ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:359/932)

Przepis #141 Wafle "Princessa" - bez białego cukru 139

mleczka kokosowego - 2 łyżki wiórek kokosowych - można dodać więcej (musi powstać bardzo gęsta masa Dodatkowo - mus kokosowy (ja swój kupiłam w Biedronce) Wykonanie Wafle Do miseczki wrzucamy białka, mleczko kokosowe oraz słodzik. Mieszamy. Olej rozpuszczamy i powoli wlewamy do naszej masy. Na koniec wsypujemy mąkę. Dokładnie mieszamy tak by nie powstały grudki. Tak przygotowaną masę przelewamy do formy wyłożonej papierem(...)piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10-15 minut i następnie około 10 minut w temperaturze 150 stopni. Pozostawiamy do wystudzenia. Lekko ciepłe ciasto kroimy na kawałki wielkości wafli. Masa W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczko kokosowe z słodzikiem praz masłem orzechowym. Na koniec wsypujemy wiórki i dokładnie mieszamy. Chowamy do lodówki na 2-3 godziny. Przestudzoną masą przekładamy nasze wafle

Health-Fit-Life
Domowe jagodzianki 2 115

Wyrabiaj ciasto, stopniowo dodając letnie mleko. Na koniec dodaj rozpuszczone masło, wyrabiaj, do czasu, aż ciasto będzie odchodzić od ręki. Następnie obsyp ciasto delikatnie mąką, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce. KRUSZONKA: 3 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki ksylitolu ok. 4 łyżek mąki orkiszowej + jagody + łyżka skrobi ziemniaczanej + jajko KRUSZONKA: Masło ucieraj z ksylitolem, następnie dodawaj mąkę i wyrabiaj

365 dni dookoła kuchni
Bajaderki 163

tartej, białej czekolady  100g mielonych migdałów 1 szklanka rodzynek 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórków kokosowych + 1/2 szklanki do obtoczenia 100g rozpuszczonego masła 3 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki nutelli 2 łyżki Amaretto Przygotowanie:  Biszkopty i ciasta pokruszyć na drobne kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać bakalie, czekoladę, marmoladę, mleko, rozpuszczone masło, nutellę, kakao i Amaretto

Cakes By Kejt
Ciasto jabłkowo-żurawinowe 118

brązowego cukru 30g mąki 30g wiórków kokosowych 3 łyżki posiekanego masła (ok. 30g) Wykonanie kruszonki: Wymieszać cukier, mąkę i wiórki kokosowe. Dodać masło i ucierać, aż składniki się połączą i zaczną wyglądać jak sklejone grudki. Rozłożyć kruszonkę na cieście. Ciasto piec ok. godzinę w temperaturze 180 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE ° /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

Mania Wypiekania
Egzotyczne ciasto z ananasem i jagodami 217

kość. Ale nic to - trzeba zakasać rękawy i zrobić coś - dziś padło na egzotyczne ciasto z ananasem i jagodami. Składniki: 150 g miękkiego masła 2/3 szklanki drobnego cukru 3 duże jaja 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 1 szklanka wiórków kokosowych 3/4 szklanki maślanki 1/4  średniej wielkości ananasa sok i skórka starta(...)białą masę. Cały czas miksując dodajemy po 1 jajku, a następnie suche składniki: szczyptę soli, proszek do pieczenia, mąkę pszenną i wiórki kokosowe. Wolno wlewamy sok z limonki (i dodajemy startą skórkę), sok z ananasa i maślankę. Ciasto wylewamy do formy. Posypujemy drobno pokrojonym ananasem oraz jagodami. Wstawiamy na około 40 minut do piekarnika nagrzanego do 175 stopni. Po ostudzeniu

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Kokoski 675

składników i zmiksować szybko do połączenia składników. Piec keksówce, podłużnej formie 30 minut w temperaturze 180-200°C. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto pokroić w grubą kostkę, którą obtaczamy w ganache czekoladowym, a na końcu w wiórkach kokosowych. Wstawiamy na chwilę do lodówki.Ganache: 250-300 ml śmietanki kremówki 30% 150-200 g czekolady gorzkiej lub mlecznej połamanej na kosteczki

Blondynka Gotuje
Czekoladowe ciastka maszynkowe 179

podanych proporcji wyszła mi jedna blacha ciastek widoczna na zdjęciach. Ciastka piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez wcześniejszego nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu ciasta przełożyłam na metalową kratkę, na której stygły. Gdy ciastka wystygły, przygotowałam polewę. W tym celu podgrzałam śmietanę w rondelku i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Mieszałam do jej rozpuszczenia(...)przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-z-galaretka.html), orzeszki czekoladowo - orzechowe (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/orzeszki-czekoladowo-orzechowe.html), babeczki z masą serową (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/babeczki-z-masa-serowa.html), kokosowe ciastka z kaszy manny (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/kokosowe-ciastka-z-kaszy-manny.html), rurki z ciasta francuskiego (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/rurki-z-ciasta-francuskiego.html), jeżyki bez pieczenia (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/08/jezyki-bez-pieczenia.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 53

mojprzepisna.pl | Razowe ciasto ucierane z rabarbarem Witam po krótkiej przerwie wakacyjnej. Mam dla Was ciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć(...)Składniki na formę 35 cm na 20 cm: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej lub pszennej (u mnie typ 2000) (250 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki lub więcej do smaku cukru brązowego (im drobniejszy tym lepiej) 4 jajka rozmiar L 1 szklanka mleka sojowego lub innego szczypta soli

moj przepis na
Razowe ciasto ucierane z rabarbarem 122

rabarbarem Witam po krótkiej przerwie wakacyjnej. Mam dla Was ciasto troszkę zdrowsze, bez dodatku zwykłej pszennej mąki, bez mleka i jego przetworów, z dużą ilością błonnika i rabarbaru. Ciasto wyłącznie z mąki żytniej razowej, ucierane, mięciutkie, wilgotne, długo zostaje świeże, z lekką nutą cynamonu, o dziwo nie smakuje jak chleb. Polecam dla osób chcących ograniczyć białą mąkę. Inspiracja blog Moje(...)Składniki na formę 35 cm na 20 cm: 2 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej lub pszennej (u mnie typ 2000) (250 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki lub więcej do smaku cukru brązowego (im drobniejszy tym lepiej) 4 jajka rozmiar L 1 szklanka mleka sojowego lub innego szczypta soli

moj przepis na
Ekspresowe ciasto z porzeczkami 81

ciastem bez miksera raczyliśmy się deserowo po grillu. Jest pyszne! Kwaskowe czerwone porzeczki świetnie komponują się z lekkim i puszystym jogurtowym ciastem. Szybkie ciacho na każdą okazję jak znalazł. Można wykorzystać wszelakie inne owoce, nawet mrożone, dodać wiórki kokosowe lub kakao. Koniecznie posypcie cukrem pudrem lub przygotujcie kruszonkę wg tego przepisu i posypcie przed pieczeniem. Dodatkowa słodycz i chrupkość

Zasmakuj Kuchni
Śmietanowa chatka 238

wspaniała alternatywa do pieczonych ciast, to wersja ciasta na zimno, bez udziału piekarnika, doskonały deserek na zimno, do poobiedniej kawy taka porcyjka? - czemu nie?! Składniki: 3 paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy(...)limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy, owijamy folią aluminiową zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Na drugi dzień ściągamy folię, polewamy ciepłą polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi można również posypać mielonymi orzechami lub migdałami. Smacznego

kgwjanczewo
Sernik z ricotty z bekonem karmelizowanym w whisky i syropie klonowym 108

mąki ryżowej 20 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru kokosowego ½ łyżeczki soli morskiej 120 g masła orzechowego 100% 20 g masła 1 żółtko 30 ml mleka * PRZYGOTOWANIE Orzechowy spód Suche składniki wymieszaj ze sobą. Następnie dodaj masło orzechowe oraz tradycyjne, wbij żółtko i wlej mleko. Zagnieć ciasto i uformuj w kulę. Kolejno wstaw na 30 minut do lodówki. Foremkę pokryj(...)spodu papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim spód formy. Ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik Ser riccota przełóż do malaksera, wbij jajka, dodaj cukier kokosowy, ekstrakt waniliowy i wsyp mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj, aż otrzymasz gładką masę. Gotową masę serową przełóż do formy

Food Square
Słodkie środy - Sernik na zimno z truskawkami i kokosem 141

serniczek jest prosty w przygotowaniu, niezbyt pracochłonny ale z pewnością efektowny. Sernik na zimno z truskawkami i kokosem  SKŁADNIKI: 2 galaretki pomarańczowe 2 galaretki truskawkowe wiórki kokosowe 1 kg sera białego w wiaderku 200 ml śmietany 30% 2-3 łyżki cukru pudru 250 g truskawek biszkopty okrągłe 15-17 sztuk PRZYGOTOWANIE: Pomarańczowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody(...)truskawkę głębiej, wstawiamy do lodówki na 30 minut.  W tym czasie czerwoną galaretkę rozpuszczamy w 500 ml wody i studzimy.  Z ciasta wyciągamy truskawkę którą włożyliśmy w środek, zalewamy galaretką, posypujemy całość wiórkami kokosowymi.  Wkładamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasteczka kokosowe 87

Wczorajsze rogaliki rozeszły się w tempie ekspresowym, dlatego dziś upiekłam te pyszne ciasteczka kokosowe – idealne do porannej kawki Spróbujcie koniecznie! Składniki: – 2 jajka – 15g wiórków kokosowych + odrobina do posypania ciasteczek – słodzidło wg smaku (u mnie 40g cukru trzcinowego, jeśli lubicie bardzo słodkie wypieki, to należy dodać trochę więcej słodzidła) – 2 łyżki kefiru – 2 łyżki(...)pieczenie i zagnieść miękkie ciasto, które będzie delikatnie się kleiło do rąk. Dłonie oprószyć mąką, z ciasta odrywać małe kawałki i formować kulki i delikatnie spłaszczać formując ciasteczka. Wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Posypać wiórkami kokosowymi i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Smacznego Ciasteczka kokosowe Ciasteczka kokosowe Ciasteczka kokosowe

Smaki Armine
śliwki jesienne z sernikiem anielskim z nutą kokosu pod chrupiącą kruszonką... 130

cukier 12,5 dag, wiórki kokosowe 2 łyżki DODATKI: śliwki 16 większe, cukier puder - ile potrzeba składniki na spód włożyć do miski, palma miękka, utrzeć mikserem jak na kruszonkę użyłam 2 małe formy 16 cm okrągła z wyciąganym dnem i 15x10 cm lub jedna tortownica 24 cm - niczym nie smarowałam form, ciasto włożyć do form i palcami przyklepać mocno(...)minut, nastepnie na termoobieg na 5 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach z 30 minut, potem zostawić w formach do całkowitego wystudzenia ciasto posypać cukrem pudrem - sernik jest delikatnie puszysty, wilgotny, kruszonka chrupiąca, spód apetycznie kokosowy.................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowo-kawowy torcik z Inką, na Dzień Matki 188

czas przy dobrej kawie. A najlepiej wszystko razem :) Do zrobienia tego ciasta zainspirował mnie przepis mojej prababci, na kakaowe ciasto na metrowiec. Z czasem lekko je zmodyfikowałam, dodając mniej cukru, a także dodajac kawę zbożową. Z masą z mleczka kokosowego z gorzką, niemal wytrawną czekoladą całość komponuje się przepysznie. Do tego polewa z kawową nutą i kwiaty. Deser zajadamy obowiązkowo(...)magnezem. Polecam :) ciasto: 300 g mąki tortowej 190 g cukru pudru 10 łyżek oleju 10 łyżek zimnej wody łyżka kawy zbożowej Inka z magnezem 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki kakao do nasączania: 60 ml wrzątku 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka z magnezem krem: 400 g schłodzonego mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g gorzkiej

Mienta blog