ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:269/932)

lodowy torcik malinowo-kokosowy 141

cynamonu MASA: 200g malin 100g płatków owsianych 3 łyżki ksylitolu 100g wiórków kokosowych 60g mleka kokosowego- gęstego +na wierzch syrop daktylowy i maliny WYKONANIE: Nerkowce razem z płatkami migdałowymi zalewamy na kilka godzin ciepłą wodą, następnie dokładnie blendujemy z pozostałymi składnikami na spód ciasta. Całość przekładamy do formy i odkładamy do zamrażarki. Aby przygotować masę, wystarczy zblendować wszystkie składniki

healthy dreams
Ciastka cytrynowo - kokosowe na oleju 92

cukrowym maczkiem. Wykonanie : Suche składniki wymieszać trzepaczką. Dodać składniki płynne i wyrobić ciasto, w razie potrzeby dolać mleka lub dosypać wiórków. Z ciasta formować małe kuleczki, lekko spłaszczyć i obtoczyć we wiórkach kokosowych wymieszanych z cukrem waniliowym lub maczkiem cukrowym

Przepisy Mikołaja
FIT TARTA JAGLANA Z KREMEM ORZECHOWYM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ NUTLOVE 88

łyżki * olej kokosowy – 1 łyżka * kakao gorzkie – 1 łyżka KREM: * kasza jaglana sucha – 3/4 szkl * miód – 50 ml ( lub do smaku ) * krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT – 3-4 czubate łyżki ( do gęstości ) – dostępny TUTAJ! * sok z cytryny – 2 łyżki POLEWA: * gorzka czekolada – 100 g * olej kokosowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD(...)przygotowaną masę wykładamy na schłodzony spód i wkładamy do lodówki na conajmniej 2 godziny ( a najlepiej na noc ). POLEWA: Roztapiamy na kąpieli wodnej czekoladę z olejem kokosowym, lekko studzimy. Oblewamy mocno schłodzone ciasto, posypujemy orzechowym krokantem, ponownie chłodzimy. Smacznego! Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę? Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam! Zajrzyjcie do sklepu

Ostra na Słodko
Tort bezowy Rafaello 215

temperaturze 150 stopni. Składniki na krem: 2/3 szklanki śmietany kremówki 30% 450 g serka mascarpone 2/3 szklanki cukru pudru (ja dałam dużo mniej a i tak ciasto strasznie słodziutkie) 1 szklanka wiórek kokosowych 3 łyżki likieru kokosowego Malibu Śmietanę i serek przekładamy do dzieży i ubijamy do zgęstnienia. Dodajemy cukier puder, wiórki oraz likier. Mieszamy szpatułą i dzielimy masę

Mam apetyt na ...
Babka różana z konfiturą malinową i polewą czekoladową 207

starta z 1 cytryny około 5-6 łyżek konfitury z płatków róży około 5 łyżek konfitury malinowej Polewa: 150g białej czekolady 3 łyżki oleju kokosowego różowy barwnik spożywczy Dodatkowo: suszone płatki róży jadalnej do posypania Ciasto: 1. Formę do babki o średnicy 23-24cm wysmarować masłem i posypać mąką. 2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą(...)malinową i przykryć ją pozostałym ciastem, wyrównać. 6. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji góra-dół przez około 55-60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Polewa: 7. Do rondelka z nieprzywierającym dnem przełożyć połamaną czekoladę, dodać olej kokosowy i odrobinę różowego barwnika. Następnie podgrzewać mieszając

Mała Cukierenka
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 534

lubicie ciasto piegusek- to na pewno -to makowe ciasto z kremem też się Wam spodoba. Przepis znalazłam u Łucji . Zapraszam, oto makowiec inaczej, czyli Makowa Panienka. Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem Składniki na blaty makowe: forma o wymiarach 26×30 150 g suchego maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów

UgotujmyTo.pl
WYPIEKI, KTÓRE WARTO ZROBIĆ LATEM! CIASTA I BUŁECZKI NA LATO! 142

Najsmaczniejsze ciasta i wypieki, które możesz przygotować latem: 1.  JAGODZIANKI MAŚLANE WYPEŁNIONE PO BRZEGI JAGODAMI! 2.  KRUCHA TARTA Z OWOCAMI BEZĄ I KRUSZONKĄ! 5 ZASAD IDEALNIE KRUCHEGO CIASTA. 3.  SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 4.  DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z CZEREŚNIAMI(...)RABARBAREM! 5.  RUSTYKALNA TARTA - CROSTATA 6.  TARTA Z KREMEM CZEKOLADOWYM , TRUSKAWKAMI I JAGODAMI! 7.  CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z KREMEM KOKOSOWYM! 8.  TARTA Z MALINAMI I BEZĄ KOKOSOWĄ . 9.  PRZEPIS NA JAGODZIANKI! 10.  UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! 11.  ZAPIEKANE OWOCE : ŚLIWKI POD MIGDAŁOWĄ KRUSZONKĄ! PRZEPYSZNY DESER Z PIEKARNIKA 12.  TARTA Z FRUŻELINĄ WIŚNIOWĄ

SMYKWKUCHNI
Ciasto z buraków i malin 152

ciepłe powciskać kostko gorzkiej czekolady. Ten zabieg ciut uszlachetni to brzydkie ciasto, i niesamowicie podkręci smak. Składniki na małą blachę lub tortownicę 20 cm: 2 średniej wielkości ugotowane buraki (300-350 g) 200-250 g malin (lub jeżyn) 200 g mąki pszennej 100 g oleju roślinnego (użyłam kokosowego, który roztopiłam nagrzewając piekarnik) 50-100 g cukru (im słodsze maliny(...)miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Do drugiej miski zetrzyj buraki na drobnych oczkach, dodaj rozgniecione widelcem maliny, zblendowanego banana, skórki cytrusowe oraz olej kokosowy. Połącz suche składniki z mokrymi. Przełóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 40 minut w piekarniki rozgrzanym do 180 C (termoobieg nie zaszkodzi). Smacznego! ps. Polecam w jeszcze

greenscarf
SZYBKIE, DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z MIGDAŁAMI 60

Szybkie, dwukolorowe ucierane ciasto z migdałami to moja dzisiejsza propozycja ciasta do popołudniowej kawy . Wymieszanie tego ciasta razem z pieczeniem zajmuje godzinę a pokroić je można praktycznie od razu po upieczeniu . Migdały można tu zastąpić orzechami, rodzynkami, wiórkami kokosowymi a nawet ulubionymi owocami. Powiem Wam, że ciasto to jest tak pyszne , że znika z talerza równie szybko jak się

Zrób to smacznie
Wegańskie drożdżówki z makiem 180

prostu kocham. Składniki na 20 drożdżówek: 900 g mąki pszennej 0,5 litra mleka sojowego 50 g drożdży 150 g masła kokosowego (nierafinowanego) szczypta soli 200 g cukru Jest to najlepszy wg mnie przepis na wegańskie ciasto drożdżowe, zawsze, ale to zawsze wychodzi idealne. Dokładne przygotowanie ciasta znajdziecie tu: http://www.greenscarf.pl/weganskie-buleczki-cynamonowe/ farsz: 250 g suchego mielonego maku(...)cukru 50 g rodzynek 2 łyżki syropu z agawy szczypta cynamonu 2 łyżki masła kokosowego 50 g jagód goi Przygotowanie: Rodzynki i jagody moczymy w wodzie. Pozostałe składniki na masę blendujemy razem po czym dodajemy do masy odsączone rodzynki i jagody. Dla ułatwienia sobie pracy ciasto dzielimy na trzy części, formujemy każdą w wałek i rozwałkowujemy na prostokąt. Smarujemy masą

greenscarf
Sernik z jogurtów greckich pod kokosową pierzynką 29638

Uwielbiam serniki, w szczególności takie puszyste i lekkie jak ten! Na moim blogu znajdziecie przepis na cytrynowy twarogowiec , sernik jogurtowo-twarogowy z kakao i sernik jogurtowo

Be Fit Be Strong
Wegańska nutella. Czekoladowy krem. 76

Wegańska nutella. Czekoladowy krem. Nutella została wynaleziona w 1920 roku przez włoskiego cukiernika Pietro Ferrero. Krem czekoladowy pierwotnie nazywał się „ Supercrema”, ale w latach sześćdziesiątych nazwa

Zdrowy Styl Joanny
Tort bezowy kokosowo-kawowy 330

cały rok, na wszelkie okazje. Po tym torciku na pewno nie ogarnie Was senność ;-) Ciasto szczególnie przypadnie do gustu wszystkim kawoszom :-) Polecam! Składniki :  Ciasto: 8 białek 400 g drobnego cukru 100 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki soku z cytryny Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdej z blach narysować ołówkiem dwa okręgi o średnicy

maniapieczenia
ŚNIEŻNY PUCH - CIASTO BEZ PIECZENIA 2661

zainspirowany pogodą za oknem. Nie mogło być inaczej, na dworze prószy śnieg, więc jest to dobry moment, aby przygotować ciasto "Śnieżny puch". Ps. Kochani trzymam kciuki, żebyście wszystkie swoje noworoczne postanowienia zrealizowali. SKŁADNIKI: 100 g wiórków kokosowych 60 g masła 2 łyżki cukru 500 g sera z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wody 200 ml śmietanki(...)przestudzoną galaretką. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem  i dodać do masy serowej, delikatnie zmiksować do połączenia składników. Masę wylać na przygotowany wcześniej kokosowy spód i odstawić do lodówki. Po godzinie wierzch ciasta posypać pozostałymi wiórkami i ponownie odstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą

Kuchnia w opałach
Gofry orkiszowe 100

pieczenia. Wsypujemy budyń śmietankowy. W osobnej misce łączymy mokre produkty – jogurt naturalny, jajka i krople aromatu pomarańczowego. Wlewamy je do suchych składników i mieszamy trzepaczką. Ciasto wlewamy do nagrzanej gofrownicy wysmarowanej olejem kokosowym. Pieczemy do zarumienienia. Dekorujemy cukrem pudrem z ksylitolu lub ulubioną konfiturą

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania