smaczniejsze niż zaraz po upieczeniu. Z podanego przepisy wyszło mi 30 pączków. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 70 g cukru 20 g drożdży świeżych lub 10 g drożdży suchych ½ łyżeczki soli 3 jajka 80 g roztopionego masła lub margaryny 250 ml śmietanki kokosowej 22% 2 łyżki likieru kokosowego ( zastąpiłam wódką ) Dodatkowo olej do smażenia. Sposób wykonania pączków: Masło(...)dość luźne, ale w miarę możliwości nie dosypywać mąki do ciasta. Wyrobione ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 – 2 godziny w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Składniki na budyń: 100 g cukru 5 żółtek 40 g mąki pszennej 400 g mleka kokosowego 1 łyżka likieru kokosowego ( dałam rum ) Sposób wykonania budyniu: Cukier utrzeć z żółtkami
Na słodko lub wytrawnieWersji na to ciasto znajdziemy wiele, ma smaczny mocno intensywny kokosowy posmak, który dodatkowo wzbogaciłam likierem kokosowym, słone krakersy przełamują całą słodycz kremu, dzięki temu smaki się równoważą. Najlepsze na drugi dzień po przygotowaniu. Skuszą się Ci którzy z piekarnikiem są na bakier J Składniki: Na formę 25/25 cm 25 dag słonych krakersów Masa kokosowa: ½ litra mleka 2 żółtka(...)pszennej 1 budyń śmietankowy 16 g cukru waniliowego 25 dag masła 82% ½ szklanki cukru 100 ml likieru kokosowego 15 dag wiórek kokosowych Wierzch z prażonych wiórek: 10 dag wiórek kokosowych 1 łyżka czubata łyżka masła 1 łyżka cukru pudru Sposób wykonania: Masa budyniowa: Żółtka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlać ½ szklanki mleka, dodać budyń oraz
Wanilia i KardamonProste i szybkie ciasto , które zawsze się udaje. Moja rodzinka uwielbia ciasta z letnimi owocami do kawkiMaślankowe ciasto z agrestem SKŁADNIKI:maślanka- 1 szklmąka - 2,5 szkljajka - 3 sztcukier -3/4 szklproszek do pieczenia -2 łyżeczkiolej- 1/2 szkltłuszcz do formyagrest - 300 gKRUSZONKAwiórki kokosowe - 3 łyżkimąka - 3/4 szklmargaryna -1/2 kostcukier - 1/2 szklPRZYGOTOWANIE:Jajka wybić do miski, dodać cukier miksować(...)połączyć z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy, mieszać na najniższych obrotach. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy. Agrest przebrać, opłukać, osączyć. Posypać agrestem ciasto maślankowe. Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier i wiórki kokosowe, rozetrzeć na kruszonkę. Kruszonką posypać owoce agrestu. Włożyć blachę do piekarnika. Piec 45 minut w 180 stop
Kuchnia Danusiskładnikiciasto* 100 g masła lub margaryny* 2 jajka* 150 g cukru* 150 g mąki pszennej* 2 łyżeczki proszku do pieczenianadzienie* 6 dużych jabłek* 5 łyżek cukru
Mix smakuJasny rum, śmietanka kokosowa i sok ananasowy to tradycyjny karaibski koktajl. Przepyszny. Ale drinki na śniadanie nie przejdą, prawda? Jeśli tak jak ja lubicie połączenie tych tropikalnych smaków, zamknijcie je w tym prostym i efektownym owsianym cieście, które tak samo dobrze jak na deser, nadaje się na zdrowe słodkie śniadanie! Można zrobić ją na śniadanie, albo na deser – tak podana(...)nada się też tortownica, bo wszystko z niej po prostu wcieknie – to nie jest ciasto sensu stricto, a bardzo rzadka i na początku – zanim płatki wchłoną płyn – dość wodnista masa. Szykujemy sobie dwie miski – w jednej łączymy ze sobą oba rodzaje płatków owsianych, wiórki kokosowe, nasiona chia, imbir i sól. W drugiej misce mocno rozkłócamy trzepaczką balonową jajka, dodajemy
Karo in the Kitchengorącej wodzie przez ok. 10 – 15 min aż zmiękną, a później odsącz. Daktyle dokładnie zblenduj do kremowej konsystencji. Płatki owsiane, słonecznik i wiórki kokosowe zmiel w młynku do kawy na mąkę. Wszystkie składniki na ciasto połącz i wylep nią spód foremek do babeczek. Budyń jaglany: Kaszę jaglaną dokładnie przepłukaj kilka razy pod gorącą wodą. Do kaszy dodaj 200 ml wody(...)wody, olej kokosowy i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 17-20 min. Do lekko ostudzonej kaszy dodaj banany, masło orzechowe i sok z cytryny, cynamon, ksylitol do smaku. Wszystko dokładnie zblenduj na krem. Budyń przełóż do foremek na babeczki z ciastem, a na koniec posyp startą czekoladą i posiekanymi orzechami. Jeśli masz pytania, a może chcesz się
Mrs. Endorfinazagotować). Zdjąć z ognia i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Chwilę odczekać aż czekolada się rozpuści i całość wymieszać. Ser przełożyć do miski. Wsypać cukier i zmiksować. Dodać wiórki kokosowe oraz czekoladę i dokładnie zmiksować. Żelatynę zalać niewielką ilością wody i odstawić do napęcznienia. Wafelki pokroić na małe kawałki. Żelatynę podgrzać i rozpuścić. Wlać do masy serowej i zmiksować(...)przelać do tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na kilka godzin. Polewa: Śmietankę podgrzać i dodać połamaną na kawałki czekoladę. Gdy czekolada się rozpuści dokładnie wymieszać i polać nią ciasto. Przed podaniem sernik ozdobić pokrojonymi wafelkami
My simple kitchentemu, naleśniki z mąki pszennej są po prostu zdrowsze :) Jaka to odmiana? Przekonajcie się sami! NALEŚNIKI Z MĄKI Z PSZENICY KAMUT /przepis własny/ Ciasto: szklanka mąki z pszenicy kamut szklanka mleka 1 jajko 1 łyżka oleju kokosowego szczypta soli Nadzienie: twaróg z dowolnymi dodatkami, u mnie: mielona wanilia burbońska konfitura z orzecha kokosowego, konfitura z guawy i mus z nektarynek(...)brzoskwiń Sos żurawinowy: 200 g żurawiny duszonej na małym ogniu z syropem klonowym i odrobiną oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki miksuję na jednolitą masę, a następnie pozostawiam na kwadrans, żeby ciasto trochę zgęstniało. Po tym czasie smażę naleśniki na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju lub masła klarowanego. Po usmażeniu kładę naleśniki jeden na drugim
Poranek na słodkoDodatkowo: wiórki kokosowe do obtaczania Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. (Ciasto powinno mieć konsystencję miękkiej plasteliny.) Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 10-12 minut w 175-180 stopniach. (Ciastka powinny
Di gotujeKochani pieczemy tartę :) Jest naprawdę przepyszna i szybka w wykonaniu. Składniki na ciasto: 1 szklanka mąki ( uniwersalnej) 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki kakao 150 g masła drobno pokrojonego 2 duże żółtka Masa: 150 g białej czekolady 2 łyżki żelatyny w prożku 1 szklanka śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki cukru 500 g kremowego
Niezły Młynekwww.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki Wieżyczki z Kremem Cytrynowym i Bezą Składniki na około 12-15 babeczek: Ciasto – składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 130g miękkiego masła 140g cukru skórka otarta z 1/2 cytryny 2 jajka 60g wiórków kokosowych 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 100g naturalnego jogurtu typu greckiego 5 łyżek(...)przy 2 jajku masa się zwarzy nie należy się przejmować). 4. Do jajecznej masy dodać wiórki kokosowe. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą, przesiać na jajeczną masę. Dodać jogurt i bardzo krótko wymieszać mikserem. Dodać mleko i krótko wymieszać. 5. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Babeczki piec
Mała Cukierenkacukier puder - ile potrzeba jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem z 3-4 minuty, masa będzie o zważonej konsystencji do masy wsypać wiórki kokosowe i mikserem utrzeć na gęste i jednocześnie lekkie ciasto wsypać mąkę z proszkiem i mikserem krótko wymieszać, blacha 24x29 wysmarowana palmą i posypana tartą bułką, w blaszce rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch umyte czereśnie wypestkować i układać
W Mojej Kuchni Lubiękrupczatki 2/3 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki cukru pudru 10 dag masła Przygotowanie : Masło utrzeć z cukrami na pulchna masę, wtedy dodać po jednym jajku - ucierać Dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia - ucierać, w trakcie dodać po łyżce śmietany, ciągle ucierać Przełożyć do foremki z papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i wykładamy na ciasto pokrojony w kostkę rabarbar
Proste Potrawyszklanka erytrytolu 2 łyżki słodzika ze stewią trochę sproszkowanej wanilii Polewa czekoladowa: 1/2 łyżeczki kakao (najlepiej surowego) 60 g oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki na masę sernikową łączymy ze sobą za pomocą miksera (tylko do połączenia, aby nie napowietrzać ciasta) i przelewamy do tortownicy. Piekarnik rozgrzewamy do 170*C i wkładamy ciasto. Od razu po włożeniu zmniejszamy temperaturę
Moja Michasojowego słodzonego (najlepsze będzie to z Biedronki, bo samo w sobie ma dużo cukru) Zblenduj fasolę z całą zawartością puszki mleka kokosowego i ze stewią/cukrem. Dodaj wiórki kokosowe, zblenduj całość razem lub wymieszaj, na samym końcu dodaj proszek do pieczenia. Całość jest kremowa i puszysta, możesz sprawdzić jak smakuje na „surowo”, dla mnie jest idealnie słodka(...)kwestia gustu. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (może być termoobieg) przez 60-80 minut. Przestudź ciasto i przechowuj w lodówce. Smaku dopełni karmel. Do dużej dosyć głębokiej patelni (lub do garnka) wlej całe mleko i podrzewaj na małym ogniu mieszając co jakiś czas. Po około 30 minutach
greenscarf