ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:270/932)

Mazurek truskawkowy (vege) 85

mielonego siemienia lnianego 8 łyżek wody 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 2 łyżki musu jabłkowego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garście truskawek (mogą być mrożone) ½ galaretki truskawkowej wegańskiej (z dodatkiem agaru albo karagenu) Siemię lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt

Słodki sentyment
Sernik kokosowy z waniliową nutą 152

pikantnych że można przy nich zapłonąć i tak łagodnych aby można było ukoić zmysły. Ja zapraszam Was na wspólne świętowanie pysznym kokosowym sernikiem z waniliową nutą.... Należy przygotować dużą tortownicę, o średnicy 27-28 cm. Ciasto: - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej, u mnie typ 500 - 3 łyżeczki dobrego naturalnego kakao - 1 czubata łyżka kwaśnej gęstej śmietany - 12 dag masła(...)mamy już przygotowaną masę serową spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, za pomocą dłoni rozpłaszczamy ciasto na całej powierzchni. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 175 C na ok. 15 minut. Masa serowo - kokosowa: - 1,2 kg dobrego tłustego twarogu - 1 łyżeczka mielonej wanilii, lub wanilia z całej laski - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka - 400 ml mleczka kokosowego

Apetyczna babeczka
Tarta cytrynowo-kokosowa 65

Dziś mam dla Was przepis na pyszną, orzeźwiającą tartę cytrynowo-kokosową. Jest to kolejny dowód na to, że słodkości mogą być także zdrowe. Ta tarta właśnie

Natka Pietruszki
ZIELONY SERNIK Z DODATKIEM AWOKADO 224

się Sernik z tego przepisu wyszedł idealnie kremowy bez użycia jakiejkolwiek śmietany a jeśli chcesz się przekonać jak smakuje to zielone ciasto, zapraszam do wykorzystania tego łatwego przepisu. SPÓD: ½ szklanki płatków owsianych ½ szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka oleju kokosowego ZIELONY SERNIK Z DODATKIEM AWOKADO: 750g chudego twarogu 1-2 dojrzałe awokado 200ml jogurtu naturalnego 1/3 szklanki ciepłej wody 3 łyżeczki(...)innego słodzidła sok z jednej cytryny lub aromat cytrynowy Przygotowanie naszego zielonego sernika z dodatkiem awokado zaczynamy od przyrządzenia „masy” na żurawinowy spód tego ciasta. Do malaksera wrzucamy płatki owsiane, suszoną żurawinę oraz łyżkę oleju kokosowego. Wszystko razem blendujemy przez kilka minut. Tak przygotowaną masę wykładamy do tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia i używając zmoczonych w zimnej wodzie palców rozciągamy

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Przepis #187 Ucierane ciasto z owocami - bezglutenowe 188

tradycyjne ucierane ciasto z  owocami. Nie byłabym sobą gdybym nie zmieniła kilka składników by powstała nowa wersja takiego ciasta... Dzięki zmianie mąki ciasto jest bezglutenowe, tradycyjny cukier zmieniłam na miód a masło na olej kokosowy, śmietanę na jogurt. Ciekawego smaku nadają owoce (mogą być mrożone), które najlepiej jeśli są nieco kwaskowate. Proste i szybkie ciasto - idealne na wypadek niespodziewanych(...)Wartości odżywcze na całość: 1037 kcal; B: 6 g; W: 34 g; T: 17.  Składniki - 60 g mąki ryżowej - 60 g mąki ziemniaczanej - 2 jajka - 50 ml oleju kokosowego - 2 łyżki jogurtu greckiego - 10 dag miodu lub innego słodzidła - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 3/4 szklanki dowolnych owoców - ja wybrałam maliny oraz śliwki - szczypta soli Wykonanie Mąkę mieszamy

Health-Fit-Life
Ekspresowe ciastka kokosowe 92

pieczeniem – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Kefir połączyć z jajkiem, cukrem, solą i olejem i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. Rozwałkować ciasto na podsypanej mąką stolnicy, wyciąć ciasteczka dowolnymi foremkami, przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową i posypać cukrem. Piec

Smaki Armine
Lemingtony (kokoski) 113

jajek. Na koniec ciasto wymieszałam z olejem, sokiem i skórką z cytryny. Tak przygotowane ciasto przełożyłam do tortownicy o wymiarach 25x25cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wstawiłam do piekarnika. Ciasto piekłam w temp. 180 stopni bez termoobiegu do suchego patyczka. W praktyce zajęło mi to ok. 30-35 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Po upieczeniu ciasto wyjęłam z piekarnika(...)rondlu podgrzałam śmietanę. Gdy była gorąca, wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam minutę, po czym wymieszałam czekoladę do rozpuszczenia. Kawałki ciasta nadziewałam na widelec i zanurzałam w czekoladzie, a następnie obtaczałam w wiórkach kokosowych. Tak przygotowane ciastka odkładałam na talerz. Po zrobieniu wszystkich ciastek, schowałam je na kilka godzin do lodówki żeby się dobrze schłodziły. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Kokosowy tort smietanowy 207

wody i soku pomarańczowego (wymieszane) do dekoracji: wióry kokosowe dropsy czekoladowe Robimy biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, dalej ubijając. Dodajemy po kolei po żółtku, ciągle ubijając. Mąki przesiewamy i miseczki, i po łyżce dosypujemy do ciasta, ja to robiłam na bardzo wolnych obrotach miksera, ale można wymieszać ją łyżką(...)podłogę a następnie odstawiamy do uchylonego piekarnika. Całkowicie studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Boki biszkoptu oddzielamy nożykiem od formy kiedy biszkopt będzie całkowicie wystudzony. Przekrawamy ciasto na 3 - 4 blaty. Przygotowujemy masę kokosową. Do rondelka wkładamy wiórki, cukier, wodę i sok z cytryny. Pyrkoczemy na małym ogniu by wiórki zmiękły i masa zgęstniała. Studzimy. Przygotowujemy krem śmietanowy. Śmietanę kremówkę

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bajaderki jak trufle pyszne i piękne 192

sposób - zróbcie z nich bajaderki. A gdy je zrobicie i posmakujecie - gwarantuję, że często będą odtąd gościć na Waszych stołach! :) Składniki:  Składniki: około 200 gramów resztek ciast (u mnie biszkopt i babka cytrynowa, kilka herbatników) 80 gramów dowolnej konfitury (u mnie z płatków róż) 80 ml mleka  1 – 2 łyżki stołowe dowolnego alkoholu (polecam Czarną Wiśnię, jest boska(...)łyżka stołowa masła 82% 1 – 2 łyżki ciemnego kakao 60 gramów orzechów i migdałów (mieszanka)  60 gramów czekolady  Do obtoczenia: ciemne kakao, wiórki kokosowe, posiekane orzechy lub migdały  Wykonanie: Resztki ciasta rozkrusz za pomocą blendera.  W garnuszku podgrzej mleko, masło, cukier i kakao, cały czas mieszaj, aż składniki się połączą. Odstaw do ostygnięcia. W misce umieść

Garniec Magalie
Ciasto z buraków pod kokosową kruszonką 136

Pyszne, wilgotne ciasto z dodatkiem buraków, kakao, cukru trzcinowego i dużej ilości wiórków kokosowych. Pycha <3 Przepis pochodzi ze magazynu "Moje gotowanie: zimowy warzywnik". Zapraszam do przygotowań! Składniki na dużą keksówkę: 300 g buraków, ugotowanych, obranych i drobno startych 160 ml oleju 5 jajek kilka kropli aromatu waniliowego 300 g mąki pszennej szczypta soli 3 czubate łyżeczki proszku(...)pieczenia i kakao, a następnie wsypujemy cukier, cukier wanilinowy i wlewamy miód. Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe i miksujemy jeszcze przez chwilę aż masa będzie gładka i błyszcząca. Przelewamy do przygotowanej keksówki. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Wkładamy ciasto i pieczemy przez 40 minut. Wyciągamy, posypujemy przygotowaną wcześniej kruszonką i ponownie wkładamy do piekarnika na 20 minut. Wyciągamy

My Culinary Art
Szarlotka z papierówek 298

pierwszymi, pysznymi papierówkami, które zaczęły pojawiać się na straganach. Zdecydowanie polecam ich zakup i wypróbowanie przepisu. A ciasto najlepiej smakuje w plenerze ;) Szarlotka z papierówek 2,5 szkl. mąki pszennej 250g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego 5 żółtek 2-3 łyżki śmietany 18% 5 białek  pół laseczki wanilii 3/4 szkl(...)zostawić ją w takiej formie, albo posypać kruszonką. Mój przepis na kruszonkę: 150g zimnego masła 100g mąki pszennej 50g zmielonych orzechów włoskich 50g cukru kokosowego albo 4 łyżki syropu klonowego Wszystkie składniki trzeba szybko zagnieść. Ciasto na kruszonkę powinno mieć konsystencję mokrego piasku, to znaczy musi dać się zbić w kulkę, którą w miarę łatwo rozgnieść rękami na mniejsze kuleczki

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kokosanki 125

puszyste, kokosanki  Składniki ; 3 szklanki mąki  25 dag margaryny 1 szklanka kwaśnej śmietany ½ łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie; Z podanych składników zarobić ciasto, schłodzić w lodówce 2-3 godziny. Masa kokosowa ; Składniki ; 3 białka  2 szklanki cukru pudru 25 dag wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywno i wykrawać krążki.Na środek każdego krążka nałożyć masę kokosową

Apetyczna babeczka
Babeczki kokosowe z mąki ryżowej 222

mlekiem, olejem i ekstraktem z wanilii. Mokre składniki przelać do suchych i dokładnie wymieszać. Foremkę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Po wierzchu można posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić foremkę do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 20-25 minut. Upieczone babeczki studzić na kratce. Smacznego

kuchnia doski
Żytnie ciasto czekoladowe z dyni i banana 149

Kolejny eksperyment smacznego a przy tym zdrowego ciasta, z wykorzystaniem puree z dyni i bananów. Uwielbiam takie wilgotne ciasta niczym brownie w lżejszej odsłonie. To wyszło perfekcyjne.  Składniki (na małą formę "keksową"): 2 banany  3/4 szklanki puree z dyni hokkaido  3 jaja 1/3 szklanki mleka  5 łyżek ksylitolu  2 łyżki kakao  1 szklanka mąki(...)papierem do pieczenia. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudź. Rozpuść 2 łyżki oleju kokosowego i wymieszaj z 4 łyżkami kakao oraz dwoma łyżkami miodu. Polewą polej ciasto i udekoruj orzechami laskowymi.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 195

było bardzo sypkie, więc posypałam ciastem dno formy, następnie małym wałeczkiem wałkowałam ciasto, tak aby wszędzie miało równą grubość. Białka ubić na prawie sztywną pianę, pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać cukier. Wyłączyć mikser. Orzechy wymieszać z budyniem, delikatnie wmieszać do białek szpatułką. Mleko kokosowe wyjąć z lodówki, NIE WSTRZĄSAĆ, otworzyć, wbić dwie słomki do samego(...)Przez powstałe dziurki wylać mleko kokosowe, a śmietanę kokosową przełożyć do misy miksera. Śmietanę kokosową ubić mikserem, bardzo krótko, tak aby ją lekko napowietrzyć, (uwaga nie miksować za długo, bo może się zwarzyć). Ubitą śmietankę delikatnie wmieszać do ubitych białek. Masę wyłożyć na rozwałkowane ciasto, wyrównać, wysypać owoce. Z zamrażarki wyjąć drugą część ciasta, zetrzeć na tarce, posypać owoce. Piekarnik

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania