ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:288/932)

smaczny, łatwy, szybki z czereśniami kokosowy ucieraniec... 146

cukier puder - ile potrzeba jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem z 3-4 minuty, masa będzie o zważonej konsystencji do masy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste i jednocześnie lekkie ciasto wsypać mąkę z proszkiem i mikserem krótko wymieszać, blacha 24x29 wysmarowana palmą i posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch umyte czereśnie wypestkować i układać

W Mojej Kuchni Lubię
Rabarbarowiec z kruszonką kokosową 145

krupczatki 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 10 dag masła Przygotowanie : Masło utrzeć z cukrami na pulchna masę, wtedy dodać po jednym jajku - ucierać Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia - ucierać, w trakcie dodać po łyżce śmietany, ciągle ucierać Przełożyć do foremki z papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wykładamy na ciasto pokrojony w kostkę rabarbar

Proste Potrawy
Dietetyczny sernik waniliowy 4625

szklanka erytrytolu 2 łyżki słodzika ze stewią trochę sproszkowanej wanilii Polewa czekoladowa: 1/2 łyżeczki kakao (najlepiej surowego) 60 g oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę sernikową łączymy ze sobą za pomocą miksera (tylko do połączenia, aby nie napowietrzać ciasta) i przelewamy do tortownicy. Piekarnik rozgrzewamy do 170*C i wkładamy ciasto. Od razu po włożeniu zmniejszamy temperaturę

Moja Micha
Karmelowo-kokosowy fasolnik czyli najlepszy na świecie wegański sernik 192

sojowego słodzonego (najlepsze będzie to z Biedronki, bo samo w sobie ma dużo cukru)   Zblenduj fasolę z całą zawartością puszki mleka kokosowego i ze stewią/cukrem. Dodaj wiórki kokosowe, zblenduj całość razem lub wymieszaj, na samym końcu dodaj proszek do pieczenia. Całość jest kremowa i puszysta, możesz sprawdzić jak smakuje na „surowo”, dla mnie jest idealnie słodka(...)kwestia gustu. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg) przez 60-80 minut. Przestudź ciasto i przechowuj w lodówce. Smaku dopełni karmel. Do dużej dosyć głębokiej patelni (lub do garnka) wlej całe mleko i podrzewaj na małym ogniu mieszając co jakiś czas. Po około 30 minutach

greenscarf
CIASTO Z MĄKI KOKOSOWEJ Z JAGODAMI 490

proste w wykonaniu, a do tego w odchudzonej formie, jednak miłośnicy słodszych wypieków muszą albo dodać więcej miodu w czasie przygotowywania albo po upieczeniu po prostu polać nim ciasto. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki: 6 średnich jajek 2 łyżki miodu lub syropu klonowego ¼ szklanki oleju kokosowego ½ szklanki mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia jagody lub maliny Wykonanie: jajka ubijamy z miodem/ syropem klonowym około 10 minut, następnie nie przerywając miksowania delikatnie wlewamy olej na koniec

Słodkie zapomnienie
Tarta z kurczakiem i gruszką 129

się zrealizować ten koncept. Wyszło genialnie. Takie proste połączenie, a tak wiele doznań smakowych.  1 arkusz ciasta francuskiego 1 filet z kurczaka 2 gruszki 100 g sera lazur blue garść orzechów 1 jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka kurkumy 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka tymianku 0,5 łyżeczki(...)soli 1/3 łyżeczki pieprzu Formę do tarty wykładamy ciastem francuskim i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200°C na 10-12 minut. W tym czasie kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na 1 łyżeczce oleju kokosowego. Dodajemy paprykę, kurkumę, pieprz ziołowy i tymianek. Z gruszki wykrawamy nasiona i kroimy na plastry. Ser kroimy na małe kawałki. Jajko roztrzepujemy

Emskie Smaki
Truskawkowa pianka z kremem czekoladowym, czyli ptasie mleczko z 4 składników 118

dnie równomiernie ułożyć biszkopty. Na ciastka przelać masę. Całość wstawić do lodówki - do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Po tym czasie na wierzchu ciasta rozsmarować krem czekoladowy. (Dodatkowo wierzch obsypałam wiórkami kokosowymi.)  (*) Na wierzch możecie użyć polewy lub kremu czekoladowego. Ja tym razem zdecydowałam się na nadzienie termostabilne Lauretta i uważam to za doskonały pomysł. Nadzienie to jest

Di gotuje
Mazurek czekoladowy z nutą porzeczkową 148

czekoladowe: 100 g  gorzkiej czekolady 1/2 szkl śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru   Dodatkowo: kilka łyżek dżemu z czarnej porzeczki płatki kokosowe, żurawina, migdały, orzechy itp. do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto półkruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ciasto w folię spożywczą i umieścić w lodówce

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki kokosowe z Princessą 130

łączymy suche składniki a w drugiej mokre. Łączymy je ze sobą i mieszamy energicznie do momentu połączenia składników. Foremki do muffinek ( ja używam silikonowych ) napełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Muffinki pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka).     Inspiracją był blog : Gotuję, bo lubię / Kasia Guzik

Ostra na Słodko
Ciasto z jabłkami 181

chce się dołączyć, to jeszcze zdąży..a ciasto polecam , bo jest pyszne .....ja zrobię jeszcze nie raz...tylko następnym razem zrobię ciut cieńszy biszkopt..Jestem ciekawa jak wygląda to ciasto u innych osób, które zdecydowały się wziąć udział we wspólnym pieczeniu.. Biszkopt: - 5 jajek - 1 szkl. cukru - 0,5 szkl. mąki tortowej - 0,5 szkl(...)koniec utrzeć z 1 kostką masła na puszystą masę.Krem wyłożyć na galaretkę.Posypka: - 10 dkg wiórków kokosowych - 3 łyżki cukru - 10 dkg margarynyWszystkie składniki zrumienić na patelni na złoty kolor, stale mieszając.Ostudzone wyłożyć na kremie.Przygotowane ciasto wstawić do lodówki w celu schłodzenia, najlepiej na całą noc. Razem ze mną ciasto z jabłkami piekły [ dziękuję bardzo

Moje domowe kucharzenie
TORT CZEKOLADOWO KOKOSOWY Z MALINAMI 157

przekładamy biszkopt kremami). Dzień 3: Robimy krem maślany. Tynkujemy i dekorujemy tort. Dzień 4: Podajemy tort gościom. Tort czekoladowo kokosowy najlepiej smakuje 2-3 dni po złożeniu (przełożeniu go kremami). Tort jedzony na drugi dzień po złożeniu smakuje jak zwykłe ciasto z kremem. Sprawdziłam to i czuć różnicę, dlatego nie warto się śpieszyć! Skorzystaj z przelicznika foremek. Biszkopt jasny (forma(...)zwiększamy do najszybszych). Po ok dwóch minutach dodajemy stopniowo cukier. Miksujemy całość ok 12-15 min, aż masa będzie gęsta. Nadal ubijając dodajemy żółtka, […] Artykuł TORT CZEKOLADOWO KOKOSOWY Z MALINAMI pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ

Słodki Pomysł
Ciasto z kaszy manny (z bananem i żurawiną) 140

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis pochodzi z moich starych zapisków i korzystałam z niego już niejednokrotnie. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i z podanych składników wychodzi całkiem spora porcja. Jego smak można urozmaicać bakaliami, owocami - czy chociażby zastosowaniem rożnego rodzaju ciastek. Dodatkowe składniki mogą być układane warstwami - jak również dodawane do masy. (Forma o wymiarach około(...)warstwę herbatników. Przygotować polewę. Masło, cukier i mleko wymieszać w garnku (cukier powinien dobrze się rozpuścić) i na koniec dodać kakao. Polewą posmarować herbatniki, posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki. (Przed podaniem ciasto najlepiej wyciągnąć z lodówki, aby odrobinę się ociepliło, około 30 minut wcześniej.) Dodatkowo dodałam do masy jasnej kilka kropel aromatu śmietankowego i na drugiej warstwie herbatników

Di gotuje
Babka kokosanka 145

mąki pszennej 7,5 dag mąki ziemniaczanej 1 proszek do pieczenia 15 dag białej czekolady 5 dag gorzkiej czekolady Wykonanie: 1. Ciasto: Jajka ubić w misie robota z olejem, ajerkoniakiem, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i wiórkami kokosowymi na puszystą masę. 2. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Małymi porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dobrze wymieszać wszystkie

Pasja Smaku
Ciasto " Czerwone oczka " 172

zostało ale 1 może nie starczyć ) - tłuszcz do blaszki - wiórki kokosowe do posypania wierzchu Sposób przygotowania : Biszkopt: Składniki podzielić na pół i upiec dwa biszkopty, jeden jasny , drugi ciemny. Białka ubijać , stopniowo dodając cukier i żółtka. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną blachę. Piec ok. 35 minut w temp(...)zrobiłam z 3,5 szkl. ) Jasny biszkopt posmarować masą budyniową. W ciemnym biszkopcie wykroić kieliszkiem otworki i przykryć masę. W otworki wlać tężejącą galaretkę. Wierzch ciasta między otworkami polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi

Różne smaki w kuchni
Ciasto Paradiso 2937

Kiedy zobaczyłam to ciasto tutaj wiedziałam, że będzie pyszne. Efekt mnie bardzo zadowolił… mnie, a raczej moje podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej pianki i kawowej galaretki jest niebywale trafione. Spód: 200g herbatników 100g orzechów włoskich 200g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek miodu Krem kokosowy: 100g kwaśnej śmietany 18% 120g cukru pudru 400g mleka kokosowego(...)400g śmietanki kremówki 1 op. śmietan-fixu 50g wiórek kokosowych Galaretka kawowa: 350g słodzonego mleka skondensowanego 150ml mleka 1 i 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 2 łyżeczki żelatyny Herbatniki kruszymy na pył (w rozdrabniaczu lub np wykładając partiami na czystą, bawełnianą ściereczkę, i uderzając w nie wałkiem do ciasta). Pokruszone wsypujemy do miski. Orzechy drobno siekamy. Dodajemy do herbatników

Smaki Na Talerzu