Wykonanie: Płatki owsiane zmiksować w blenderze (nie musi być do konsystencji mąki). Banana rozgnieść, dodać zmielone płatki, kakao i wszystko wymieszać. Nabierać ciasto i w dłoni formować kulki wielkości orzecha włoskiego, które następnie obtaczać we wiórkach kokosowych. Przełożyć do pudełeczka i trzymać w lodówce
Healthy food explorerciasto 1,5 szkl mąki 2 żółtka 0,5 szkl cukru 2 łyżki wiórek kokosowych pół kostki margaryny serek 1 kostka sera białego 2 białka 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mleka aromat pomarańczowy (kilka kropel) otarta skórka z cytryny, ok 1 łyżeczka 1 kg jabłek 3 łyżki cukru kruszonka 1,5 szkl mąki 3-4 łyżki cukru pół(...)kostki margaryny 2 łyżki wiórek kokosowych Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach Kruszonkę również przygotować wcześniej rozcierając wszystkie składniki by wytworzyły się grudki, wstawić do lodówki. Zagnieść ciasto z podanych produktów, Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, o wym ok 30x22 Ser i wszystkie dodatki włożyć do kubka blendera , zmiksować dobrze i wylać na ciasto. Wstawić
Gotowanie jest łatwelekki, puszysty, delikatny. Poezja co tu dużo pisać, po prostu rozpływa się w ustach. Spód: 2/3 szklanki mąki razowej 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 żółtko 2 łyżki masła 1 łyżka jogurtu naturalnego Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy nim tortownicę o średnicy 22 cm Masa serowa: 80 g masła opakowanie cukru waniliowego 30 g cukru 3 jajka
Cynamonowe szczęściePierwszy raz piekłam ciasto w nocy. Do tego, pierwszy raz robiłam ciasto przy świecach. Nie planowałam "romantycznie, przy świecach i winie", ale mała awaria światła w kuchni rzuciła mi wyzwanie - trzeba robić sernik przy gromnicy. Z pomocą przyszła mi druga para rąk, dzięki której uwinęłam się jeszcze przed północą. Beż żadnej grudki, z idealnym spodem, mam dla Was malinowy sernik(...)piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Kiedy już ostygnie, włożyć najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień rozpuścić czekoladę, polać nią ciasto z góry, dodatkowo można przyozdobić je owocami leśnymi lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
pink envelopeteż się uda i jest po prostu pyszny ! Polecam też murzynka z mikrofalówki: murzynek z wiśniami , murzynka z owocami , lub murzynka z kremem kokosowym. Murzynek według tego przepisu „gotował/smażył” się dłużej niż ciasto z patelni z porzeczkami, trwało to 30 minut z jednej strony i 10 minut po odwróceniu go.Murzynek z wiśniami jest bardzo smaczny i puszysty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBezglutenowe, szybkie, wilgotne z kawałkami czekolady. Jeden kawałek ma tylko 130 kcal. Ciasto jest wilgotne dzięki zawartości skyru lub jogurtu greckiego. Mąkę migdałową można bez problemu zamienić na mąkę kokosową jeśli wolimy lub akurat taką mamy w domu. Składniki: 4 jajka 150g skyru lub jogurtu greckiego 30g kakao 60g gorzkiej czekolady 70g erytrolu 1 fiyeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka(...)dodać erytrol, proszek do pieczenia i mąkę. Całość wymieszać na jednolitą masę. Czekoladę pokroć na drobne kawałeczki. Połowę czekolady dodać do masy a resztę zachować na wierzch. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 20 cm a następnie posypać pozostałą czekoladą. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Najlepiej smakuje podane ze śmietanką i truskawkami
MohiellaFacebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy 18 przepisów na nowoczesne sałatki warstwowe Deser Monte, czyli domowe Monte Warstwowa sałatka z chrupkami orzechowymi 15 przepisów na ciasto biszkoptowe z kremem Tofu z warzywami po pekińsku Kokosowy deser PRINCESSA w pucharku
Via Gustoduża cebula sólo i pieprz do smaku Panierka 100 g tartej bułki 50 g startego parmezanu 2 jajka tłuszcz do smażenia Zmiksować składniki na ciasto naleśnikowe. Rozgrzać tłuszcz (najlepiej masło, ghee lub olej kokosowy ) na patelni o średnicy 28 cm i usmażyć 10 naleśników. Pokroić kapustę i gotować w lekko osolonej wodzie przez 30 minut. Odcedzić, ostudzić i drobno poszatkować
codojedzeniaksylitolu/cukru trzcinowego/cukru kokosowego 2 łyżki oleju kokosowego 2 jajka 1/4 szklanki mąki kokosowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g pokrojonej w drobną kostkę gorzkiej czekolady Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 º C . W blenderze umieścić masło orzechowe, cukier oraz olej i zmiksować do połączenia się składników. Dodać jajka i jeszcze raz zmiksować, dodać mąkę kokosową oraz proszek(...)pieczenia i powtórzyć czynność aż ciasto się połączy. Przełożyć do miski, dodać pokrojoną czekoladę i wymieszać za pomocą łyżki (ciasto powinno wyjść dość lepkie, ale dobrze formować się w dłoni). Nabierać po łyżce ciasta i w dłoni formować kulki wielkości orzecha włoskiego, które układać w odstępach na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie delikatnie spłaszczyć dłonią. Piec około
Healthy food explorerpachnąca i bardzo chrupiąca. Pachnie tak karmelowo. Trzeba uważać, żeby jej nie przypiec za mocno, bo będzie gorzka. Można jej używać do deserów, jogurtu czy ciasta. Polecam, bo jest pyszna. Potrzebujemy: 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki cukru kokosowego 5 dag masła lub margaryny Wykonanie pysznej kruszonki kokosowej: 1. Cukier i wiórki kokosowe wsypujemy do miski, dodajemy masło
Izabelawkuchniwaflowa 8 kostek gorzkiej czekolady Przygotowanie: Biszkopt kokosowy- do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i dodać wiórki kokosowe. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 25x40 cm wyłożyć
Ciastka - domowe słodkościdzień: Pieczemy biszkopt. 2 dzień: Robimy kokosowy krem, mus ananasowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień: Tort Kurczak podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego
Słodki Pomysłczego mi dzisiaj trzeba :) Składniki: - 350 g mąki krupczatki -100 g cukru pudru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 200 g masła - 3 żółtka - 50 g wiórków kokosowych - szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Wkładamy je na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Pieczemy je w 180 C przez około 15 minut
Zainspirowana w kuchniwarzywami Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Bezglutenowe pierniczki Bożonarodzeniowe bułeczki z mąką owsianą Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe Mus czekoladowy z czereśniami Sernik z aronią INNE Zimowy koktajl z cynamonem
Z notatnika dietetyka