ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:331/932)

CIASTKA RYŻOWE Z CZEKOLADĄ I KOKOSEM 78

Bezglutenowe, kruche ciasteczka z dodatkiem gorzkiej czekolady oraz wiórek kokosowych, bez dodatku cukru. Wykonane zostały z mąki ryżowej, a słodyczy nadał im dodatek ksylitolu lub erytrolu oraz czekolady. Nie są to ciastka przesłodzone, więc z czystym sumieniem możemy podać je dzieciom. Są proste i dość szybkie w wykonaniu, jednak ciasto po zagnieceniu musi swoje odleżeć, co wydłuża czas ich przygotowania(...)ksylitolem/erytrolem, proszkiem do pieczenia oraz solą. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło i rozcieramy je razem z mąką. Następnie dodajemy wiórki kokosowe oraz tartą czekoladę i wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy żółtka i zagniatamy ciasto. Jeżeli ciasto jest zbyt kruche możemy dodać odrobinę zimnej wody. Wkładamy do lodówki na około 30 min. Ciasto odrywamy po kawałku i formujemy kulki

Kuchnia MagdaLeny
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 475

smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 1 szklanka ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g śmietanki z mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej 1 dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka)   Przygotowanie:   Ciasto: Masło roztop w garnku, dodaj wodę i zagotuj.  Dosyp mąkę i przez chwilę ucierać drewnianą łyżką aż powstanie gęsta(...)zrobił się kożuch. Śmietankę kokosową ubij mikserem przez ok. 2 minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj go na jednej części ciasta, przykryj drugim plackiem.  Odstaw bez przykrycia ponownie

Smiling Shrimp
Domowe szyszki czekoladowe 218

tylko domowe szyszki , ale także domową czekoladę ( przepis tutaj>>> ) i  domowe ciasto z cukinią ( przepis tutaj>>> ). Oprócz tego zajrzyj tutaj>>> , a poznasz 10 sposobów na wykorzystanie oleju kokosowego, nie tylko w kuchni! Robiłam je już kilka razy, zawsze na oko, zawsze wychodzą i są przepyszne. W dodatku w oczach Liliany(...)kulis? Mam nadzieję, że skusisz się na taki deser. Przepis na domowe szyszki czekoladowe Składniki olej kokosowy kakao syrop klonowy lub daktylowy gryka ekspandowana Wykonanie Do rondelka wlewamy olej kokosowy, syrop i kakao - mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników. Potem wsypujemy grykę, mieszamy i chowamy do lodówki. Moim zdaniem lepiej formować szyszki, kiedy masa trochę zastygnie

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Ciasto Styropian 120

brzoskwiniowe (100 dag) - 1 budyń śmietankowy w proszku - 20 dag wiórków kokosowych - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 szklanki cukru - szczypta soli do ubicia białek Wykonanie: Mąkę należy wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie dodajemy cukier, margarynę oraz żółtka - wszystko razem należy dobrze zagnieść, a następnie podzielić ciasto na dwie części i wsadzić do lodówki i zamrozić(...)pozostawiłam je na około dwie godziny)(jest możliwość zrobienia ciasta dzień wcześniej i pozostawienia go w lodówce). Teraz kiedy ciasto się mrozi i niedługo będzie gotowe do wyciągnięcia zajmiemy się się jogurtami, które przekładamy do wysokiej miski. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia. Ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy cukier i nadal ubijamy

W Moim Magicznym Domu
Tort czekoladowy bez wyrzutów sumienia 160

Dobre ciasto wcale nie musi być bombą kaloryczną z dużą zawartością cukru czy tłuszczu. Ostatnio coraz więcej jest przepisów na pyszne i efektowne słodycze bez cukru, czy białej mąki.  To jest niesamowite uczucie gdy puszcza się wodzę fantazji i tworzy się coś tak nieoczywistego. Z tego powodu zawsze lubiłam kulinarne eksperymenty. Ciągle żałuję, że czasu na takie działania(...)kokosowego (po 165 ml) esencja waniliowa - opcjonalnie do dekoracji: 3-4 banany na wierzch granat sok z połowy cytryny wykonanie: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy ze stewia na dość sztywną pianę. Żółtka roztrzepujemy z wodą i dodajemy je do ubitych białek. Energicznie mieszamy. Na końcu dodajemy proszek do pieczenia i obie mąki. Łączymy wszystko dokładnie. Gotowe ciasto przekładamy

Przysmaki Karolki
Słodkie środy - Sernik z jabłkami na zimno z piankową niespodzianką 1138

homogenizowanego waniliowego 200 g śmietany 30% 2 galaretki cytrynowe 3 galaretki czerwone 16 zimnych lodów lub 16 kostek ptasiego mleczka 3 galaretki malinowe wiórki kokosowe listki mięty PRZYGOTOWANIE : Formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy folią spożywczą, na dnie układamy herbatniki.  Warstwa jabłkowa: jabłka obieramy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, przekładamy do rondla i prażymy (w razie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Jagielnik z polewą daktylowo - kokosową. Szybki, łatwy przepis bez mleka i glutenu 159

łyżki kakao Kaszę dokładnie wypłukałam, zalałam wodą, a następnie ugotowałam do miękkości. Do ugotowanej i lekko przestudzonej kaszy dodałam agawę, sok malinowy, olej kokosowy i zblendowałam na gładko. Rodzynki i żurawinę zalałam wrzątkiem, następnie dodałam do ciasta. Całą masę dokładnie wymieszałam, przełożyłam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika na 45 min, temp. 180°C. Polewa Daktyle

nietadieta
Cynamonowa tarta z gruszkami i popcornem kokosowym (bez cukru białego, glutenu, laktozy, wegańskie) 100

papierem do pieczenia formę na tarte. 7. Zostawić trochę ciasta aby później wylepić nieco boki. NADZIENIE GRUSZKOWE 8. Gruszki obrać i pociąć na duże kawałki. Włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i pod przykryciem gotować kilka minut aż gruszki lekko zmiękną i puszczą sok. 9. Dodać do nich odrobinę cukru kokosowego i cynamon, wymieszać. 10. Odlać większą część soku(...)małym ogniu. 12. Gruszki w kisielu przełożyć na surową tarte i wyrównać górę, boki obkleić nieco resztą ciasta. 13. Piec w 170-80’C ok 20-30 minut. 14. Po wystudzeni tarty zrobić popcorn, który jeszcze ciepły posypać cynamonem i cukrem kokosowym. Można udekorować jeszcze całość czekoladkami u nas gorzka czekolada w kształcie gruszek

Candy Pandas
Kruche ciasto (owsiane) z truskawkami 217

płatki owsiane wchłoną nadmiar soku truskawkowego, więc ciasto nie będzie twarde (jedynie będzie miało chrupiący wierzch) :)  Składniki na blachę o wymiarach 20 cm x 30 cm: kruche ciasto 1,5 szklanki mąki pszennej (230 g) 1,5 szklanki płatków owsianych górskich (około 165 g) 2/3 szklanki zwykłego cukru (130 g) niepełna kostka miękkiego masła (180 g)* 1/2 łyżeczki proszku(...)truskawek bez szypułek 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej do dekoracji cukier puder świeże truskawki *ja wykorzystałam 140 g masła i 40 g musu kokosowego, ponieważ nie miałam tyle masła :) Wszystkie składniki na kruche ciasto przełożyć do miski. Masło ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Za pomocą robota kuchennego (lub ręcznie) wszystkie składniki wymieszać ze sobą, tworząc kruszonkę. Formę do pieczenia wyłożyć

Ugotować
Królewicz 151

rozpuszczenia. Ciepłym kremem smarujemy placek miodowy, przykrywamy biszkoptem, który smarujemy kolejną warstwą kremu i na koniec kładziemy drugi placek miodowy. Możemy posmarować boki ciasta i wierzch. Na koniec wylewamy polewę czekoladową posypując wiórkami kokosowymi. POLEWA: 1 jajo 3 łyżki cukru 1/2 kostki margaryny 3 łyżki kakao Jajko wyparzyć, wybić do kubka, dodać 3 łyżki cukru i utrzeć. W tym czasie(...)białości, wsypać kakao, na koniec wlać roztopioną margarynę. UWAGI: Zarówno krem jak i polewa szybko gęstnieją, więc przygotowujemy jak mamy upieczone i wystudzone placki. Zauważyłam, że jeśli do ciasta miodowego dodaję miód gryczany to ciasto bardzo dobrze się wygniata na blaszce; a jeśli dodaje miód kwiatowy to ciasto bardzo się klei i wygniatam schłodzona łyżeczką. Im gęstszy miód tym łatwiej

Blondynka Gotuje
Marchewkowy torcik 93

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, wilgotne ciasto pachnące cynamonem, którym częstowałam moich urodzinowych gości  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)górką wiórki kokosowe 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka soli 4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Marchewkę zetrzeć na małych oczkach jarzynowych. Suche składniki wsypać do misy miksera, dodać olej i zacząć miksować dodając kolejno jajka. Na koniec dodać startą marchewkę, wiórki kokosowe oraz nieco pokruszone płatki migdałowe. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wielkość

W garach u Gosi
Marchewkowy torcik 118

font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Pyszne, wilgotne ciasto pachnące cynamonem, którym częstowałam moich urodzinowych gości  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)zetrzeć na małych oczkach jarzynowych. Suche składniki wsypać do misy miksera, dodać olej i zacząć miksować dodając kolejno jajka. Na koniec dodać startą marchewkę, wiórki kokosowe oraz nieco pokruszone płatki migdałowe. Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wielkość 23-24cm średnicy. Piec 50 minut w 170stopniach we wcześniej nagrzanym piekarniku. Upieczone ciasto przekroić na blaty i już wystudzone

W garach u Gosi
Sernik krówkowy na samotny weekend... 323

wiórki kokosowe lub budyń kokosowy. Miksujemy wszystko dokładnie, ale na najniższych obrotach.Masę przelewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160 stopni i pieczemy godzinę - aż wierzch zbrązowieje.Sernika nie wyciągamy od razu - pozostawiamy go w piekarniku do wystygnięcia.Z pozostawionej masy krówkowej i śmietanki robimy polewę na ciasto - po prostu mieszamy obydwa składniki ze sobą

Miksturownik
Cake pops 129

uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo oblać popsy. Patyczki do lizaków(...)babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki

Ciastkozercy
Keto tort czekoladowy (Paleo, LowCarb) 161

ciasta z kremem , czekolada , jajka , mus z awokado , torcik , tort Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Ciasto czekoladowe z cukinii 4 jaja 220 g cukinii 0,25 szklanki rafinowanego oleju kokosowego 160 g jogurtu kokosowego 3 łyżki wody 1 miarka peptydów kolagenowych (czubata) 70 g mąki kokosowej (ok. pół szklanki) 15 g czarnego kakao(...)himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej Czekoladowy krem z awokado 250 g awokado 150 g gęstego mleka kokosowego 1 łyżka kakao 60 g czekolady gorzkiej (u mnie 99% kakao) 30 ml rumu ciemnego 15 kropli stewii w płynie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Sposób przygotowania Ciasto czekoladowe z cukinii Cukinię zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i solidnie odcisnąć z wody

Modern Cave Girl