ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:367/932)

Ciasto śnieżny puch 1760

Biały sernik bez pieczenia z nutą kokosową to ostatnio chyba najczęściej wyszukiwany w internecie deser. I wcale się nie dziwię. Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu, pięknie wygląda i świetnie smakuje. Moja wersja śnieżnego puchu nie posiada spodu z herbatników. Uniknęłam również użycia "śnieżek" w proszku. Serdecznie zapraszam! Czas przygotowywania:  do 40 minut Czas chłodzenia:  minimum

AniaGotuje.pl
Truskawki pod bezglutenową kruszonką i "Stulecie Winnych t. 3" 215

Słoneczne dni sprawiają, że truskawki dojrzewają niemalże w mgnieniu oka. Dla nas to dobra wiadomość, bo możemy cieszyć się tymi owocami przygotowywanymi na różne sposoby. Niżej

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto drożdżowe z dżemem i pokrzywą 122

herbaty. Tych blaszek ciasta upiekłam od razu więcej. Nasza duża rodzinka zjada jedną keksówkę na jeden posiłek a czasem i to za mało krzyczą jak im smakuje Ciasto świetnie się mrozi, więc od razu grzejąc piekarnik zróbcie więcej PRZEPIS NA CIASTO DROŻDŻOWE Z DŻEMEM I POKRZYWĄ Składniki na 2 bochenki: 600g mąki pszennej 175g oleju kokosowego (lub masła) 2 jajka

Dorota Smakuje
Jogurtowe ciasto z czarnymi jagodami 249

sody oczyszczonej 2/3 szklanki cukru 2 jajka 200 ml jogurtu greckiego (można użyć naturalnego lub śmietany) 100 ml oleju słonecznikowego (Julianna używa kokosowego) 1,5 szklanki jagód Kruszonka: 80 g masła 80 g cukru 2/3 szklanki mąki Ciasto przygotowujemy na takiej samej zasadzie jak muffiny. Mieszamy w jednej misce składniki suche a w drugiej te mokre. Po czym mieszamy

sierotka maRysia w kuchni
KOKOSOWE MAKARONIKI (KOKOSANKI BEZGLUTENOWE) 243

Kokosanki upiekłam w podzięce dla mojej koleżanki z pracy Angie. Zrobiła mi niedawno ogromną niespodziankę i w taki słodki sposób chciałam się jej odwdzięczyć.  Makaroniki to

Przepisy Aleksandry
Drożdżówki z rabarbarem i serem 121

Śmiem twierdzi, że to drożdżówki idealne. Ciasto wyszło nieziemsko mięciutkie i puszyste i zachowuje świeżość do 5 dni! :) Kruszonka na bazie cukru kokosowego to też strzał w dziesiątkę :) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (8 sztuk(...)sernikowego 60 g. cukru skórka otarta z 1/2 cytryny Kruszonka: 30 g. cukru kokosowego (można zastąpić zwykłym lub trzcinowym) 25 g. mąki pszennej 20 g. masła Oraz: około 3 łyżek mąki do podsypywania 1 białko cukier puder do posypania (opcjonalnie) Z odważonej mąki i cukru na ciasto weź 1 łyżkę cukru i 3 łyżki mąki i wsyp do miski. Wlej

Delicious Place
Murzynkowe muffinki z niespodzianką Rafaello 222

drobno pigwę. Nałożyć ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 1/2 wysokości. Umieścić po środku Rafaello, docisnąć. Niespodziankę przykryć koleją porcją ciasta. Piec 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Muffinki udekorować czekoladą i wiórkami kokosowymi.    Gdy są jeszcze gorące Rafaello się rozpływa :D Wyszło obłędnie

MarciochaKucharzy
Jaglany piegusek (bezglutenowe ciasto z makiem) 197

jaglanego pieguska nadzianego suszoną żurawiną. Ciasto jest łatwe i szybkie do przygotowania. Przed podaniem możecie je posypać, np. zmielonym ksylitolem.  Składniki na 1 małą keksówkę: 4 jajka (rozmiar L) 8 łyżek mąki jaglanej (90 g) 4 łyżki suchego maku (40 g) 6 łyżek ksylitolu 2 garście suszonej żurawiny 3-4 łyżki oleju kokosowego (30 ml) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie do białek stopniowo wsypać ksylitol, mąkę jaglaną, suchy mak, sodę oczyszczoną i wlać olej kokosowy. Masę połączyć ze sobą, najlepiej na niskich obrotach miksera. Na sam koniec do ciasta wlać ekstrakt waniliowy i wsypać żurawinę. Delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec około 30-35 minut w 180ºC

Ugotować
Bezglutenowe naleśniki kukurydziane z pomarańczą 208

łyżki, sok z pomarańczy 3 łyżki, starta skorka pomarańczy 1 łyżeczka, cukier brązowy 2 łyżki, sol szczypta, dodatkowo: tłuszcz kokosowy do smażenia, Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy na gładkie ciasto. Jeśli będzie za rzadkie to należy dodać odrobinę więcej m ą ki. Ciasto odstawiamy na 10 min. Tłuszcz rozgrzewamy na patelni. Ciasto wlewamy delikatnie na patelnie

kulinarne odsłony pati
Placek czeski 232

folią aluminiową i włożyć do lodówki do przegryzienia. A oto co jeszcze przygotowałam: tarta bakewell Gotowany kurczak z ananasem, curry i mleczkiem kokosowym Klopsiki Nigelli z tartym serem w sosie pomidorowym Placek czeski duża prostokątna blacha Ciasto: 1 kostka masła 500 g mąki 150 g cukru 1 jajko 4 łyżki mleka 3 łyżki miodu (lipowy, akacjowy, rzepakowy) 1 łyżeczka sody

Posadzone i zjedzone
Bezglutenowa, bezmleczna tarta z truskawkami 146

Smakuje jak najlepszy tradycyjny wypiek, przy czym prosta i nieskomplikowana do wykonania. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: 225 g  mieszanki do ciast Nutri Free 110 g margaryny bezmlecznej ( lub masła) 100 g cukru lub ksylitolu 1 jajka 1 szklanka kokosowej bitej śmietanki z tego przepisu świeże truskawki liście mięty Masło i cukier umieść w misie miksera i dokładnie utrzyj. Dodaj mieszankę

Kuchnia bezglutenowa
Ciasto francuskie a'la pizza z cukinią, pesto rosso i serem korycińskim 194

rozpływająca się w ustach przekąska, którą Sycylijczycy zabierają ze sobą do pracy, bądź na plażę- gotowa! Składniki - 1 płat gotowego ciasta francuskiego ser koryciński swojski oliwka, pomidor, bazylia olej z ostropestu tłoczony na zimno  WOJ-LEN olej kokosowy tłoczony na zimno  WOJ-LEN czerwona cebula cukinia baby natka pietruszki koncentrat czosnku  PROECO pesto rosso oraz oliwa(...)dusza zapragnie- pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę oraz pieczarki umyj i poszatkuj. Rozgrzej olej kokosowy  na patelni. Wrzuć wszystkie warzywa. Duś i zatroszcz się o wątrobę -dosmacz olejem z ostropestu, dodaj łyżeczkę koncentratu z czosnku. Dosmacz solą i pieprzem. Formę wyłóż ciastem francuskim. Jeśli macie okrągłą jak ja, musicie je trochę przyciąć , jeśli macie prostokątną , wyłóżcie ją ciastem

Z Kuchni Do Kuchni
TARTA CZEKOLADOWA Z ORZECHAMI ” SNICKERS ” ( bezglutenowa, wegańska ) 197

ciasto! Robi się błyskawicznie i tak samo szybko znika z talerzy! Jest świetnym pomysłem nie tylko na co dzień, ale i na wyjątkowe okazje – swoim smakiem i wyglądem zachwyci każdego łasucha! Koniecznie spróbujcie! Polecam!   SKŁADNIKI: KRUCHY SPÓD ( bezglutenowy ): * mąka z ciecierzycy – 90 g * mąka owsiana – 90 g * syrop klonowy – 40 g * olej kokosowy roztopiony(...)suszone – ok.200-250 g * orzechy ( ja zmieszałam nerkowce + macadamia + pini ) – ok.100 -150 g * olej kokosowy roztopiony – 60 g * masło orzechowe niesolone – 1 łyżka POLEWA CZEKOLADOWA: * czekolada gorzka – 80 g * mleko roślinne – 70 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na kruche ciasto wkładamy do misy robota, szybko miksujemy, aż składniki się połączą, zagniatamy ciasto. Wylepiamy formę ( najlepsza

Ostra na Słodko
Wypasione ciacha z odzysku 271

mnie 100 g gorzkiej i 100 g mlecznej) 50 ml słodkiej śmietanki 30-36% Dodatkowo: wiórki kokosowe, drobno siekane orzechy lub migdały do posypania/obtoczenia ciastek Czekoladę łamiemy na kawałki i wraz ze śmietanką umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy, cały czas mieszając. Wszystkie rodzaje ciasta, herbatniki czy biszkopty kruszymy drobno i umieszczamy w sporej misce. Dodajemy mleko, rozpuszczoną z czekoladę, rodzynki, aromat(...)ciasta formujemy spore kulki, które układamy na blasze lub desce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietanką i lekko studzimy. (Powinna trochę zgęstnieć, ale nie za bardzo.) Bajaderki możemy całe zanurzyć w czekoladzie i z powrotem odłożyć na papier do pieczenia lub tylko polać je łyżką roztopionej czekolady. Podobnie postępujemy z orzechami/wiórkami kokosowymi

Ratunku obiad
WEGAŃSKI TORT KOKOSOWY BEZ ZBÓŻ (WERSJA PODSTAWOWA I ROZSZERZONA) 203

jedną porcją mokrych. Dolewamy 1/2 porcji oleju, tj. około 30 ml (3 łyżki). Powstałe ciasto biszkoptowe umieszczamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Pieczemy 25-30 min do suchego patyczka. To samo czynimy z pozostałą porcją składników. Podczas pieczenia biszkoptów zajmujemy się przygotowywaniem kremu kokosowego. Ta czynność nie jest już skomplikowana. Nic prostszego! Umieszczamy wszystkie składniki na masę w blenderze(...)sobą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy do niej ciasto biszkoptowe. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do suchego patyczka (25-30 min). Masa migdałowa: Składniki na masę umieszczamy w kielichu blendera o wysokich obrotach (lub w robocie kuchennym z ostrzem "s") i miksujemy na gładką masę. Masa kokosowa: Składniki na masę miksujemy na gładki krem w blenderze kielichowym

Jeść, by żyć w zdrowiu