Bardzo smaczne ,lekkie naleśniki, pachnące kokosem ,owocami,sokiem z limonki,polane jogurtem zmiksowanymi z truskawkami.Polecam. Ciasto: ~~~~~~~~~~~ 20dag.mąki 2 jajka 1 szkl.mleka kokosowego 1 szkl.śmietanki 12% 1 łyżka wiórków kokosowych i 4 łyżki do dekoracji sól olej do smażenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę,jajka,mleko kokosowe i śmietankę zmiksować.Dodać łyżkę wiórek kokosowych o raz szczyptę soli.Ciasto odstawić
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigotuj) dodaj startą marchewkę oraz olej kokosowy. Dodaj mąkę pszenną, zblednowane płatki oraz proszek do pieczenia. Etap III - Pieczenie Gofrownicę posmaruj z umiarem olejem kokosowym. Na rozgrzaną gofrownicę rozlej po równo ciasto. Piecz wg zaleceń producenta. Po upieczeniu wyjmij gofry na kratkę do wystygnięcia, posmaruj obficie dżemem i delektuj się. Smacznego !! PS. Zbliżają się walentynki, zaskocz ukochaną osobę śniadaniem
Wylizany Rondelpokrojone w kostkę jabłka, wszystko jeszcze raz mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilijaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy z pozostałymi składnikami za pomocą blendera. Olej kokosowy roztapiamy na patelni. Łyżką kładziemy porcje ciasta. Smażymy około 4 minut z każdej strony małym ogniu. Następnie ostrożnie zdejmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! Quinola almond fritters 190 g of Quinola
Poranek na słodkoodżywki białkowej 1/2 proszku do pieczenia 3 łyżki jogurtu naturalnego Rozgrzać gofrownicę. Składniki wymieszać trzepaczką lub łyżką. Jeśli nie używamy odżywki można dosłodzić miodem. Ciasto nakładać na powierzchnię wysmarowaną wcześniej olejem kokosowym. Piec 5-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Dodatkowo: 60 g twarożku półtłustego 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka miodu maliny truskawki Gofry
Chocolate Muffin Bloglubimy takie domowe, babcine "suche" ciasta. Najlepiej z kruszonką. Do tego dodałam dużą ilość kokosu, dzięki czemu było chrupiące. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1 szklaka cukru 1 szklanki oleju 1 szklanki mleka 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 1,5 szklanki jagód 3 łyżki mąki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSzperając po internecie znalazłam ciekawy przepis na ciasto połączenie sera z rabarbarem z nutą kokosową
Ugotujmy Cośsekund do mikrofalówki. Jeszcze lekko ciepłą żelatynę dodać do ubitej kremówki i szybo ubić oraz wylać na wierzch ciasta, szybko i sprawnie rozprowadzić równomiernie. Na wierzchu ciasto posypać wiórkami białej czekolady lub wiórkami kokosowymi
Jadło i czytadłozastygnięcia galaretki. Górny biszkopt smarujemy od spodu pozostałym kremem i kładziemy na zastygnięte galaretce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem. Polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posypką cukrową lub wiórkami kokosowymi. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachpracy gotowe. A już wkrótce na blogu moja propozycja jak można wykorzystać indyjski chlebek naan. Składniki: ½ kubka mąki migdałowej ½ kubka mąki z tapioki kubek mleka kokosowego Przygotowanie: Wszystko mieszamy, aż do uzyskania ciasta prawie takiego jak na naleśniki, wylewamy cienką warstwę na rozgrzaną patelnie i smażymy około 2 minut z każdej strony w zależności od tego jaki nasz chlebek jest
PaleoLifemąki ryżowej + do podsypania 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki agawy 2 łyżki oleju 1 łyżka zimnej wody 100 g masła kokosowego Wszystkie składniki wymieszałam i ręcznie wyrobiłam ciasto. Ciasto wstawiłam do lodówki na 20 minut. Następnie ciasto rozwałkowałam, podsypując mąką ryżową. Wykroiłam ciasteczka w różnych kształtach. W międzyczasie rozgrzałam piekarnik do temp
nietadietaoraz mąki wymieszane z sodą i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Na końcu dodałam ekstrakt waniliowy i całość jeszcze raz zamieszałam. W rondelku rozpuścić olej kokosowy, rozgrzać go temp.ok.175*C. Nabierać ciasto, najlepiej łyżką do lodów maczaną w tłuszczu (1/2 łyżki), zsuwać do garnka, nabierać następną... itd. Pączki powinny swobodnie pływać, wówczas same będą się obracały na drugą
Smaczne Zdrowełyżki miodu naturalnego Przygotowanie: W oddzielnych miskach wymieszać suche składniki i płynne, następnie połączyć je ze sobą i wymieszać łyżką. Jeśli robimy z mąką kokosową, to po wymieszaniu chwilę odczekać by ciasto uzyskało odpowiednio gęstą konsystencję (ma być gęste lecz swobodnie oddzielać się od łyżki przy nakładaniu). Nakładać łyżką ciasto do 3/4 wysokości foremek (u mnie silikonowe papilotki o średnicy
Kuchcik gotujeskórkę. Następnie dodać żelatynę i na koniec gruszki pokrojone w kosteczkę. Wymieszać, wstawić na kilka- kilkanaście minut do lodówki i kiedy masa zacznie gęstnieć przełożyć ciasto. Ciasto można polać czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi
Gotowanie jest łatweciasto pieką francuskie matki wraz z swoimi dziećmi, jest naprawdę dziecinnie proste, bo cały bajer polega na tym, że za miarkę służy opakowanie po jogurcie. To ciasto można dowolnie bajerować dodając rodzynki, wiórki kokosowe, wanilię, skórkę pomarańczy, cytryny a nawet mak. Jest miękkie, wilgotne, pół słodkie. Podstawią jest miarka, w przypadku jogurtu kupionego to pojemnik po jogurcie a domowej roboty
greenscarf