Zapowiedź pysznego ciasta Zachciało mi się ciasta jogurtowego z musem jabłkowym, pod pierzynką kokosową:) Przepis w tym tygodniu !!! KLIK
Anioły w kuchnitort orzechowo wiśniowy torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy z kremem śliwkowym tort - mak, migdały, róża tort
królestwo garówwaniliowego, a następnie ciągle mieszając dodawać na przemian trochę mąki i trochę maślanki. Kiedy skończymy już dodawanie mąki i maślanki, wsypać do powstałej masy wiórki kokosowe, jeszcze raz dokładnie wymieszać i przelać ciasto do natłuszczonych i wysypanych mąką keksówek. Piec 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamąki żytniej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 tabliczki czekolady Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać i następnie przekrojone wzdłuż banany zanurzyć w cieście. Smażyć z obu stron na oleju kokosowym do uzyskania złotego koloru. Opcjonalnie posypać wiórkami kokosowymi i orzechami włoskimi.Polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Podawać na gorąco
pieprzny smaczeklaski wanilii. Budyń wymieszać z mąką - rozrobić w odrobinie mleka. Do gotującej się masy serowej wlać budyń - gotować do zgęstnienia. Ciepłą masą przekładać blaty ciasta. Wierz ciasta polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do stężenia - najlepiej na całą noc. Smacznego
kolorowotorcikowomlecznej słodzone ksylitolem, dla wegan) Czekoladę posiekać na małe kawałki. Do miski wsypać mąkę , ksylitol, wiórki kokosowe i kawałki czekolady. Wymieszać razem. Następnie wlać mleko kokosowe i mieszać do połączenia składników. Z ciasta formować kulki, spłaszczać je i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180*C ok.30-35 minut ( termoobieg), do lekkiego zarumienienia. Smacznego
Smaczne Zdroweorzechów laskowych (Terrasana) 1 czubata łyżka surowego kakao (Terrasana) szczypta soli himalajskiej Masa orzechowa: 150 g pasty kokosowego (120 g stałej części + 30 g oddzielającego się oleju kokosowego) 150 g masła z białych orzechów (Terrasana) 30 g syropu klonowego 1 czubata łyżka proszku maca (Terrasana) Przygotowanie: Musli wraz z siemieniem lnianymi i nasionami chia zmiel na mąkę, może być(...)mąki i dokładnie wymieszaj. Gotowy spód przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie standardowa keksówka) i dokładnie ugnieć spód ciasta. Wstaw do lodówki. W międzyczasie przygotuj masę "serową". Do rondelka przełóż pastę kokosową i podgrzewaj ją do momentu rozpuszczenia, cały czas mieszając. Następnie zdejmij z ognia i dodaj pozostałe składniki. Dokładnie wymieszaj. Przelej masę kokosowo-migdałową
Zdrowie na języku :Ptwarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▪ pół kostki masła rozpuszczonego ▪ 1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▪ 50 g wiórków kokosowych ▪ 3 żółtka ▪ 6 białek ▪ 100 g cukru/słodzika ▪ 100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie(...)ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie 37x26 ) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową
zdrowo i aktywnietwarogu (u mnie półtłusty zmielony 3-krotnie) ▸pół kostki masła rozpuszczonego ▸1 budyń śmietankowy (u mnie bez cukru) ▸50 g wiórków kokosowych ▸3 żółtka ▸6 białek ▸100 g cukru/słodzika ▸100 g rodzynek namoczonych Przygotowanie: ciasto 1. Masło siekamy w mniejsze kawałki i łączymy z mąką. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Dzieliśmy na 2 części, owijamy folią obie(...)ubijamy całość. Następnie porcjami dodajemy twaróg, budyń i wiórki kokosowe. Na koniec dodajemy rodzynki namoczone i odcedzone z wody. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową. 4. Dużą formę (u mnie 37x26 ) wykładamy papierem do pieczenia. Na tarce o grubych oczkach ścieramy 1 część ciasta tworząc spód. Na to wykładamy masę serową
Zdrowie i pysznie na talerzutylko ukradkiem zerkała, żeby to sprawdzić. To były czasy...W Danii nie ma tej tradycji, nie mam z kim dowcipkować. Szkoda...Jak dobrze wiecie (albo i nie), boję się ciast ucieranych. Z pozoru proste, każdemu wychodzą bez problemów. Ja bardzo często wyciągam z piekarnika wspaniałe zakalce, które doprowadzają mnie do rozpaczy. Nie poddaję się jednak, i dzielnie próbuję od czasu(...)kokosowe, więc byłam pewna, że zje z przyjemnością.Babka rzeczywiście jest bardzo intensywna w smaku - wiórki i mleko robią swoje. Pachnie ślicznie. Jest sycąca i wilgotna, zjedzenie całej porcji na raz okazało się nie lada wyzwaniem.Najpierw chciałam polać ją białą czekoladą, ale stwierdziłam, że będzie za słodko. Jeśli wolicie białą wersję, proponuję zmniejszyć ilość cukru w cieście. Wierzch udekorowałam truskawkami
Pożeraczka, czyli raz adobrzepodania : Fit nutella - przepis znajdziecie klikając w link Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę, sól i erytrytol. Zmiksować na gładkie ciasto. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej np. olejem kokosowym. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i ścięty. Podawać z ulubionymi nadzieniem
Healthy food explorertakże występy artystyczne, zabawy, bale czy koncerty, w których uczesniczą całe rodziny górnicze. Moja mama ma na imię Barbara więc dziś ma imieniny. Z tej okazji upiekłam dla niej ciasto buraczano – szpinakowe. Wiem, że nie przepada za słodyczami, ale gdy raz skosztowała mojego wypieku, to tak jej posmakował, że poprosiła o dokładkę SKŁADNIKI : mąką pszenna – 1 szklanka – 200 gram(...)wlać masę z burakami. Piec 35 – 40 minut w 180º na funcji pieczenia góra dół. Przygotować polewę. Do garnuszka wrzucić czekoladę, masło, mleko i wiórki kokosowe. Gotować chwilkę na małym ogniu. Wysmarować wierzch ciasta gdy będzie gotowe
kuchniabellissima.wordpress.compysznych placuszków, plus 1 taki malutki z reszty ciasta. :) Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszną przekąskę. :) Przepis: Składniki: (25 sztuk) na ciasto: 310 g ugotowanych ziemniaków 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej dodatkowo: olej do smażenia ulubiony dżem cukier
Mój pomysł nawykonaniu ciasto. Leśny skrzat Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczne i efektowne ciasto na herbatnikach przełożone dwiema masami: delikatną i słodką jogurtową oraz wyrazistą i lekko kwaskową owocową. Rurociąg Przepis tutaj (KLIK) Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, kremowe ciasto z rurkami, które nie wymaga pieczenia. Wiśniowa Balladyna Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i efektowne ciasto, a w dodatku(...)warstwie jogurtowej. Niebo w ustach! Rewelacyjne ciasto, które nie wymaga pieczenia i jest łatwe w przygotowaniu. Kapucynek Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczne i bardzo efektowne ciasto. Ciasto księżniczka Przepis tutaj (KLIK) Szybkie i pyszne ciasto, nie wymagające pieczenia. Cztery warstwy herbatników przełożone masą budyniową oraz dżemem malinowym, a całość dopełniona lekką kokosową nutką. Ferrero Rocher Przepis tutaj
Blog z ApetytemCiasto rafaello bez pieczenia, przygotowane na krakersach i przełożone śmietankową masą budyniową z serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi. Prosty i niewymagający dużo pracy deser tylko z 7 składników, dedykowany wielbicielom kokosu oraz pralinek kokosowych. Deser rafaello to pyszne słodko-słone połączenie, które uzależnia. Słodka masa budyniowa z kokosem przełamana jest warstwami słonych krakersów. Sprawdzony kilkakrotnie przeze mnie przepis, który
Kuchnia MagdaLeny