budyniu
Tradycyjna KuchniaMojeciasto.pl. Miłośnikom kokosu na pewno będzie smakował, krem jest naprawdę wyjątkowy. Ciasto: 1 kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenie 4 żółtka 300 g dżemu z czarnej pożeczki krem 1 kostka margaryny 1 szklanka kaszki manny 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka czystej wódki Do miski wsypać wiórki, kaszkę(...)wlać wódkę, wymieszać i zostawić na noc.Następnego dnia masę włożyć na sito, aby ewentualny alkohol odcedzić. Alkohol ten smakuje jak likier kokosowy i można go wypić ;-) Margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce masy. Składniki na ciasto mieszamy, szybko ugniatamy i wstawiamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć nim dwie identyczne foremki, posmarować
Jadło i czytadłoTrufle z zieloną herbatą 7. Aromatyczna mieszanka Chai Tea. 8. Sos karmelowy do deserów (z solą morską). 9. Krem daktylowo-korzenny 10. Prażony cukier kokosowy. 11. Bazyliowy syrop do deserów / Sok imbirowy 12. Rozpustne ciasto czekoladowe w słoiku. Jak widzicie jedynym nie-słodkim prezentem były obłędne wytrawne biscotti, które tak bardzo smakowały wszystkim uczestnikom, że musiałam dosłownie siłą powstrzymać
KUCHARNIA