ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:330/932)

Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 45

chlebowa 1 szklanka mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej * 250 g dżemu, u mnie z aronii Mąkę wsypać na stolnicę, dodać masło, posiekać aż masło połączy się z mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto

moj przepis na
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 76

mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej * 250 g dżemu, u mnie z aronii Mąkę wsypać na stolnicę, dodać masło, posiekać aż masło połączy się z mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto przekładam do malaksera

moj przepis na
Czekoladowe ciasto bez pieczenia, wegańskie, bez glutenu 221

Czekoladowe ciasto bez pieczenia Składniki - spód: 1 szklanka rodzynek 1 szklanka żurawiny pół szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki masła kokosowego Składniki - czekolada: 2 puszki mleka kokosowego (tylko stała część, w miarę możliwości:)) pół czekolady gorzkiej (nie miałam więcej :)) 3 łyżki kakao 1 łyżka wiórków kakaowca 1 łyżka masła  kokosowego agawa Wszystkie składniki na spód zblendowałam. Jeśli składniki(...)kokosowego. Gotową masę wyłożyłam do tortownicy i wstawiłam do lodówki. W międzyczasie do garnka wrzuciłam masło kokosowe, mleko kokosowe, czekoladę, agawę, kakao, na sam koniec dodałam wiórki kakaowca. Wszystkie składniki podgrzałam, jednocześnie mieszając. Gotową masę wystudziłam i wyłożyłam na spód. Ciasto ponownie powędrowało do lodówki... w naszym przypadku na kilka godzin

nietadieta
[VIDEO] Owsiane pancakes z jabłkiem - krok po kroku 162

Ciasto należy rozrzedzić niewielką ilością wody. KROK 4 : Mocno rozgrzewamy teflonową patelnię i smarujemy niewielką ilością tłuszczu - u mnie jest to olej kokosowy. KROK 5 : Nakładamy porcjami placuszki. Na jeden naleśnik przypada ok. 1,5 łyżki ciasta.   KROK 6 : Gdy na powierzchni zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, układamy plasterki jabłka. KROK 7 : Przewracamy na drugą stronę i jeszcze chwilkę

Kuchnia Ellie
Mazurek czterowarstwowy Siostry Anastazji+życzenia 167

pierwszym placku + dodajemy suchy mak zamiast orzechów Placek kokosowy Składniki jak w placku orzechowym (oprócz orzechów) + 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Jak w pierwszym placku + dodajemy wiórki kokosowe zamiast orzechów Placek kakaowy: Składniki jak w placku orzechowym (oprócz orzechów) + 1 łyżka kakao Wykonanie: Jak w pierwszym placku + dodajemy kakao zamiast orzechów Każdy placek pieczemy oddzielnie w temp. 180 stopni przez(...)tarce o dużych oczkach. Następnie smażymy je z cukrem. Na koniec wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. (UWAGA: placki należy przekładać gorącymi jabłkami). Przełożenie ciasta: Placek orzechowy- masa jabłkowa - placek makowy - masa jabłkowa - placek kokosowy - masa jabłkowa - placek kakaowy - polewa

psgotujemy
Pierogi wigilijne 129

próbujemy jeszcze raz i doprawiamy w miarę potrzeby. Najlepiej przygotować go dzień przed, by miał szansę się "przegryźć". Ciasto na pierogi: 4 szklanki mąki pszennej ok. 1 i 1/2 - 1 i 3/4 szklanki gorącej wody lub mleka 2 łyżki oleju kokosowego sól do smaku Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy sól do smaku. Następnie dodajemy olej oraz powoli wlewamy gorącą(...)przykrywamy drugą ściereczką. Z podanej ilości ciasta i farszu wychodzi ok. 60 pierogów. Pierogi wrzucamy do gotującej się osolonej wody z łyżką oleju. Gotujemy je przez ok. 2-3 minuty od momentu ponownego zagotowania, aż wypłyną na wierzch. Odcedzamy je na durszlaku i podajemy. Swoje pierogi podaję z uprażoną w oleju kokosowym cebulką. Są wyśmienite - wypróbujcie koniecznie

Cooking Monster
Rafaello II 106

opakowania białej czekolady 3 ,,Śnieżki" 1 opakowanie galaretki cytrynowej 1 szklanka gorącej wody 200 gram wiórek kokosowych Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję porcjami cukier i żółtka roztrzepane z octem i proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypuję mąkę i przekładam ciasto do blachy wyłożonej papierem do pieczenie  Piekarnik rozgrzewam do temp. 180'C i piekę(...)masa podwoi swoją objętość dolewam po łyżeczce zimną galaretkę nie przerywając ucierania. Wsypuję ok 150 g wiórek kokosowych, dokładnie wymieszam i wykładam masę na upieczony i wystudzony biszkopt. Pozostałymi wiórkami posypuję  wierzch ciasta i całość wstawiam do lodówki na jakieś 2 godz

Ciasteczkowy Potwór
Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 208

mojprzepisna.pl | Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli Jeżeli tylko została wam fasola czerwona z wczorajszego obiadu, nie zużywajcie jej do sałatki, tylko zróbcie zdrowe ciasto. Takie coś z dużą ilością słodkich suszonych moreli, czerwonej fasoli, której nie czuć. Mi w smaku przypomina trochę krówki/batoniki karmelowe… coś takiego. To jest takie coś co się wkłada do buzi(...)masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód, daktylowy) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka niesiarkowanych moreli (takich

moj przepis na
Naleśniki z jabłkami i cynamonem 62

mleka owsianego – 1 łyżka oleju słonecznikowego – 1 łyżeczka esencji z wanilii Nadzienie jabłkowe: – 4 jabłka – 2 łyżki cukru kokosowego – sok z limonki – 1 łyżka cynamonu Wszystkie składniki potrzebne do wykonania ciasta, czyli: mąkę, sól, olej, wanilię, mleko umieszczamy w misce i miksujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Gotowe ciasto odstawiamy

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto Bajaderka / Polish Leftover Cake 'Bajaderka' 69

owoców; ja dodałam też pokruszone herbatniki), 1/2 szklanki mleka, ok. 1/2 szklanki cukru lub do smaku (ilość zależy od tego, jak słodkie były ciasta), 1/2 - 3/4 szklanki dowolnych bakalii (u mnie pestki słonecznika, orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki), ok. 350-400 g dżemu, marmolady lub powideł, 125 g masła, 4 łyżki masła orzechowego, Nutelli lub innego kremu czekoladowego, 3-4 łyżki

Lekcje w kuchni
Wegańskie pierniki a’la Katarzynki 146

wykorzystane jako spód do sernika. Każdy się spodziewał słodkiej fotki piernikowych ludków na śniegu czy coś, bo niektórzy blogerzy podobno tak robią, a tu zonk Tak moi mili, to ciasto może a wręcz powinno leżeć w lodówce przed pieczeniem do 72 h, ja jutro będę je wykrawać i piec, więc dopiero jutro będą piękne fotki gotowych pierników, a nawet później(...)ciepłej wody i idź przebiec 5 km z psami. Jak wrócić zblenduj daktyle razem z całą woda na idealnie gładką masę a masło kokosowe rozpuść. Wrzuć wszystkie składniki do dużej miski i zagnieć ciasto Zawiń je w folię spożywczą i schowaj do lodówki na 24-72 h. Na dziś to tyle Wyjmij ciasto z lodówki na godzinkę przed wałkowaniem. Ciasto

greenscarf
WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE 242

łatwość wykonania. Polane jest lukrem cytrynowo-pomarańczowym,  który podkreśla smak ciasta  i nadaje mu wilgotności. Składniki na ciasto: kostka masła 3 szt. jajek (oddzielnie żółtka i białka) 2 szklanki pszennej mąki 1 szklanka cukru 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki proszku do pieczenia starta skórka z jednej cytryny (wcześniej sparzonej) sok z jednej cytryny 50 ml wódki(...)cukrem. Wbiłam żółtka. Cały czas ucierając dodawałam kolejne składniki: olej, alkohol, sok z cytryny, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny, wiórki kokosowe i mąkę pszenną przesianą przez sitko. Białka ubiłam na sztywną pianę. Dodałam ją do ciasta  i delikatnie wymieszałam. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wysmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Przełożyłam do niej ciasto. Wstawiłam

potrawyregionalne
Tort Raffaello 505

ostatnio dostępna w butelkach np. w Lidlu), można zamienić na dowolny inny poncz, np. wodę z cytryną, wytrawne wino itp. 3 łyżki pasty kokosowej (znalazłam też pod nazwą mus kokosowy) – można ją kupić w sklepach ze zdrową żywnością, ja kupiłam przez internet, ten składnik nie jest konieczny, ale jest naprawdę pyszny, smakuje dokładnie jak środek Raffaello(...)paski papieru do pieczenia. Paterę z tortem układamy na głębokiej blaszce do pieczenia i posypujemy brzegi kokosem, ja zrobiłam kilkucentymetrowy rancik od dołu ciasta. Białą czekoladę (50 g) rozpuszczamy na małym ogniu razem z łyżką oleju kokosowego – dzięki niemu polewa będzie miała bardziej płynną konsystencję i lepiej zastygnie. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do małego woreczka, kiedy nie jest juz ciepła

Ciastkozercy
Najpopularniejsze przepisy w 2019 roku 78

potrawka z cukinii z kurczakiem w śmietanie 2. zupa z czerwonej soczewicy z pomidorami i mleczkiem kokosowym 3. sałatka z młodych ziemniaków, rzodkiewek i marynowanego ogórka 4. ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi 5. zapiekane klopsiki ze szpinakiem 6. drożdżowe bułki z pieczarkami i serem 7. owsiane batony z malinami i masłem orzechowym 8. gulasz z indyka z morelami i ciecierzycą

Cooking for Emily
Bezglutenowy jagodowiec 83

mąki kokosowej 4 łyżki cukru galaretka: 2 galaretki winogronowe 250 g borówek jagodowa śmietana: 35 dkg jagód 5 łyżeczek żelatyny 500 ml śmietany kremówki 30 % 4 łyżki cukru wiórki kokosowe do dekoracji mięta świeża Biszkopt bezglutenowy: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier po łyżce stopniowo i dalej ubijam, i kolejna łyżka cukru jak poprzedni rozpuści(...)minut aż stężeje. Układam borówki i zalewam je lekko tężejącą galaretką. Wstawiam do lodówki na 30 minut. Na galaretkę wykładam resztę śmietany jagodowej. Ciasto wstawiam do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypuję wiórkami kokosowymi, dekoruję borówkami i mięta

wesoła kuchnia
BROWNIE - wersja wzbogacona 77

dodałam 1 szklankę, wyszło dosyć słodkie, na pewno następnym razem dodam mniejszą ilość (1/2 szklanki w zupełności wystarczy). - cukier waniliowy - (16g) 1 opakowania (oczywiście można pominąć) polewa - olej kokosowy (60 g) - miód pszczeli (30 g) - kakao (20 g) WYKONANIE: masa ciemna (dół) Odsączoną fasolę przesypać do dużej miski. Dodać do niej jajka, banany, kakao, proszek dopieczenia (opcjonalnie), czekoladę połamana(...)być trochę płynne, gdy się ochłodzi konsystencja się poprawia). Najlepiej smakuje po przestaniu kilku godzin w lodówce.  polewa Olej kokosowy,  miód pszczeli i kakao rozpuścić w garnuszku, na małym ogniu, cały czas mieszając. Wlej polewę na ostudzone ciasto.  WARTOŚCI ODŻYWCZE: Z podanych wyżej składników 1 porcja z 16 przedstawia się następująco: 221 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas