ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:321/932)

Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe 119

zawiera. W oryginalnym przepisie do ciasta dodaje się zwykły biały cukier, jednak jeśli chcecie możecie go zamienić na jakiś inny, ulubiony zamiennik. Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe przepis na keksówkę o długości 16 cm 200 g ryżu 850 ml mleka laska wanilii szczypta cynamonu cejlońskiego 3 jajka 2 łyżki cukru kokosowego/trzcinowego lub innego dowolnego + rodzynki, suszona żurawina(...)minut. W misce ubij jajka z cukrem na puszysta masę. Do masy jajecznej dodaj ryż, całość dokładnie wymieszaj. Keksówkę wysmaruj masłem lub olejem kokosowym. Przelej do niej masę ryżową, wyrównaj wierzch. Ciasto piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawaj po całkowitym przestygnięciu. Smacznego Artykuł Torta di riso, czyli włoskie ciasto ryżowe pochodzi z serwisu

365 dni dookoła kuchni
Dżemy kokosowe z solą morską, ananasem i chilli – Buko Organic 171

się fakt, że można je jeść rano z kanapką czy owsianką na śniadanie, oraz dodać je do deseru lub ciasta. Niedługo na naszym blogu będzie czekoladowy tort z wykorzystaniem jednego z nich. Ktoś zgadnie z którym? :) Biszkopciki szpinakowe z dżemem kokosowym z chilli Buko Organic Budyń ryżowy z owocami i dżemem kokosowo-ananasowym Buko Organic Z chilli/ Z solą Ocena

Candy Pandas
Tofurniczki - wegańskie mini serniczki z truskawkami 160

T ofurniczki to moja odpowiedź na mini serniczki na zimno w wersji wege, które nie wymagają pieczenia! Zamiast twarogu używam tofu, a żelatynę podmieniłem na agar

Food Square
Kokosowe placuszki z rodzynkami i białą czekoladą. 107

taki prosty, a pyszny. Macie ochotę? To zróbcie koniecznie :) Składniki na pewno znajdziecie w kuchennej szafce. Zachęcam i smacznego życzę :) Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mleka 1 łyżka cukru 3 łyżki wiórek kokosowych(...)łyżki rodzynek pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki po kilka

Izabelawkuchni
Wielkanocne przepisy. Ponad 30 propozycji na ciasta i sałatki. 185

dwukolorowa) Pomarańczowy sernik na chałwowym spodzie Makowiec w cytrynowym cieście Cytrynowa babka z pomarańczową skórką Keks z kandyzowaną papają i rodzynkami Orzechowe ciasto Sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie Murzynek z serem Babka kokosowa Sernik z ananasem na słonawym spodzie Migdałowa babka Mleczna babka kukurydziana Śmietankowy sernik z gruszką Ciasto marcepanowe Łaciaty sernik na ciasteczkowym spodzie Babka

Słodkie okruszki
Dietetyczne trufle rumowe 108

białego** ©       200-250g czekolady*** ©       (kakao, sezam, orzechy mielone, wiórki kokosowe) Przygotuj: 2 miski (1 dużą, 1 małą) garnuszek z wodą papier do pieczenia Ciasto kruszymy do dużej miski i zalewamy rumem , dodając go stopniowo . **W zależności od wilgotności ciasta będziemy potrzebować mniej lub więcej rumu. Nie możemy przesadzić, ponieważ zbyt luźne

Bazując na smaku
Ciasto z kremem makowo-migdałowym (wegański, bez cukru) 36

Składniki (śr: 18cm): -100g mąki orkiszowej pełnoziarnistej -170ml mleka kokosowego (minimum 82% miąższu z kokosa) -25g gorzkiego kakao -100g ksylitolu -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody + 2 łyżki octu Krem makowo-migdałowy -300ml mleka kokosowego minimum 82% kokosa -100ml wody -40g budyniu waniliowego -100g ksylitolu -3 łyżki mielonego(...)zalaną octem. 3. Suche składniki wymieszać z mokrymi. 4. Ciasto przelać do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 5. Piec w nagrzanym piekarniku do 180’C ok. 20 minut. Należy sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku jest dopieczone i je wystudzić. 6. Po wystudzeniu ściąć wyrośniętą górę ciasta. 7. Ciasto można nasączyć amaretto lub kakaowym ponczem. Krem makowo-migdałowy

Candy Pandas
Bananowe placuszki z borówkami 237

dokładnie mieszamy – drucianą trzepaczką lub mikserem na wolnych obrotach. Na koniec dodajemy umyte i osuszone borówki. Placuszki pieczemy na niewielkiej ilości oleju (ja użyłam kokosowego). Na jeden placuszek nakładamy około 2 łyżek ciasta. Delikatnie rozprowadzamy ciasto, żeby wyrównać brzegi. Mimo, że mogą wydawać się małe, urosną jeszcze przy pieczeniu, poza tym są bardzo miękkie i puszyste, dlatego łatwiej je przewrócić

Ciastkozercy
Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem 187

migdałów i brązowym cukrem. To ciasto niektórzy nazywają skubańcem, gdyż ciasto ma taką konsystencję, że można je sobie skubać na blachę. Kiedyś robiłam już podobne ciasto z jabłkami (jabłecznik) dodając kakao i wiórki kokosowe. Skubaniec można upiec w podłużnej formie lub  w tortownicy, wtedy jest wyższy. Letni Skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem, jutro zabieram na kolejne spotkanie wielkopolskich blogerów(...)waniliowy Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i domowym cukrem waniliowym, do jajecznej masy wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlewamy rozpuszczoną margarynę, dokładnie wyrabiamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, skubiemy ciasto- 3/4 do formy. Jabłka myjemy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę, rabarbar myjemy, ściągamy skórę, kroimy, na 1,5 cm kawałki, mieszamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowo kokosowe ciasto "Styropian" 67

białek -2 jogurty naturalne po 400 g -1 budyń czekoladowy -pół szklanki słodzika/cukru -łyżeczka proszku do pieczenia -200 g wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Z m ąki, masła, żółtek, cukru/słodzika i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto. Dzielimy je na 2 połówki i rozwałkujemy na 2 placki. 2. Jogurt łączymy z budyniem, słodzikiem/cukrem, proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi

zdrowo i aktywnie
Kokosowe drożdżówki 42

Pyszne, pachnące kokosowe drożdżówki do odrywania. Coś dla wielbicieli kokosa. Idealne na podwieczorek lub do kawy. Słodkie i obłędnie smaczne. Polecam... Zobacz przepis »

Swojskie jedzonko
Tapioka na słodko 107

Tapioka na słodko o kokosowym smaku to moja propozycja na sycące śniadanie, drugie śniadanie lub deser. To naprawdę smaczne danie, jedna z moich ulubionych ostatnio przekąsek

Dorota Smakuje
JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM 131

Jabłka w cieście naleśnikowym to smak dzieciństwa. Warto do tych czasów i smaków wracać.      Ciasto: ½ szkl. mąki, ½ szkl. mleka, 1 jajko, szczypta soli, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka wiórek kokosowych Nadzienie: 2 jabłka, cynamon, cukier puder do posypania Dodatkowo: olej do smażenia Składniki na ciasto miksujemy. Odstawiamy na 15 minut. Jabłka obieramy, kroimy

słodki bratek
Babka majonezowa 104

piekłam 30 minut w termoobiegu w temperaturze 150 st C). Modyfikacje które proponuje autorka: 1. Można dodać do ciasta 1/3 szkl maku lub płatków migdałowych lub wiórków kokosowych. 2. Jeżeli dodatkowo doda się 1/4 szklanki mąki pszennej, to na wierzchu można ułożyć np. jabłka i wtedy wylewamy ciasto na płaską blaszkę

cucinare
Naleśniki budyniowe 273

szkl mąki pszennej 2 budynie waniliowe 3 szkl mleka 1 szkl wody gazowanej szczypta proszku do pieczenia 3 jajka ewentualnie cukier do smaku olej kokosowy do smażenia  Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na pół godziny aby odpoczęło. Przed smażeniem naleśników ciasto mieszamy. W razie konieczności dolewamy odrobinę wody. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy odrobinę oleju, smażymy cienkie

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania