Ucierane ciasto pomarańczowe z mąki ryżowej - bezglutenowe

Ucierane ciasto pomarańczowe z mąki ryżowej - bezglutenowe

Ucierane ciasto pomarańczowe z mąki ryżowej - bezglutenowe

Przepis na : deser

Aromatyczne, pulchne i wilgotne ciasto o zapachu pomarańczy, polane pomarańczową czekoladą.... Pyszności 😋 Przepis ten znalazłam na blogu KwestiaSmaku i zaadaptowałam do wersji bezglutenowej.  Wyszło idealnie, ładnie wyrosło i wypiekło się. Składniki: Ciasto: 250 g masła - lub mieszanki masła i margaryny 200 g cukru pudru 4 jaja 175 g mąki ryżowej białej 75 g skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża pomarańcza - skórka z pomarańczy i 90 ml soku Polewa: 50 ml soku z ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem bez glutenu

Autor

Lilu

Pasjonatka eksperymentów kulinarnych z powodzeniem testowanych na mężu i córce. Oboje dzielnie znoszą kolejne testy smaków:-)
Moim obszarem jest kuchnia bezglutenowa. Stawiam na przepisy proste, szybkie i łatwe w wykonaniu ale jednocześnie dające radość podniebieniu.
Pozdrawiam:-)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bezglutenowe, czekolada, ciasto, kokosowe, szybkie ciasto, biała czekolada, proste i szybkie ciasto, ciasto kokosowe, proste ciasto, ciasta z masa, bez pieczenia, szybkie ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Ze smakiem bez glutenu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.