ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:343/932)

Bezglutenowe gofry – puszyste i chrupiące 174

super prosty, a kto nie lubi łatwych, szybkich i smacznych przepisów? Prościej się nie da! W zasadzie wystarczy zamieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta o śmietanowej konsystencji i już! Ciasto przelewamy do gofrownicy, zamykamy urządzenie, czekamy 3-5 minut w zależności od urządzenia i gotowe, nic więcej nie trzeba robić. Gofry wyjmujemy z gofrownicy jak są jeszcze miękkie i pozwalamy(...)dokładnie. 5 Powoli, cały czas mieszając trzepaczką lub blenderem ręcznym, dodaję mokre składniki do suchych i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. 6 Dodaję olej kokosowy i mieszam do połączenia składników. 7 Wylewam odpowiednią ilość ciasta na rozgrzaną gofrownicę i przypiekam od 4-5 minut aż do lekkiego zarumienienia się gofrów. 8 Podaję z syropem klonowym i świeżymi owocami

Book of spells
Bezglutenowe gofry – puszyste i chrupiące 251

super prosty, a kto nie lubi łatwych, szybkich i smacznych przepisów? Prościej się nie da! W zasadzie wystarczy zamieszać wszystkie składniki do uzyskania ciasta o śmietanowej konsystencji i już! Ciasto przelewamy do gofrownicy, zamykamy urządzenie, czekamy 3-5 minut w zależności od urządzenia i gotowe, nic więcej nie trzeba robić. Gofry wyjmujemy z gofrownicy jak są jeszcze miękkie i pozwalamy(...)dokładnie. 5 Powoli, cały czas mieszając trzepaczką lub blenderem ręcznym, dodaję mokre składniki do suchych i mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji. 6 Dodaję olej kokosowy i mieszam do połączenia składników. 7 Wylewam odpowiednią ilość ciasta na rozgrzaną gofrownicę i przypiekam od 4-5 minut aż do lekkiego zarumienienia się gofrów. 8 Podaję z syropem klonowym i świeżymi owocami

Book of spells
Proteinowe ciasto bananowe (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 185

Składniki (śr: 22 cm): Proteinowe ciasto bananowe -230g mąki owsianej (bezglutenowej lub zwykłej) -140g mąki ryżowej -70g odżywki białkowej Sport Definition That's The Whey (u nas smak ciasteczkowy) -2 banany (dojrzałe, miękkie) -2 jajka -1 szkl. mleka (u nas bez laktozy) -3 łyżki oleju kokosowego -1 łyżeczka cynamonu -1/2 łyżeczki imbiru mielonego -1/2 łyżeczki(...)cukru) Karmel kokosowo-orzechowy -250ml mleka kokosowego lub śmietanki kokosowej powstałej z puszki mleka kokosowego -cukier kokosowy - masło orzechowe crunchy Sport Definition (dowolna ilość) Dodatkowo - Poduszki proteinowe z nadzieniem Sport Definition -Banan, gorzka czekolada, orzeszki ziemne PROTEINOWE CIASTO BANANOWE Mąki, odżywkę, przyprawy i proszek do pieczenia wymieszać razem. Banany, jajka, mleko i olej zblendować razem na gładką masę. Czekoladę

Candy Pandas
Brownie bez wyrzutów sumienia (wegańskie, bezglutenowe) 116

sumienia. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo ciasto wyszło naprawdę pyszne. Nie jest tak zbite, jak klasyczne brownie, ale jest wilgotne w środku, mocno czekoladowe i wyjątkowo łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): 190 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao min. 70%) 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 140 g kaszy jaglanej 50 g mąki(...)wstawić do piekarnika na 35 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać. Po 5 minutach wyciągnąć formę z ciastem i pozostawić na kratce do całkowitego wystudzenia.  Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi

Domowa Cookierenka Agi
Piankuś wg s. Anastazji 202

ciasto upatrzył sobie mój syn, a ja, jako dobra mama musiałam je upiec :) Proste, smaczne i efektowne ciasto, które poleca jedna z najlepszych kucharek, czyli  siostra Anastazja :) Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki  1 łyżka kakao Masa kokosowa: 1/2 litra mleka 1 kostka masła 5 żółtek 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)kakao do masy jajecznej.  Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, przelewam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 35-40 minut. Upieczone wyjmuję, zdejmuje papier i odstawiam by wystygło.  Odlewam pół szklanki mleka, dodaję żółtka, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe i mieszam na jednolita masę.  Resztę mleka zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym

Ciasteczkowy Potwór
BEZGLUTENOWE PANCAKES MARCHEWKOWE Z OWOCAMI LEŚNYMI 132

mąkę, mleko, cukier oraz szczyptę soli umieszczamy w blenderze -i dokładnie ze sobą miksujemy ( ciasto ma mieć konsystencję taką samą jak klasyczne ciasto naleśnikowe – w razie potrzeby dosypujemy mąkę ). Smażymy niewielkie placuszki na patelni natłuszczonej olejem kokosowym ( natłuszczamy delikatnie przed każdą porcją placuszków ). Podajemy na gorąco ze smażonymi z cukrem jeżynami na gorąco. Smacznego

Ostra na Słodko
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 223

sercowo-naczyniowy: obniżają poziom cholesterolu. Zawierają też przeciwutleniacz, który zmniejsza wystąpienie nowotworów. Zastosowanie: Są składnikiem słodkich wigilijnych dań np. kutii, rozmaitych ciast (np. sernika, keksu), ale pasują też do ryb (np. karpia po żydowsku, śledzi na słodko). WIÓRKI KOKOSOWE To stara i wysuszona wewnętrzna wyściółka orzecha palmy kokosowej. Kokos jest dobrym źródłem białka, dlatego jadany jest przez wegetarian. Wyciśnięty(...)kcal. Właściwości: Miąższ kokosowy z którego powstają jest bogaty w MCT. To specjalne kwasy tłuszczowe, które przyspieszają przemianę materii. Dlatego kokos poleca się wszystkim pragnącym schudnąć. Powinny po niego sięgać także osoby mające osłabioną odporność. Obecny w kokosie kwas laurynowy pomaga zwalczyć wirusy oraz bakterie. Zastosowanie: Używa się ich jako posypki do ciast, sałatek owocowych i lodów. Sprawdzą się też

Ciastka - domowe słodkości
Kruche ciasteczka! 159

łyżki cukru pudru dodatkowo: - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 szklanki posiekanych orzechów (ja użyłam ziemnych) - 1/2 tabliczki czekolady + 3 łyżki śmietany 36% (do oblania rogalików zrobimy polewę) - płatki migdałów - dżem, nutella, bądź jak u mnie czeko-śliwka domowej roboty do nadziewania rogalików - ponadto: 1 całe jajko  Z w/w składników zagniatamy szybko ciasto, na jednolitą gładką kulkę. Owijamy je folią(...)dzięki czemu również będą miały orzechy na wierzchu.  Układamy na blaszce. Pieczemy tak samo jak te w/w/. Rolsy kokosowo orzechowe Blat ciasta rozwałkuj dość cienko w format prostokąta. Cały posmaruj roztrzepanym jajem, obsyp go obficie wiórkami kokosowymi i miazgą orzechową, dodatkowo możesz obsypać cukrem pudrem. Blat rolujemy, dość mocno ściskając, utworzy nam się gruby wałek, który kroimy, odcinając nożem

SMYKWKUCHNI
Jogurtowiec kokosowo-jagodowy 168

widzów :) Dzisiaj jestem już na ziemi, ale proponuję Wam ciasto, które przenosi pod niebiosa ;) Nie jest to taki całkiem leciutki jogurtowiec, bo z kremówką, ale coś za coś. Połączenie jagód i kokosa sprawdziło się doskonale, ale najlepiej jak sami się o tym przekonacie. Składniki: Spód 200 g kruchych ciastek kokosowych 2 łyżki wiórków kokosowych 50 g miękkiego masła Ciastka rozdrobnić

Pełny talerz
Tarta czekoladowa z kremem kokosowo-czekoladowym i borówkami 166

pełni zaspokoi "słodkościowe" zachcianki.   Składniki na ok 12 kawałków Czas przygotowania: 40 min Ciasto 100 g zimnego masła 100 g gorzkiego kakao 50 g cukru 130 g mąki pszennej pełnoziarnistej szczypta soli 1 jajko kilka łyżek zimnej wody Krem 1 szklanka mleka kokosowego 1 szklanka cukru 250 g gorzkiej czekolady ok 300 g borówek amerykańskich ok 2 łyżki(...)przenosimy ciasto do formy, będzie sią rwało, ale można wylepić kawałkami 3. Wygniatamy formę ciastem i wstawiamy do lodówki na ok 10-15 min, następnie pieczemy pod obciążeniem* 15 min, po czym zdejmujemy obciążenie i podpiekamy jeszcze ok 10 min 4. Krem -  mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku z cukrem, następnie dodajemy połamaną w kostkę czekoladę, zdejmujemy z ognia, mieszamy

Słodki Kompromis
Mufiiny z mąki sezamowej i mąki quinoa bez cukru 121

Przepyszne i zdrowe mauffiny z mąką sezamową i mąką quinoa. Robiąc więcej ciasta uzyskacie ciasto. 2 jaja 1 dojrzały banan zmiksowany 3/4 szklanki mąki quinoa 1/3 szklanki mąki sezamowej 2 łyżki cukru kokosowego lub wcale jeśli banan jest bardzo dojrzały 2 łyżeczki aromatu waniliowego groszki z gorzkiej czekolady lub posiekane 3-4 kostki gorzkiej czekolady liofilizowane maliny 1 płaska łyżeczka(...)sody Jaja ubijamy z cukrem kokosowym lub ksylitolem (miodem), dodajemy ekstrakt i zmiksowanego banana, następnie dodajemy przesiane mąki i płaską łyżeczkę sody. Do wymieszanego ciasta wsypujemy czekoladowe groszki i maliny. Mieszamy delikatnie. Wkładamy do foremek na muffiny i pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Wierzch dekorujemy masłem orzechowym lub kremem migdałowym

AZgotuj!
Chwilo trwaj, czyli sezon na jagody w pełni! :) 143

smaku. Dzisiaj proponuję Wam przepis na tartę na kruchym spodzie z budyniem kokosowym i dużą ilością jagód. Spód: - 300 g mąki pszennej - 150 g masła - 2 jajka - 1 cukier wanilinowy - 2 łyżki cukru - 1 łyżka wody Do miski przesiewam mąkę oraz dodaję resztę składników. Ciasto(...)energicznie zagniatam i wykładam nim posmarowaną masłem formę do tarty. Na ciasto wykładam papier do pieczenia i wsypuję obciążnik (suchy groch, fasola, ryż). Ciasto piekę 20 minut w temperaturze 180 st. C. Masa budyniowa: - puszka mleczka kokosowego (400 ml) - 1 budyń waniliowy - 3 łyżki cukru Do szklanki odlewam rzadką część mleczka kokosowego i dodaję trochę wody, tak aby było pół

Receptura smaku
Ciasto z budyniem i czereśniami 99

ciasto: 2 szkl mąki pół kostki margaryny pół szkl cukru pół szkl wiórek kokosowych 2 łyżki śmietany 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 3 szkl mleka cukier 500 g czereśni czereśnie do dekoracji Czereśnie umyć i wydrylować. Z podanych składników zagnieść ciasto , tortownicę o śr 22 cm wylepić i podciągnąć brzegi wysoko. Podpiec w temp

Gotowanie jest łatwe
Ciasteczka owsiane z kokosem 190

cukru brązowego 100 g masła, roztopionego 40 g miodu / cukru brązowego (cukier dodajemy do suchych składników) ½ łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: W misce mieszamy płatki owsiane, wiórki kokosowe, przesianą mąkę i cukier, odstawiamy na bok. W rondelku, na małym ogniu topimy masło. Dodajemy miód i mieszamy przez chwilę, aż się rozpuści. Zdejmujemy(...)sodę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzącej wody i dokładnie mieszamy. Zawartość rondelka wlewamy powoli do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy całość. Gotowe ciasto wykładamy na blachę do pieczenia za pomocą łyżki i formujemy ciasteczka. Pieczemy od  8-10 minut w 165ºC (termoobieg), do zarumienienia się ciastek

Słodki Pomysł
Piernik odchudzony 102

następnie wlewamy drugą część i mieszamy dokładnie. Masę przelewamy do większej miski, dodajemy do niej mąkę kokosową oraz sodę i mieszamy dokładnie. Mąkę przesiewamy stopniowo do masy. Następnie do masy wlewamy szklankę mleka i mieszamy ponownie. Masa powinna być na wpół-rzadka. Ciasto przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką. Pieczenie: Temperatura i czas - 180ºC grzanie góra+dół przez(...)suchego patyczka Ciasto wystawiamy i pozwalamy mu wystygnąć. Po tym czasie nożykiem oddzielamy od formy i wyjmujemy, przekrawamy ciasto na 2 lub 3 równe części, w zależności od tego jak wyrosło.   Polewa: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżeczki ksylitolu 2 łyżki kawy zbożowej np. Inka W małym rondelku umieszczamy połamaną na mniejsze kawałki gorzką czekoladę, ksylitol

Cooking Monster