ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:367/932)

NAJLEPSZE MAŚLANE CIASTECZKA, SUPER KRUCHE, BEZGLUTENOWE, BEZ JAJEK 215

amarantusa ekspandowanego (dałam z melasą)W misie miksera umieścić mąki: ryżową, kukurydzianą, z nasion amarantusa i skrobię kukurydzianą, dodać wiórki kokosowe, zimne masło pokrojone na mniejsze kawałki, syrop z buraka cukrowego, ekstrakt waniliowy i zagnieść kruche ciasto. Gdy ciasto zacznie się już lekko formować w kulę dodajemy partiami amarantus ekspandowany i mieszamy. Z wyrobionego ciasta odrywamy niewielkie kawałki, formujemy kulki

Smaczne Zdrowe
Gofry gryczane z komosą ryżową 82

mnie sojowe szczypta soli 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki oleju kokosowego Jak zrobić gofry gryczane z komosą ryżową: Zaczynamy od przygotowania ciasta – ja lubię mieszać je za pomocą miksera. Najpierw do miski wsypujemy make gryczaną, kaszkę z komosy ryżowej i prosa, sól, cynamon i mieszamy. Następnie siemię

Dorota Smakuje
KUBECZKOWE CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI 180

Zachowujemy w ten sposób odpowiednie proporcje.  Zamieszczone poniżej ilości są dopasowane do mojego smaku. W stosunku do oryginalnego przepisu zmniejszyłam ilość cukru i ilość oleju, i wg mnie ciasto wychodzi idealne. Składniki: (na blachę o wymiarach 21cmx31cm) 1 kub eczek jogurtu greckiego (mój 330g) 1,5 kubeczka cukru (w oryginale 2, zmniejszyłam ilość) 3 kubeczki mąki 3/4 kubeczka oleju(...)partiami mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia, olej oraz jogurt, na końcu -  skórkę otartą z cytryny. Ciasto ma konsystencję gęstej śmietany. Wylewamy je na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Na wierzchu układamy owoce. Posypujemy wiórkami kokosowymi lub zrobioną wcześniej kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 45-50 minut

Walijskie Pichcenie
Ciasto marchewkowe z kokosem... 65

startej na dużych oczkach marchewki Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożon ą  papierem do pieczenia. Do miski wsyp cukier, mąkę, wiórki kokosowe, sodę, proszek do pieczenia i sól, wymieszaj. Dodaj jajka, olej. Zmiksuj (ciasto będzie dość gęste). Dosyp startą marchewkę i dobrze wymieszaj.  Przełóż do przygotowanej blaszki, wyrównaj. Piecz okolice 25-30 minut, do momentu gdy wbita

Lejdi of the house
JAGODZIANKI 173

Tradycyjne jagodzianki doskonale smakują ze szklanką ciepłego mleka. SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 2 żółtka 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: jagody, cukier, żółtko, wiórki kokosowe WYKONANIE Mleko podgrzewamy. W połowie mleka rozkruszamy drożdże, dodajemy łyżkę cukru i mąki, mieszamy, odstawiamy na 15 min. do wyrośnięcia(...)mąką. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Jagody mieszamy z cukrem do smaku. Ciasto wyrabiamy ponownie, rozwałkowujemy na kwadrat, tniemy na mniejsze kawalki. Nadziewamy jagodami. Układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Następnie smarujemy rozbełtanym żółtkiem, posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach

słodki bratek
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 169

można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym – będzie bardziej kontrastowo i barwniej Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia skórka otarta z 1 cytryny szczypta kardamonu 3 jajka 1/2 szklanki ksylitolu(...)kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt, ciągle miksując. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.  Artykuł Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) pochodzi

Fitkot
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 177

można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym - będzie bardziej kontrastowo i barwniej :) Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego jęczmienia skórka otarta z 1 cytryny szczypta kardamonu 3 jajka 1/2 szklanki ksylitolu 1/4 szklanki(...)kilka minut do zwiększenia objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt, ciągle miksując. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach

FitKot
Czekoladowe naleśniki z kremem kokosowym! 120

naleśniki czekoladowe, wypełnione po brzegi prawdziwym kremem kokosowym. Przypominają w smaku ciastka Oreo i batonik Bounty. Wyszły mi fenomenalne, a jak to zwykle bywa, były następstwem pustej lodówki. Przeszukałam szafki, zobaczyłam co mam i tak zrobiłam najlepsze ever naleśniki. Naleśniki są elastyczne, nie pękają, nie zsychają się i są pyszne. Krem kokosowy jest z prawdziwym kokosem, jest gęsty pyszny(...)oleju rzepakowego - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: W/w składniki umieść w misie i wymieszaj dokładnie rózgą, ciasto może wydawać Ci się luźne, ale ciasto zgęstnieje. Ciasto odstaw na minimum kwadrans najlepiej 30 minut. W tym czasie wykonaj krem kokosowy. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni. Uzyskałam 15 naleśników. KREM KOKOSOWY - 420 g mleka  - 75 g mąki kokosowej - 2 płaskie

SMYKWKUCHNI
Ciasto z chałwową polewą i bananami 120

takie ciasto z jabłkami, ale według mnie chałwa i jabłka jakoś nie idą w parze. Wybrałam banany. Dobrze zrobiłam, mówię Wam! :) Składniki: 1 kostka masła (miękkiego) 150 g cukru + 5 łyżek (do pianki) 220 g mąki 7 jajek duża szczypta soli 1 cukier waniliowy (dałam własną esencję waniliową 2 łyżki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g wiórków kokosowych(...)jednej dodajemy kakao, mieszamy dokładnie, wylewamy na blaszkę. 6 . Ubijamy na sztywno pianę z białek, dodając odrobinę soli. Dodajemy do ubitej piany wiórki kokosowe i 5 łyżek cukru, ubijamy, aż będzie lśniące. Wykładamy pianę na ciemne ciasto w blaszce. 7 .  Banany kroimy w plasterki, ok. 0,5-centymetrowe, delikatnie układamy "dachówkowo" na pianie, wlewamy delikatnie jasne ciasto na banany

Kuchnia Prezydentowej
Ciasto śnieżny puch 1103

inni szczerze polecam i zachęcam do zrobienia. Z tym ciastem doskonale komponowało się wino Monte Santi. Składniki: ok 200 g herbatników kakaowych 500 g sera z wiaderka  2 śnieżki w proszku 1 szkl mleka  5 łyżek cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Posypka kokosowa: 6 łyżek wiórków kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie(...)herbatniki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała.  Posypka kokosowa:  Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki kokosowe. Stale mieszając, podsmażać na niewielkim ogniu aż wiórki się zrumienią. Ostudzić i posypać wierzch ciastaCiasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Proponuję podać z lampką wina Monte Santi. Przepis

Ala piecze i gotuje
MUFFINKI BURACZANO-KOKOSOWE Z CZEKOLADĄ (vel muffinki z Talbota) 132

potem dynię i chciałam przy okazji wrzucić jakieś szybkie ciasto do pieca, najlepiej muffinki bo najprostsze i dobrze się je. Wykorzystałam jednego upieczonego buraka i 40 minut później wyciągałam z pieca buraczane ciacha, jak zwykle banalne do zrobienia. Do jednej miski wsypujemy: - 2 szklanki mąki, - 1 szklankę wiórków kokosowych , - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Do drugiej miski składniki mokre(...)dodajemy odrobinę oleju i kiedy czekolada lekko zgęstnieje wylewamy ją na ciacha. Na górę jeszcze raz wiórki kokosowe i w zasadzie można jeść od razu, oblizując palce z czekolady ;) Niestety po upieczeniu nie widać już tego pięknego buraczanego koloru, jakie miało surowe ciasto, jedynie po wierzchu jest trochę różowawo, ale smak jest jak najbardziej buraczano-kokosowo-czekoladowy (nie bananowy!), całkiem

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Ciasto z owocami i kruszonką 116

dać dowolne owoce, u mnie trochę porzeczek,winogrono..miałam także zamrożoną kruszonkę, którą wykorzystałam..ale to nie jest koniecznie.Ciacho szybko zrobione...przełożone do foremki aluminiowej Gosia , której nie trzeba smarować..ciasto pięknie się upiekło[ nawet ciut za mocno -po prostu nie dopatrzyłam się]..no a do ciacha winko ..Monte Santi..i goście już mogą wpadać do domku(...)wymieszać razem.Ciasto przełożyć do foremki  , ułożyć owoce.Posypać kruszonką , ale można upiec i bez kruszonki [ dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam cukrem kokosowym].Piec  w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 40 minut.  Ciasto wystudzić , ewentualnie posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Przepis #81 Babeczki gruszkowo- kokosowe 118

klonowego/miodu - sezam do posypania na wierzch Wykonanie Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce. Do miski wsypujemy mąkę, sodę oraz wiórki kokosowe. Dolewamy syrop klonowy, mleko oraz wbijamy jajko. Na koniec dodajemy startą gruszkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do foremek. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170-180 stopni przez około 20-25 min. Dodatkowo

Health-Fit-Life
CHLEB 100% ŻYTNI, NA PEŁNOZIARNISTYM ŻYTNIM ZAKWASIE 210

uruchamiam mikser. Całość dokładnie wymieszać, tylko do połączenia składników. Mąka żytnia tak jak i orkiszowa nie wymaga długiego wyrabiania. Wymieszane ciasto przełożyć do dwóch form (ja używam silikonowych, ale ponieważ są już naznaczone zębem czasu delikatnie smaruję je olejem kokosowym, wówczas mam pewność, że chlebki się nie przykleją, metalowe musimy dokładnie wysmarować i wysypać otrębami lub mąką). Łyżką maczaną

Smaczne Zdrowe