Dzisiaj dosyć nietypowo, a mianowicie przepis na półprodukt, który wykorzystamy do przygotowania następnego deseru. 🙂 Przepis na domowe mleko kokosowe – bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim znacznie tańsze i zdrowsze. Domowe mleko kokosowe -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikPlacuszki kokosowe to słodki i aromatyczny przepis na śniadanie lub podwieczorek. Wykonanie takiego posiłku nie wymaga wiele czasu, gdyż tym razem będzie to przepis z użyciem
Do Garów!Wegański krem, który może zostać zarówno samodzielnym deserem, jak i dodatkiem do słodkich potraw - placuszków, naleśników, kanapek... Słoiczek takiego kremu może również zostać prezentem! MIEJSCE I CIASTO KAWOWE Z GRUSZKAMI I POLEWĄ KOKOSOWĄ Moje ulubione! Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem... Filmik z przygotowania w studio Kitchen Casting (super przygoda!) możecie zobaczyć tutaj. ************************************* Śledź
Kuchnia Ellieśliwek cynamon 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: Spód Daktyle zalać wrzącą wodą. Odstawić do zmięknięcia. Następnie odcedzić wodę, dodać wiórki kokosowe, mąkę kokosową i rozpuszczony olej kokosowy. Całość zblednować na gładką masę. Ciasto wylepić do natłuszczonej formy, Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Nadzienie Umyte, wydrylowane i pokrojone na mniejsze śliwki wrzucić do garnka. Zalać wodą i gotować
Truskawkowa Fiestanich ani grama białego cukru. Całość wyszła przyjemnie kakaowa i lekka. Brownie jest dość miękkie i delikatne w konsystencji, jeśli lubicie bardziej zwarte ciasta to polecam dodać więcej mąki kokosowej lub zrezygnować z banana na rzecz nieco większej ilości daktyli. WEGAŃSKIE BROWNIE BEZ PIECZENIA, BEZ CUKRU Czas przygotowania 15 minut (plus czas gotowania kaszy i namaczania daktyli) 250 g ugotowanej
HealthyCreationswynos! Dania Lunch , Przekąska , Śniadanie Kuchnia Europejska , Wege Keyword naleśniki Porcje 2 naleśniki Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 5 minut Czas oczekiwania 0 minut Składniki Ciasto naleśnikowe 2 jajka 20 ml mleka kokosowego szczypta soli himalajskiej lub morskiej olej kokosowy do smażenia Nadzienie 4 łyżki mąki kokosowej mleko kokosowe tyle, ile "zabierze" mąka 1 łyżka erytrytolu lub kilka kropli
Modern Cave GirlPomysł na tort kokosowy dojrzewał w mojej głowie jakiś czas. Czekał na właściwy moment, czyli dobrą okazję, żeby go przygotować. Uwielbiam smak orzecha kokosowego, świeżego, który
Smakowity Blog Kulinarnymiodu + olej kokosowy do smażenia + owoce, powidła W misce wymieszaj ugotowaną kaszę jaglaną z mąką, miodem, cynamonem, jajkiem i puree z dyni. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wykładaj na nią niewielkie ilości ciasta i smaż ok. 2 minut z każdej strony. Gotowe placuszki podawaj ze świeżymi owocami lub powidłami owocowymi. Smacznego Czytaj więcej – przepisy na pancakes Artykuł Placuszki
365 dni dookoła kuchnikokosowego łyżka masła orzechowego 50 g orzeszków ziemnych 50 dowolnej czekolady (u mnie wersja wegańska) Do miski przesiej mąkę orkiszową i ryżową, dodaj miód, olej kokosowy, jogurt grecki oraz jajko. Zagnieć. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto wyłóż na stolnicy, rozwałkuj na ok. 0,5 cm i wycinaj z niego okrągłe ciasteczka. Układaj je na blasze do pieczenia. Piecz
365 dni dookoła kuchnicukru, jednak ja to ominęłam Wykonanie: Wszystkie składniki na naleśniki umieścić w misce. Dokładnie wymieszać mikserem. Patelnię dobrze nagrzać, lekko natłuścić olejem (można użyć oleju kokosowego). Na rozgrzaną patelnię wylać porcję ciasta. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż naleśnik od spodu się zarumieni. Ostrożnie odwrócić naleśnika na drugą stronę i smażyć do zarumienienia drugiej strony
Zrób to smacznieMoje pierwsze babeczki, które z drżącą ręką udało mi się przyozdobić kremem. Zawsze podziwiam takie wypieki innych blogerów, gdzie ich cupcakes wyglądają bajecznie. Pole do popisu
Pink Envelopeokoło 60 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzone ciasto wyjąć z formy i wierzch posmarować konfiturą. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i rozsmarować na konfiturze. Wierzch ciasta można posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi. Odstawić do czasu zastygnięcia czekolady
My simple kitchenbiałka zmiksować dokładnie za pomocą blendera. Dodać ekstrakt waniliowy, sól i siemię lniane, ponownie krótko miksować, do momentu pozbycia się grudek. Następnie dodać sodę, mąkę kokosową i sok pomarańczowy, wymieszać łyżką (ciasto jest gęste, ale bez wysiłku powinno dać się zamieszać łyżką). Na koniec dodać orzechy włoskie, zamieszać i przełożyć ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić
Domowa Cookierenka Agimąki lnianej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ryż powinien być ugotowany w osolonej wodzie. Wszystkie składniki (oprócz wiórek) należy zblendować na gładką masę. Następnie dodać wiórki kokosowe i całość dokładnie wymieszać. Z ciasta uformować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w rozgrzanym piekarniku
Di gotuje