ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:348/932)

Tort czekoladowo - kokosowy 194

masą, też Wam to polecam :-) I w ogóle polecam Wam ten tort, jest niezwykle smaczny - czuć w nim zarówno smak kokosowy, jak i czekoladowy, a jak pachnie... Żałowałam, że zrobiłam go taki mały, brakło na dokładki :-( SKŁADNIKI Ciasto: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka ciemnego kakao Masa: 2 szklanki wiórek kokosowych

Czary - gary w kuchni
TARTA BEZGLUTENOWA Z KREMEM ("BUDYNIEM") JABŁKOWYM 145

przyznaliśmy, że to najlepsza szarlotka, jaką kiedykolwiek jedliśmy. Nadzienie ma konsystencję i smak budyniu. Ciasto jest miękkie i delikatnie kruche. Coś niesamowitego!  Składniki na formę o średnicy 23 cm: 1 1/2 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych bezglutenowych, 1/2 szklanki zmielonych na mąkę wiórków kokosowych lub migdałów, 1/2 łyżeczki sody, 1 płaska łyżeczka kurkumy, 3-4 łyżki cukru kokosowego(...)mąki, sodę, kurkumę i cukier kokosowy. 1/2 szklanki mieszanki odsypujemy do innego naczynia. Do miski dodajemy olej kokosowy w stałej konsystencji lub masło kokosowe. Dolewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Mieszamy do rozpuszczenia oleju lub masła. Powstałym ciastem wylepiamy spód foremki do pieczenia tarty*.  Do odsypanej mieszaniny suchych składników dodajemy starte 3 jabłka, a następnie blendujemy na masę o konsystencji

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mazurek kakaowo- kokosowy 176

Kolejna moja słodka propozycja, to mazurek kakaowo- kokosowy, który mogliście zobaczyć już tydzień temu w wydaniu Chwili dla Ciebie. Zresztą robiłam go właśnie w tym celu, więc na zdjęciu nawet nie ma żadnej "oprawy" wielkanocnej ;)  Najważniejszy jest jednak smak, a ten broni się sam. Zwłaszcza jeśli tak jak ja jesteście wielbicielami kokosu :) Nie będę się zbytnio rozpisywać, bo czasu(...)ściągamy ostrożnie „kulki” i przypiekamy ciasto od góry. Jeszcze ciepłego mazurka możemy „napełnić” kremem: Margarynę topimy, dodajemy przesiany cukier puder i cały czas mieszamy. Następnie dodajemy jedną łyżkę zimnej wody i przesiane mleko w proszku. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Możemy również wspomóc się mikserem. Masę ściągamy z ognia i dodajemy wiórki kokosowe. Wierzch zdobimy rozpuszczoną czekoladą i jajeczkami

Kuchnia w czekoladzie
OWOCOWA PIZZA Z KASZTANOWĄ KRUSZONKĄ 151

diecie lub dbające o linię. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Idealna propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek dla dzieci, ale i nie tylko 😉  Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki z brązowego ryżu Radix-Bis 1 szklanka mąki owsianej (bezglutenowej) 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 20 g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 1 jajko 1 łyżeczka cukru(...)gorzkiej czekolady garść orzechów włoskich Kruszonka: 2 szklanki płatków z kasztanów jadalnych Radix-Bis 3-4 łyżki mąki owsianej (bezglutenowej) 3 łyżki oleju kokosowego Radix-Bis 3 łyżki syropu klonowego 1/2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Ciasto: Mleko lekko podgrzewamy do temp. ok. 30 stopni. W podgrzanym mleku rozpuszczamy cukier oraz pokruszone drożdże. Rozczyn przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Kuchnia MagdaLeny
Śmietanowiec z wiśniami 144

Wystudzić. Składniki na masę: 500 g wiśni 2 galaretki wiśniowe 375 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru płatki kokosowe Wiśnie umyć i wydrylować. Galaretki rozpuścić w 250 ml gorącej wody, wymieszać z wiśniami, odstawić do lekkiego stężenia. Na wystudzone ciasto wyłożyć lekko stężałą galaretkę z wiśniami, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania

Domowa cukiernia Ewy
Daktylowo-bananowe ciasto bez cukru 177

rzepakowy, masło orzechowe i płatki owsiane. Jeszcze raz przemieszać. Do wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia i lekko natłuszczonej tortownicy przelać ciasto.  Piec przez ok. 30-40 minut w 180 stopniach C.  dodatkowo 1,5 łyżki oleju kokosowego 1,5 łyżki naturalnego kakao 1 łyżka jogurtu naturalnego 50 g mieszanki orzechów Olej kokosowy rozpuścić z dodatkiem niewielkiej ilości wody

Kuchnia Ellie
Placuszki twarogowe z karmelizowanym jabłkiem 217

kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na placuszki umieść w misce i dokładnie ze sobą połącz. Placuszki smaż na rozgrzanym oleju. Jedna łyżka ciasta na jednego placuszka. Jabłko obierz i pokrój w półksiężyce. Na drugiej patelni umieść łyżeczkę cukru kokosowego z łyżką wody i pokrojonym jabłkiem i karmelizuj chwilę. Usmażone placuszki wyłóż na talerz, na wierz połóż karmelizowane jabłka i posyp pozostałą

Moja Micha
Pączusie serowe . 152

Wykonanie : Na stolnicę przesiać mąkę , dodać zmielony ser , cukier puder, jajka, cukier waniliowy , sodę , proszek ,śmietanę , spirytus . Zagnieść ciasto . Ciasto rozwałkować na 0,5 cm , wykrawać foremką dowolne kształty. W rondlu rozgrzać olej i olej kokosowy . Wrzucać partiami pączki , smażyć z obydwu stron na złoty kolor . Usmażone pączusie przekładać na ręczniczek papierowy , zimne posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym

Sama słodycz i szczypta chili
Cynamonki z kremem a 'la nutella.Jaglanym! 126

się rozeszły błyskawicznie, choć przyznam , połowę udało mi się zamrozić! Składniki około szklanki żurawiny 100 g migdałów  Symbio płatki migdałów 2 łyżeczki cynamonu Ciasto 3 szklanki mąki z migdałów  Symbio 3 szklanki mąki kokosowej  Symbio 50 g drożdży świeżych szklanka mleka 3 jaja 6 łyżek cukru trzcinowego Demerara  Symbio szczypta soli Do kremu jaglanego(...)mąki i połowy ciepłego mleka. Odstaw do wyrośnięcia, podwoi swoją objętość. Przesiej mąki do miski i dodaj sól, jaja, resztę cukru i mleka i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj aż kula ciasta będzie odchodzić od ręki. Odstaw do wyrośnięcia na 45 minut. Międzyczasie przygotuj krem a'la nutella. Upraż orzechy laskowe na suchej patelni i ściągnij z nich brązową skórkę.Czekoladę rozpuść

Z Kuchni Do Kuchni
Prosta tarta z jabłkami 81

pieczenia ciast...  dlatego dziś przychodzę do was z idealnym rozwiązaniem... Pyszną tarta z jabłkami, gdzie nie potrzebujemy  formy, nie musimy smażyć jabłek, kilka minut i gotowe <3 SKŁADNIKI NA CIASTO: 200g mąki pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 100g naturalnego serka (kanapkowego) 1 jajko 100g masła DODATKOWO: 4 jabłka 3 łyżki soku z cytryny cukier kokosowy / ewentualnie

Dziś Ja gotuje
Naleśniki z kremem Rafaello 304

wody 1/2 szklanki mleka szczypta soli Składniki na krem Rafaello 200 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 100g wiórek kokosowych 250g serka mascarpone Dodatki dowolne owoce Przepis na naleśniki z kremem Rafaello W misce miksujemy składniki na ciasto naleśnikowe . Powinno mieć ono dość rzadką konsystencję. Jeśli będzie zbyt gęste dodajemy odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadkie odrobinę mąki. Na rozgrzanej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bezglutenowe ciasto z fasoli i bananów oraz "Ballada o ciotce Matyldzie" 194

wykorzystywałam do kotletów mielonych zamiast bułki tartej. Do ciasta podeszłam z rezerwą. Smakowo mnie nie zaskoczyło. Myślałam, że banany będą bardziej wyczuwalne. Na pierwszy plan jednak wyraźnie wysuwa się kakao. Składniki (na keksówkę o wymiarach (26 x 8 x 7) cm ): 2 puszki czerwonej fasoli 3 małe banany czubata łyżka mąki kokosowej łyżka oleju 4 jajka łyżeczka proszku do pieczenia(...)banany. Całość zmiksować na gładką pulpę. Trzeba zadbać, by nie wyczuwało się skórek fasoli. Włączyć piekarnik na 180 stopni C. Do pulpy dodać resztę składników i wszystko dobrze zmiksować. Ciasto przelać do keksówki. Piec góra/dół przez 45 minut do suchego patyczka, choć ciasto będzie wilgotne w środku. Ciasto zazwyczaj prezentowane jest z polewą. Dla mnie smakowo jest zbyteczna

Weekendy w domu i ogrodzie
Bez filozofii. Rabarbar i filo. Po prostu. 170

jeśli macie ochotę na rabarbar w innej wersji, polecam zamieszczone zeszłego lata przepisy na:  Migdałową tartę z rabarbarem - klik Krem kokosowy z rabarbarem - klik Lody rabarbarowe z imbirem - klik  RABARBAR NA CIEŚCIE FILO  1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta filo  3-4 łyżki stopionego masła 3 łaski rabarbaru 3-4 łyżki cukru trzcinowego cukier puder do posypania

KUCHARNIA
Żytnie ciasto piernikowe z daktylami 168

który piekłam rok temu i zdecydowałam się jednak na tę drugą opcję. Ciasto wychodzi słodkie i jest dość wilgotne. Świetna alternetywa dla tradycyjnych pierników, z pełnoziarnistą mąką. Ja do swojej wersji dodatkowo nie użyłam cukru - zastąpiłam go ksylitolem. Zmniejszyłam też ilość masła na rzecz oleju kokosowego, ale nie wiem, czy nie miało to też wpływu na efekt końcowy(...)całość powinna być bardziej wyrośnięta, ale zakalca nie ma, a piernik "obronił się smakiem" ;) Żytnie ciasto piernikowe z daktylami  175 g suszonych daktyli, bez pestek świeżo wyciśniety sok z 1 cytryny 200 g masła (u mnie pół na pół z olejem kokosowym) 150 g ksylitolu lub nieco mniej pół łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 jajka 1 łyżeczka sody oczyszczonej

FitKot
Kokosowa roladka z białą czekoladą i truskawkami 248

jajka, 3 łyżki mąki kokosowej, 4 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki cukru pudru,3 łyżki cukru waniliowego.     Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem oraz łyżką cukru waniliowego. Dodać wszystkie zmieszane, przesiane mąki, dokładnie utrzeć. Powoli dodawać do ubitych białek. Miksować chwilę, do uzyskania gładkiej masy. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania