możecie eksperymentować z jakimi tylko dodatkami chcecie. Myślę, że dzięki temu to ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś nowym. Ciasto a la brownie składniki: 250 g gorzkiej czekolady 70% 165 ml mleczka kokosowego (mała puszka) 120 ml śmietany kremówki 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki mąki owsianej 3 jajka szczypta soli ulubione dodatki około 150 g owoców
Przysmaki Karolkiłyżki masła- 3 cebule- 5 ząbków czosnku (+ 2 dodatkowo do smaku)- 3 łyżeczki świeżo startego imbiru- ziemniaki- puszka mleka kokosowego- chilli w płatkach- sól- biały pieprz- pieprz cayenne- świeży koper- olej arachidowy- kilka plasterków salami Składniki na paluszki: - 1 opakowania ciasta francuskiego- ok. 15 dag sera żółtego- 1 małe jajko (do sera)- dodatkowo 1 jajko do smarowania ciasta i paluszków(...)warzywa. Kukurydzę z cebulą zmiksowałam blenderem. Następnie przetarłam przez sito do rosołu z ziemniakami i warzywami. Wlałam puszkę mleka kokosowego, doprawiłam solą, białym pieprzem, cayenne, płatkami chilli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem (dodatkowym). Zagotowałam, dodałam posiekany koperek. Przygotowałam paluchy. Rozwinięty arkusz ciasta dzielimy na pół. Używając pędzelka smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy startym na tarce żółtym serem, polewamy drugim jajkiem. Przykrywamy arkuszem
mojewypiekiinietylkoszybko można się zabrać za ich jedzenie. Z potrzeby zrobienia czegoś szybkiego do kawy powstał właśnie ten przysmak - bananowo- kokosowy torcik z kaszy manny. Bez pieczenia, bez mąki i jajek. Połącznie bananów z kokosem smakuje wyśmienicie. Spróbujcie koniecznie! Jedna porcja (ciasto podzieliłam na 8 części - tortownica o średnicy 16 cm) to: 206 kcal(...)mannę. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe. Gotujemy i mieszamy do momentu aż powstanie bardzo gęsta masa. Pozostawiamy do wystudzenia. Na dnie formy układamy połowę pokrojonego w plastry banana. Przestudzoną masę blendujemy a następnie wykładamy na banany. Na wierzch układamy pozostałą część banana także pokrojonego w plastry. W garnuszku rozpuszczamy czekoladę, którą polewamy wierzch ciasta. Torcik przechowujemy w lodówce. Smakuje
Health-Fit-LifeOmlet z dodaniem kokosu, na prawdę boskie połączenie! Składniki: 2 jaja 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka mąki 3 łyżeczki cukru 1 łyżka płatków owsianych 2
Kuchnia Łukaszamożemy pozwolić sobie na zjedzenie takich ciasteczek : Rafaello. Składniki : 1 szklanka kaszy jaglanej, 1/2 szklanki mleka 2 %, 1/2 szklanki wody, 1 łyżka masła, 1 łyżka miodu, 4 łyżki wiórków kokosowych, wanilia lub cukier waniliowy , Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę i mleko. Dodajemy opłukaną kaszę jaglaną i trochę wanilii , Zagotowujemy, nakrywamy przykrywką i zmniejszamy ogień. Gotujemy około 20 min, aż kasza(...)wodzie ) , lub rozkładamy masę na 2-3 cm warstwę ( jak w moim przypadku ) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. i rozdzielamy ciasto na małe kwadraciki ‚ na jednego kęsa „ Jeśli zrobimy kulki, to każdą musimy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Ja posypałam kwadraciki grubo po wierzchu. Pieczemy około 15 min w temperaturze 180 st. C z termoobiegiem. Czas pieczenia zależy
Pysznosci Babci BasiCYTRYNÓWKA 2) STROGONOW DROBIOWY 3) MUSZTARDOWE KOTLETY Z KURCZAKIEM Z tej okazji mam dla Was przepis mojego autorstwa na Tort Pralinowy o smaku orzechowym. Kakaowe ciasto biszkoptowe przełożone pralinową, orzechową masą i orzechowo-kokosową bezą w środku. Smak masy pralinowej możemy dopasować do naszych upodobań, stosując praliny o ulubionym smaku, np. adwokatowe, krówkowe, kawowe, truskawkowe, miętowe, itd. Dla mnie najlepszą(...)śmietanki 36% 200-250 g pralinek orzechowych 1 op. cukru waniliowego Beza: 5-6 białek 100 g zmielonych orzechów włoskich 50 g zmielonych migdałów 100 g wiórków kokosowych 150 g wafelków w czekoladzie 2 łyżki cukru pudru szczypta soli Poncz: 1/2 szklanki wrzątku 1 czubata łyżeczka kakao Dekoracja: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła rurki waflowe
Kuchnia MagdaLenywersji FIT. Serdecznie polecam! Składniki: (na ok. 12 sztuk) Ciasto: 2 jajka 200 g serwatki pozostałej po domowym twarogu 1 łyżka łuski gryczanej 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka naturalnego kakao 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g mąki żytniej razowej 2 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżeczki oleju rzepakowego+ odrobina do wysmarowania patelni Dodatkowo(...)resztę składników i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię wysmarowaną niewielką ilością oleju nakładać porcje ciasta (1 placuszek= 1 łyżka masy). Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło z czereśniami, miodem, dżemem i np. wiórkami kokosowymi. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniepojawiło się na blogu, takie jak babka piaskowa, czy babka twarogowa, która dla mnie jest ewidentnym hitem. Babka kokosowa należy do tych cięższych, sycących babek:) Polewa czekoladowa jak dla mnie jest obowiązkowym elementem, gdyż podkreśla zapach i smak kokosa. Uwielbiam ciasta ucierane, ale babki przygotowuję właściwie tylko i wyłączeni w okresie Wielkanocy, tak mam, nie wiem, czy kiedyś się
dom-agi.plgrubszym spodzie (ja wolę cieńsze, czasami piekę nawet takie ekstremalne, jak pizza :D). Orkiszowe, pełnoziarniste ciasto drożdżowe z kruszonką Ciasto: 600g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 4 dag świeżych drożdży 50 g masła (lub pół na pół z olejem kokosowym) 300ml+3 łyżki mleka 50g+1 łyżeczka cukru brązowego (50 g można zastąpić ksylitolem, ale 1 łyżeczkę zostawić, bo cukier jest pożywką(...)mniej, najlepiej próbując kruszonki) 1/3 łyżeczki sproszkowanego ekstraktu ze stewii 20 g masła 20 g oleju kokosowego (tutaj można dać więcej - wszystko zależy od konsystencji) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać, zagnieść w celu uzyskania formy kruszonki. Jedną część ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzić. Na cieście ułożyć owoce lub rozsmarować powidła
FitKotobawiać w żywności pod tym względem. My jesteśmy w nich zakochane, świetnie odnajdują się jako dodatek do jogurtu, musli czy jako posypka do kanapek. Zmielone można dodać do ciast oraz chlebów a dostarczymy sobie wielu cennych składników odżywczych i białka [posiadają idealny stosunek kw. omega-3 do omega-6 (3:1), wit. E, żelazo, cynk, wapń, fosfor, magnez]. Polecamy szczególnie(...)również na błonnik :) Składniki: -160g mąki ryżowej -70g ziaren konopi -50g ksylitolu -40g słodu ryżowego (lub miodu/melasy) -30g oleju kokosowego -1 jajko - ½ łyżeczki sody -mąka ryżowa (do podsypywania ciasta) Dodatkowo -gorzka czekolada (do ozdoby) Ziarna konopii zmielić w młynku do kawy (tworzy się zwarta wilgotna mąka). Wszystkie suche składniki wymieszać. W kąpieli wodnej
Candy Pandaspuder, plasterki banana i suszony berberys Przygotowanie: Do miski wbijamy jajko, dodajemy obie mąki, kakao i cukier. Następnie powoli wlewamy mleko wszystko dokładnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Na patelni rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego. Placuszki smażymy na mniejszym ogniu z obu stron (jedna łyżka stołowa, to jeden placuszek). Uwaga placuszki smażymy krótko, aby nie były zbyt twarde. Na talerzu
Słodkie okruszkigotowa :) Składniki: 30 dag mąki tortowej 20 dag masła 5 dag margaryny 10 dag cukru pudru 5 ugotowanych żółtek jaja tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki- wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Ciasto piec w zależności od grubości rozłożonej warstwy - ok. 35-40 minut w temperaturze
Tradycyjna KuchniaSkładniki: ciasto 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 150 g suchego maku 8 białek 4 żółtka masa 4 żółtka 2,5 szklanki mleka 3 budynie waniliowy 1/2 szklanki cukru 250 g miękkiego masła Powidła śliwkowe z czekoladą tutaj TUTAJ(...)Ciasto
w mojej kuchnikilka, ale jeden szczególnie wpadł mi w oko, a że akurat na dniach wypadały moje imieniny wszystko złożyło się idealnie, miałam czym poczęstować gości. Ciasto wyszło delikatne, ale dość słodkie, no i oczywiście baaardzo kokosowe, myślę że ten wypiek na niejednej imprezie jeszcze u nas zagości. Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (przepis z bloga " Zwykła mama(...)ciasto się piecze można zacząć przygotowywać masę. Obie czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, mieszając dodać do nich śmietanę, podgrzewać, aż składniki dobrze się ze sobą połączą (nie dopuścić do zagotowania). Zdjąć z ognia i odstawić do zupełnego ostudzenia. Gdy będzie już zupełnie zimna dodać obie śnieżki i ubić na sztywną masę, na koniec wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać
Simply Food