prostu zjeść ją od tak Teraz bardzo często wykorzystuję ją w najróżniejszych przepisach. Na pyszną kawę (tym przepisem podzielę się już niedługo ) lub w najróżniejszych ciastach, ciasteczkach i deserach. Dziś zapraszam Was na pyszny kokosowy serniczek z białą czekoladą i krakersami . Deser, który poprawia mi humor w nawet najcięższe dni. W końcu każdemu należy się chwilą słodkiej przyjemności Słodycz deseru
Słodkie okruszkibiałą fasolą, której w ogóle nie czuć w cieście. Jest bardzo wilgotne i ma ciekawy smak. SKŁADNIKI Ciasto: 240 g ugotowanej fasoli (lub fasola w puszce) 1 dojrzały banan, 2 jajka, 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego, 3 łyżki płynnego miodu, 2 łyżki kakao (użyłam karobu), 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 garść suszonej żurawiny, 2 łyżki(...)wiórek kokosowych, ½ łyżeczki cynamonu Polewa: 6 kostek czekolady gorzkiej, 3 łyżki śmietanki 30% WYKONANIE Suchą fasolę dzień przed zrobieniem ciasta zalewamy wodą, następnego dnia wodę odlewamy, gotujemy w zmienionej wodzie do miękkości. Blaszkę o wymiarach 10x22 cm wykładamy pergaminem. W blenderze umieszczamy osączoną z zalewy fasolę, miksujemy, dodajemy pokrojonego banana, miksujemy. Dodajemy pozostałe składniki (za wyjątkiem wiórek i żurawiny), miksujemy
słodki bratekjaja, mąkę, olej i całość dokładnie miksujemy robotem na najwyższych obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji. Bakalie posypujemy niewielką ilością mąki, obtaczamy je i dodajemy do ciasta, mieszamy. Formę na babkę natłuszczamy, obsypujemy np. wiórkami kokosowymi, bułką tartą lub zmielonymi orzechami. Przelewamy do formy masę. Piekarnik nastawiamy na 175°C i pieczemy ok. 25 – 30 min. Babkę, podczas pieczenia należy przykryć
Moniki Smakołykicukier - roztrzepać rózgą. Mąkę wymieszać z sodą i cynamonem. Sypkie składniki dodać do pure marchewkowego i dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju kokosowego lub innego tłuszczu. Na gorącą patelnie wlewać porcję ciasta, formując okrągłe placuszki. Placki marchewkowe smażyć około 3 minuty z każdej strony, na bardzo małym ogniu. Usmażone pancakes układać na talerzyku, polewać płynnym miodem lub syropem
kolorowotorcikowozwykłe naleśniki, powinno być gęste, ale nie może być ono zbyt gęste. W przypadku gdy używamy owoców świeżych bez soku należy dodać do ciasta łyżkę mąki. Smażymy z obu stron na oleju kokosowym przez około 3 minuty z każdej strony
Delusional Trinemigdałowe połamać na drobne kawałki. Margarynę rozpuścić i odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem do momentu zbielenia. Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i migdały, wymieszać delikatnie za pomocą łyżki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Rada: Płatki migdałowe najlepiej
Ciastka - domowe słodkościcieście jak i w kremie. Sernik jest kremowy i delikatny. Natomiast dopełnieniem jest wierzch ciasta przygotowany ze śmietanki z masłem, białą czekoladą i wanilią. Ciasto jest obłędne w smaku! Spód: 4 batony princeska kokosowa po 36g 60 g masła Masa serowa: 600 g tłustego twarogu 0,5 szklanki cukru trzcinowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka budyniu waniliowego
VioletoweKucharzenieMoja rodzina nie przepada za kokosowymi wypiekami. Ten torcik upiekłam na naszą kolejną rocznicę ślubu i znikł do ostatniego wiórka kokosowego .Jednak smaki się zmieniają .Polecam
Ladylaura.dodaj mleczko Wyjmij trawę cytrynową. Zblenduj. Podawaj z grzankami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/tajska-zupa-dyni-trawa-cytrynowa-mleczkiem-kokosowym/ BosowKuchni Artykuł Tajska zupa z dyni z trawą cytrynową i mleczkiem kokosowym – kremowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkucukrem i cukrem waniliowym utrzeć do puszystości. Dodać jajko, a następnie mąkę i proszek do pieczenia Całość dokładnie wymieszać i połączyć z wiórkami kokosowymi. Na końcu do masy delikatnie wmieszać drobinki czekolady. Ciasto rozwałkować na grubość około 5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. (Można uformować kulki, które należy mocno spłaszczyć.) Otrzymane ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem
Di gotujedrożdże zaczęły pracować. Resztę mąki przesiać do miski, dodać zaczyn z drożdży oraz żółtka utarte z resztą cukru i cukrem waniliowym. Wymieszać. Dodać wiórki kokosowe i sok z cytryny. Wymieszać, aż powstanie jednolite ciasto o kleistej konsystencji. Przełożyć je do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy lub do foremki silikonowej, która nie wymaga natłuszczania. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić
Z miłości do słodkości20cm): - 1 szklanka mąki z ciecierzycy - 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/3 szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki dokładnie mieszamy (łyżką lub mikserem) i odstawiamy ciasto na minimum 2 godziny. Smażymy na odrobinie oleju kokosowego (smażą się błyskawicznie!). Po przełożeniu na talerz przykrywamy pokrywką, aby trochę zmiękły
Smakuje zdrowoPrzepyszna babka kokosowa oprószona cukrem pudrem przypominającym bożonarodzeniowy śnieg. :-) Pusz ysta i lekka jak piórko, długo zachowuje świeżość. Kokosowy posmak jest delikatny, ale wyczuwalny. Jakoś tak
Szefowa kuchniszczyptę cynamonu, kardamonu lub chińskiej przyprawy 5 smaków, a zielona herbata – odrobinę świeżego lub kandyzowanego imbiru. O ile wanilia, migdały, ciemne kakao czy prażony orzech kokosowy kojarzą się na pierwszy niuch nosa z ciepłym ciastem, budyniem, deserem, spokojem i domem, o tyle wszystko to co ostre, takie przyprawy jak czarny i czerwony pieprz, imbir, anyż, cynamon – podkręcają do życia, rozgrzewają
Karo in the Kitchenkońcu dodajemy mąkę, krótko miksujemy, resztę wyrabiamy ręcznie. Do dobrze wyrobionego ciasta dodajemy ziarna (u mnie dodatkowo owoce goji oraz suszona żurawina), dokładnie mieszamy. Z ciasta tworzymy 3-4 wałki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Każdy wałek zawijamy osobno w folię i chłodzimy co najmniej 1-2 godziny w zamrażalniku. Po tym czasie kroimy wałek na plastry około
Gotowanie moimi oczami