wege, do kupienia np. tu Przygotowanie: Banana, olej i cukier zblenduj na puszystą masę. Przesiej do powstałej masy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą łyżki. Piecz około 20 minut w temp. 170-180 C. Smacznego! Artykuł Bardzo kokosowe ciacha
greenscarfkostki masła 1 budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Kawę zaparzamy wcześniej i odstawiamy do ostudzenia lub od razu(...)jest już bardzo gorący można przykryć go folią spożywczą, żeby nie zrobił się na nim kożuch – folia musi bezpośrednio dotykać powierzchni budyniu. Na paterze układamy pierwszy spód, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Spód nasączamy ponczem z kawy (nie trzeba już
CiastkozercyBabeczki kokosowe powstały z chęci zrobienia słodkiego podarunku dla moich dobrych znajomych. Nie wypada pojawić się z "pustymi" rękoma, upiekłam więc kokosowe babeczki. Przepis znalazłam w książce pt. "Encyklopedia kulinarna ciasta" i wzięłam się do pracy. Wykonanie proste, efekt pyszny. Składniki: 20 dag mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 dag masła 1 szklanka wiórków(...)kokosowych 3 łyżki cukru pudru 1 jajko 1 łyżka mleka Bita śmietana: 1 duża śmietana 36 % 3 łyżki cukru pudru Wykonanie babeczek: Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy sól, cukier puder, masło, jajko, mleko. Zagniatamy wszystkie składniki na jednolitą masę. Wkładamy do lodówki na ok. 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na 4 mm. Wycinamy kółeczka
tojestpyszne.blogspot.commleko, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i żółtko. Białko ubij na sztywno dodaj do masy i wymieszaj. Banana kroimy w grube plastry zanurzamy w cieście i smażymy na złoty kolor. Podajemy posypane wiórkami kokosowymi! Smacznego
SMYKWKUCHNIorzeźwia oraz sprawia, że w te słoneczne dni czujemy lato podwójnie 😊 Składniki: Wegańskie ciasto (śr: 18 cm) -100g mąki z ciecierzycy -130g skrobi z tapioki (lub kukurydzianej/ziemniaczanej) -100g mąki kukurydzianej i jaglanej (po połowie) -puszka mleka kokosowego tłustego (400g) -150g ksylitolu -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -3/4 łyżeczki sody(...)popcorn -3 łyżki kukurydzy do popcornu (bez przypraw) -garść liofilizowanych truskawek -2-3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego Dodatkowo -2 łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa bez białego cukru RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez sito z kamieniem winnym i sodą. Cytrynę umyć i sparzyć oraz zetrzeć z połowy skórkę. W mleku kokosowym
Candy Pandasosób na diecie bezglutenowej (pamiętajcie aby użyć bezglutenowych płatków i bezglutenowego proszku do pieczenia) oraz na osób unikających laktozy (wtedy użyjcie jogurtu kokosowego lub sojowego). Nie zamieniajcie jednak winogron. Jedzcie je nie tylko w tym cieście, ale także bez dodatków. Dlaczego warto? Już wam tłumacze: Właściwości odżywcze winogron: mają dużo cennych składników, które wpływają na funkcjonowanie ośrodkowego układu nerwowego, zawarte(...)dojrzałe banany 2 jajka 180 g jogurtu kokosowego (lub jogurtu naturalnego) 100 ml mleka kokosowego winogrona Płatki owsiane przesyp do misy malaksera. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, obrane banany oraz jajka, jogurt i mleko. Całość dokładnie zmiksuj. Blachę wysmaruj masłem, wyłóż na nią masę. W ciasto wciskaj umyje winogrona, najlepiej bezpestkowe. Ciasto piecz ok. 40 minut w piekarniku rozgrzanym
365 dni dookoła kuchniPrzygotowanie:Przepis na ciasto jest podobny do przepisu na BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym.Połączyć suche składniki ciasta: przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, imbir, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, goździki i sól.Olej kokosowy lekko podgrzać do roztopienia, zimny utrzeć z cukrem pudrem. Dodać stopniowo po jednym jaju, cały czas ucierając masę. Zmniejszyć obroty, stopniowo(...)dodawać po łyżce suche składniki, na przemian z mlekiem kokosowym i puree z batatów.Masę przelać do formy, wstawić do piekarnika z termo obiegiem nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut, piec do suchego patyczka, wystudzić. Przy pomocy rękawa cukierniczego (końcówka gwiazdka) nałożyć krem na upieczone ciasto, wstawić do piekarnika pod nagrzany grill na kilka minut.Krem bezowy:Białka
SzczyptaSmaQpomarańczowej. Nie wiem dlaczego, ale brzoskwiniowa galaretka wypada słabo. Skorzystaj z przelicznika foremek. Ciasto (forma śr 20 cm): 2 białka (ok 70 g) + szczypta soli 30 g drobnego cukru 1/2 żółtka (10 g) 15 g drobno pokrojonych rodzynek (mogą być w całości) 20 g wiórków kokosowych 40 g zmielonych orzechów włoskich 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia 20 g mąki pszennej(...)otrzymamy jednolitą masę odkładamy mikser. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, orzechami, wiórkami i rodzynkami. Delikatnie łączymy je z masą jajeczną używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto […] Artykuł BRZOSKWINIOWIEC pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłkubka płatków owsianych 0,5 kubka orzechów pekan 0,5 kubka orzechów laskowych 50 g masła łyżeczka cynamonu łyżka mąki kokosowej łyżka wiórków kokosowych laska wanilii Przygotowanie: Zanim zaczniemy przygotowywac ciasto obieramy i gotujemy bataty. Będzie o wiele szybciej jeśli pokroimy je na mniejsze kawałki. Bataty wrzucamy do gotującej się wody, nie musimy jej solić. Po ugotowaniu odcedzamy(...)minut. Na upieczonym cieście malujemy esy floresy płynnym miodem np. lipowym i posypujemy dodatkowo garścią ulubionych orzechów. SMACZNEGO 🥧😍 P.S. Przepis pochodzi z 1837 roku i naprawdę jest pyszny Jeśli w trakcie przygotowań uznacie że mus jest zbyt batatowy, możecie śmiało dodać kolejną łyżkę przyprawy i na przykład zmielone orzechy laskowe lub wiórki kokosowe. Ja nie miałam płatków więc
Luźna Kuchniamigdałów wystarczy je sparzyć i ściągnąć skórkę przy pomocy nożyka. Składniki na MAŁĄ formę do pieczenia: Ciasto: 230 g mąki orkiszowej 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru 3 żółtka Masa Rafaello: 250 g mascarpone 100 g wiórków kokosowych 3 łyżki erytrolu/ksylitolu/cukru + Sparzone i obrane migdały Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Zimne masło(...)Zagniatamy ciasto. W razie potrzeby dodajemy więcej mąki. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto podsypujemy mąką i wałkujemy. Przekładamy do formy, zaginamy rogi i dociskamy je widelcem. Pieczemy przez ok. 20 min. Upieczony spód dobrze studzimy. Mascarpone miksujemy przez minutę. Dodajemy stopniowo słodzidło i wiórki kokosowe. Przekładamy masę kokosową na spód. Całość dekorujemy migdałami. Na koniec wszystko można posypać
Czarnawisienkauroku. Cała rodzina była nim zachwycona więc i ja także. Mam nadzieję, że Wam również zasmakuje :-) Składniki na ciasto kruche: -400g mąki orkiszowej (lub pszennej) -3 łyżki kakao -1 łyżeczka proszku do pieczenia -50g wiórków kokosowych -60g ksylitolu -2 żółtka -250g zimnego masła Składniki na masę Twarogową: -1kg sera -8 jaj -80g wiórków(...)kokosowych -1 szklanka ksylitolu (lub cukru) -2 budynie śmietankowe w proszku bez cukru -450g śmietany kremówki -1/3 szklanki likieru Amaretto Wszystkie składniki zagnieść na ciasto kruche, podzielić na dwie części i włożyć do lodówki na ok 2 godziny. Po tym czasie jedną część rozwałkować i wyłożyć na dużą blaszkę. Podpiec spód w 180 stopniach C przez około
Smaczne ZdroweKrówki z patelni znają chyba wszyscy. Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku. To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni. Dzisiaj przygotowałam krówki w
Słodki sentymentKrówki z patelni znają chyba wszyscy. Są pyszne, słodziutkie i trudno skończyć na jednym kawałku. To hit niedzielnego popołudnia w babcinej kuchni. Dzisiaj przygotowałam krówki w
Słodki sentymentLamingtony to jedne z moich ukochanych ciasteczek, to nic prostszego, jak kostka ciasta, zanurzona w czekoladowej polewie i obtoczona w wiórkach kokosowych.Ponieważ święta nadchodzą wielkimi
Mania Gotowaniaupieczeniu, kiedy są kruche lub przechowywać przez 7-10 dni w puszce, gdzie nieco zmiękną. Składniki na 40 małych pierniczków: 90 g mąki kokosowej 80 g rozpuszczonego oleju kokosowego 30 g zmielonego na cukier puder ksylitolu lub erytrolu albo innego słodzika niskowęglowodanowego 30 g ksylitolu lub erytrolu 3 jajka 1 żółtko 4 g – 1 łyżka zmielonego cynamonu(...)puder. Dodać pozostałe suche składniki tzn. mąkę kokosową, resztę słodzika, proszek do pieczenia, sól i zmielone przyprawy a następnie wszystko dokładnie wymieszać. Rozpuszczony olej kokosowy oraz 3 całe jajka dodać do suchych składników i wyrobić ciasto rękami. Opcjonalnie dodać wody jeśli ciasto jest zbyt suche lub mąki jeśli zbyt mokre. Ciasto umieścić w folii i umieścić na godzinę w lodówce
Ola la LCHF