ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:280/932)

Jak zrobić naleśniki- crepes na maślance? 121

składniki zmiksuj blenderem na gładką masę, ciasto w misce wstaw do lodówki na 20 minut. Rozgrzej patelnię do smażenia naleśników, zmocz ręcznik papierowy olejem kokosowym lub rzepakowym i przetrzyj dno patelni.  Łyżką wazową nalewaj ciasto i rozprowadzaj, jak sos na pizzy. Smaż cieniutkie naleśniki, z tej ilości otrzymasz 9 naleśników. Naleśniki możesz podawać na słodko, jak i na słono

SMYKWKUCHNI
Dutch Baby czyli pieczony naleśnik 115

stopni. Wkładamy do niego patelnię żeliwną, aby mocno się nagrzała. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do misy miksera. Miksujemy do ich połączenia się. Ciasto ma być lejące.  3. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy z piekarnika, dajemy na nią olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści, rozprowadzamy go po dnie patelni i po bokach. 4. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika

kruche babeczki
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 179

dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez(...)gorącej wodzie) 100 g płatków jaglanych (możesz też użyć innych płatków) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g kokosu 50 ml oleju (1/4 szklanki) Składniki – mus: 100 g musu kokosowego (lub twardej części mleczka kokosowego) 3 łyżki mleka (roślinnego) 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Banany i daktyle zblenduj. Powstałą masę wymieszaj z amarantusem, płatkami jaglanymi

Via Gusto
RAFAELLO 120

stopniowo po łyżce budyniu. Można dodać kilka kropel soku z cytryny do smaku. Górna warstwa: Około 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe i cukier wanilinowy. Prażymy aż do uzyskania złotego koloru. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem z czarnej porzeczki 3/4 masy budyniowej biszkopt 1/4 masy budyniowej wiórki kokosowe SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 163

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki

Kto ugości moich gości?
Ciasto Bounty z kawową nutą 142

szczerze polecam bo jest go tu bardzo dużo i zaspokoi swoje podniebienie :) Składniki: Ciasto 6 jajek 150 g cukru pudru (1 szklanka) 1 cukier wanilinowy 120 g mąki pszennej tortowej 80 g gorzkiego kakao 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa Kokosowa 1 litr mleka 3,2 % 400 g wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 300 g masła(...)mleko z mąką ziemniaczaną i mieszamy tak długo i tak długo trzymamy na ogniu aż masa nam zgęstnieje i powstanie nam coś ala kokosowy budyń. Śćiągamy wtedy z ognia aby nie przypalić Na pierwszy placek ciasta kładziemy 2/3 masy, następnie kolejny placek i ponownie 1/3 masę , na samą górę wylewamy polewę czekoladową. Polewę robimy w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się

W Moim Magicznym Domu
Mazurek kokosowy 82

kokosowego łyżeczka ekstraktu waniliowego – użyłam domowej roboty, na rumie Do dekoracji: praliny kokosowo-migdałowe 2 łyżki wiórków kokosowych kilka ładnych płatków migdałowych pół łyżeczki dżemu truskawkowego lub malinowego   Wstawiamy piekarnik na 180°. Foremki do pieczenie smarujemy masłem.   Przygotowujemy ciasto – do miski wsypujemy mąkę, cukier puder oraz proszek do pieczenia. Dodajemy do suchych składników pokrojone w kostkę(...)zostawiłam na całą noc.   Schłodzone mazurki możemy udekorować według uznania lub podobnie jak ja – prażymy 2 łyżki wiórków kokosowych na suchej patelni na złocisto. Tak uprażonymi wiórkami posypujemy cały wierzch lub tylko kawałek ciasta. Z ładnych płatków migdałowych robimy kwiatuszki, ich środki robimy z dżemu – do szczykawki wciągamy odrobinę dżemu u wyciskamy krople w środku migdałowego kwiatka

Smaczna Strona
Wegańskie drożdżówki z rabarbarem 147

erytrolu 60 g oleju kokosowego 16 g suchych drożdży sól 150 ml mleka sojowego rabarbar nektarynka + 70 g mąki orkiszowej 30 g erytrolu 30 g oleju kokosowego Sposób przygotowania: W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową i mąkę ziemniaczaną z erytrolem, szczyptą soli i suchymi drożdżami. W rondelku podgrzej mleko sojowe z 60 g oleju kokosowego. Mleko powinno być ciepłe(...)dodaj składniki mokre. Ciasto wyrabiaj, aby było miękkie i elastyczne. Może lekko kleić się do rąk. Następnie gotowe ciasto przełóż do miseczki, przykryj je ściereczką i odstaw na ok. 60 minut. Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części. Z każdej z nich uformuj kulę i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odległości pomiędzy ciastem. Ponownie przykryj ściereczką

365 dni dookoła kuchni
KOKOSOWE KULECZKI OBTOCZONE W CZEKOLADZIE 86

ekstraktu waniliowego 200 ml mleka kokosowego szczypta soli 2 gorzkie czekolady- polewa Przygotowanie: Wiórki wsypuję do miski, dodaję olej kokosowy, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszam. Z ciasta formuje kuleczki i wkładam na około 1 h do lodówki. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Kuleczki zanurzam w czekoladzie i pozostawiam chwilę do zastygnięcia. Kuleczki można

Kukuleczki
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 92

baza do wszelakich owoców się nadaje, dziś padło na śliwki. Sprawdzą się także jabłka, gruszki, brzoskwinie, w sezonie truskawki, maliny, agrest, nawet te mrożone. Do ciasta możecie dodać ulubiony aromat, kilka łyżeczek wiórków kokosowych lub kakao. Będzie pysznie! Delikatne, kruche, cudnie maślane, w sam raz na weekend do kawy lub ot tak, gdy najdzie ochota na coś słodkiego, domowego

Zasmakuj Kuchni
Slodkie krokiety z bananami 117

dżemem. Tym razem stwierdziliśmy, że pora stworzyć coś bardziej ambitnego. Tak powstał przepyszny, choć niepozorny z wyglądu deser. Krokiety nadziewane bananami i kajmakiem, otulone kokosową panierką. Do uzyskania idealnie cienkiego naleśnika należy zrobić dość rzadkie ciasto i bardzo szybko rozprowadzić je po patelni. Przepis poniżej doskonale się do tego nadaje. A przy pominięciu cukru sprawdzi się także jako baza(...)góry, bardzo cienkich. ** Najlepiej, aby było to masło klarowane, olej kokosowy, słonecznikowy lub rzepakowy. Masło może się palić.  Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, masło dodać dopiero na końcu. Należy zwrócić uwagę, aby nie było gorące. Odstawić na ok. 1 godzinę, aby ciasto odpoczęło. Ma odpoczywać w temperaturze pokojowej. po tym czasie sprawdzamy jego konsystencję, jeśli zgęstniało należy dolać nieco

Kuchnia od dwojga
Wege ciato a’la miodownik (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 154

mąki gryczanej -50g mąki kukurydzianej -100g syropu ryżowego -40g oleju kokosowego -40g oleju rzepakowego -50g śmietanki roślinnej (u nas z nerkowców) -1/2 łyżeczki sody Krem budyniowo-karmelowy -600ml mleka kokosowego (ok 85% kokosa) -ok 200ml mleka kokosowego (na koniec do kremu oraz do nasączania blatów) -2x40g budyń z wanilią -80g erytrytolu(...)rozmieszane śmietankę roślinną. Całość dokładnie zagnieść. 4. Ciasto powinno być dość plastyczne i dać się rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinać kwadraty o wymiarach 17x17 cm (my użyłyśmy takiej deseczki jako szablon). Miejsca gdzie będzie trzeba dolepić ciasto aby uzupełnić braki w kształcie, starannie połączyć, ponieważ w tych miejscach może ciasto popękać podczas pieczenia. 5. Blaty piec osobno

Candy Pandas
Przepis #55 Czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej - bez pieczenia 582

deseru do popołudniowej herbatki, dlatego jeśli nie macie pomysłu to zapraszam do skorzystania mojego poniższego przepisu:) Dzisiaj jest to czekoladowe ciasto z kaszy jaglanej. Szybkie bo bez pieczenia. Ponadto ciasto jest bezglutenowe (jeśli wykorzystamy kaszę jaglaną z prosa), bez białego cukru  oraz laktozy - jeśli wykorzystamy mleko roślinne. Mimo, że nie zawiera czekolady ( nie licząc tej potrzebnej do polewy) jest(...)masa będzie chłodna blendujemy ją przez chwilę a następnie wykładamy na daktylowy spód. Wkładamy do lodówki na 1-2 godziny. Polewa W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy oraz czekoladę. Chwilę studzimy i polewamy ciasto. Aby ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe ozdobiłam je różyczkami z gotowego kremu czekoladowego ( użyłam kremu z gorzkiej czekolady Enerbio dostępnego w Rossmannie). Smacznego

Health-Fit-Life
Sernik z galaretką 98

brzegi w obręcz. Na spód ułożyłam herbatniki. Wyszło mi kilkanaście sztuk. Na ciastka przełożyłam masę serową. Sernik piekłam ok. 55 minut w temp. 170 stopni bez termoobiegu. Po upieczeniu ciasto wystudziłam na kratce. Gdy było wystudzone, przygotowałam galaretkę, rozpuszczając ja w ok. 400ml gorącej wody. Galaretkę odstawiłam do wystygnięcia, a gdy była już lekko tężejąca wylałam ją na sernik. Sernik(...)jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Puszysty sernik na krakersach 111

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Sernik łaciaty 93

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Sernik z makiem 106

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Sernik na ciemnym cieście 83

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Sernik zebra 103

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Sernik śmietankowy 116

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Sernik cytrynowy z dżemem 115

jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik budyniowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/01/sernik-budyniowy.html), sernik z dżemem na orzechowym cieście (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/10/sernik-z-dzemem-na-orzechowym-ciescie.html), sernik podwójnie kokosowy (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/04/sernik-kokosowy.html), seromakowiec na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/seromakowiec.html), sernik na herbatnikach (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/12/sernik-na-herbatnikach.html), sernik królewski na ciemnym

Waniliowe Improwizacje
Ciasto budyniowe z rabarbarem 126

oddzieleniu żółtek wyjdzie pyszna beza. Można też ubite na sztywno białka wyłożyć na masę budyniową, a następnie przykryć kruszonką. Jeśli chcecie pokusić się o ciasto wegańskie, to z powodzeniem masło można zastąpić olejem kokosowym, ale w trochę mniejszej ilości – 200-250g, bo inaczej „popłynie”. Zamiast żółtek – 5 łyżeczek siemienia lnianego namoczonego w 5 łyżkach wody

Kucharzyca
Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym 141

tymi specjałami z dodatkiem kremu jaglano-waniliowego.  Tarta z rabarbarem, truskawkami i kremem jaglanym Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej (w wersji bezglutenowej: (1 szklanka mąki gryczanej i 1 szklanka mąki jaglanej) 120 g zimnego masła lub oleju kokosowego 3 łyżki cukru pudru (u mnie z ksylitolu) szczypta soli około 1/3 szkl. zimnej wody Składniki na kisiel(...)dodajemy cukier i mąkę ziemniaczaną, cały czas mieszając wlewamy do gotującego się rabarbaru. Gdy kisiel zgęstnieje odstawiamy z ognia. Do mąki dodajemy masło lub olej kokosowy, cukier, sól i stopniowo zimną wodę.. Zagniatamy ciasto, formujemy kulę, układamy ja na papierze do pieczenia, wałkujemy na grubość około 3-4 mm i przenosimy razem z papierem na blaszkę. Na ciasto wykładamy

Moja Mama Gotuje