ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:279/932)

Ciasto z kiszoną kapustą 158

ciasta i zajadali się ze smakiem.Polecam. Ciasto: 1 szkl.kapusty kiszonej 1 szkl.wody lub mleka 170 g masła 1 ,5 szkl.cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii  3 jajka 2 szkl.mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody 1/4 łyżeczki soli  5 dkg wió rek kokosowych  Masa 3 szklanki mleka 1 budyń(...)gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 minut.Dodać masło.Budyń rozprowadzić w 1/2 szklanki mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia.Masą przełożyć przekrojone ciasto, polać polewą i dowolnie udekorować

Moje domowe kucharzenie
Wuzetka na osiemnastkę 150

symbolicznym talerzyku. U nas oczywiście wuzetka powstała bez użycia rafinowanego cukru, który w moim odczuciu jest jedynym grzechem tradycyjnego przepisu, choć nadal jest to ciasto raczej na wyjątkowe okazje. Wuzetka 8 jajek 1/2 szkl. cukru kokosowego 1 szkl. mąki pszennej 3/4 szkl. mąki krupczatki 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. kakao 8 łyżek oleju  0,5l ciepłej herbaty(...)wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki, o czym ja zawsze zapominam. Następnie na wierzch ciasta położyć dość cienką warstwę marmolady albo kwaśnego dżemu

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto brownie bounty 239

idealne do niedzielnej kawy. Resztę zabieram jutro do pracy. Ciasto brownie Składniki: kwadratowa foremka o boku 20 cm Brownie 100 g gorzkiej czekolady, u mnie 70 % kakao 100 g mlecznej czekolady 180 g masła 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 3 jajka 230 g brązowego cukru 90 g pszennej mąki Masa kokosowa 250 ml skondensowanego mleka, słodzone 100 g kokosowych wiórków ½ łyżeczki(...)cukrem. Mieszając dodaj rozpuszczoną czekoladę. Przesiej mąkę i dodaj do masy delikatnie mieszając. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej masę i wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika na 175ºC na termoobiegu. Piecz brownie przez 25 minut. Przygotuj kokosową masę. W małym rondelku rozpuść skondensowane mleko delikatnie podgrzewając. Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia. Dodaj wiórki i kokosową mąkę. Wymieszaj. Przestudź masę

codojedzenia
Kuleczki/ciasteczka czekoladowo-kokosowe bez pieczenia (z mąki kokosowej) 295

składników wymieszać w misce. Dodać rozpuszczony olej i następnie całość wyrobić na jednolitą masę. (Masa powinna mieć postać mokrego piasku, który dość łatwo się lepi.) Ciasto odstawić na 10-15 minut, aby mąka kokosowa wchłonęła płyny. (Jeśli konsystencja jest za sucha - można podlać odrobiną mleka.) Z powstałej masy formować kulki lub wykrawać dowolne kształty. (Łatwo się wałkuje.) Kuleczki/ciasteczka schłodzić

Di gotuje
Ciasto z truskawkami, kremem i bezą 589

Wertując w sieci za nowym przepisem na ciasto truskawkowe natknęłam się na ten przepis na blogu secretwaytothekitchen. Patrząc na zdjęcia ślinka mi pociekła i postanowiłam upiec takie samo cudeńko. Udałam się na wieczorne zakupy po składniki. Pomyślałam sobie, że tylko pozostanie mi kupienie truskawek dnia następnego. Jednak los się do mnie uśmiechnął i o dziwo wieczorną porą kupiłam truskawki(...)łyżki cukru Na krem: - 400ml śmietany kremówki - 250g mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - 1 paczka cukru wanilinowego  - sok z połowy cytryny Dodatkowo wiórki kokosowe  B eza: - 4 białka (pozostałe z ciasta) - 170g drobnego cukru - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Składniki na ciasto u gniatamy na gładkie ciasto i wstawiamy do lodówki. Truskawki kroimy na mniejsze części lub zgniatamy palcami

tojestpyszne.blogspot.com
Wegańskie drożdżowe ciasto z karmelizowaną dynią pod orzechową kruszonką 135

wolne dni. Ciasto jest nie za słodkie, ale miękkie i wilgotne dzięki dyni. Idealne po popołudniowej herbatki po spacerze w te mrozy Składniki : ciasto wg przepisu około 40 g obranej dyni kruszonka: 50 g zimnego oleju kokosowego 50 g cukru 50 g orzechów u mnie włoskie ale mogą być dowolne, a nawet słonecznik 50 g mąki (dowolnej) 2 łyżki cynamonu(...)łyżka mielonego imbiru szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie: Przygotuj ciasto drożdżowe z poprzedniego przepisu. Obraną dynię pokrój na grubość nie większą nić pół centymetra i na kawałki około 3×3 cm. Na dużej patelni rozpuść połowę oleju kokosowego i dodaj połowę cukru. Chwilę to potrwa. Gdy cukier się rozpuści w oleju ułóż na tym syropie pokrojoną dynię, posyp mieszanką cynamonu

greenscarf
Ciasto „Cycki Murzynki” 198

Ciasto piekłam pierwszy raz na specjalna okazję. Przyznam, że wyszło bardzo smaczne,chociaż zdjęcia nie oddają jego uroku. Należy  nadmienić ,że ciasto jest mocno alkoholowe. Moja wersja to nie tylko biszkopt makowo- kokosowy, ale również zwykły biały biszkopt i dżem wiśniowy. SKŁADNIKI Biszkopt jasny 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej 4 jaja 1 szklanka cukru 1 łyżeczka(...)żółtka i dalej miksujemy. Wsypujemy mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wodę. Wszystko delikatnie mieszamy drewniana łyżką Ciasto wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy 40 minut w temp. 180 stopni.    Biszkopt  makowo-kokosowy: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy mak wiórki kokosowe  i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Wylewamy

W kuchennym oknie Ewy
Drożdżowe ciasto z borówkami amerykańskimi 110

bogate jest w owoce kolorowe, smaczne, zdrowe. Niektóre tylko w tym sezonie występują dlatego tak bardzo nam smakują. Same je zjadamy, czy do deserów, ciast dokładamy.  Zapraszam na ciasto drożdżowe,   które z dojrzałym bananem przygotowałam, a w nim dużą ilość borówek amerykańskich schowałam. Bardzo łatwe się je przygotowuje i super smakuje. Składniki na formę na tartę o średnicy(...)mąki uniwersalnej, 1 duży dojrzały banan ok. 200 g, 2   średnie jajka, ponadto: 1 łyżka mąki, masło do wysmarowania formy, ok. 2 łyżki wiórek kokosowych, do podsypania, cukier puder do oprószenia ciasta. Przygotowanie: Formę smarujemy masłem i obsypujemy kokosem. W dużej misce w mleku mieszamy drożdże z dodatkiem 1 łyżki maki i 1 łyżki cukru. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy

Moniki Smakołyki
Zakwas na chleb 75

oleju kokosowego, mąka pszenna lub otręby do posypania keksówki Przygotowanie : Do dużej misy dodaj obie mąki, wodę, zakwas i sól. Ciasto wystarczy wymieszać łyżką, najlepiej drewnianą lub silikonową. Przygotuj keksówkę, posmaruj ją bardzo dokładnie masłem a najlepiej olejem kokosowym (według mnie jest najlepszy do wysmarowania form) i wysyp mąką (najlepiej mąką pszenną, może być pełnoziarnista lub zamiast mąki otrębami). Ciasto

nietylkopasta.pl
Torcik naleśnikowy z kremem daktylowym 163

oleju 3 jajka 3 szkl mąki pszennej krem: puszka mleczka kokosowego (tylko biała stała część) 260 g kremu daktylowego Daktynella oraz wiórki kokosowe Przygotowanie: Do miski przelewamy mleko, wodę, jajka, olej oraz wsypujemy mąkę, Miksujemy ciasto ma gładko i odstawiamy na 30 minut. Na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Usmażone naleśniki odstawiamy do ostygnięcia. Krem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasteczka serowe z jabłkiem 110

posy pania   Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, a następnie pokrój w ósemki. Masło wyjmij wcześniej z lodówki, by było miękkie – zagnieć je z twarogiem, cukrem i mąką. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj na cienki placek (o grubości ok. 3-5 mm) i powycinaj kółka (foremką lub szklanką) . Na każde kółko połóż kawałek jabłka, złóż(...)Polecam Wam również inne słodkości : – Trufle kokosowe z mascarpone – Stefanka kokosowa z kaszy manny – Ciasteczka cynamonowe (błyskawiczne) – Ciasto z owocami w 10 minut – Ciasto Zebra

Kulinarne S.O.S.
Domowe pierniczki jak alpejskie 146

Dodatkowo: - marmolada - 2 białka do smarowania pierników Polewa z czekolady: - 300g czekolady o minimim 70% zawartości kakao - ok.120ml słodkiej śmietanki (dałam double cream) - 3 łyżki oleju kokosowego - 1,5 łyżki miodu z ogórecznika Ciasto zarabiamy dzień przed pieczeniem. Mąkę i kakao przesiewamy do miski – mieszamy. Miód z ogórecznika zagotowujemy z przyprawą do piernika. Odstawiamy, dodajemy masło, mieszamy aż się rozpuści(...)wykrawamy pierniczki. Aby zrobić nadziewane wykrawamy kółka, na środek nakładamy marmoladę, przykrywamy drugim takim samym kółkiem i mniejszą foremką (w kształcie serca) wykrawamy pierniki (powstałe skrawki ciasta też zużywamy). Układamy na blaszce wyłożonej matą lub papierem do pieczenia, wierzch smarujemy roztrzepanym białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C i pieczemy 7 – 12 minut. Wyjęte z piekarnika studzimy na kratce

mojewypiekiinietylko
Jak zrobić naleśniki- crepes na maślance? 121

składniki zmiksuj blenderem na gładką masę, ciasto w misce wstaw do lodówki na 20 minut. Rozgrzej patelnię do smażenia naleśników, zmocz ręcznik papierowy olejem kokosowym lub rzepakowym i przetrzyj dno patelni.  Łyżką wazową nalewaj ciasto i rozprowadzaj, jak sos na pizzy. Smaż cieniutkie naleśniki, z tej ilości otrzymasz 9 naleśników. Naleśniki możesz podawać na słodko, jak i na słono

SMYKWKUCHNI
Dutch Baby czyli pieczony naleśnik 115

stopni. Wkładamy do niego patelnię żeliwną, aby mocno się nagrzała. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do misy miksera. Miksujemy do ich połączenia się. Ciasto ma być lejące.  3. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy z piekarnika, dajemy na nią olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści, rozprowadzamy go po dnie patelni i po bokach. 4. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika

kruche babeczki
Ciastka z AMARANTUSEM I KREMEM CZEKOLADOWYM (bez mąki, bez cukru, wegańskie, bezglutenowe) 179

dzisiejsza odsłona. Przygotowałam przepis na pyszne, szybkie i zdrowe ciasteczka bez dodatku mąki i cukru. Ciasteczka są też bezglutenowe i wegańskie. Miękkie i słodkie dzięki bananom oraz daktylom ciasto w połączeniu z czekoladowym kremem. Zapraszam do obejrzenia przepisu //   Składniki – ciastka: 2,5 szklanki ekspandowanego amarantusa (ok. 50 g) 2 dojrzałe banany 100 g daktyli (namoczonych wcześniej przez(...)gorącej wodzie) 100 g płatków jaglanych (możesz też użyć innych płatków) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 50 g kokosu 50 ml oleju (1/4 szklanki) Składniki – mus: 100 g musu kokosowego (lub twardej części mleczka kokosowego) 3 łyżki mleka (roślinnego) 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Banany i daktyle zblenduj. Powstałą masę wymieszaj z amarantusem, płatkami jaglanymi

Via Gusto
RAFAELLO 120

stopniowo po łyżce budyniu. Można dodać kilka kropel soku z cytryny do smaku. Górna warstwa: Około 2 łyżki masła rozpuszczamy na patelni, dodajemy wiórki kokosowe i cukier wanilinowy. Prażymy aż do uzyskania złotego koloru. Ciasto składamy w następujący sposób: biszkopt dżem z czarnej porzeczki 3/4 masy budyniowej biszkopt 1/4 masy budyniowej wiórki kokosowe SMACZNEGO

Słodkie ciacho
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 163

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki

Kto ugości moich gości?