ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:331/932)

Domowe kinder pingui 179

zdrowa) pożywna przekąska tylko zwykły batonik czyli słodycz i tak należy to traktować. Cukier, cukier, cukier. Którą wersję wybierasz?  Przepis Składniki Ciasto 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1-2 łyżki kakao olej kokosowy (do smażenia) syrop klonowy (opcjonalnie)* Nadzienie serek + banan twarożek + miód / syrop klonowy/banan Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
CHLEB ORKISZOWO-ŻYTNI NA ZAKWASIE, Z MĄKĄ PEŁNOZIARNISTĄ I MAKIEM 161

połączenia składników. Nie wyrabiamy długo. Ciasto przekładamy do przygotowanej wcześniej formy (używam silikonowych, których nie trzeba zawsze smarować, smaruję je delikatnie olejem kokosowym, tylko co któryś raz). Formy metalowe musimy dokładnie wysmarować i obsypać otrębami lub mąką. Ciasto dokładnie ubijamy (miejsce przy miejscu) łyżką maczaną w zimnej wodzie, następnie powierzchnię wyrównujemy. Smarujemy oliwą lub olejem i posypujemy makiem (u mnie

Smaczne Zdrowe
Wegański tort czekoladowo-malinowy 366

spoczywa pod równie delikatną błyszczącą polewą, która jednak nigdy nie twardnieje, jakby wprost czekając na zatopienie w niej soczystych malinowych kąsków, obecnych tu nie tylko dla dekoracji.  Składniki: Ciasto:  2 szklanki pszennej mąki  2/3 szklanki kakao  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody  ½ łyżeczki soli  1 ½ szklanki brązowego cukru  2 szklanki(...)mniejsze kawałki czekoladę i mieszaj tak długo, jak się rozpuści. Zdejmij garnek z ognia, przesiej do niego cukier puder, dodaj olej kokosowy i zamieszaj, Abu uzyskać gładką, lśniącą polewę. Pozostaw ją do przestudzenia.  Ostudzone ciasto i polewę połącz ze sobą: za pomocą szpatułki równomiernie rozprowadź polewę na wierzchu. Na zakończenie czekoladową masę udekoruj świeżymi malinami.  12 porcji (umownie

Roślinna - blog wegański
Zbiór deserów i ciast na zimno z truskawkami 253

roku ciasto ze świeżymi truskawkami, na dodatek z mojego ogródka;)) A na razie zebrałam dla Was trochę przepisów na słodkości z użyciem truskawek... Na początek desery oraz ciasta na zimno z dodatkiem truskawek:  Trifle z truskawkami po włosku     Truskawki tiramisu po polsku     Czekoladki z nadzieniem truskawkowym(...)czekoladowym i truskawkami      Jogurt z truskawkami i otrębami     Deser lodowy z czekoladą i sosem owocowym    Deser kokosowy z truskawkami A już jutro zbiór przepisów na ciasta z truskawkami

Z miłości do słodkości
Proste cakepops – ciasto na patyczkach 111

uformowaniu równych kulek. Gotowe popsy będą w dużej mierze smakować tym, co dodaliśmy do ciasta. Można eksperymentować ze smakami dodając np. mascarpone, masło orzechowe lub krem czekoladowy (np. Nutellę). Do oblania popsów można użyć ulubionej czekolady. Warto jednak dodać do niej przy rozpuszczaniu olej kokosowy. Dzięki temu uzyskamy rzadszą konsystencję i łatwiej będzie nam równo oblać popsy. Patyczki do lizaków(...)babeczek waniliowych ( z tego przepisu ) lub ok. 350 g innego ciasta podobnego do babki lub muffinów 3 łyżki serka mascarpone (ok. 120 g) 3 łyżki soku z cytryny skórka z 1 cytryny 1 łyżeczka domowej skórki pomarańczowej (można pominąć) Składniki na polewę: 200g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego Dodatkowo: masa cukrowa ( może być domowa ), cukrowe perełki do dekoracji, patyczki

Ciastkozercy
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 192

oleju kokoswego banan  Płatki ryżowe drobno mielimy na mąkę, np. w malakserze. Banana miksujemy na gładkie puree. Olej kokosowy przekładamy do miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto.  Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni(...)potrzeby dodajemy odrobinę wody. Namoczone śliwki odcedzamy i również blendujemy. Z lodówki wyjmujemy ciasto, rozmrażamy. Wylepiamy nim dno i boki formy do tarty (wcześniej delikatnie natłuszczonej). Podpiekamy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Do kaszy dodajemy kakao, cukier, suszone śliwki, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta - dodajemy

Kuchnia Ellie
Ciasto rafaello na krakersach 122

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} To jedno z naszych ulubionych ciast bez pieczenia. Szybkie i efektowne, delikatne w smaku, „zjada” się bardzo szybko. Kilka lat temu robiliśmy pierwszy raz, oj pamiętamy! Latająca patelnia z wiórkami :P ale zabawnie było, smacznie wyszło(...)budyń i wiórki kokosowe (300g). W blaszce układamy warstwę krakersów, rozsmarowujemy masę, i tak na przemian. Ostatnią warstwą ma być masa budyniowa. Pozostałą część wiórek kokosowych prażymy na złoto, na suchej patelni. Posypujemy nimi ciasto. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
kostki kokosowo-twarogowe 106

serka śmietankowego, w temperaturze pokojowej 100 g cukru 1 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego (opcjonalnie) 120 ml bitej śmietany szczypta soli 2 jajka 140 gr wiórek kokosowych Na górę 60 g roztopionej czekolady w kąpieli wodnej Wykonanie 20 minut przygotowanie plus 1 godzina do pieczenia i co najmniej 3 godziny w lodówce. N ajtrudniejsza część przepisu(...)śmietanę i zmiksować  dokładnie . Dodaj jajka i zmiksować do połączenia składników. Upewnij się, że nie pokazało sie zbyt dużo pęcherzyków powietrza wewnątrz ciasta, które może być przyczyną pęknięcia sernika u góry podczas pieczenia . Wiórki kokosowe dodać do masy serowej,dokładnie połączyć.Gotowa masę wylać na ostudzony spód . Piec w dolnej części piekarnika na 55 minut lub do złotego koloru

w mojej kuchni
Sernik z mlekiem skondensowanym 157

sera 5 jajek 2 budynie śmietankowe 1 puszka mleka skondensowanego (530g) Polewa: 100g masła 50g kakao 120g cukru pudru 4 łyżki mleka Wiórki kokosowe Sposób przygotowania Spód: Wszystkie składniki szybko połączyć, zagnieść ciasto i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Podziurkować widelcem i wstawić do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wstawić do nagrzanego do 180⁰C piekarnika(...)Masło topimy w rondelku (uważamy by nie spalić!), dodajemy kakao, przesiany cukier puder i kakao. Mieszamy ale nie gotujemy. Wylewamy na upieczony i wystudzony sernik, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi

Kuchnia w czekoladzie
Babka kokosowa na maślance 140

tych wszystkich sezonowych ciastach z owocami naszła mnie ochota na babkę  - zwykłą, prostą babkę z lukrem. Ale że z lodówki uśmiechała się do mnie maślanka, a z barku likier kokosowy - poszperałam, poszukałam i znalazłam przepis na ich wykorzystanie, który okazał się strzałem w 10! SKŁADNIKI: 2 jajka   3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 1/2 szklanki oleju 3 łyżki(...)Jajka utrzeć z cukrem, dodać maślankę, olej i likier kokosowy. 2. Mąję wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i wiórkami kokosowymi. Połączyć dokładnie z mokrymi składnikami.  3. Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka ok 60 minut w 180*C. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyjąć z formy

Kto ugości moich gości?
Fit ciastka kokosowe 127

dodaje słodyczy jest w nich praktycznie niewyczuwalny. Żeby jeszcze bardziej podkreślić smak kokosa, użyłam mąki kokosowej, ale robiłam również wersję z mąką ryżową i także wyszły przepyszne. Nie byłabym sobą jakbym nie zrobiła ciastek w dwóch wersjach, a więc do połowy ciasta dodałam uwielbiane przeze mnie kakao.  Ciasteczka nie są przesłodzone, a więc jeśli ktoś lubi słodsze wypieki(...)pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao (opcjonalnie) Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Jajka roztrzepać i połączyć z rozgniecionym bananem. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia.  Wszystko dokładnie wymieszać łyżką lub za pomocą rąk. Ciasto powinno być gęste. Dłonią odrywać kawałki ciasta, formować kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczać.* Piec

Healthy food explorer
Mazurek z masłem orzechowych. Wielkanocna pychota. 210

rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto pieczemy ok. 20-25 minut (to zależy od naszego piekarnika). Wierzch: Wystudzone ciasto smarujemy dżemem. Następnie delikatnie rozsmarowujemy na dżemie krem orzechowy (to mascarpone, masło orzechowe i cukier puder miksujemy na gładką masę). Teraz pozostaje tylko udekorować nasze wielkanocne ciasto wg własnego uznania: gorzka czekolada, migdały, wiórki kokosowe, żurawina suszona – co kto lubi

Kuchnia po mojemu
Ciasto „Pijana śliwka” 254

Ciasto warstwowe, składające się z jasnego i kakaowego biszkoptu przełożone powidłami śliwkowymi oraz czekoladową masą budyniową z dodatkiem suszonych śliwek kalifornijskich moczonych przez noc w rumie. Na wierzchu herbatniki i moim zdaniem najlepsza polewa czekoladowa. Ciasto „Pijana śliwka” to wypiek idealny na święta czy rodzinne spotkania. Jest wysokie, dobrze się je kroi i pysznie smakuje. Rumowe śliwki(...)rozpuści. Na koniec dodajemy po 1 łyżce śmietany, mieszamy za każdym razem do połączenia. Odstawiamy na kilka minut, a gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch ciasta. Polewę dodatkowo można posypać posiekanymi orzechami, wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi

Smaki Na Talerzu
Mazurek kokosowy z mango curd 62

Jak co roku i tym razem przygotowałam dla Was całkowicie nowe, wypasionego mazurka wielkanocnego! Rok temu był mazurek z matchą i malinami, dwa lata temu z

Flymetothespoon
Makaron z kurczakiem, pesto dyniowym i koperkiem 54

smak nadaje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Możesz z niej przygotować słodkie gofry, ale i wytrawny gulasz. Świetnie sprawdzi się starta do ciasta dyniowego, jak i w połączeniu z mleczkiem kokosowym do wytrawnej zupy krem. Z dynią możesz kombinować, ale kto z Was wpadł na pomysł zrobienia z niej pesto? To niezwykle prosta i smaczna sprawa! Wystarczy

Mango Papaja
Idealne ciasto marchewkowe z kremem 61

Dzisiaj mam dla Was idealne ciasto marchewkowe i chociaż to nie pierwsze tego typu ciasto na blogu, to ten przepis jest w stu procentach w moich

Fitsweet.me
Mini torciki biszkoptowe bounty z kapustą kiszoną 79

niewiarygodnego dodatku przepyszne. Ciasto jest bardzo wilgotne, słodkie i czekoladowe, dając efekt coś między brownie a biszkoptem. Oczywiście nie czuć w nim kapusty, myślę daje ona efekt dodatkowego nawilżenia tego ciasta, a może i poprawy smaku. W końcu czekolada lubi być łączona ze słonymi dodatkami. Ja z gotowego ciasta wycięłam mini biszkopty, przełożyłam je słodką masą kokosową typu bounty

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Idealne ciasto marchewkowe z kremem 103

Dzisiaj mam dla Was idealne ciasto marchewkowe i chociaż to nie pierwsze tego typu ciasto na blogu, to ten przepis jest w stu procentach w moich

Fitsweet.me
KOKOSEK Z KREMEM 95

cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. Dodać mleko i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi - delikatnie wymieszać za pomocą różdżki lub łyżki. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 45-50 minut w temperaturze

Ciastka - domowe słodkości
PLACKI 85

puder, syrop klonowy, z zabawy i/lub dżem do podania Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Do ciasta na placki można dodać mielone orzechy, wiórki kokosowe lub posiekane owoce. PRZYGOTOWANIE: Mąkę przesiewam do miski, dodaję resztę składników i mieszam rózgą do połączenia. Odstawiam na bok. Na patelni rozgrzewam olej, smażę placki partiami

Zasmakuj Kuchni
Słoneczka z marmoladą różaną 118

żółtka 350g mąki pszennej Szczypta soli 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% Lukier: 1 białko Ok 150g cukru pudru Dodatkowo: Marmolada różana do przełożenia ciasteczek Wiórki kokosowe do obtoczenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy ręcznie lub przy użyciu miksera z końcówką do ugniatania. Chłodzimy w lodówce min. 30 min, a następnie wałkujemy na grubość ok 3mm i wycinamy okrągłe

Kuchnia w czekoladzie
FRUŻELINA Z ANANASA – z puszki 253

Wiedza – Inspiracje – Tortowe ABC Obserwuj Słodki Pomysł na INSTAGRAMIE. Frużelina z ananasa to słodki, owocowy dodatek do tortów i ciast. Frużelina ananasowa idealnie komponuje się z kremem kokosowym lub cynamonowym. Składniki : 250 g ananasów z puszki 200 ml syropu/zalewy z ananasów 1,5 łyżeczki żelatyny w proszku + 2 łyżki zimnej wody 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozpuszczonej

Słodki Pomysł
Kardamonowe drożdżówki z budyniem, jabłkiem i kruszonką 127

bogato :). Z domowym waniliowym budyniem, soczystymi kawałkami jabłek oraz maślaną kruszonką. Wykonałam je na wzór słynnych norweskich skoleboller, czyli bułeczek z budyniem, lukrem i wiórkami kokosowymi, w których kluczową rolę odgrywa dodany do ciasta kardamon. A ja kocham kardamon, zwłaszcza w drożdżowych wypiekach, dlatego stworzyłam taką moją wersję tych bułeczek :).  Drożdżówki wyszły tak pyszne, że trudno się było

Opowieści z piekarnika
Ciasteczka a’la Cini Minis 101

miodu lub syropu daktylowego cynamon ksylitol W misce wymieszaj mąkę orkiszową, ryżową, 2 łyżeczki cynamon oraz skrobię z tapioki. Do suchych składników dodaj rozpuszczony olej kokosowy oraz miód. Całość zagnieć, aby powstało gładkie ciasto. Ciasto przełóż na papier do pieczenia, przykryj je drugim arkuszem i rozwałkuj na ok. 0,5 cm. Następnie potnij je na małe kwadraciki lub prostokąciki. Ciasteczka

365 dni dookoła kuchni
Moje ulubione świąteczne ciastka 117

prostu przepadam za szafranowymi wypiekami. Szafranowe ciasteczka są bardzo aromatyczne i mają przepiękny żółty kolor. Przepis na ciastka warty wypróbowania! Podczas świątecznego wypiekania zwłaszcza drożdżowych ciast pozostaje mi dużo białek. Wykorzystuję je do kokosowych ciastek , które przypominają choinkę. Są to proste świąteczne ciastka posypane liofilizowana (co to za trudny wyraz do wypowiedzenia!) truskawkami. Prawda, że fajne? W tygodniu upiekłam całkiem

codojedzenia
Przepis #180 Bezglutenowe herbatniki - bez cukru i laktozy (wegańskie) 122

kokosowego w stałej postaci - 1 łyżka ksylitolu lub innego sypkiego słodzidła Wykonanie Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy zmielone migdały, sodę, ksylitol oraz mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie i szybko zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-4 mm (możemy delikatnie podsypać mąką jeśli ciasto się zbyt klei) i wycinamy herbatniki. Układamy na blasze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Health-Fit-Life
sernik z malinami i kokosem 242

wykonanie: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy ser i miksujemy. Dodajemy śmietanę, budynie, opcjonalnie olejek i miksujemy do połączenia się składników. Gotową masę wylewamy równomiernie na ciasto. Na wierzchu układamy maliny. składniki na wierzch kokosowy: 200 g kokosu 100 g masła 100 g cukru wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Gotową kruszonką posypujemy wierzch sernika. Całość pieczemy przez

Domowy Smak Jedzenia
Placuszki z cukinii – pomysł na lekki obiad 132

minut, żeby puściła sok. Warzywo lekko odciśnij i przełóż do miski. Dodaj pokrojoną drobno cebulę, jajka, mąkę, jogurt, koper i dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto będzie rzadkie dosyp mąki. Smaż na oleju kokosowym na złoty kolor. Usmażone wyjmuj na talerz pokryty ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj z sosem czosnkowym. Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego

Strefa Zdrowego Żywienia
Jogurtowe ciasto z miodem 130

jajka, miód oraz dodajemy ziarnka wanilii, miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i miksujemy do połączenia się składników. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i płatki migdałowe i miksujemy przez chwilę. Ciasto przekładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Biszkopt bez glutenu i zbóż - migdałowo kokosowy 171

wolnych obrotach dodawać kolejno żółtka. Na samym końcu dodajemy mąkę migdałową zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę kokosową. Mieszamy bardzo delikatnie gdyż mąka kokosowa chłonie wilgoć i biszkopt może nam opaść.  Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec w piekarniku nagrzanym do 170stopni ok. 35 minut. Ważne: Piekarnik nagrzewamy odpowiednio wcześniej żeby nie czekać z ciastem. Tak przygotowany biszkopt

Marta próbuje
Waniliowy ryż z duszoną dynią i mleczkiem kokosowym 125

wykładamy na talerz, na ryż wykładamy dynię. Możemy serwować z kleksem śmietany. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-ryzem/waniliowy-ryz-duszona-dynia-mleczkiem-kokosowym/ MieszamWGarnku Artykuł Waniliowy ryż z duszoną dynią i mleczkiem kokosowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bułeczki z mlekiem migdałowym 176

wymieszać tak by drożdże się rozpuścily Olej kokosowy roztapiamy w kąpieli wodnej. Do dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, mleko migdałowe, drożdże i olej kokosowy. Wszystko mieszamy i wyrabiamy około 10 minut. Ciasto będzie ciągnące i klejące się do rąk. Miskę przykrywamy bawełnianym ręcznikiem. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. Urywamy po kawałku ciasta na obsypane mąka

Szkrab Je Sam
Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki) 106

zalać gorącą wodą, wymieszać i odczekać 3 minuty aż napęcznieje. Następnie należy wbić jajko i całość ponownie dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Ciasto biszkoptowe z kajmakiem i niebieską galaretką 187

Ciasto z galaretką o lazurowym odcieniu posypane wiórkami kokosowymi

Przepisy Kulinarne
Czekoladowo-bananowe placuszki z białek 138

pianę.   Do białek dodać mąkę, kakao, miód oraz puree bananowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują

Di gotuje
Bezglutenowe FIT ciasto ze śliwkami :) 161

dlatego, że mam ich spory zapas, który czas najwyższy pomniejszać. Razem dają świetne połączenie, które w ciastach czy muffinkach pasuje perfekcyjnie. Składniki: 220 g mąki gryczanej  200 g mąki ryżowej 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 70 g cukru kokosowego  70 g oleju kokosowego  300 ml mleka 1/2 łyżeczki cynamonu  5 śliwek  Przygotowanie: Wszystkie

Zdrowie na języku :P
Bezglutenowa tarta z kurkami i serem pleśniowym 154

masła klarowanego 100 g sera pleśniowego sól, pieprz W misce wymieszaj mąkę z czerwonej soczewicy, mąkę ryżową oraz mąkę gryczaną. Następnie dodaj do niej olej kokosowy oraz zimną wodę. Zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Następnie owiń je folią i wstaw na 30 minut do lodówki. W tym czasie obierz i dokładnie umyj kurki. Na patelni rozgrzej masło klarowane, podsmaż

365 dni dookoła kuchni
Owsiane placuszki czekoladowe z mango 176

trzech porcji - dla całej rodziny :) Składniki: 1 jajko 3 łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao  Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na rozgrzaną patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony. Podawać ze świeżym mango, serkiem homogenizowanym i pokrojonym batonikiem białkowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Chałka drożdżowa z kruszonką 154

około  1 szkl.mleka   10 dkg cukru  50 dkg mąki  1 jajko 25 g masła kruszonka 2 łyżki mąki 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka cukru 1 łyżka masła Składniki ciasta wymieszać w misce, zagnieść ciasto.Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 2 godziny. Następnie podzielić ciasto na 6 kawałków. Z każdego kawałka utoczyć wałek

Moje domowe kucharzenie
KOKOSOWY SERNICZEK Z PATELNI 153

wiśni (ok. 30 g) 1. W misce roztrzepałam jajka z ksylitolem i sodą oczyszczoną. 2. Jajka wymieszałam z twarogiem, mąką i wiórkami kokosowymi. 3. Rozgrzaną patelnię posmarowałam cienko olejem, rozprowadziłam ciasto po całej powierzchni. Smażyłam na najmniejszym ogniu pod przykryciem, kilka minut do uzyskania złotego koloru. 4. Podzieliłam na 8 części (4 części stanowią jedną porcję) i udekorowałam swoją

Vroblewska-fitlife
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z mlekiem kokosowym 94

Dodajemy mleczko. Blendujemy na gładką masę. Podajemy z feta. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-pieczonych-pomidorow-papryki-mlekiem-kokosowym/ BosowKuchni   Artykuł Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z mlekiem kokosowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Bezglutenowe ciasteczka migdałowe 111

posypania Mąka ryżowa do podsypania Mąki wsyp do miski i wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Dodaj schłodzone masło lub olej kokosowy, żółtka i wyrób gładkie, jednolite i elastyczne ciasto. Zawiń w folię spożywczą i wstaw na 1 godzinę do lodówki.Po wskazanym czasie ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1 cm na wysypanym mąką stole i wykrawaj

Kuchnia bezglutenowa
Domowe chrupki cynamonowe Cini Minis 111

łyżeczki sody 2 łyżeczki cynamonu 3-5 łyżek miodu, wg gustu 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju kokosowego lub masła klarowanego  Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie za mokre, dosypujemy odrobinę mąki i ponownie wyrabiamy. Ciasto dzielimy na pół. Każdą część wałkujemy bardzo cienko - im cieńsze ciasto tym bardziej chrupkie płatki. Dla ułatwienia wałkujemy ciasto bezpośrednio

Chocolate Muffin Blog
Naleśniki kukurydziano - waniliowe 194

smażenia Mleko, mąkę, jajka i olej miksujemy razem i odstawiamy na ok. 15 - 20 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię, wkładamy na nią łyżeczkę masła lub oleju kokosowego, a gdy tłuszcz będzie gorący wlewamy porcję ciasta i ruszając patelnią rozprowadzamy je tak, by powstał cienki naleśnik, gdy zacznie odstawać po bokach przekładamy go na drugą stronę. Gotowe naleśniki podajemy z dowolnymi dodatkami

Czary - gary w kuchni
Kokosowe placuszki z białek 112

ksylitolem) ubić na sztywną pianę. Następnie dodać mąkę i wiórki kokosowe. Całość delikatnie wymieszać - uzyskując puszystą i jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 solidna łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie

Di gotuje
Tarta kokosowa bez mąki, masła i cukru 205

Przepis powstał spontanicznie - wymieszałam wszystko co było kokosowe: olej, wiórki, mąkę i mleczko... Dodałam serek homogenizowany, schłodziłam w lodówce i czekałam... Tarta jest przygotowana na waflach

Chocolate Muffin Blog
Kruche ciasto z jabłkami. Bez glutenu,bez jajek, bez śmietany. Bardzo proste i smaczne 123

Kruche ciasto z jabłkami Składniki na kruche ciasto: 2 szklanki mąki ryżowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki oleju agawa Pozostałe składniki: 6 dużych jabłek agawa (może być cukier kokosowy) wiórki kokosowe (można pominąć) Składniki na kruche zmieszałam, wyłożyłam do formy, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam do lodówki. Jabłka obrałam i pokroiłam w kostkę :) Obrane jabłka dusiłam przez

nietadieta
Pyszne bezglutenowe ciasto migdałowo kokosowe 122

Że ciasto bez glutenu może być pyszne, wiedzą już pewnie wszyscy. Prawie wszyscy wiedzą też pewnie, że nie potrzeba do jego upieczenia używać żadnej specjalnej i

Polska Zupa
Biedronka 1562

stężenia. 6. Galaretki czerwone rozpuszczam w 3 szklankach wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę wylewam na wierzch ciasta. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki. Boki ciasta smaruję pozostałą masą budyniową i posypuję wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO

Tradycyjna kuchnia Kasi
Placuszki z borówkami na jogurcie greckim 140

gładkiej masy. Wsypać borówki i wymieszać łyżką.  Najlepiej smażyć na patelni beztłuszczowej (z nieprzywierającą powłoką) jeśli takiej nie mamy to polecam smażyć na oleju kokosowym nierafinowanym lub na maśle. Nakładać po łyżce ciasta na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bez dodatków lub polane miodem lub syropem klonowym

Mania Wypiekania
Muffinki kokosowo miętowe 145

koniec tygodnia proponujemy kolejne muffinki w naszym wykonaniu Jeżeli lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru

Kuchenne Wariacje
Czekoladowy omlet z kokosowym sosem 117

albo po prostu nie umiem tego ogarnąć;/ macie jakieś patenty? ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, pozostałe ciasto na gofry przerobiłam na czekoladowy omlet z kokosowym sosem ;) Składniki: 2 jajka 1 łyżka budyniu czekoladowego bez dodatku cukru 0,5 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki stewii 3 łyżki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bajaderki 186

zalewamy pokruszone ciastka. Dodajemy marmoladę i morele. Mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie można dodać więcej ciastek (najlepiej herbatników lub schłodzić w lodówce).   Z ciasta formujemy niewielkie kuleczki i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do schłodzenia. SMACZNEGO! :) PS. Jest to post numer 200, kiedy się tyle tego nazbierało

Czerwona Porzeczka
Krem patissiere z mleka kokosowego z malinami 188

owocami i szukacie przepisu na lekki krem który robi się w mgnieniu oka? Już nie musicie się martwić i dalej szukać. Znaleźliście idealny krem do ciast i deserów. Krem patissiere (waniliowy) z mleka kokosowego z malinami, jest wariacją tradycyjnego kremu patissiere do którego dodaje się tylko mleko krowie (bez kokosowego) i pomija się maliny. Sposób przygotowania się niczym nie różni

Słodkie Przyjemności
Bajaderki, kokosanki i inne pralinki :) 191

lodówki na 20 minut do stężenia. Następnie formujemy w dłoniach małe kulki, wsadzamy do środka każdej kulki kawałek migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Możemy je udekorować cukierniczymi, srebrnymi perełkami. Gotowe kulki wkładamy do lodówki. Składniki:kakaowe bajaderki:100 g margaryny (miękkiej)1/2 szklanki cukru pudru1 cukier waniliowy60 g herbatników(...)łyżki rumu 1 żółtko (ze sparzonego jajka)100 g wiórek kokosowychcukiereczki cukiernicze do obtoczenia lub mielone migdały albo wiórki kokosowe.Herbatniki rozkruszamy w blenderze albo wałkiem  do ciasta na piasek. Miękką margarynę wymieszać ze 100 g wiórek, żółtkiem (surowe jajko wkładamy na parę sekund do wrzątku, by sparzyć je), rozkruszonymi herbatnikami, kakaem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem i alkoholem

Bon Appetit Małgorzaty
Ciasto meksykańskie mocno czekoladowe p. Joanna Łyga – danie konkursowe 430

dobrze połączyły . Krok 3Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut do suchego patyczka . Krok 4Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi

CoolinarniePL
Meksykańskie ciasto czekoladowe z kawą i nutellą 661

się dobrze połączyły .Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto .Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut  do suchego patyczka .Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi

Sama słodycz i szczypta chili
Ananasowa bajka 199

wiórków kokosowych   Śmietanę ubić, dodać śnieżkę w proszku, zmiksować, a następnie wsypać śmietan-fixy i dalej miksować. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, wszystko dobrze mieszamy. Dodatkowo: 1/2 świeżego ananasa 1 galaretka cytrynowa Przełożenie ciasta: biszkopt -  1/3 masy śmietankowej - ananas pokrojony w kostkę - tężejąca galaretka -  2/3 masy śmietankowej - kokos do posypania.  Kto zajada ananasa czy to młody

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania