ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:375/932)

Rafaello na krakersach 289

masy budyniowej, kolejna warstwa krakersów, 1/2 masy budyniowej, warstwa krakersów i reszta masy. Pozostałe krakersy kruszymy i wraz z resztą wiórek kokosowych delikatnie rumienimy na suchej patelni. Kruszonką taką posypujemy wierzch naszego ciasta i odstawiamy do lodówki do stężenia.  Efekt końcowy

Kuchnia w czekoladzie
SZARLOTKA Z KREMEM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 460

Kolejny przepis z zeszyciku cioci Basi!I kolejna szarlotka przed nami!Wyglądem odrobinę przypomina moją Szarlotkę królewską , ale smak i wykonanie całkiem inne ( co nie znaczy

Ostra na Słodko
Przepis #141 Wafle "Princessa" - bez białego cukru 148

mleczka kokosowego - 2 łyżki wiórek kokosowych - można dodać więcej (musi powstać bardzo gęsta masa Dodatkowo - mus kokosowy (ja swój kupiłam w Biedronce) Wykonanie Wafle Do miseczki wrzucamy białka, mleczko kokosowe oraz słodzik. Mieszamy. Olej rozpuszczamy i powoli wlewamy do naszej masy. Na koniec wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy tak by nie powstały grudki. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy wyłożonej papierem(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-15 minut i następnie około 10 minut w temperaturze 150 stopni. Pozostawiamy do wystudzenia. Lekko ciepłe ciasto kroimy na kawałki wielkości wafli. Masa W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe z słodzikiem praz masłem orzechowym. Na koniec wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy. Chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Przestudzoną masą przekładamy nasze wafle

Health-Fit-Life
Domowe jagodzianki 2 122

Wyrabiaj ciasto, stopniowo dodając letnie mleko. Na koniec dodaj rozpuszczone masło, wyrabiaj, do czasu, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Następnie obsyp ciasto delikatnie mąką, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. KRUSZONKA: 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu ok. 4 łyżek mąki orkiszowej + jagody + łyżka skrobi ziemniaczanej + jajko KRUSZONKA: Masło ucieraj z ksylitolem, następnie dodawaj mąkę i wyrabiaj

365 dni dookoła kuchni
Bajaderki 167

tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać bakalie, czekoladę, marmoladę, mleko, rozpuszczone masło, nutellę, kakao i Amaretto

Cakes By Kejt
Ciasto jabłkowo-żurawinowe 121

brązowego cukru 30g mąki 30g wiórków kokosowych 3 łyżki posiekanego masła (ok. 30g) Wykonanie kruszonki: Wymieszać cukier, mąkę i wiórki kokosowe. Dodać masło i ucierać, aż składniki się połączą i zaczną wyglądać jak sklejone grudki. Rozłożyć kruszonkę na cieście. Ciasto piec ok. godzinę w temperaturze 180 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE ° /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Mania Wypiekania
Egzotyczne ciasto z ananasem i jagodami 222

kość. Ale nic to - trzeba zakasać rękawy i zrobić coś - dziś padło na egzotyczne ciasto z ananasem i jagodami. Składniki: 150 g miękkiego masła 2/3 szklanki drobnego cukru 3 duże jaja 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka wiórków kokosowych 3/4 szklanki maślanki 1/4  średniej wielkości ananasa sok i skórka starta(...)białą masę. Cały czas miksując dodajemy po 1 jajku, a następnie suche składniki: szczyptę soli, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i wiórki kokosowe. Wolno wlewamy sok z limonki (i dodajemy startą skórkę), sok z ananasa i maślankę. Ciasto wylewamy do formy. Posypujemy drobno pokrojonym ananasem oraz jagodami. Wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Po ostudzeniu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kokoski 682

składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki.Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki

Blondynka Gotuje
Czekoladowe ciastka maszynkowe 185

podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek widoczna na zdjęciach. Ciastka piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez wcześniejszego nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasta przełożyłam na metalową kratkę, na której stygły. Gdy ciastka wystygły, przygotowałam polewę. W tym celu podgrzałam śmietanę w rondelku i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Mieszałam do jej rozpuszczenia(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 64

mojprzepisna.pl | Razowe ciasto ucierane z rabarbarem Witam po krótkiej przerwie wakacyjnej. Mam dla Was ciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć(...)Składniki na formę 35 cm na 20 cm: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej lub pszennej (u mnie typ 2000) (250 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki lub więcej do smaku cukru brązowego (im drobniejszy tym lepiej) 4 jajka rozmiar L 1 szklanka mleka sojowego lub innego szczypta soli

moj przepis na
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 131

rabarbarem Witam po krótkiej przerwie wakacyjnej. Mam dla Was ciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć białą mąkę. Inspiracja blog Moje(...)Składniki na formę 35 cm na 20 cm: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej lub pszennej (u mnie typ 2000) (250 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki lub więcej do smaku cukru brązowego (im drobniejszy tym lepiej) 4 jajka rozmiar L 1 szklanka mleka sojowego lub innego szczypta soli

moj przepis na
Ekspresowe ciasto z porzeczkami 89

ciastem bez miksera raczyliśmy się deserowo po grillu. Jest pyszne! Kwaskowe czerwone porzeczki świetnie komponują się z lekkim i puszystym jogurtowym ciastem. Szybkie ciacho na każdą okazję jak znalazł. Można wykorzystać wszelakie inne owoce, nawet mrożone, dodać wiórki kokosowe lub kakao. Koniecznie posypcie cukrem pudrem lub przygotujcie kruszonkę wg tego przepisu i posypcie przed pieczeniem. Dodatkowa słodycz i chrupkość

Zasmakuj Kuchni
Śmietanowa chatka 242

wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy(...)limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z ricotty z bekonem karmelizowanym w whisky i syropie klonowym 111

mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru kokosowego ½ łyżeczki soli morskiej 120 g masła orzechowego 100% 20 g masła 1 żółtko 30 ml mleka * PRZYGOTOWANIE Orzechowy spód Suche składniki wymieszaj ze sobą. Następnie dodaj masło orzechowe oraz tradycyjne, wbij żółtko i wlej mleko. Zagnieć ciasto i uformuj w kulę. Kolejno wstaw na 30 minut do lodówki. Foremkę pokryj(...)spodu papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim spód formy. Ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik Ser riccota przełóż do malaksera, wbij jajka, dodaj cukier kokosowy, ekstrakt waniliowy i wsyp mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj, aż otrzymasz gładką masę. Gotową masę serową przełóż do formy

Food Square

Proponowane wyszukiwania