Mleko podgrzewamy z łyżką cukru, dodajemy rozdrobnione drożdże oprószamy łyżką mąki i odstawiamy zaczyn w ciepłe miejsce. W misce mieszamy mąkę łącznie z kokosową , cukrem i szczyptą soli dodajemy żółtka, wlewamy wyrośnięty zaczyn i powoli wyrabiamy ciasto,następnie dodajemy miękkie masło-ja rozpuszczam wcześniej w mikrofali, wlewamy wódkę i dobrze ciasto zagniatamy tak aby odchodziło od ręki,przykrywamy ściereczką
Wanilia i Kardamonkuchni pomału przygotowujemy się do świąt. Na razie są to testy i przymiarki. Przygotowałam więc wczoraj mini torciki białe i delikatne jak śnieg. Ciasta pięknie wyglądają... zimowo... i zachęcają do jedzenia. W smaku przeważa kokosowa nuta, za którą ja z mężem mogłabym się dać pokroić. Biszkopt jest migdałowy. Mini torciki są przygotowane na konkurs zorganizowany przez durszlak.pl i firmę(...)znów nakładamy krem kokosowy i przykrywamy kolejnym mini blatem. Nasze mini torciki i smarujemy go kremem. Obtaczamy brzegi wiórkami kokosowymi. Wierzch babeczek ozdabiamy dekoracją cukrową. Zapraszam również do obejrzenia filmu, w którym firma #BEKO pokazuje jak sprytnie pokroić ciasto tak aby wyglądało jak #ciastozobrazka
Kuchnia w oparachkokosowych wiórków lub wiórów do posypania Nastaw piekarnik na 175ºC. Foremkę wysmaruj tłuszczem. Zmiksuj miękkie masło ze skondensowanym mlekiem. Dodaj resztę składników oprócz kokosowych wiórków i miksuj przez 2 minuty. Wylej ciasto do szczelnej formy. Uwaga, masa jest bardzo płynna i z nieszczelnej formy wycieka. Najlepiej użyj do wypieku foremki bez otwieranej obręczy. Posyp wierzch wiórkami i wstaw ciasto
codojedzeniajest to idealne ciasto dla wegan. Przepis znaleziony tutaj, troszkę go jednak zmodyfikowałam. Piekłam w formie 26cm.Składniki suche:- 675g mąki orkiszowej, u mnie typ750- 210-250g cukru trzcinowego (dałam 210g)- 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki sody- 2 szczypty soliSkładniki mokre:- 210ml mleka ryżowego- 250ml soku (jabłkowego lub pomarańczowego- 150g oleju kokosowego (letniego)- 80g wody(...)posypaniaW jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej składniki suche.Do produktów suchych dodajemy mokre i dokładnie mieszamy do połączenia składników.Tortownicę smarujemy delikatnie olejem kokosowym i wykładamy całą papierem do pieczenia. 1/2 ciasta wykładamy na dno tortownicy, układamy na nim 2 obrane i pokrojone na cząstki jabłka i zakrywamy drugą połową ciasta.Na wierzchu układamy pozostałe 2 jabłka, również obrane
Smaczne Zdroweciasta możecie wrzucić inne owoce, np. truskawki, maliny, śliwki, jabłka, gruszki, jagody, lub z nich zrezygnować, podobnie jak z dodatku kakao, wsypać wiórki kokosowe, rodzynki, żurawinę lub posiekane drobno orzechy, migdały. Przepis elastyczny! Ciasto pyszne, dlatego polecam! Ekspresowe ciasto z borówkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka lekko czubata
Zasmakuj Kuchnibudyniowym. Pierwsze dwie warstwy niezbyt dużą ilością kremu, większość pozostawiamy na wierzch ciasta (większą połowę na dwie pierwsze warstwy, mniejszą na wierzch ciasta). Wierzch ciasta dekorujemy według uznania. W wersji najszybszej wystarczy posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. W wersji rozszerzonej można: - płatki migdałowe lub wiórki kokosowe wrzucić na rozgrzaną patelnie i je lekko zrumienić (pamiętając o mieszaniu), po czym
Smakowy Rajmnie zmielony słodzik) ▸polewa z gorzkiej czekolady ▸polewa z odżywki białkowej ▸wiórki kokosowe do posypania (można użyć pokruszonych orzechów) Przygotowanie: 1. Przesiewamy mąki do większej miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy jajo, żółtka, śmietanę, twaróg i aromat waniliowy. Mieszamy i wyrabiamy ciasto. 2. Przekładamy na blat posypany mąką, dzielimy na pół i rozwałkujemy na placek(...)pieczenia (mi wchodziło po 12 szt). Pieczemy 10-15 min do zrumienienia. (uważajcie, aby spodu nie podpiekło). Powtarzamy etapy 3,4 to wykończenia ciasta. Dodatki: 5. Czekoladę ok 50 g rozpuszczamy z olejem kokosowym, studzimy. Jeśli stosujecie odżywki, rozpuszczamy ją z odrobiną wody, polewamy tym wszystkim oponki i posypujemy wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO 😊 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywniekolejny sposób na przemycenie sobie żelatyny, a poza tym słodziwem jest mój ulubiony miód wrzosowy (o galaretkowatej konsystencji), więc ten deser w moim wydaniu nie jest wegański. Ponieważ to "ciasto" jest niezwykle kaloryczne, postanowiłam zmniejszyć wartość energetyczną, robiąc spód z ryżu preparowanego. Zwróćcie uwagę, by deser postał w lodówce kilka godzin przed jego serwowaniem. Przestrzegam przed krojeniem większych kawałków - zjada(...)niespodzianka. BARDZO DZIĘKUJĘ ODWIEDZAJĄCYM !!! :D Składniki : 280 g nerkowców szklanka żurawiny 50 g ryżu preparowanego (dmuchanego) 50 ml ciepłej (nie gorącej) wody 3 łyżki miodu cytryna mała puszka mleka kokosowego (165 ml) galaretka cytrynowa 300 ml wrzątku Nerkowce namoczyć na noc w przegotowanej wodzie. Wody powinno być tyle, by przykrywała orzechy. Namoczenie bardzo ułatwia potem zmielenie orzechów. Do lodówki wstawić
Weekendy w domu i ogrodzieczekać i dalej przedłużać, czas zakasać rękawy i wkroczyć we wspaniały świat domowych wypieków! Wegańskie jagodzianki – KĄCIK PORAD Masło roślinne w cieście i kruszonce możesz zastąpić margaryną, olejem kokosowym lub nawet zwykłym olejem. Mleko którego użyłem, to mleko sojowe, ale nada się również każde inne. Jagodzianki możesz przygotować zarówno z borówkami leśnymi, jak i borówkami amerykańskimi. Artykuł Wegańskie jagodzianki
BlendmanTosty z figą i serem 8. Budyń jaglany z bananami 9. Zapiekane naleśniki z truskawkami 10. Zawijane bułeczki z czekoladą 11. Jajka po turecku 12. Naleśniki kokosowe 13. Smoothie bowl 14. Jabłka w cieście 15. Hummus z bobu 16. Naleśniki z serem i frużeliną 17. Guacamole na kanapkę 18. Pancakes z kaszy jaglanej 19. Chlebek bananowy z cynamonem 20. Dutch
SMYKWKUCHNIkosteczki i rozpuść w mikrofali/kąpieli wodnej. Do miski wsyp składniki suche - płatki jaglane, kakao, cukier, a następnie składniki mokre - bananowe puree, roztopioną czekoladę oraz olej kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie zagnieć na jednolite ciasto i podsyp mąką. Foremki do babeczek wykładaj niewielkimi porcjami ciasta i ponakłuwaj spody. Piecz w temp. 180 stopni C przez ok. 10-15 minut. nadzienie
Kuchnia EllieCzas Przygotowania : 15 min Czas Pieczenia : 15 min Gotowe w : 30 min Szperając po starych zeszytach z przepisami natknełam się na ciastka o nazwie ziarenka
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisywłoskiej oraz sól i pieprz, a na koniec garść świeżych listków bazylii. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Patelnię rozgrzewamy, ja lekko skrapiam ją olejem kokosowym, a następnie nakładam dwoma łyżkami porcje ciasta, tak by na patelni znalazły się po 3 placuszki na partię smażenia. Każdego placka smażymy z każdej strony ok. 2-3 minuty aż będą złoto-brązowe
Cooking Monstermasła 1,5 szkl płatków jaglanych 1 jajko 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki kokosowej Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki jaglane, ksylitol i mąkę kokosową. Następnie dodajemy jajko i masło, zagniatamy ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta robimy kulkę wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Robimy tak z całym ciastem. Wkładamy ciastka
słodkie i nie tylko historie kulinarnechłodnym miejscu (np. lodówce). Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarne S.O.S.chłodnym miejscu (np. lodówce). Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarny S.O.S.truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarny S.O.S.truskawki, kiwi, porzeczki , mandarynki, arbuza, brzoskwinie, ananasa. Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra
Kulinarne S.O.S.Wyraźnie egzotyczne ciasto na każdą okazję. Z wierzchu przez kokosową bezę chrupkie ale w środku za sprawą owoców soczyste i orzeźwiające. Całość lekka, delikatna, niezbyt słodka więc można sobie pozwolić na dokładkę. W tym wypadku kalorii nie liczymy:) Składniki: na biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasłodkie) 1 Duże jajko 1 tbsp Oleju kokosowego (rozpuszczonego) Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Suche składniki mieszamy w naczyniu malaksera. Dodajemy jajko, syrop klonowy i olej kokosowy i mieszamy aż wytworzy nam się ciasto. Na blaszce do pieczenia rozkładamy papier do pieczenia, wyciągamy na niego ciasto, przykrywamy drugim kawałkiem papieru i rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm. Kółkiem do krojenia
Oslov.pieczenia keksówkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika 190C ( piekłam na najniższej półce) ok. 50 minut. Na polewę rozpuszczamy tabliczkę gorzkiej czekolady i polewamy nią wystudzone ciasto. Na dekorację mogą nam posłużyć wiórki kokosowe. Smacznego
Różne smaki w kuchniutrzeć z ksylitolem. Płatki jaglane wymieszać z mąką kokosową i kukurydzianą, orzechami, proszkiem do pieczenia. Dodać do wcześniej utartych składników i zmiksować. Na koniec wlać wodę kokosową i wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać niewielkie kawałki, formować kulki i spłaszczyć (ciasteczka powinny mieć grubość około 5 mm). Układać na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około
Fitkotmieszamy z wodą, cukrem i 1 łyżką mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 min. Do miski przesiewamy mąkę, łączymy ze spienionymi drożdżami, rozpuszczonym olejem kokosowym oraz 5 łyżkami ksylitolu. Ugniatamy elestyczne ciasto (możemy dolewać ciepłej wody lub dosypywać mąki) i odkładamy w ciepłe miejsce na 1h. Po upływie czasu, ciasto ponownie ugniatamy i dzielimy na 2 części
Czarnawisienkakokosowy do smażenia Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko, jogurt naturalny i mleko, wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na patelni rozgrzać olej lub olej kokosowy (niewiele). Łyżką nakładać na patelnię porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio rozgrzanym palniku grzewczym
Zrób to smaczniemąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g posiekanej gorzkiej czekolady 100g posiekanej mlecznej czekolady 100g posiekanej białej czekolady Dodatkowo: 3-5 łyżek cukru kokosowego lub brązowego cukru trzcinowego do obtoczenia ciasta 1. Do miski przekładamy masło i ucieramy mikserem przez około 1 minutę. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy i ucieramy jeszcze przez około 2 minuty. Następnie dodajemy jajko
Mała Cukierenkapapierem do pieczenia. Wymieszaj w sporej misce mąkę, cukier i cynamon. Wlej jajka i olej i lekko wymieszaj. Na koniec dodaj banany, marchewkę i wiórki kokosowe oraz wszystkie bakalie. Delikatnie wymieszaj. Przelej ciasto do foremki i wygładź powierzchnię. Piecz około 50 minut, sprawdzając patyczkiem. Jeśli wierzch zaczyna się za bardzo przypiekać dobrze jest przykryć ciasto kawałkiem folii aluminiowej. ( Zależy
Lejdi of the housełyżki kakao 4 łyżki śmietany 18% Masło rozpuścić, dodać cukier, kakao i śmietanę. Gotować na bardzo małym ogniu przez chwilę cały czas energicznie mieszając. Upieczone ciasto polać polewą. Można również posypać wiórkami kokosowymi lub/i orzechami
The Sweet Damselwymieszać. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika i na jeszcze gorące wylewać łyżka po łyżce przygotowane nasączenie ( każdą następną łyżkę nasączenia wylewać gdy poprzednia porcja wsiąknie w ciasto ). Odstawić do wystudzenia. Można posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Opowieści z piekarnikaSłodkości na jogurcie. Mało czasu miałam i stąd to błyskawiczne ciasto powstało. Zamieszałam, dodałam jabłko, wstawiłam do piekarnika, szybko? Jasne że szybko a efekt obłędny, pyszne ciasto do kawy czy herbaty na stole. Kokosowy jabłecznik. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieJest weekend to wiadomo, że będzie ciasto😀 Chodziło za mną ostatnio coś mega kokosowego i takim sposobem wymyśliłam sobie kokosowy placek z kokosową masą w polewie wiśniowo kakaowej😎 Ta intensywność smaku kokosa wprost nie daje zakończyć jedzenia na jednym kawałku😅 Miałam plan zrobić go w prostokątnej blaszce jako placek, ale że miałam zajętą to zrobiłam je w formie torcika
Zdrowie i pysznie na talerzuPlacuszki: 1 jajko 3 łyżki mąki owsianej 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka otrębów Rozgrzać patelnię. Składniki wymieszać dokładnie łyżką, ciasto nakładać na patelnię wysmarowaną masłem/olejem kokosowym. Smażyć ok 5 minut z jednej strony. Krem: 1 banan 1 łyżeczka masła orzechowego Składniki zmiksować lub rozgnieść widelcem. Smacznego
Chocolate Muffin Blogjajko * 1 szklanka jogurtu naturalnego Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce. Wymieszać łyżką. Odstawić na 10-15 minut. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju (można użyć olej kokosowy). Na patelnię wylewać po 1 łyżce ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu
Zrób to smaczniesmażenia PRZYGOTOWANIE: Do miski wlewam wodę, mleko, cukier, olej. Wbijam jajka, dodaję mąkę. Dokładnie mieszam za pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego, za pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego
Gotowanie PatkiBardzo smaczne ,lekkie naleśniki, pachnące kokosem ,owocami,sokiem z limonki,polane jogurtem zmiksowanymi z truskawkami.Polecam. Ciasto: ~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 2 jajka 1 szkl.mleka kokosowego 1 szkl.śmietanki 12% 1 łyżka wiórków kokosowych i 4 łyżki do dekoracji sól olej do smażenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę,jajka,mleko kokosowe i śmietankę zmiksować.Dodać łyżkę wiórek kokosowych o raz szczyptę soli.Ciasto odstawić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigotuj) dodaj startą marchewkę oraz olej kokosowy. Dodaj mąkę pszenną, zblednowane płatki oraz proszek do pieczenia. Etap III - Pieczenie Gofrownicę posmaruj z umiarem olejem kokosowym. Na rozgrzaną gofrownicę rozlej po równo ciasto. Piecz wg zaleceń producenta. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia, posmaruj obficie dżemem i delektuj się. Smacznego !! PS. Zbliżają się walentynki, zaskocz ukochaną osobę śniadaniem
Wylizany Rondelpokrojone w kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilijaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni. Łyżką kładziemy porcje ciasta. Smażymy około 4 minut z każdej strony małym ogniu. Następnie ostrożnie zdejmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Quinola almond fritters 190 g of Quinola
Poranek na słodkoodżywki białkowej 1/2 proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu naturalnego Rozgrzać gofrownicę. Składniki wymieszać trzepaczką lub łyżką. Jeśli nie używamy odżywki można dosłodzić miodem. Ciasto nakładać na powierzchnię wysmarowaną wcześniej olejem kokosowym. Piec 5-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Dodatkowo: 60 g twarożku półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu maliny truskawki Gofry
Chocolate Muffin Bloglubimy takie domowe, babcine "suche" ciasta. Najlepiej z kruszonką. Do tego dodałam dużą ilość kokosu, dzięki czemu było chrupiące. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 szklaka cukru 1 szklanki oleju 1 szklanki mleka 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 1,5 szklanki jagód 3 łyżki mąki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSzperając po internecie znalazłam ciekawy przepis na ciasto połączenie sera z rabarbarem z nutą kokosową
Ugotujmy Cośsekund do mikrofalówki. Jeszcze lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi
Jadło i czytadłozastygnięcia galaretki. Górny biszkopt smarujemy od spodu pozostałym kremem i kładziemy na zastygnięte galaretce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem. Polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posypką cukrową lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachpracy gotowe. A już wkrótce na blogu moja propozycja jak można wykorzystać indyjski chlebek naan. Składniki: ½ kubka mąki migdałowej ½ kubka mąki z tapioki kubek mleka kokosowego Przygotowanie: Wszystko mieszamy, aż do uzyskania ciasta prawie takiego jak na naleśniki, wylewamy cienką warstwę na rozgrzaną patelnie i smażymy około 2 minut z każdej strony w zależności od tego jaki nasz chlebek jest
PaleoLifemąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki agawy 2 łyżki oleju 1 łyżka zimnej wody 100 g masła kokosowego Wszystkie składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 20 minut. Następnie ciasto rozwałkowałam, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp
nietadietaoraz mąki wymieszane z sodą i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na końcu dodałam ekstrakt waniliowy i całość jeszcze raz zamieszałam. W rondelku rozpuścić olej kokosowy, rozgrzać go temp.ok.175*C. Nabierać ciasto, najlepiej łyżką do lodów maczaną w tłuszczu (1/2 łyżki), zsuwać do garnka, nabierać następną... itd. Pączki powinny swobodnie pływać, wówczas same będą się obracały na drugą
Smaczne Zdrowełyżki miodu naturalnego Przygotowanie: W oddzielnych miskach wymieszać suche składniki i płynne, następnie połączyć je ze sobą i wymieszać łyżką. Jeśli robimy z mąką kokosową, to po wymieszaniu chwilę odczekać by ciasto uzyskało odpowiednio gęstą konsystencję (ma być gęste lecz swobodnie oddzielać się od łyżki przy nakładaniu). Nakładać łyżką ciasto do 3/4 wysokości foremek (u mnie silikonowe papilotki o średnicy
Kuchcik gotujeskórkę. Następnie dodać żelatynę i na koniec gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać, wstawić na kilka- kilkanaście minut do lodówki i kiedy masa zacznie gęstnieć przełożyć ciasto. Ciasto można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi
Gotowanie jest łatweciasto pieką francuskie matki wraz z swoimi dziećmi, jest naprawdę dziecinnie proste, bo cały bajer polega na tym, że za miarkę służy opakowanie po jogurcie. To ciasto można dowolnie bajerować dodając rodzynki, wiórki kokosowe, wanilię, skórkę pomarańczy, cytryny a nawet mak. Jest miękkie, wilgotne, pół słodkie. Podstawią jest miarka, w przypadku jogurtu kupionego to pojemnik po jogurcie a domowej roboty
greenscarftylko nasza wyobraźnia. Z czym Wy najczęściej podajecie naleśniki? Smak naleśników można zmienić nie tylko nadzieniem. Zapraszam Was na 3 pyszne i proste propozycje na ciasto naleśnikowe: 1. Sojowe naleśniki waniliowe 2. Kokosowe naleśniki 3. Podstawowy przepis na tradycyjne naleśniki A jeśli lubicie brzoskwiniowe (lub morelowe) smaki i ser, spróbujcie podać swoje naleśniki z owocowym twarożkiem
Słodkie okruszkiwyregulować proces przemiany materii oraz obniżyć poziom złego cholesterolu. Jest bogata w wiele makro i mikroelementów oraz witamin, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W kuchni mąka kokosowa jest wykorzystywana do przygotowania różnego rodzaju ciast, ciastek, deserów, czy koktajli. Zdecydowanie mąka przypadła mi do gustu i będzie często wykorzystywana do moich wypieków. Serdecznie zapraszam Was do zakupu produktów firmy
Tradycyjna kuchnia KasiFasolowe ciasto kokosowo-bananowe*, morele *z mleczkiem kokosowym, mąką kokosową, ubitym białkiem Uwielbiam fasolowe wyroby < 3 Wakacje rozpoczynam tak jak to lubię, nocnym siedzeniem, bo wtedy jakoś najlepiej mi jest i leniwym porankiem, a po południu (znowu) w gości idę, bo wolne, bo można ^^ tym razem nie będę musiała po wszystkim sprzątać
More food, love and dreamsniej zrobić: zupę , leczo , zapiekankę , placuszki , spaghetti , można ją przygotować jako dodatek do obiadu , szaszłyki , ratatouille , quesadillas , potrawkę warzywną , w mleku kokosowym , faszerować lub upiec z niej pyszne ciasto (jutro na blogu). Dziś przypominam o przepisie na bardzo smaczny pasztet – tym razem w formie muffinek. Smacznego! Super size me (2004, Morgan Spurlock) – aktor postanawia
Qlinarnie i Qlinarniesię ją bardzo często, dziś znów wraca na nasze stoły. Ja, zważywszy na to, że jestem ogromnym łasuchem na słodkości, podaję ją w przeróżnych deserach i ciastach. Dziś proponuję spróbować mojej czekoladowo-kokosowej krajanki z kaszy jaglanej nadzianej żurawiną. Smaczny, zdrowszy deser idealny do popołudniowej kawy lub herbaty. A co najważniejsze również najmłodsi po niego sięgają. Spróbujcie. * przepis własny
Słodkie okruszkifigi w kokosowo*-dyniowym cieście ; herbata choco-chili ~ *z mąki kokosowej Połączenie fig, dyni i tahini (jaki rym! :)) jest g.e.n.i.a.l.n.e!!! I żem się uparła na placki z samej mąki kokosowej po raz enty. No tak się nie da raczej, trzeba z inną zmieszać, bo strasznie się rozpadają :< Wczoraj wróciłam zmęczona po praktykach i zrobiłam jeszcze 70 pierogów (z soczewicą
breakfast of dreamsZachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniau na Aniołach w Kuchni
Anioły...POZA KUCHNIĄZapowiedź pysznego ciasta Zachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniu !!! KLIK
Anioły w kuchnitort orzechowo wiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort
królestwo garówwaniliowego, a następnie ciągle mieszając dodawać na przemian trochę mąki i trochę maślanki. Kiedy skończymy już dodawanie mąki i maślanki, wsypać do powstałej masy wiórki kokosowe, jeszcze raz dokładnie wymieszać i przelać ciasto do natłuszczonych i wysypanych mąką keksówek. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamąki żytniej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 tabliczki czekolady Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i następnie przekrojone wzdłuż banany zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na oleju kokosowym do uzyskania złotego koloru. Opcjonalnie posypać wiórkami kokosowymi i orzechami włoskimi.Polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Podawać na gorąco
pieprzny smaczek