ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:286/932)

Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 61

świetnie się tutaj sprawdzi. Co najważniejsze, takie paluchy z ciasta francuskiego śmiem twierdzić, że zasmakują każdemu! Możecie je podać na ciepło, lub na zimno, z dodatkiem sosu lub solo. Zobacz więcej przepisów na ciasto francuskie lub na przekąski Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Składniki opakowanie ciasta francuskiego (375 g) opakowanie tofu(...)dokładnie mieszamy ( koncentrat pomidorowy , ketchup , sól , papryka ostra , zioła prowansalskie ). Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy sosem . Następnie mocno odciskamy tofu z zalewy (można dodatkowo odcisnąć je w papierowy ręcznik). Tofu ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno siekamy. Połowę ciasta posypujemy tofu oraz serem żółtym . Przykrywamy drugą połową ciasta i kroimy na 10 pasków. Każdy pasek skręcamy , najlepiej podwójnie

WegePrzepis
Super Food – Właściwości, wartości odżywcze, zastosowanie 85

oleju kokosowego zawiera: białko: 0 g tłuszcze: 100 g węglowodany: 0 g błonnik: 0 g kalorie: 862 kcal Olej kokosowy – Zastosowanie Olej kokosowy może być stosowany jak masło. Można go dodawać do ciast, deserów lub posmarować nim chleb. Olej może być również używany do smażenia, jednak trzeba mieć na uwadzę jego słodki, kokosowy smak, który nadaję potrawom właśnie taki

helloforest.pl
Wielkanoc - Świateczna propozycja słodkich wypieków 151

słodkich wypieków,również na zimno i bez pieczenia, babki, ciasta, serniki.Do tego posta będę jeszcze dodawać ciekawe propozycje więc zaglądajcie:) BABKA MARMURKOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ   KEKS BABKA Z COCA COLĄ BABKA KAWOWO SEROWA BABKA Z MULTI WITAMINĄ BABKA Z MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA(...)BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA   KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ     FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE   MIODOWNIK KRÓLEWSKI   KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY   SERNIK Z MALINAMI   SERNIK Z KASZĄ MANNĄ   SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK

Sama słodycz i szczypta chili
Wegański sernik królewski 210

przybraną lekko kwaskowatymi wytrawnymi wiśniami w likierze, zwieńczone czekoladową kruszonką- to musiało się udać Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche czekoladowe ciasto: 200 g pszennej mąki 2 czubate łyżki kakao 150 g oleju kokosowego (najlepiej rafinowany, czyli ten bez zapachu kokosa) szczypta soli około 80 g cukru pudru lub bardzo drobnego cukru plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa(...)wcześniej z własnego ogródka), będą się też nadawały wiśnie z kompotu) Przygotowanie: Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Do suchych składników dodać olej kokosowy (w temperaturze pokojowej, żeby nie był płynny) i wyrabiać między palcami, do momentu aż ciasto zacznie przypominać gliniastą kruszonkę. Połową ciasta wylepić dno formy do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w temp. 180 przez około

greenscarf
Likier kokosowy 89

Dzisiaj propozycja lekkiego, kremowego i gęstego likieru kokosowego. Oprócz spożywania w czystej postaci można go wykorzystać do ciast, deserów lub drinków. Ja często dodaję  łyżeczkę likieru do popołudniowej kawy :) Najlepiej smakuje schłodzony. Przepis znaleziony tutaj . Polecam!     Likier kokosowy   Składniki:   500ml wódki 1/4 szklanki spirytusu lub białego rumu 200g wiórek kokosowych 400g mleka zagęszczonego niesłodzonego

Smak mojej kuchni
KETO NALEŚNIKI BOUNTY BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu i laktozy) 456

rozgrzaną, lekko natłuszczoną patelnię wlać porcję ciasta naleśnikowego rozprowadzając po całej powierzchni tworząc cienki placek. Przewracać na drugą stronę gdy widać, że ciasto jest ścięte. Przygotować farsz mieszając dokładnie wszystkie składniki tzn. śmietankę, wiórki kokosowe, wanilię oraz opcjonalnie słodzik lub ksylitol. Olej kokosowy rozpuścić. Dodać kakao i opcjonalnie słodzik lub cukier. Naleśniki wypełnić gotowym farszem i zwinąć w rulon bądź

Ola la LCHF
Pieczywo chrupkie kokosowe 126

wyłożonej papierem do pieczenia. Warstwa musi być w miarę cienka, najlepiej 2-3 mm, wtedy chlebki będą bardziej chrupiące. Na wierzchu rozsmarowujemy olej kokosowy. Wkładamy do piekarnika na 30 minut, a następnie wyjmujemy i kroimy ciasto na kawałki. Ponownie pieczemy przez 30 mninut. Studzimy na kratce. Smacznego :)   Artykuł Pieczywo chrupkie kokosowe pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Ciasto rafaello bez laktozy i bez pieczenia 413

coś, czemu nietolerancja niegroźna :) Przepis pochodzi z książki Ciasta tradycyjne Iwony Czarkowskiej. Masy wykonanej według książki wystarczyło mi jedynie na jedną warstwę, więc od razu w liście podwajam składniki :) Składniki: - 4 żółtka - 1 1/2 szklanki cukru - 2 cukry wanilinowe - 2 budynie waniliowe - 50 dag masła - 30 dag wiórków kokosowych - paczka okrągłych biszkoptów  - 3 szklanki mleka bezlaktozowego / mleka roślinnego Najpierw(...)ilością cukru ciacho wyszło za słodkie, a dla bliskich było idealne, więc to kwestia gustu :) Gdy wszystko mamy ładnie utarte dodajemy budyń i większość wiórków kokosowych - zostawiamy tyle, by wystarczyło nam do posypania ciasta z góry. Teraz pozostaje wyłożyć tortownicę papierem do pieczenia, na dnie wyłożyć biszkopty, na nich połowę masy, na niej kolejną warstwę biszkoptów, potem masa i pozostawione

Kulinarne zapędy Kokosa
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 124

zmieniłam w nim jedynie skład nadzienia (stąd nazwa troszkę inna:)). Przepis polecam, zwłaszcza jeżeli chcesz zaskoczyć kogoś swoim pomysłem kulinarnym:) Składniki na ciasto naleśnikowe: 2 jajka; 1 szklanka mąki pszennej; 0,5 szklanki mleka kokosowego; 1 szklanka mleka; 2 łyżki oleju; 1 op. cukru waniliowego; szczypta soli; 1 łyżeczka pasty pandanowej; Składniki na nadzienie serowe: 250 g sera białego (najlepiej(...)mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy, a następnie odstawiamy je do napęcznienia na 15 minut. Po tym czasie smażymy na posmarowanej lekko masłem patelni cienkie naleśniki, nie dopuszczając do ich zrumienienia. Wszystkie składniki na nadzienie

In my kitchen
FANTAZJA MAKOWA 166

więc bez tragedii 😉 A opłaca się je zrobić bo jest niebiańsko pyszne!  Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Masa makowa: puszka gotowej masy makowej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórek kokosowych 100 g herbatników Masa jabłkowa: ok. 800 g jabłek 1 łyżeczka cynamonu(...)łyżki cukru Masa budyniowa: 5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 2 budynie śmietankowe 100 ml oleju 1/2 szklanki wiórek kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 2 jabłka 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka masła Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i pokrojone w kostkę, zimne masło. Zagniatamy

Kuchnia MagdaLeny
Kokosanki Madzi 78

Składniki: ciasto 4 jajka 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 8 łyżek oleju 8 łyżek wody cukier waniliowy polewa 3/4 kostki margaryny 1/2 szklanki mleka 20 dkg cukru pudru 2 czubate łyżki kakao dodatkowo: 2 opakowania wiórek kokosowych Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej, wodę i dalej ucierać. Następnie wsypać mąkę wymieszana(...)najlepiej do suchego patyczka ), wystudzić. Margarynę rozpuścić, zagotować z mlekiem, cukrem i kakao. Gotować przez 3 min. na wolnym ogniu mieszając, zdjąć z ognia przestudzić. Ciasto pokroić w kostkę, maczać w polewie i wiórkach kokosowych

Darcia w kuchni
Urodzinowy tort malinowo- kokosowy 257

był ani za słodki, ani mdły, po prostu boski. Proponuję ciasto przygotować dzień wcześniej, gdyż jest to deser raczej pracochłonny.Potrzebne nam: Na biszkopt:- 7 jajek- 3/4 szklanki cukru- 1 szklanka mąki pszennej- 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Na przełożenie:- pół słoika konfitury malinowej- 8 łyżek likieru kokosowego- 2-3 łyżki wiórek kokosowych- 750 ml śmietanki 30%- 3 łyżki(...)Przełożenie: Żelatynę rozpuścić w 100 ml gorącej wody. Ubić mocno schłodzoną śmietanę razem z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Żelatynę połączyć z likierem i wlewać po trochu do śmietany, cały czas ubijając na średnich obrotach. Ciasto pokroić na 3 blaty. Pierwszy blat ułożyć na paterze, posmarować konfiturą, nałożyć połowę kremu. Następnie położyć drugi blat i powtórzyć czynności

W poszukiwaniu inspiracji
Szarlotka japońska 179

suszonej żurawiny polewa czekoladowa garść wiórek kokosowych Wykonanie: Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku w dalszym ciągu ucierając a następnie po łyżce masy makowej. Do masy dodajemy wszystkie bakalie, aromat i resztę składników. Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki.  Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do ciasta. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wykładamy do przygotowanej wcześniej(...)wkładamy do piekarnika na 40 minut w temp. 180 stopni.  Gotowe ciasto odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie przygotowujemy polewę czekoladową i dekorujemy nią ciasto. Można jeszcze posypać całość pokrojonymi orzechami lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Stefanka , ciasto miodowe z grysikiem . 188

mlecznej 4 łyżki śmietanki 12 % Wiórki kokosowe do posypania 1 słoik powideł jagodowych      Wykonanie : Do miski przesiać mąkę , dodać cukier , jajka , stratą na tarce margarynę , cukier waniliowy , płynny miód i zgaszoną sodę w 3 łyżkach cytryny .Wszystkie składniki wyrobić mikserem aż powstanie grudkowata konsystencja . Następnie przełożyć na stolnicę i zagnieść ciasto , jeśli będzie się kleiło to możecie(...)rozpuści . Warstwy ciasta : 1. Ciasto posmarowane kilkoma łyżkami powideł jagodowych 2. Połowa masy grysikowej 3. Drugie ciasto  4. Masa grysikowa  5. Trzecie ciasto posmarowane od spodu powidłami  6. Polewa  7. Wiórki kokosowe  Odstawić na noc do lodówki . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Odrywane cynamonki 148

szklanka mleka 2 dag świeżych drożdży 1/2 kostki masła 2 duże jajka 4 łyżeczki cukru kokosowego (możecie użyć np trzcinowego) 1 łyżeczka białego cukru Drożdże rozpuszczamy w białym cukrze. Mąki wsypujemy do misy i mieszamy, dodajemy cukier, sól, jaja, drożdże wymieszane z mlekiem. Wyrabiamy ciasto, gdy składniki już się połączą wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło i wyrabiamy dłuższą chwilę(...)lepsze ciasto (można wyrobić je w robocie). Jeśli ciasto lepi się do rąk dodajemy jeszcze trochę mąki pszennej. Przygotowane ciasto odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy podwoi swoją objętość rozwałkowujemy na prostokąt. Nadzienie: 1/2 kostki masła 8 łyżek cukru kokosowego 5 łyżeczek cynamonu ok 10 łyżek posiekanych orzechów laskowych żółtko do smarowania Miękkie masło mieszamy z cukrem i cynamonem

Cynamonowe szczęście
Tarta różana 40

pudru masa różana 2 duże jajka 200 g śmietanki 36% 100 g cukru pudru 4 łyżki wody różanej ziarenka z 1/3 laski wanilii wierzch wiórki kokosowe płatki róż do dekoracji Wykonanie Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę, zawiajmy w folię i umieszczamy w lodówce do schłodzenia na ok. 30min. Składniki na masę różaną umieszcamy w misie miksera

Raj dla Podniebienia
Ciasto twarogowo-kakaowe 90

pieczenia. U mnie było to małe naczynie żaroodporne o wymiarach 15cm x 23cm. Piecz ciasto w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Gotowe ciasto możesz podać np. z owocami i musem kokosowym Zachęcam Cię także do wypróbowania innych moich przepisów: bezcukrowe muffiny bananowo-kakaowe, racuszki owsiane , placuszki orzechowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą

Natka Pietruszki
Tarta różana 136

pudru masa różana 2 duże jajka 200 g śmietanki 36% 100 g cukru pudru 4 łyżki wody różanej ziarenka z 1/3 laski wanilii wierzch wiórki kokosowe płatki róż do dekoracji Wykonanie Składniki na ciasto zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy kulę, zawiajmy w folię i umieszczamy w lodówce do schłodzenia na ok. 30min. Składniki na masę różaną umieszcamy w misie miksera

Raj dla Podniebienia
Kokos,domowe mleko i wiórki kokosowe - wartości zdrowotne 165

zamiennik mleka krowiego,wprowadząjacy do codziennego jadłospisu szczyptę egzotyki.Warto zatem na stale włączyć produkty z kokosa do codziennej diety i przygotować słodki przysmak np.naleśniki czy ciasto lub spróbować użyć go do kawy.Mleko kokosowe możemy przygotowować smodzielnie w domu na 2 sposoby :z miąższu orzecha kokosowego lub z wiórkow kokosowych.Namawiam Was,by choć raz spróbować wyprodukować własne mleko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kokosowe ciasto z mango 169

się wybierzemy mam dla Was przepis na ciasto z mango.Delikatny biszkopt połączony z soczystym mango zamkniętym w aksamitnym kremie tworzy niezwykłą całość!Robi się go błyskawicznie i tak samo szybko znika!Spróbujcie! SKŁADNIKI( keksówka )- jajko – 2 sz– cukier – 0,4 szklanki– mąka – 0,4 szklanki– wiórki kokosowe – 3 łyżki– proszek do pieczenia(...)mieszamy.Dodajemy po jednym jajku.W osobnej misce łączymy mąkę z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia.Dodajemy po łyżce do masy białkowej i delikatnie mieszamy.Robimy to naprawdę delikatnie starając się , by piana nie opadła.Dodajemy 2 łyżki oleju i ponownie mieszamy.Formę ( ja używałam silikonowej ) lekko natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą.Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Ostra na Słodko
51. Orkiszowe placki z mascarpone z sosem bananowym 176

bonów wartych 5zł na wypróbowanie specjałów pobliskich restauracji, kawiarni i innych rodzajów knajp. Na sopockim molo rozstawionych było ogrom stanowisk z różnymi smakołykami na słodko czy na słono. Od ciast, ciasteczek przez sushi, łososia przygotowanego na wszelkie możliwe sposoby do zup i quesadillas. Różnorodność dań i smaków była tak kolosalna, że podjęcie decyzji na zużycie bonu było bardzo trudne. Wszystkim(...)kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki)   - 2 banany   *jeżeli nie mamy pasty czy kremu kokosowego, można zmiksować 2-3 banany na mus, a będzie równie pyszne! Wszystkie składniki na ciasto miksujemy w malakserze lub blenderem na jednolitą konsystencję bez grudek. Smażymy na patelni muśniętej olejem kokosowym bądź oliwą z oliwek na średnim

Be Fit Be Strong