ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:308/932)

Sernik z mleczka kokosowego i dyni (bez mąki, bez cukru, bez jajek) 150

Składniki: 2 puszki mleczka kokosowego (schłodzonego) - 800 ml 4 galaretki cytrynowe/pomarańczowe 500 ml wody 450 g mrożonej dyni Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku przelewamy

Moje-pitraszenie
Krem z dyni z mlekiem kokosowym 187

Krem z dyni z mlekiem kokosowym zagościł w naszym menu całkiem niedawno, ale został zaliczony do grona najsmaczniejszych jesiennych zup. Przygotowanie tej pysznej, bardzo pożywnej i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jaglane brownie z płatkami owsianymi 186

smakowym płatków owsianych! Zapach jaki unosi już od pierwszych chwil jest urzekający,  a ciasto znika w mgnieniu oka! :) Jaglane brownie z płatkami owsianymi  Składniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody szczypta soli 3 jajka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 2 łyżki oleju kokosowego 40 g kakao 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dodajemy jajka, śmietankę kremówkę, cukier puder, olej kokosowy, proszek do pieczenia oraz kakao i całość blendujemy do połączenia składników.  Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i namoczone płatki owsiane. Mieszamy dokładnie łyżką.  Ja upiekłam ciasto w foremce na tartę - wyszło idealnie wysokie, a raczej odpowiednio i w sam raz niskie ;) Pieczemy w temp. 175 st. przez 45-50 minut

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Kokosanki- ciastka. 431

 Delikatnie kakaowe, delikatnie kokosowe- ale zdecydowanie mocno wyraziste w smaku proste ciastka. Lekko wilgotne, aż rozpływają się w ustach... Pracochłonne ale warte poświęcenia :) Mój smak

Tagebuch po polsku
Muffinki cytrynowe 113

Muffinki to bardzo wdzięczny do przyrządzenia wypiek. Proste w przygotowaniu, jednak potrafią być bardzo efektowne i zostawiają niemałe pole do popisu. Dzisiaj muffinki na bazie cytryny

Ania i Marcin gotują
Babka majonezowa 85

piekłam 30 minut w termoobiegu w temperaturze 150 st C). Modyfikacje które proponuje autorka: 1. Można dodać do ciasta 1/3 szkl maku lub płatków migdałowych lub wiórków kokosowych. 2. Jeżeli dodatkowo doda się 1/4 szklanki mąki pszennej, to na wierzchu można ułożyć np. jabłka i wtedy wylewamy ciasto na płaską blaszkę

cucinare
Czekoladki kokosowe Bounty 242

Czekoladki z pysznym wnętrzem kokosowym, w smaku zbliżone do znanych wszystkim cukierków Bounty. Śmiem twierdzić, że są one o niebo zdrowsze i ich smak mi bardziej

Kuchcik gotuje
Słoneczka (Aspirynki) 189

kruche ciasteczka, przełożone dżemem i otulone wiórkami kokosowymi. Niestety są bardzo pracochłonne, ale jeśli macie jakiegoś pomocnika do ciasteczek to jak najbardziej polecam  zrobić. Ja musiałam ciasteczka zrobić w pojedynkę i pochłonęły mi pół dnia... Następnym razem bez pomocnika ani rusz! 😃 Przepis zaczerpnięty ze strony  moje wypieki .  Składniki: ciasto: mąka pszenna 400 g, margaryna lub masło(...)cukier puder 150 g, dodatkowo: dżem 1 mały słoik, (ja część ciastek przełożyłam dżemem malinowym, a część marmoladą truskawkową), wiórki kokosowe, Sposób przygotowania: Mąkę siekamy nożem z masłem. Następnie dodajemy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Wkładamy do miski oprószonej mąką i chłodzimy przez 30-60 min. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i wykrawamy małe krążki za pomocą kieliszka

kulinarne odsłony pati
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 147

polewę i dekorację mleczną  HELIO   Polecam ją , gdyż bardzo szybko się "robi".Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta. Ja zrobiłam krateczkę. Opakowanie zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę(...)polecam przygotować ten mus nieco wcześniej. Ugotowaną, jeszcze ciepłą kaszę jaglaną wymieszaj z mąką kukurydzianą lub kasztanową. Dodaj sezam, mleko roślinne lub wodę, olej kokosowy albo inny tłoczony na zimno. Wyrób zwarte ciasto, wylep nim tortownicę pokrytą pergaminem. Dociskaj na brzegach. Piecz w 180 stopniach około 10 minut, po czym wyjmij spód i wyłóż masę jabłkową na wierzch. Wyrównaj

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto Mrówka 539

Witajcie po długiej przerwie! :) Na dobry początek mam do zaproponowania nieco pracochłonne, ale za to pyszne ciasto- Mrówka. Przepis podpatrzyłam na blogu Cukrem i Miodem, nieco go zmodyfikowałam. Zanim przystąpicie do robienia doczytajcie przepis do końca- pozwoli Wam to zaoszczędzić trochę czasu ;) Polecam i życzę smacznego! :) Blaszka 22x33cm Składniki:  Biszkopt: 4 jajka +2 żółtka 3/4 szklanki cukru(...)stopniach.Piana kokosowa: Białka ubijamy z cukrem tak jak w pianie makowej. Dodajemy wiórki, mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.Wszystkie blaty odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy masę. Masło ucieramy mikserem na  puch. Następnie stopniowo dodajemy wystudzony budyń, cały czas miksując. Masę dzielimy na 3 części- dwie większe, które będą pomiędzy blatami ciasta i jedną

Czerwona Porzeczka
ciasto jaglankowe 129

składniki na spód ciasta: 100 g daktyli suszonych 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao 50 g orzechów np. włoskich, drobno posiekanych gorąca woda do namoczenia daktyli wykonanie: Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 20 min. Następnie odlewamy wodę, dodajemy olej i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy kakao oraz orzechy, mieszamy. Dno tortownicy (ok. 18 cm średnicy(...)wyłożoną papierem do pieczenia) wykładamy równomiernie masą daktylowo orzechową. składniki na masę jaglaną: 200 g kaszy jaglanej 600 ml mleka można użyć krowiego lub ryżowego lub kokosowego, jaglanego miód do smaku 50 g orzechów, np. włoskich 1 szczypta soli opcjonalnie: ziarenka z 1 laski wanilii wykonanie: Kaszę płuczemy 3 razy gorącą wodą aby pozbyć się goryczki. Zalewamy mlekiem, dodajemy sól

Domowy Smak Jedzenia
babeczki z czekoladą (paleo, bezglutenu) 114

Przepis znów banalnie prosty, a efekt niebiański Babeczki z czekoladą: Składniki (na około 6 szt.): 3 jajka 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu ½ szklanki mleka kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej ¼ szklanki mąki z tapioki szczypta soli gorzka czekolada ½ łyżeczki sody Polewa malinowa: 1 szklanka mrożonych malin (lub świeżych) 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki mąki(...)miód i jajka dokładnie mieszamy. Mąki łączymy razem i wsypujemy do płynnych składników i ponownie starannie mieszamy. Kruszymy 3-4 kawałki czekolady i dodajemy do ciasta. Masę rozlewamy do wcześniej przygotowanych i nasmarowanych olejem kokosowym foremek. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut, albo do czasu, aż patyczek wbity w babeczkę będzie wychodził czysty. Przygotowanie malinowej polewy: Do małego

PaleoLife
Jagodowy sernik na zimno z tymiankiem 145

T en jagodowy sernik na zimno bez pieczenia to powiem Wam, że jest to sztos sztosów. Kiedyś przeglądając Instagrama, mignęło mi zdjęcie pokazujące podobne połączenie jagód

Food Square
Ciasto Wenezuela z masą cytrynową, dżemem morelowym i wiórkami kokosowymi (dla gości) 1325

gościa. Ciasto jest wysokie, biszkopt pulchny, a masa delikatna i puchata o lekko cytrynowym smaku (coś w rodzaju musu). Dodatek dżemu i wiórków uatrakcyjniają strukturę ciasta. Mam nadzieje, że ciasto załapie się na konkurs moje: wypieki i desery. A oto link do tak ostatnio popularnej książki  (klik) Składniki: Biszkopt: 6 jaj (oddzielnie białka i żółtka) 1,5 szkl. mąki(...)składników. Przekrojony biszkopt przekładamy masą (biszkopt należy przełożyć masą w blaszce w której piekliśmy biszkopt bo masa jest dość płynna, później dopiero tężeje. Wiórki kokosowe podprażamy z cukrem na suchej patelni na złoty kolor. Wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy wiórkami. Ciasto przechowujemy w chłodnym miejscu. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Ciasto Smakosz z serową wkładką 386

kruche jasne (to zarobione wcześniej) 4 białka 1/2 szklanki cukru  100 g startej na tarce czekolady gorzkiej 100 g rodzynek 100 g wiórek kokosowych szklanka krojonych orzechów włoskich słoik powideł śliwkowych 1. Wcześniej zarobione ciasto jasne wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy powidłami śliwkowymi i odstawiamy na chwilę. 2. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę

kruche babeczki
Krem cytrynowy – lemon curd 179

zdecydowałam się zrobić krem z nierafinowanym olejem kokosowym, który ma wyraźny zapach kokosu, jeśli zależy Wam na bezzapachowej wersji polecam rafinowany lub olej kokosowy „do smażenia”. Gotowy krem można wykorzystać do przełożenia ciasta, nadziać nim makaroniki lub zrobić tartę – już myślę jak wykorzystam mój! :) W słoiczku można przechowywać go około 7 dni w lodówce. Składniki: 2 żółtka

Ciastkozercy
Ciasto maślankowe z jabłkami wg Aleex 126

szklanka maślanki • 5 jajek • 1,5 szklanki cukru • ½ szklanki oleju • 1 cukier waniliowy 16 g • 3 łyżeczki proszku do pieczenia • 2,5 szklanki mąki pszennej • 10 dag wiórków kokosowych • 2 duże lub 3 małe jabłka • cukier puder z wanilią do posypania Sposób przygotowania: 1. 2 całe jajka i 3 żółtka utrzeć mikserem z 1 szklanką cukru i cukrem waniliowym(...)białek ubić pianę. Dodać pozostałe ½ szklanki cukru. Miksować do rozpuszczenia kryształków, aż piana będzie lśniąca i sztywna. 8. Dodać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. 9. Pianę rozłożyć na jabłkach. Rozsmarować po całym wierzchu. 10. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 50 minut. 11. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem, czy jest gotowe. Ja musiałam przedłużyć czas pieczenia

W mojej kuchni