ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:330/932)

Rolada kakaowo - kokosowa bez pieczenia 171

herbatników 1/4 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 4 łyżki kakao 50 g masła Masa jasna: 150 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 100 g wiórków kokosowych opcjonalnie -  do 1 kieliszka alkoholu: wódki, spirytusu lub rumu Wykonanie: Masa ciemna: Herbatniki zemleć w blenderze/malakserze na piasek.  W garnuszku umieścić masło, cukier i wodę. Podgrzewać mieszając, do całkowitego(...)łatwością da się formować w pożądany kształt ). Aby uzyskać równy na całej powierzchni kwadrat, pomagałam sobie szklanką, przy pomocy której wyrównywałam ciasto. Masa jasna: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Dodać wiórki kokosowe, zmiksować. Na koniec dodać alkohol i krótko zmiksować. Masę kokosową rozsmarować równo na masie kakaowej. Obie masy zwinąć w roladę; najlepiej zwijać razem

Opowieści z piekarnika
Rogaliki 3 składnikowe – wegańskie 209

mleka kokosowego, powyżej 20 % tłuszczu * 250 g oleju kokosowego, w postaci stałej * 250 g dżemu, u mnie z aronii Mąkę wsypać na stolnicę, dodać masło, posiekać aż masło połączy się z mąką, następnie puszkę z mlekiem mocno wstrząsnąć, wymieszać i dodać odmierzoną ilość do mąki i oleju, szybko zagnieść na gładkie ciasto. Ja zawsze składniki na ciasto przekładam do malaksera(...)Ciasto podzielić na 4 części. Każdą część przełożyć do woreczka, spłaszczyć, schować do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie, stolnicę wysypać lekko mąką. Wyjąć z lodówki pierwszy kawałek ciasta, rozwałkować na okrąg o średnicy około 30 cm, o grubości około 3 mm. Podzielić na 8 lub 12 równych trójkątow. Na każdą podsrtawę trójkąta położyć łyżeczkę twardego dżemu, u mnie

moj przepis na
Zimowy tort z kremem kajmakowym, powidłem i ciasteczkami 29

łyżeczki proszku do pieczenia   Na krem: 20 dag masła 82 % 20 dag masy kajmakowej    Na trufelki: 5 dag wiórek kokosowych 3 łyżki cukru pół łyżki mąki ziemniaczanej 60 ml mleka 2 łyżki wiórek kokosowych do obtoczenia trufelek   Na ciasteczka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 żółtko mąka pszenna(...)przekrawamy na trzy krążki. 2. Trufelki:   Wiórki kokosowe mieszamy z mąką ziemniaczaną. Mleko zagotowujemy z cukrem, wsypujemy suche składniki, gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia. Masę lekko studzimy, następnie formujemy kuleczki ( mogą być różnej wielkości ) i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. 3. Ciasteczka: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykrawamy dowolne ciasteczka, które ozdobią nasz tort

Izabelawkuchni
Dietetyczna tarta z patelni z kremem budyniowym (wegańska) 225

przy pomocy talerza (patelnię przykryj talerzem, obróć całość po czym zsuń ciasto na patelnię tak, by smażyć drugą stronę) i smażyć jeszcze 15 minut. Ostudzić Przełożyć do formy na tartę Krem Składniki: 500 ml mleka sojowego 4 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 175 g oleju kokosowego (w wersji niewegańskiej może być masło, choć olej daje świetny kokosowy aromat(...)cały czas mieszając, zdjąć z ognia i nadal mieszać aż do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji Odstawić do przestudzenia Zmiksować pozostały olej kokosowy (75 ml) i stopniowo dodawać masę budyniową aż do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji Na spód ciasta wylać gotową masę budyniową Udekorować owocami np. malinami i borówkami (użyłam mrożonych) Odstawic do lodówki do zastygnięcia (około 2 h) Smacznego

pyszne zdrowości
CIASTO UCIERANE (bez glutenu, jajek, nabiału) 133

niesłodzonego mleka roślinnego  ( migdałowe/kokosowe/sojowe/ryżowe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczona ½  szklanki erytrytolu lub ksylitolu ( można dać więcej, jeśli ciasto będzie mało słodkie) 50 ml oleju (np. oleju kokosowego, lnianego) 2 łyżki nasion chia + 4 łyżki gorącej wody Sok z ½ cytryny 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Bakalie: suszone figi, morele, żurawina, orzechy laskowe, włoskie(...)sodą. Dodajemy cukier. 2.Nasiona chia mieszamy z wodą i zostawiamy do napęcznienia. 3. Do suchych składników dodajemy namoczone nasiona chia, mleko, olej, sok z cytryny. Dokładnie mieszamy lub miksujemy (ciasto powinno być gęste) 4. Na koniec dodajemy posiekane bakalie i ekstrakt waniliowy. Ponownie mieszamy. 5. Formę smarujemy olejem i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. 6. Pieczemy w piekarniku nagrzany

Marcepanowa kuchnia
Tort śmietankowy 300

dżem wiśniowy wiórki kokosowe porzeczki czerwone PONCZ woda gotowana - 1 szkl sok z cytryny -0,5 szt cukier -1 łyżka spirytus - 2 łyżki PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , wymieszać. Dno tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić tłuszczem. Ciasto wylać do tortownicy , piec(...)ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować dżemem wiśniowym i śmietaną kremówką. Przykryć drugim krążkiem ciasta, posmarować dżemem i śmietaną. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem śmietanowym. Boki obsypać wiórkami kokosowymi, dekorujemy kleksami masy i czerwoną porzeczką. Reszta dekoracji , według własnego uznania

Kuchnia Danusi
PLACEK ORKISZOWY NA MAŚLANCE Z OWOCAMI 202

jajka-1 mały proszek do pieczenia-1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy-0,5 szkl. oleju ( ja dałam rozpuszczony olej kokosowy nierafinowany)+ dodatkowo owoce , w moim przypadku było to 600g odszypułkowanych truskawek Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski i zmiksować.wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównać. Na cieście ułożyć owoce, ja dałam przekrojone na pół

Smaczne Zdrowe
Babeczki limonkowo-kokosowe 124

mąki  100 g masła w temperaturze pokojowej wierzch: 1,5 szkl śmietany 30% lub śmietanki kokosowej 2 łyżki cukru pudru skórka z limonki płatki kokosowe Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki na babeczki zagniatamy a ciasto schładzamy w lodówce przez ok.30 min. Po tym czasie wałkujemy je na placki o 1 cm grubości i wypełniamy nimi foremki do babeczek posmarowane masłem(...)pieczenia i obciążamy fasolą lub kulkami do pieczenia. Pieczemy ok.15 minut w 180 stopniach, zdejmujemy fasolę i podpiekamy jeszcze 4-5 minut. Studzimy. krem: Jajka mieszamy z cukrem, mlekiem kokosowym, sokiem z limonek oraz skórką i mąką. Gotujemy do uzyskania kremu o gęstości budyniu. Wystudzony krem miksujemy z masłem w temperaturze pokojowej. Masą napełniamy babeczki. wierzch: Śmietanę lub śmietankę kokosową

Bon appetit mon amie
Proteinowy torcik Cookie Monster (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 105

wymieszać. 4. Mokre składniki wlać do suchych i całość zagnieść tworząc ciasto, które da się formować. 5. Ciasto można włożyć do lodówki na kilka minut a następnie formować ciasteczka, które piec w 170’C do zarumienienia. PRALINY KOKOSOWE 6. Pastę, mleko i ksylitol pogrzać w garnuszku do rozpuszczenia składników. 7. Wsypać wiórki kokosowe i   wszystko zagnieść. Wiórków dodawać partiami(...)znów dobrze zmiksować. Masa ma być gęsta. Uwaga: Jeśli pomijasz białko roślinne lub używasz serwatkowe należy dodać więcej mąki kokosowej. 13. Gęstą masę wyłożyć równomiernie do blaszki z papierem do pieczenia i piec w 180’C ok 45 minut. Ciasto będzie upieczone z góry ale jeszcze dość miękkie w środku. 14. Po wystudzeniu wstawić na kilka godzin, najlepiej na całą

Candy Pandas
Greckie ciasto figowo orzechowe czyli poWeekendowe Lakocie odc.84 140

spędziliśmy nieplanowanie poza domem, nie zdążyłam.  Upiekłam je dziś między sprzątaniem a myciem podłóg :) A potem była kawa i bosko słodki smak... Greckie ciasto figowo orzechowe 3 jajka (żółtka i białka osobno) szczypta soli 150 g drobnego cukru 175 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki(...)mieszankę mąki z cynamonem i proszkiem. Mieszamy składniki delikatnie łyżką lub na najniższych obrotach miksera. Dodajemy suszone owoce, orzechy i migdały. Mieszamy delikatnie. Przelewamy ciasto do formy. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi, ja posypałam wiórami kokosowymi. Pieczemy w nagrzanym piecu ok 1 godzinę

Dzieje kuchennej Wiewióry
706. Budyń, i ciasto na deser. 149

siebie emocje. Pamiętnik gdzieś zapomniany leży. I tu też mnie jakoś tak mało. Ale, przynajmniej piekarnik wciąż mnie lubi.(ciasto bananowe z malinami i migdałową kruszonką, na jogurcie greckim z daktylami)Przepis:200ml mleka ( u mnie zwykłe i kokosowe ok.3:1)mały zmiksowany banan(ok.100g)25g mąki ziemniaczanejszczypta soliMąkę rozpuszczamy w 1/4 podanego mleka. Resztę zagotowujemy, dodajemy banana i dokładnie

More food, love and dreams
Wytrawna wegańska tarta kawowo-czekoladowa 121

szklanka mleka migdałowego i jest super, nawet deszcz i mgła nie są w stanie zepsuć mi dnia. Składniki na formę o średnicy 28 cm: ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 100 g rafinowanego masła kokosowego 60 g cukru pudru 1 mały banan 2 łyżki kakao 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wszystkie składniki przełóż na deskę do krojenia. i siekaj, tak około

greenscarf
Tarta z rabarbarem i kokosową bezą 201

Sezon rabarbarowy się rozpoczął i bardzo się z tego powodu cieszę. Lubię zimny kompot i wypieki z rabarbarem. Pierwszy wypiek w sezonie to tarta z rabarbarem i kokosową bezą. Upiekłam ją w szklanej formie którą otrzymałam od Termisil - Zdrowe parcie na szkło. Warto zajrzeć na ich stronę z pewnością znajdziecie coś dla siebie. Naczynia wykonane są ze szkła żaroodpornego więc(...)rabarbar. Jeśli jest dużo soku odlać. Formę do tarty o średnicy 28 cm wysmarować margaryną, wyłożyć ciastem, spód nakłuć widelcem i wylać gorący budyń z rabarbarem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i zapiekać 25 minut. Wyjąć i na górę wyłożyć bezę kokosową. Ponownie włożyć do piekarnika i zapiekać kolejne 25 minut.Beza kokosowa: białka ubić na sztywno, dodać cukier

Ala piecze i gotuje
Domowe kinder pingui 179

zdrowa) pożywna przekąska tylko zwykły batonik czyli słodycz i tak należy to traktować. Cukier, cukier, cukier. Którą wersję wybierasz?  Przepis Składniki Ciasto 2 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1-2 łyżki kakao olej kokosowy (do smażenia) syrop klonowy (opcjonalnie)* Nadzienie serek + banan twarożek + miód / syrop klonowy/banan Wykonanie Wszystkie składniki na ciasto wymieszać ze sobą

lady-och-mistrzyni.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania