ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:316/932)

Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 140

Zrobiłam orkiszowe, bez cukru, z karobem. Wykorzystałam jogurt islandzki (skyr), bo chciałam sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki(...)objętości), powoli dodawać olej. Na wolnych obrotach miksera dodawać na przemian suche składniki i jogurt islandzki, ciągle miksując na wolnych obrotach. Na koniec dodać skórkę z cytryny i ekstrakt. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, posypać pokrojonym rabarbarem. Piec około 60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Artykuł Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) pochodzi

Fitkot
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym 135

piec jakieś ciasto z tym warzywem koniecznie zróbcie sobie  przyprawę do ciasta dyniowego  ! Dynia na wytrawnie: Tarta dyniowa z serem pleśniowym Tarta dyniowa z szynką i ryżem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki(...)czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 3 szklanki  pieczonej dyni 1 duża cebula 1 szklanka bulionu 1 puszka mleczka kokosowego

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z kokosową bezą 118

Sernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g cukru pudru(...)puder, dwie łyżeczki proszku do pieczenia i dwa jajka. Masło lub margarynę roztapiamy w rondelku. Po roztopieniu przelewamy do miski i wszystko razem ugniatamy, aż do otrzymania gęstego, jednolitego ciasta. Blachę do ciasta smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przenosimy ciasto na blachę i równomiernie je rozprowadzamy. Następnie przechodzimy do przygotowania serowej masy. Aby ją wykonać będziemy potrzebować: 1kg białego

Kuchnia Pani Wiosny
Sernik z serka wiejskiego na spodzie z płatków owsianych 98

łyżki miodu 3)       2 łyżki kakao 4)       łyżka mleka Dodatkowo: 1)       wiórki kokosowe Sposób przygotowania: 1.     W garnuszku roztapiamy masło z miodem, dodajemy płatki owsiane i mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni(...)masło i miód, następnie dodajemy kakao i mieszamy. Na koniec dodajemy łyżkę mleka (w razie potrzeby można dodać troszkę więcej). 4.     Na wystudzone ciasto wylewamy polewę czekoladową. Możemy też udekorować wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na kulinarnym poligonie
Jogurtowe BOUNTY 265

pojemnikach do pracy. Idealne do porannej kawy. Tym razem postanowiłam trochę je urozmaicić i wyszło pyszne a'la BOUNTY. PRZEPIS CIASTO ✔ 3 białka, 3 żółtka ✔ 200g twarogu ✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 mąki z cieciorki i 1 mąki kokosowej @purerein ✔ 3 łyżki wiórek kokosowych ✔ 2 łyżeczki proszku d/p ✔ ksylitol @purerein   Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe składniki. Wylewamy(...)masę do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni około 30-35 min. Po ostudzeniu ciasta, dodajemy na wierzch polewę. POLEWA ✔ 15g odżywki czekoladowej ✔ 1 łyżka syropu klonowego ✔ 1łyżka syropu czekoladowego @waldenfarmsinternational ✔ odrobina mleka kokosowego Składniki mieszamy i mamy gotową polewę. SMACZNEGO!!! Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
CIASTO MARCHEWKOWE BEZ CUKRU, NA PEŁNOZIARNISTEJ ORKISZOWEJ MĄCE 491

170g oleju kokosowego nierafinowanego (lub inny)- 1/2-3/4 szklanki rodzynek- 1 łyżka cynamonu- 1 płaska łyżeczka kardamonu- 3/4 płaskiej łyżeczki gałki muszkatołowej- 1 łyżeczka sody oczyszczonej- 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaRodzynki zalać w kubeczku wrzątkiem i odstawić na kilka minut. W tym czasie umyć i oskrobać marchewki, zetrzeć na tarce , najlepiej na grubych oczkach (na drobnych ginie w cieście, jest niewidoczna(...)dodatkowo blenderem, by były niewidoczne_nie wszyscy u nas je uwielbiają, smak im nie przeszkadza tylko ich widok ...) Na końcu dodajemy stopiony, letni olej kokosowy lub inny tłuszcz. Ja dodałam jeszcze 2 łyżki wody, by ciasto było luźniejsze. Gotowe ciasto wyłożyć do formy babkowej (u mnie 32x8cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 175*C piekarniku ok.55-60 minut

Smaczne Zdrowe
Bezglutenowe muffiny o smaku karaibskich wakacji 134

przedstawianych dzisiaj muffinach! Przenikają się ze sobą między puszystymi warstwami muffinowego ciasta. Są super! W dodatku bez glutenu, dlatego nawet alergicy mogą zanurzyć zęby w słodkim smaku Karaibów :) Moja siostra, która zalicza się do takowych, pochłonęła 3/4 całego wypieku - to chyba dobra rekomendacja? :D Spróbujcie! Bezglutenowe muffiny kokosowe z musem mango Potrzebujesz(...)200g miąższu mango 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki cukru 6-7 listków mięty cytrynowej (opcjonalnie) 1 żółtko Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka w proszku 1/4 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 3 łyżki oleju Sposób przyrządzenia

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tort rafaello z truskawkami - bez wiórków kokosowych:) 537

rafaello. A, że zbliżała się pewna bardzo ważna rocznica, stworzyłam tort o masie bardzo podobnej do rafaello, jednak zamiast wiórków kokosowych użyłam płatki ryżowe, dzięki czemu masa nabrała bardziej delikatny smak. Dodałam również świeże truskawki, które tylko dodały ciastu uroku:) Tort wyszedł bardzo delikatny, puszysty i naprawdę smaczny! Biszkopt: 4 duże jajka,  szklanka cukru,  szklanka mąki pszennej

Z miłości do słodkości
ŚWIĄTECZNA DROŻDŻÓWKA SEROWO-MAKOWA 105

jajko 1 op. cukru z wanilią Nadzienie makowe: 1 szklanka maku 50 g orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1/2 szklanki miodu 1 jajko Dodatkowo: 1 białko 2 łyżki śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru Wykonanie: Ciasto: Mleko podgrzewamy do temp. około 30 stopni. W podgrzanym mleku rozpuszczamy 1 łyżkę cukru kryształ oraz drożdże. Rozczyn przykrywamy ściereczką(...)mielimy go. Orzechy drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i mieszamy. Następnie dodajemy zmielony mak, posiekane orzechy i wiórki kokosowe. Podgrzewamy do połączenia składników. Studzimy, a następnie wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Drożdżówka: Z wrośniętego ciasta formujemy kulę i dzielimy ją na 3 równe części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką i z każdej części wycinamy

Kuchnia MagdaLeny
ŚWIĄTECZNA DROŻDŻÓWKA SEROWO-MAKOWA 116

jajko 1 op. cukru z wanilią Nadzienie makowe: 1 szklanka maku 50 g orzechów włoskich 1/2 szklanki wiórek kokosowych 1 łyżka masła 1/2 szklanki miodu 1 jajko Dodatkowo: 1 białko 2 łyżki śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru Wykonanie: Ciasto: Mleko podgrzewamy do temp. około 30 stopni. W podgrzanym mleku rozpuszczamy 1 łyżkę cukru kryształ oraz drożdże. Rozczyn przykrywamy ściereczką(...)mielimy go. Orzechy drobno siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód i mieszamy. Następnie dodajemy zmielony mak, posiekane orzechy i wiórki kokosowe. Podgrzewamy do połączenia składników. Studzimy, a następnie wbijamy jajko i całość dokładnie mieszamy. Drożdżówka: Z wrośniętego ciasta formujemy kulę i dzielimy ją na 3 równe części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy oprószonej mąką i z każdej części wycinamy

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Gaja bez pieczenia z Nutellą i truskawkami / No Bake Nutella and Strawberries 'Gaia' Cake 165

przygotować to ciasto na moim filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Do naszego ciasta bez pieczenia z galaretką i nutellą przygotowujemy spód z masy jak do trufli bajaderek. Możecie wykorzystać do niego gotowe ciasto bez kremów i owoców (babkę, muffinki, ciasto drożdżowe itp.) lub herbatniki, biszkopty albo inne ciastka. Możecie też połączyć ciasto z ciastkami - ważne(...)Istotne również, by użyć dżemu niskosłodzonego. Spód w cieście bez pieczenia z truskawkami jest dość gruby - ciasto jest przez to bardzo sycące i jeden kawałek w zupełności wystarczy by zaspokoić głód na coś słodkiego. Jeśli wolicie cieńszy, imitujący kruche ciasto spód, możecie zmniejszyć ilość składników do spodu nawet o połowę. Ciasto Gaja z jogurtem i nutellą zawiera też dość słodki

Lekcje w kuchni
KOKOSOWE CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA 253

coś fantastycznego! Kropka nad I to wierzch obficie pokryty kawałkami czekolady, biszkoptami z kawą i dużą ilością kakao. Połączenie genialne! Ciasto jest delikatne i bardzo łatwe do zrobienia! Gwarantuję, że zakochacie się w tym smaku, a ciasto stanie się jednym z ulubionych! Spróbujcie i Wy! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) * kawa ziarnista – 1 garstka * okrągłe biszkopty – 2 op * kokos(...)Przykrywamy kolejną porcją namoczonych w kawie biszkoptów. Posypujemy posiekaną czekoladą oraz dość sporą ilością kakao. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin ( a najlepiej całą noc ). Smacznego!   The post KOKOSOWE CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Chleb bezglutenowy kukurydziano-gryczany (bez soi, jajek, nabiału) 190

białej niepalonej 20 g świeżych drożdży 500 ml lekko ciepłej wody * 1 łyżka cukru  2-3 łyżki oleju kokosowego lub innego  150 g ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej 1 łyżeczka soli *Wodę należy wlewać stopniowo i obserwować konsystencję ciasta, podana ilość jest orientacyjna  Sposób wykonania  1. Drożdże kruszymy ,zasypujemy cukrem, dolewamy kilka łyżek wody-mieszamy. Przykrywamy ściereczką(...)miski. Przesypujemy do miksera/blendera/urządzenia Thermomix. Wlewamy drożdże. Stopniowo dolewamy wody (ja początkowo wlałam około 250 ml) 3. Dodajemy olej (jeśli kokosowy roztopiony i przestudzony) ,sól. Ponownie dolewamy wodę aby uzyskać konsystencję gęstego budyniu.  4. Przelewamy ciasto do miski. Dodajemy pokrojone bakalie (u mnie żurawina, rodzynki i morele). Mieszamy za pomocą drewnianej miski. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia

Marcepanowa kuchnia
Kruche z rabarbarem i daktylami 137

szklanki mąki ryżowej 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki oliwy z oliwek agawa Pozostałe składniki: rabarbar 10 daktyli bez pestek agawa (może być cukier kokosowy) Składniki na kruche zmieszałam, oddzielając niewielką część na kruszonkę. Ciasto wyłożyłam do formy, nakłułam widelcem w kilku miejscach i wstawiłam na kilka minut do lodówki. W międzyczasie daktyle z niewielką ilością wody dusiłam do miękkości

nietadieta
Kokosanki 172

lekkich odstępach od siebie. Piecz około 15 minut w 175 stopniach.Uwagi:Lekko przestygnięte, ale jeszcze ciepłe smakują najlepiej. Warto podawać w towarzystwie piankowego ciasta - kontrastujące smaki: chrupkie i piankowe lub w towarzystwie lodów kokosowych, karmelowych, advocatowych.Dobre połączenie również z pieczoną gruszką.Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego

Eat Shrimps

Proponowane wyszukiwania