dodatkiem wody, gotujemy na małym ogniu aż płyny wsiąkną, zdejmujemy z ognia, zostawiamy pod przykryciem na ok. 10 minut. Słodzimy do smaku, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką kremową masę. Wyciągamy na schłodzone ciasto, wyrównujemy, układamy pokrojone w plasterki truskawki i zalewamy przygotowaną wcześniej galaretką truskawkową. Wkładamy na co najmniej 3 godziny do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego! Projekt powstał
Ostra na SłodkoBardzo wyjątkowe ciasto Pijak. Jeżeli chcecie się pochwalić na imprezie rodzinnej pysznym ciastem to polecam serdecznie. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Biszkopt makowo-kokosowy 4 białka 3/4 szklanki cukru 100 g wiórek kokosowych 100 g maku 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Krem(...)pieczenia o wymiarach 24 x 24 cm moja blaszka była ciut innych wymiarów i ciasto wyszło takie wysokie. Pieczemy przez 30 minut w temp. 180*C Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy porcjami cukier aż masa będzie gęsta i ponownie dodajemy porcjami mak, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łącząc wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem
W Moim Magicznym Domudigotuje.blogspot.com W internecie jest wiele różnych przepisów (sporo też się dubluje) i nazw dla tych pysznych, czekoladowo-kokosowych ciastek. Mój pochodzi ze starych notatek. Kostki smakują rewelacyjnie - a najlepiej na drugi lub trzeci dzień - o ile tyle wytrzymają. Ciasto: 450g mąki pszennej 2 jajka 1/3 kostki margaryny 250g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 3/4 szklanki mleka aromat waniliowy(...)pieczenia. Piec 20-25 minut w 180 stopniach. Ciasto ostudzić i pokroić na kostki. (Bok każdej powinien wynosić mniej więcej 4 cm.) Przygotować polewę. Wszystkie składniki (oprócz alkoholu) zagotować. Po zdjęciu z ognia - wlać rum i wymieszać. Kostki maczać (krótko) w gorącej polewie i dokładnie obtaczać w wiórkach kokosowych. (Ciastka sprawnie się macza, jeśli są wbite na patyczek do szaszłyków
Di gotujeśniadanie lub kolacyjka. Jajka z cukrem ubić, następnie dodać mleczko kokosowe, szczyptę soli, mąkę, sodę, wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać. Gdyby jajka były bardzo duże to dodać o jedną płaską łyżkę maki więcej. Mango obrać i pokroić w kostkę. Na koniec dodać do ciasta i wymieszać. Ciasto powinno mieć taką konsystencję, żeby po wylaniu na patelnię tylko lekko się rozlało. Smażyć(...)wbić jajka, dodać cukier czas 1 minuta, obroty 3 – zdjąć motylek,dodać mleczko kokosowe, szczyptę soli, mąkę, sodę, wiórki kokosowe, wymieszać czas 1 minuta, obroty 3 – mango obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać kołpystką. – reszta jak wyżej Smacznego
Kuchnia PokoleńSernik idealny na Świąteczny stół lub na adwentową niedzielę do kawy. Na kruchym spodzie, kokosowy, z surową żurawiną, posypany śnieżnym cukrem pudrem. Kudłaty ze względu na wiórki ciasta na wierzchu. Pycha! A dla wszystkich Barbar najlepsze życzenia imieninowe! Składniki Ciasto 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru 200 g zimnego masła 1 duże jajko(...)łyżki śmietany 18% Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części (jedną trochę większą, drugą trochę mniejszą). Jedną włożyć do woreczka foliowego i zamrozić *, drugą rozwałkować (delikatnie podsypując mąką) na wymiar blaszki ( 37 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Masa serowa 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki pełnego mleka 4 jajka szklanka cukru
Słodkie inspiracjeoraz Paleo. Na twardym kruchym cieście i z masą orzechowo- czekoladową. Świetny zarówno na Wielkanoc, jak i przed nią oraz po niej... Dania Deser , Przekąska Kuchnia Europejska , Vegan , Wege Keyword mazurek Porcje 16 porcji Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Spód 1 łyżeczka oliwy 2 łyżki erytrytolu 1/4 szklanki oleju kokosowego rafinowanego 1/2 szklanki mąki kokosowej(...)szczypta soli duża 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Masa 150 gram masła z nerkowców 50 gram nierafinowanego oleju kokosowego 50 gram czekolady niskowęglowodanowej lub o min. 85% zawartości kakao Sposób przygotowania Spód Wszystkie składniki rozdrobnić w malakserze aż do uzyskania zwartego ciasta, które da się ulepić w kulę. Ciastem wylepić wyłożoną papierem do pieczenia formę do pieczenia o średnicy
Modern Cave GirlIdealnie wykorzystany wolny czas! Kilkanaście minut pracy, a dużo więcej w przyjemnym degustowaniu rewelacyjnego ciasta! ❤ Składniki na 10 kawałków (formę 35 × 21 cm): Ciasto: 1 szklanka wytłoczyn z marchwi, 1 szklanka płatków orkiszowych, 1 szklanka wiórek kokosowych, 1 szklanka suszonych daktyli, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru w proszku. Polewa: 6 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego RAW, 5 łyżek karobu
Jeść, by żyć w zdrowiusłodyczy Misiek dopadł w nocy do resztek z koszyczka wielkanocnego Miśki, zlitowałam się nad nim i piekłam Mu wielgachną drożdżówkę. Składniki na ciasto drożdżowe: 25 g świeżych drożczy 250 ml mleka roślinnego 100 g masła kokosowego 450 g mąki pszennej szczypta soli 100 g cukru 100 g gorzkiej czekolady dżem malinowy (miałam ostatni słoik na „czarną godzinę” własnego
greenscarfdodaj olejek waniliowy oraz przesianą mąkę . Wymieszaj całość dokładnie drewnianą łyżką lub mikserem na wolniejszych obrotach. Ciasto to jest dość luźne, takie ma być. Uformuj palcami z ciasta małe kuleczki, układaj w dość dużych odstępach na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Aby ciasto się mniej kleiło podczas formowania, możesz je od czasu do czasu leciutko poprószyć mąką pszenną . Piec(...)pokropić polewą czekoladową , ale i bez dekoracji smakują wyśmienicie. Zamiast olejku waniliowego możesz dodać otartą skórkę z cytryny lub użyć innego olejku np. kokosowego, rumowego, wtedy ciasteczka będą mieć inny smak. R ada : Ciasto jest dość miękkie dlatego ciastka możesz formować przy użyciu rękawa cukierniczego. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarnerozpływają się w ustach. Składniki: * 20 dkg masła * 30 dkg mąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce. Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut
Pieprzyć z Fantazjąrozpływają się w ustach. Składniki: * 20 dkg masła * 30 dkg mąki * 5-6 łyżek cukru * 1 łyżka cukru wanilinowego * 3 łyżki wiórków kokosowych (opcjonalnie) Wszystkie składniki zagnieść na gładką masę. Ja swoje ciasto chłodziłam 1 godzinę w lodówce. Wałkowałam po tym czasie na grubość ok. 3-4 mm i wykrawałam foremkami ciasteczka. Piekłam 10-15 minut
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: biszkopt: 5 jajek 100 g cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem kokosowy: 1 budyń śmietankowy 2 szklanki
czarrna od kuchnidodawaj cukier i miksuj aż do momenty, gdy masa będzie lekko lśniąca i puszysta. Bardzo powoli zacznij dolewać do ciasta olej miksując je nadal na wysokich obrotach. Wyłącz mikser i dodaj startą marchewkę, pokrojonego w kostkę ananasa, posiekane orzechy, wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj suche składniki: przesianą mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i odrobinę soli(...)średnicy 24 cm). Wstaw do piekarnika na 1 godzinę i piecz do tzn. suchego patyczka. Składniki CIASTO 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 2 jajka 200 g cukru trzcinowego lub drobnego cukru 150 ml oleju roślinnego 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pszennej lub pełnoziarnistej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody szczypta soli 1/2 łyżeczki
Eat me! Fit me!dodawaj cukier i miksuj aż do momenty, gdy masa będzie lekko lśniąca i puszysta. Bardzo powoli zacznij dolewać do ciasta olej miksując je nadal na wysokich obrotach. Wyłącz mikser i dodaj startą marchewkę, pokrojonego w kostkę ananasa, posiekane orzechy, wiórki kokosowe. Wszystko delikatnie wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj suche składniki: przesianą mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę i odrobinę soli(...)średnicy 24 cm). Wstaw do piekarnika na 1 godzinę i piecz do tzn. suchego patyczka. Składniki CIASTO 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 2 jajka 200 g cukru trzcinowego lub drobnego cukru 150 ml oleju roślinnego 50 g wiórków kokosowych 200 g mąki pszennej lub pełnoziarnistej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody szczypta soli 1/2 łyżeczki
Eat me! Fit me!płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki oleju 50g migdałów w płatkach Ciasto białkowe III 4 białka 1/2 szklanki cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki oleju 50g wiórek kokosowych Krem: 1 duży kubek śmietany 30% (400g) 1 serek(...)mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 1 śmietan-fix 1 tabliczka czekolady mlecznej z fistaszkami Goplana 1 duży wafelek o smaku kokosowym Ponadto: 1 słoiczek dżemu ananasowego 1 puszka ananasów w plastrach lub kawałkach Sposób przygotowania: 1. Ciasta białkowe Białka, cukier oraz proszek do pieczenia ubić na sztywną pianę. Delikatnie dosypywać mąkę ziemniaczaną i mieszać ręcznie, najlepiej drewnianą łyżką
Kuchnia w czekoladzie