ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:279/932)

Kruche z frangipane z jeżynami i śliwkowymi powidłami 158

mogłam ich zawieść! Kruche z frangipane i jeżynami Składniki: Kruche ciasto 210 g masła, zimnego 150 g cukru 250 g mąki tortowej 10 g proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 2 jajka Nadzienie 400 g masy marcepanowej, 60% migdałów 2 łyżki mąki 80 g masła 30 g kokosowych wiórków 3 jajka skórka otarta z jednej limonki 150 ml śliwkowych powideł(...)Ciasto będzie dosyć elastyczne i łatwe w obróbce. Prostokątną foremkę o wymiarach 20 cm x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia następnie wyklej ciastem foremkę. Masę marcepanową zetrzyj na tarce. Zmiksuj z jajkami, miękkim masłem i kokosowymi wiórkami. Na koniec dodaj otartą skórkę z limonki i jeszcze raz wymieszaj. Posmaruj kruchy jeszcze nieupieczony spód powidłami (50 ml zostaw do posmarowania

codojedzenia
Chlebek bananowy z mango i jagodami goji 145

Chleb bananowy (ang. Banana bread ) – amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przygotowywane m.in. z mąki, jajek, proszku do pieczenia i rozgniecionych bananów. W niektórych wariantach dodaje się także orzechy i owoce. Wypiekane jest w podłużnych formach podobnych do tych używanych do pieczenia chleba. Mój wariant to chlebek bananowy z mango i jagodami goji.   Składniki: - 5 dojrzałych, dużych bananów - ½ szklanki cukru(...)wyciśnięty z cytryny i rozgniatamy w misce. Dodajemy olej, rozbełtane jajka i cukier – mieszamy łyżką. Dodajemy wiórki kokosowe, lekko oprószone mąką jagody goji i pokrojone na małe kawałki plastry suszonego mango – łączymy składniki. Wsypujemy mąkę i ponownie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do przygotowanej formy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy ok. 75 minut (do suchego patyczka). Upieczony

mojewypiekiinietylko
Sernik kokosowy 193

Wszyscy dobrze wiecie, serniki to moje ulubione ciasto. Walory smakowe to nie jedyna zaleta tego pysznego ciasta. Większość z nich jest bardzo prosta w wykonaniu i to zachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej

ChilliJemy
Porzeczkowiec pod kokosową bezą 116

białka 1/2 szklanki cukru 220 g porzeczek 100 g wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier. Delikatnie wymieszać z wiórkami kokosowymi a na końcu z porzeczkami. Wyłożyć na ciasto i piec przez 30 minut 150 stopniach do zarumienienia bezy. Źródło znajduje się tutaj

Moja Galeria Smaku
Jabłecznik z migdałami 272

jabłecznik, obsypany płatkami migdałów. To ciasto niektórzy nazywają skubańcem, gdyż ciasto ma taką konsystencję, że można je sobie skubać na blachę. Kiedyś robiłam już podobne ciasto z jabłkami (jabłecznik) dodając kakao i wiórki kokosowe. Skubaniec można upiec w podłużnej formie lub  w tortownicy, wtedy jest wyższy. Aby przygotować mój jabłecznik potrzebujemy mus z jabłek z dodatkiem cynamonu i lekkie ucierane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kokosanki 152

Zrobiłam ciasto półkruche i zostały mi białka. Jak je wykorzystać? Pewnie też sobie czasem zadajecie to pytanie. Najprostszy i najszybszy sposób na ich zużycie to… kokosanki. Pewnie pomyśleliście o bezach ? Dlaczego nie, ale nie tym razem. Bezy zajmują więcej czasu (suszenie w piekarniku). Zresztą sami możecie się przekonać. Składniki na ok. 40 sztuk : - 5 białek (z jaj rozm. L) - ½ szklanki(...)drobnego cukru do wypieków - 2 łyżeczki cukru waniliowego - ok. 270 g wiórków kokosowych - opcjonalnie – ulubiony aromat - szczypta soli Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy porcjami cukier z cukrem waniliowym i ubijamy do chwili, aż nie będą wyczuwalne grudki cukru (nabieramy trochę piany i rozcieramy między palcami). Do ubitej piany dodajemy porcjami wiórki, aromat i mieszamy. Masa

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe Fit 170

Ciasto jest na wszystkich , dla tych co dbają o linie , i ci co zajadają wszystko , na co mają ochotę , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu , i ugościć tym swoją rodzinę . Składniki  1 puszka czerwonej fasoli  3 dojrzałe banany 3 łyżki kakao  2 jajka garść orzechów włoskich  2 łyżeczki proszku do pieczenia  2 łyżki oleju kokosowego(...)mąkę ryżową , i mieszamy wszystko łyżką do momentu kiedy nasze składniki się dobrze połączą . Następnie naszą formę , w moim przypadku była to forma sylikonowa , smarujemy olejem kokosowym i oprószoną mąką ryżową , przelewam nasze ciasto , gotowe ciasto wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 50 minut , po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy jest w środku upieczone , jeżeli nie to można

Mój Smak
hawajka 172

puszki  syrop z ananasa z puszki łyżka wiórek kokosowych galaretka o tropikalnym smaku (użyłam Klejnot Hawajów- mango i marakuja) Miękkie masło utrzeć na puch najpierw samo a następnie z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta dodawać po żółtku a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do tortownicy (można upiec w dwóch osobnych) i wstawić do piekarnika(...)ubić z cukrem pudrem i zmiksować z serem. Dodać tężejącą galaretkę i dokładnie połączyć. Połowę wyłożyć na jeden blat ciasta i przykryć drugim ciastem, wylać resztę masy. Na wierzchu ułożyć pokrojone owoce i wysypać wiórki kokosowe. Sok z ananasa dopełnić wodą tak, aby było 250 ml, zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w nim tropikalną galaretkę. Kiedy zacznie tężeć wylać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Bezglutenowy i wegański mazurek czekoladowy z orzechami 240

masła orzechowego. Wierzchnia warstwa gorzkiego czekoladowego kremu nadaje mu wysublimowanej szlachetności a podprażone orzechy dodają wyjątkowego smaku i aromatu. Mazurek wielkanocny na ciepło i na zimno Niewątpliwą zaletą tego ciasta, jest to, że można je jeść praktycznie od razu po przygotowaniu. Masa czekoladowa będzie wtedy bardziej delikatna i płynna. Można też schować mazurka w lodówce, dzięki temu masa zgęstnieje(...)garnku podgrzewam mleko kokosowe. 17 Czekoladę siekam, przekładam do miseczki dodając do niej 1 łyżkę oleju kokosowego i zalewam gorącym mlekiem kokosowym. 18 Energicznie mieszam trzepaczką do uzyskania gładkiej masy i odstawiam do przestudzenia. 19 Wystudzone ciasto przekładam delikatnie na płaski talerz lub deskę, uważając, żeby się nie pokruszyło. 20 Wylewam masę daktylową na ciasto i odstawiam na 10 minut

Book of spells
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 123

też kupuję angielski krem czekoladowy Cadbury Choc Spread i Maltesers Hot Chocolate czyli czekoladę pitną o smaku kulek Maltesers. Do dekoracji opcjonalnie polewa czekoladowa wiórki kokosowe zmielone orzechy kolorowe posypki pałeczki czekoladowe Przygotowanie Ciasta, ciasteczka i resztki słodkich wypieków zmiksować w blenderze. W rondelku zagotować mleko z masłem, dodać cukier, czekoladę w proszku i kakao. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą(...)pokruszone resztki ciast i herbatników, dżem lub marmoladę oraz pozostałe składniki i ugnieść na jednolitą masę Konsystencję masy możemy regulować dodając albo zmielone na pył herbatniki (jeśli jest zbyt rzadka), albo dżem lub krem, jeśli okaże się za gęsta. Z masy formować kulki, zamaczać je w polewie czekoladowej i obtaczać w zmielonych orzechach i / lub wiórkach kokosowych, startej czekoladzie

Cztery Fajery
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 170

też kupuję angielski krem czekoladowy Cadbury Choc Spread i Maltesers Hot Chocolate czyli czekoladę pitną o smaku kulek Maltesers. Do dekoracji opcjonalnie polewa czekoladowa wiórki kokosowe zmielone orzechy kolorowe posypki pałeczki czekoladowe Przygotowanie Ciasta, ciasteczka i resztki słodkich wypieków zmiksować w blenderze. W rondelku zagotować mleko z masłem, dodać cukier, czekoladę w proszku i kakao. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą(...)pokruszone resztki ciast i herbatników, dżem lub marmoladę oraz pozostałe składniki i ugnieść na jednolitą masę Konsystencję masy możemy regulować dodając albo zmielone na pył herbatniki (jeśli jest zbyt rzadka), albo dżem lub krem, jeśli okaże się za gęsta. Z masy formować kulki, zamaczać je w polewie czekoladowej i obtaczać w zmielonych orzechach i / lub wiórkach kokosowych, startej czekoladzie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto rumowe 103

Czas czytania: 3 min Karaiby, słońce, piękne plaże, cudowna lazurowa woda, świeże owoce, rum i ciasto rumowe! Ciasto rumowe, które jest znakiem rozpoznawczym wysp karaibskich! Można znaleźć je w kilku wersjach smakowych na przykład klasycznym, czekoladowym, bananowym, kokosowym, kawowym i jeszcze kilku innych egzotycznych połączeniach. Dzisiejsze ciasto, czyli rum cake przypomina odrobinę nasze babki, choć jest to zdecydowanie bardziej wilgotne

SprawdzonaKuchnia.pl
Marmurkowe keto serniczki (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 192

mają działanie detoksykujące oraz są po brzegi naładowane antyoksydantami! Zarówno matcha , jak i jagody zawierają ich bowiem od groma. Baza to moje niezawodne kruche ciasto, które pojawia się ostatnio w prawie każdym słodkim przepisie… Mocno kokosowe i – jak widzicie – niezawodne! Przyznacie, że marmurkowe keto serniczki prezentują się bardzo atrakcyjnie. Marmurkowe keto serniczki Nie tylko do kawy Taki serniczek(...)kalafiora 80 g musu kokosowego 160 g gęstego jogurtu kokosowego 1 łyżeczka żelatyny 40 kropli stewii w płynie 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki herbaty matcha 3 łyżeczki sproszkowanych jagód Sposób przygotowania Spód Wszystkie składniki umieścić w malakserze i rozdrobnić tak, aby uzyskać konsystencję gładkiego ciasta. Podzielić na 6 części. Każdą porcją wyłożyć silikonowe formy do babeczek/ muffinek. Schłodzić

Modern Cave Girl
Ciasto Rafaello bez pieczenia 450

sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady + 4 kostki do posypania wierzchu ciasta, bita śmietana i płatki migdałowe do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Połowę mleka zagotowuję. W drugiej połowie mieszam cukier, cukier waniliowy oraz mąki. Masę wlewam(...)małych otworach czekoladę oraz wiórki kokosowe. Ucieram. 3. Na blaszce układam herbatniki, jeden obok drugiego (3 szt x 4 szt). Na herbatniki wykładam 1/4 masy. Wyrównuję. Na masie układam kolejną porcję herbatników i znów wykładam masę. Tak postępuję, aż do wyczerpania składników. Wierzch smaruję pozostała masą i oprószam startą czekoladą.  4. Ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki. Następnie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Tort czekoladowy z powidłami śliwkowymi. 181

łyżeczka proszku Krem: 1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów ( użyłam firmy Gellwe) 150g miękkiego masła 300 ml zimnego mleka 1 słoik powideł śliwkowych 15 winogron 1 kiwi wiórka kokosowe 1 szklanka wrzątku + 1 cytryna +  kilka kropel aromatu pomarańczowego+ 2 małe kieliszki wódki + 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier(...)Położyć na pierwszą część. 7. Pozostałą część masy wyłożyć na tort zaczynając od boków a kończąc na wyrównywaniu masy na wierzchu. 8. Boki obsypać wiórkami kokosowymi. ( Zrobiłam to za pomocą płaskiego noża) 9. Ciasto udekorować winogronami i kiwi ( można użyć innych owoców ) 10. Odstawić do lodówki na kilka godzin w celu stężenia kremu

A Ty Smakuj Mnie

Proponowane wyszukiwania