ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:368/932)

Super kruche ciasteczka kokosowe bez jajek 79

wiórków kokosowych  50g masła/margaryny 50g smalcu (*) 4 łyżki cukru (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia       Kruche ciasteczka kokosowe bez jajek - przygotowanie:   Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ma jednolite ciasto. Następnie z ciasta należy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą z nich spłaszczyć oraz ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Dodatkowo(...)wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 12-15 w 180 stopniach. ( Ciasteczka powinny być delikatne oraz tylko odrobinę zarumienione. Podczas stygnięcia odpowiednio stwardnieją.)       Kruche ciasteczka kokosowe bez jajek - dodatkowe informacje:     (*) Smalec nadaje ciastkom większej kruchości i absolutnie nie jest wyczuwalny. Można go zastąpić masłem lub margaryną

Di gotuje
Mini ciasta dyniowe bez glutenu 137

gałki muszkatołowej 1 łyżeczka imbiru mielonego ½ łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Foremki smarujemy olejem kokosowym. Sypkie składniki mieszamy. Dodajemy do nich puree z dyni, jajka oraz masło. Ciasto przelewamy do foremek i pieczemy około 30-35 minut, aż będzie rumiane od góry, lub patyczek wbity w środek będzie wychodził czysty. Smacznego

PaleoLife
Kuleczki owsiane (czekoladowe) 148

Dzisiaj przepis na błyskawiczne w przygotowaniu kulki owsiano-czekoladowe obtoczone w wiórkach kokosowych. Jeżeli macie ochotę na coś słodkiego, a nie chce się Wam piec ciasta to przygotujcie poniższe słodkości. Najlepiej smakują, gdy są schłodzone. W smaku przypominają sklepowe bajaderki . Przepis dodaje do akcji Lekkie desery bez piekarnika . Składniki dla 4 osób: 300 g płatków* 3-4 płaskie łyżki gorzkiego

Ugotować
Naleśniki kokosowe pancakes 130

podania jogurt limonkowo miodowy mango Zmiksuj kokosowe wiórki w blenderze jeśli nie są drobne. Wymieszaj wiórki z mąką i solą. Dodaj kokosowe mleko, jajko i dokładnie wymieszaj łyżką. Przykryj folią i odstaw na 10 minut. Ciasto naleśnikowe jest dosyć gęste, ale takie ma być. Smaż małe okrągłe naleśniki. Wymieszaj 250 ml jogurtu, 2 łyżki soku z limonki i otartą skórkę

codojedzenia
Sernik Izaura 70

Jajka 4 Woda 5 łyżek Cukier waniliowy  Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Masa serowa: Twaróg mielony 500-700 g Żółtka 3 Cukier 1/2 szklanki Masło 100 g + wiórki kokosowe  Przygotowanie: Masło, cukier, kakao oraz wodę gotować na wolnym ogniu przez ok. 5 minut do rozpuszczenia się masła oraz cukru. Po tym czasie zdjąć z ognia i pozostawić(...)Wszystko razem zmiksować. Wyłożyć łyżkami kleksy serowe na masie kakaowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut. Po upieczeniu odrazy polewamy ciasto pozostawianą polewą. ( jeśli mocno zgęstnieje możemy lekko podgrzać. Na koniec całość posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie dodaje wszystkie swoje przepisy: Polub mnie na Facebooku Zapraszam do oglądania filmu

Kulinarne przygody
Makowiec bez pieczenia - bezglutenowy – hit tegorocznych Świąt 175

oleju kokosowego 3 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy 1 łyżka skórki startej z  pomarańczy 1 łyżeczka olekju migdałowego 1/2  szklanki syropu z agawy lub miodu Przygotowanie: Mak zalej gorącą wodą i pozostaw na 15 minut. Następnie odlej wodę i zmiel w maszynce dwa lub trzy razy. Zmielony mak wymieszaj z pozostałymi składnikami. Składniki na ciasto: 1 szklanka(...)Tortownicę o średnicy 23 cm posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia i  przełóż do niej ciasto. Ciepłą polewą posmaruj wystudzone ciasto, udekoruj pomarańczami i włóż do lodówki na całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 2/3 puszki mleka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie składniki włóż do garnuszka i cały czas mieszając podgrzewaj na małym

Moja Mama Gotuje
Koszyk Alicji ze szpinakiem i serem favita. 165

Alice's basket with spinach. Składniki: 1 opakowanie ciasto francuskie 25 dag świeży szpinak 1 opakowanie sera favita 3 ząbki czosnek 1 cebula 50 ml. mleko kokosowe sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka masło olej pomidorki coctailowe kilka orzechów włoskich Wykonanie: Czosnek i cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć  na maśle z dodatkiem odrobiny oleju, dodać szpinak, doprawić solą(...)świeżo zmielonym pieprzem, chwilę poddusić szpinak . Dodać  mleko kokosowe wymieszać, zredukować. Trochę wystudzić, przełożyć na deskę i szpinak trochę posiekać, następnie wymieszać z pokrojonym w kostkę serem favita. Ramekiny ( porcelanowe kokilki ), przesmarować olejem, wykleić ciastem francuskim, wstawić do nagrzanego piekarnika  180oC i piec 15 minut. Podpieczone koszyczki  napełnić szpinakiem, udekorować pomidorkiem i orzechem  i zapiekać

Kulinarny karnet Christophera
Bezglutenowa babka wielkanocna z gruszką i karmelem. 162

Sposób przygotowania Jeśli nie mamy mus u z jabłek to obrane jabłka kroimy w kostkę, zasypujemy łyżką cukru kokosowego i gotujemy w rondelku z 2 łyżkami wody (żeby rondelek się nie przypalił). Blenderujemy na gładką masę i odmierzamy 1 szklankę. Ciasto: Wszystkie mąki, sodę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą w misce. W osobnej misce mieszamy mus z jabłek

Fill The Bowl
Kruche ciasto z gruszkami i rozmarynem 127

rozłożyć na cieście przed pieczeniem, które zajmuje maksymalnie 40 minut. Sukcesem udanego ciasta kruchego jest jego bardzo szybkie wyrabiane, tak aby nie dopuść do zbytniego ogrzania się składników. Składniki wystarczą na formę o średnicy 26 cm: 300 g mąki pszennej 150 g zimnego oleju kokosowego (w formie stałej) lub margaryny roślinnej 75 g cukru (najlepiej pudru) szczypta soli(...)rozmarynu kilka łyżek zimnej wody- jeżeli będzie taka konieczność     Przygotowanie: Na blat przesiej mąkę i sól, dodaj zimny olej kokosowy i cukier. Dużym nożem siekaj wszystkie składniki zagarniając je do środka. Możliwe jak najrzadziej dotykaj ciasto. Gdy zauważysz, że ciasto zaczyna się sklejać i jest jednolite, co zajmie około 10 minut siekania zagnieć ciasto w kulę. Standardowo kruche

greenscarf
Czekoladki kokosowe 164

zrobienia ich temperowanej czekolady (przepis znajdziecie TU ), lub rozpuście w kąpieli wodnej ulubioną czekoladę i wypełnijcie foremki sylikonowe. Można z masy kokosowej zrobić kulki i oblać czekoladą, albo rozłożyć kokos do wyłożonej papierem do pieczenia foremki od ciasta. Oblać czekoladą i pokroić w prostokąty. Przepis na 30 malutkich serduszek.   300 g dobrej jakości gorzkiej czekolady (lub waszej ulubionej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jagielnik piña colada (bez pieczenia) 272

Ostatnio nie mogę już patrzeć na galaretki i przemycam je sobie na różne sposoby z myślą o swoich więzadłach i ścięgnach. Dziś proponuję deser na bazie

Weekendy w domu i ogrodzie
BAKALIOWE NALEŚNIKI Z JABŁKAMI 101

kupienia TU * jabłko – 2 szt * miód wielokwiatowy – 3-4 łyżki * cynamon – 1 łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe, odstawiamy na ok. 10 minut a następnie smażymy duże naleśniki natłuszczając patelnię olejem kokosowym. Do rondelka wkładamy pokrojone w kosteczkę jabłko, zalewamy miodem, dodajemy orzechy i cynamon, przesmażamy kilka minut. Naleśniki podajemy na gorąco z jabłkiem

Ostra na Słodko
Makowiec japoński 424

pyszny, wilgotny  makowiec z dodatkiem jabłka.  Samo ciasto robi się ekspresowo i jest  banalnie proste. Ja użyłam gotowej masy  makowej, a Wy możecie użyć swoją  ulubioną domową masę. Składniki: 1 puszka masy makowej 5 jabłek 1/2 szklanki rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych 5 jajek 8 łyżek kaszy mannej 1 łyżeczka proszku(...)Masę makową przełożyć do miski dodać miód, orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, kaszę manną, żółtka oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do masy makowej. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Blaszkę 25×25 wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do blaszki. Wstawić do nagrzanego piekarnika

magiczna kuchnia Kasi
Szybkie i zdrowe babeczki na prezent 236

lyżeczkaMąka kokosowa 1,5 łyżeczkiMąka wiesiołkowa 1 łyżeczkaMielone migdały 1łyżeczkaOtręby orkiszowe 1łyżeczkaOlej z orzecha włoskiego 2 łyżeczki2 orzechy macadamiaszczypta proszku do pieczenia2,5 łyżeczki cukru trzcinowego bądź ksylitoluPrzygotowanie:1/ Do miski wbijamy jajko, dodajemy resztę składników prócz orzeszków macadamia i dokładnie mieszamy na w miarę trwałą konsystencję którą nabierzemy łyżeczką2/ Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, nakładamy łyżeczką ciasto do jednorazowych

Kuchnia PROzdrowotna
Pełnoziarnisty chlebek bananowy z rodzynkami 123

Niezwykle proste w przygotowaniu, naturalnie słodkie, miękkie i sycące ciasto, na które składa się raptem kilka składników (naliczyłam pięć podstawowych). Gwarantem słodyczy ciasta są mocno przejrzałe banany oraz dodatek rodzynek – w takim połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz(...)niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu) 75g roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklanki mleka roślinnego (w temperaturze pokojowej) 1/2 szklanki rodzynek 1 czubata łyżeczka ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka cynamonu, duża szczypta

Even Better Food