Pełnia lata, aż prosi się by wykorzystać owoce z ogrodu i zrobić mini torciki z kremem budyniowo-kokosowym , dzięki kremowej masie i nasączeniu ponczem wprost rozpływają się w ustach. Ciasto biszkoptowe pieczone w ceramicznych kokilkach natłuszczonych masłem, dzięki temu trikowi każdy mini torcik jest idealnie równy, nie ma zabawy przy wycinaniu kółek z całego biszkoptu, okruchów(...)Składniki: Ciasto biszkoptowe na 6 sztuk: 3 duże jajka 5 łyżek cukru Królewskiego 8 łyżek mąki tortowej 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru Królewskiego ½ kostki masła 50 ml likieru kokosowego Poncz: 100 ml likieru kokosowego
Wanilia i Kardamonrewelacyjnie komponuje się z jagodami. Na górę dodałam odrobinę mascarpone oraz kilka świeżych borówek. Zamiast jagód, możecie użyć malin . Możecie także wykonać ciasto z podwójnej porcji składników, wtedy będzie wyższe . Fit kostka jagodowa 400 ml mleczka kokosowego 5-7 % 150 g mrożonych jagód ((lub malin)) 3 łyżki erytrytolu ((lub innego słodzidła: miód, syrop klonowy, syrop z agawy, ksylitol)) 1/2 cytryny
Przepisy na widelcuznów ciasteczka oraz masę. Całość dobrze ubić łyżką i wstawić do lodówki na kilak godzin (najlepiej na całą noc). Po tym czasie nożem oddzielić boki ciasta od formy i zdjąć pierścień tortownicy. Resztę śmietanki kokosowej ubić z łyżką ksylitolu i obłożyć nią jagielnik. Boki solidnie obsypać ekspandowaną komosą, na górze ułożyć pralinki i całość polać strumieniem czekolady. Ferrero na środku
Candy PandasMiał być sernik na zimno i ciasto ze śliwkami. Wyszło, jak wyszło, a wyszło idealnie ;) Sernik z dodatkiem puree z dyni, na kokosowym spodzie. Pyszny! {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik ze \u015bliwkami","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-10-10 12:55:56","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/10\/PA100003.jpg","description":null,"recipeYield":"10 ","recipeIngredient(...)termoobiegiem."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik ze śliwkami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki masa serowa 825 g twaróg chudy 150 g erytrol 150 g puree z dyni 2 szt jajko 300 g śliwki kokosowy spód 150 g mąka kokosowa 50 g olej kokosowy Sposób przygotowania Olej i mąkę kokosową mieszamy na jednolitą, dość
Kucharzycaporcję) – cukier puder, łyżeczka dżemu i plasterek banan Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę owsianą, dodajemy całe jajko, mleko, cukier, łyżeczkę miękkiego oleju kokosowego i sodę. Całość mieszamy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną, znów mieszamy. Ciasto powinno mieć gęstość ciasta naleśnikowego. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki pszennej. Na koniec do ciasta dodajemy pokrojonego w kostkę banana, lekko mieszamy. Placki smażymy
Słodkie okruszkifajnie aromatyczne i o idealnej teksturze. Mama nadzieję, że zdjęcia to oddadzą. Kolor ciasta dzięki marchewce jest niepowtarzalny. To ciasto wpisuje do mojej listy TOP 10! Koniecznie zróbcie w weekend ;-) SKŁADNIKI: - 120 ml mleka 3,2% tłuszczu - 120 ml oleju kokosowego podgrzanego do temp około 40 stopni C - 3 jajka rozmiar L - 2 łyżki syropu pierniczkowego (ewentualnie utarte przyprawy korzenne(...)pianą z białek, na sam koniec wmieszaj marchewkę i żurawinę. Całość mieszaj delikatnie, próbując napowietrzać masę. - Całość przelej do formy do pieczenia wysmarowanej olejem kokosowym. - wstaw do pieca, temp pieczenia 165 stopni C, czas: godzina. Ciasto pieczemy do suchego patyczka, gdyby patyczek był nadal wilgotny wydłuż czas pieczenia o 10 minut. Grzanie piekarnika: dół + termoobieg Ciasto całkowicie studzimy na kratce
SMYKWKUCHNImną i prosiła o coś słodkiego. Ciast z masami oraz innych przekładanych nie lubi, więc postanowiłam upiec zwykłego biszkopta który znikł natychmiast! Składniki; 5 jajek 3/4 szkl. cukru pół szkl. mąki pszennej (ja uzyłam tortowej) pół szkl mąki ziemniaczanej 1 łyzeczka proszku do pieczenia 3 łyzki kakao 2 łyzki wiórków kokosowych 5- 6 małych papierówek Przygotowanie; Białka oddzielić od żółtek(...)równomiernie rozprowadzamy. Jabłka umyte i obrane kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Nastepnie każdą ćwiartke kroimy na cienkie plasterki. Jabłka ukłądamy na cieście delikatnie wpychając je do środka. Po wierzchu posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy około 30- 40 min, w temp. 180C. Foremka jaką użyłam jest nieco mniejsza niż standardowa. A tak wygląda przed upieczeniem. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Wielkimi krokami zbliżają się święta. Warto pamiętać o tych maluszkach, które nie przepadają za ciastem. Moje dzieci na drugie śniadanie dziś zjadły Naleśniki na Bogato. Bezglutenowe i bezmleczne. Składniki: 150 g mąki gryczanej 50 g mąki ziemniaczanej 50 g wiórek kokosowych 200 ml wody 1 jajko 150 ml mleka kokosowego (lub innego roślinnego) cynamon 1 łyżeczka miód 1 łyżka(...)wodnej, następnie posypię je: sezamem oraz krojonymi w kostkę brzoskwiniami i bananem. Następnie wykończę bitą śmietaną z mleka kokosowego. Na patelni równomiernie rozprowadzamy olej (ja robię to pędzelkiem) i rozgrzewamy ją. Już na rozgrzaną patelnię wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i smażmy kilka minut z każdej strony. Mi najlepiej smakują lekko podsmażone naleśniki, które są miękkie i elastyczne
IzaGotujesię szybko, a składniki są w sklepach przez cały rok. Przyjemnym dodatkiem są wiórki kokosowe. Oto przepis na słodkie placki marchewkowe. 40 minut 2 porcje 2 marchewki (około 300 g) 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 50 g cukru trzcinowego 1 jajko 2 łyżki wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka kurkumy Marchewki obieramy i ścieramy na małych oczkach(...)tarki. Wsypujemy mąkę, cukier i kurkumę. Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki na blachę nakładamy porcje ciasta i formujemy w miarę równe placki. Wierzch każdego placka posypujemy wiórkami kokosowymi. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 30 minut. Placki marchewkowe podajemy na ciepło lub zimno z miodem lub naturalnym jogurtem
My Chcemy Jeśćcynk. Są również bogatym źródłem błonnika. Składniki jakie będą nam potrzebne: Ciasto naleśnikowe: – ½ szklanki mąki owsianej – 1 szklanka mąki pełnoziarnistej – 2 szklanki mleka owsianego – 2 łyżki erytrytolu – 1 łyżka proszku do pieczenia – 2 łyżki oleju Wypełnienie: – 1 puszka 400 ml mleczka kokosowego – 2 garście mrożonych owoców leśnych Mleczko wstawiamy do lodówki(...)potrzebne do wykonania ciasta naleśnikowego umieszczamy w misce i za pomocą miksera łączymy całość. Na patelni rozgrzewamy oliwę i za pomocą chochelki wlewamy odpowiednią ilość ciasta na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor. Gdy naleśniki są już gotowe to przechodzimy do wykonania nadzienia do naleśników. Do robota kuchennego wkładamy owoce i dodajemy mleczko kokosowe. Włączamy urządzenie
Zdrowy Styl JoannyPrzekładane ciasto, które wymaga większego nakładu pracy i czasu, ale jest tego warte. Ciasto zostało "sklecone " z wielu starych przepisów zeszytowych. Na zdjęciu nie widać, ale w środku między warstwami kremu jest wkładka kokosowa. Biszkopt kakaowy : - 3 jajka, - 4 łyżki cukru, - 2 łyżki wrzątku, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kakao, - 2 łyżki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki mąki pszennej(...)Galaretka : - 2 galaretki brzoskwiniowe, - brzoskwinie z puszki. Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodać pokrojone brzoskwinie i odstawić do lekkiego stężenia. Złożenie ciasta : Z upieczonego biszkoptu zdjąć skórkę i posmarować małą ilością kremu.Nałożyć blat kokosowy odwracając go papierem do góry. Zdjąć papier i posmarować resztą kremu. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę z owocami. Wstawić do lodówki, najlepiej
Przepisy Mikołajaoleju kokosowego rozpuszczonego, wychłodzonego garść żurawiny garść płatków z migdałów cukier puder do posypania Jaja utrzyj z cukrem na puch. Dodaj mąkę i olej kokosowy. Zmiksuj. Okrągłą formę do pieczenia wyłóż papierem, wlej ciasto. Wsyp mrożone owoce tropikalne, żurawinę, na koniec posyp migdałami. Piecz 35-45 minut w 175 stopniach. Ale to zależy od piekarnika. Znacie swoje piekarniki, czas
Z Kuchni Do KuchniPrzepis na ok. 10 batoników. Składniki na ciastko: – 125g mąki kokosowej – 70g oleju kokosowego – 20g cukru kokosowego – 1 łyżeczka syropu daktylowego/klonowego Mąkę, cukier i olej mieszamy, na koniec dodajemy syrop i dokładnie łączymy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy 10 x 20cm (im węższa i dłuższa tym lepiej) i pieczemy(...)rozsmarowujemy równomiernie po upieczonym ciastku i wkładamy do zamrażarki na 30 minut. Składniki na czekoladę: – 200g gorzkiej czekolady *opcjonalnie: 1 łyżka oleju kokosowego Czekoladę roztapiamy z olejem koksowym (lub bez) w kąpieli wodnej lub mikrofali. Ciasto z karmelem wyciągamy z zamrażarki i kroimy na mniejsze batony. Każdy z batonów zatapiamy w czekoladzie i odkładamy na kratkę do studzenia, wstawiamy
Be Fit Be StrongZastanawiasz się jakie ciasta przygotować na świąteczny stół? Szukasz tylko sprawdzonych przepisów, które zaskoczą Twoich gości niepowtarzalnym smakiem? Służę pomocą! W tym wpisie przygotowałam listę najlepszych przepisów na ciasta świąteczne , które cieszą się wielką popularnością i na pewno posmakują nawet najbardziej wybrednym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Sernik z makiem przepis na: Przepiski 2. Placek kakaowy z kokosem przepis na: Proste(...)push({}); 3. Makowiec biszkoptowy z solonym karmelem i migdałami przepis na: Smaczna Strona 4. Stefanka przepis na: To Co Lubię Gotuję 5. Ciasto czekoladowe z delicjami przepis na: Domowy Smak Jedzenia 6. Piernikowa wuzetka z kremem kokosowym przepis na: Healthy Food Explorer 7. Cielaczek przepis na: Co w kredensie piszczy 8. Ciasto santoska przepis na: Smakołyki Asi 9. Ciasto frappuccino
BabskiePorady.pl - Przepisysmaku. Całość dopełniłam słodką suszoną morwą białą ;) Bezglutenowe ciasto cytrusowe z suszoną morwą białą (bez cukru) 3/4 szklanki mąki jaglanej 3/4 szklanki mąki gryczanej 2 jajka 2 dojrzałe banany skórka otarta z jednej cytryny skórka otarta z jednej pomarańczy 2 łyżki miodu 3 łyżki ksylitolu 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta(...)ekstraktu cytrynowego 1/4 szklanki suszonej morwy białej Rozgnieść banany widelcem. Następnie dodać je do pojemnika z olejem kokosowym, jajkami, syropem, ksylitolem i zmiksować. W osobnej misce połączyć suche składniki wraz z orzechami. Dobrze wymieszać. Wyłożyć f oremkę papierem do pieczenia wylać ciasto. Piec około 35-40 minut w 180 stopniach
FitKot