ciasto kokosowe - 13967 przepisów (strona:269/932)

Jagodzianki FIT z kruszonką kokosową - IV 166

lodówce mleko podgrzać w rondelku razem z olejem kokosowym. Nie dopuszczać do zbyt wysokiej temperatury, bo gorące mleko unieczynni działanie drożdży Odstawić i dać czas olejowi kokosowemu, by się rozpuścił składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, lśniące ciasto. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić objętość  wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść. Podzielić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowo- migdałowe clafoutis z truskawkami 147

miodem i mlekiem migdałowym. Dodaję przesiane mąki, sól i proszek. Całość dokładnie mieszam. Duże, ceramiczne naczynie żaroodporne (średnica 24 cm) lub kilka mniejszym smaruję olejem kokosowym. Na dno formy wylewam przygotowane ciasto. Wsypuję pokrojone truskawki i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto piekę przez 40 minut, do zarumienienia. Podaję od razu udekorowane świeżymi owocami i posypane

Mango Papaja
Galettes complètes - gryczane naleśniki z szynką, serem i jajkiem sadzonym 181

przynajmniej 1 godzinę (to bardzo ważne, bez tego naleśniki będą przywierać do patelni). Następnie ponownie energicznie mieszamy. Patelnię do naleśników mocno rozgrzewamy i dodajemy odrobinę oleju kokosowego, który równomiernie rozprowadzamy. Wylewamy porcję ciasta i rozprowadzamy je po całej powierzchni patelni, przechylając ją. Smażymy na małym ogniu, aż naleśnik zacznie odchodzić od patelni i stanie się złotobrązowy. Obracam na drugą stronę

Food Square
Ciasto Czarna porzeczka wg. Siostry Anastazji. 19427

łyżkami śmietanki. Warstwy ciasta : 1. Ciasto ciemne 2. połowa dżemu porzeczkowego 3. połowa masy budyniowej 4. ciasto jasne 5. dżem porzeczkowy 6. masa budyniowa 7. ciasto ciemne 8. polewa 9. wiórki kokosowe Odstawić do lodówki

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta z buraków i tofu na spodzie z kaszy jaglanej 151

pestek słonecz nika 1 łyżka oregano pieprz,  sól ziołowa Przygotowanie: Ugotowaną i przestudzoną kaszę jaglaną z jajkiem miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mąkę, olej kokosowy i szczyptą soli i wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto pozostawiamy w lodówce na 10 min aby odpoczęło. Schłodzone ciasto przekładamy do tartownicy i zapiekamy przez 15 min w 180 st. Następnie wyciągamy ciasto

Łycha smaków
Orzechowe kule z kokosem 145

małe jajko kieliszek rumu wiórki kokosowe do dekoracji   Sposób wykonania: W misce ugniatamy razem mielone orzechy włoskie, cukier puder, jajko i rum.  Z ciasta formujemy małe kule i obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy, aż ciasteczka lekko obeschną. Smacznego! Przepis na koniczynki ze zdjęcia znajdziecie tutaj

Kuchnia Pani Wiosny
Nie dyniowe..., a marchewkowe! 188

Kiedyś robiłam z tartej, ale chyba bardziej z tego zupa była. Tym razem postanowiłam ugotować marchewką, zmiksować i dopiero potem dodać do ciasta, strzał w dziesiątkę. Do tego kremowe mleczko kokosowe. Ciepły koc i nic mi więcej nie potrzeba do szczęścia

More food, love and dreams
.1087. niespodzianka 156

jednoporcjowe ciasto kakaowo-bananowe z mąki kokosowej~ Tak jak kilka dni temu napisałam - tak dzisiaj w końcu mogę się z Wami podzielić niespodzianką :) Niestety przez szkołę i nawał innych spraw nie wyrobiłam się wcześniej...No ale, nie przedłużając. Chili&sugar zawiesiłam, ale nie myślcie, że zostawię Was bez przepisów! Zapraszam na 100% wegańskiego bloga JEDZ ROŚLINY :) Przeniosłam na niego

breakfast of dreams
Bułeczki drożdżowe z konfitura truskawkowa i kruszonka czyli Niedzielne Śniadanie odc.59 177

ekstrakt waniliowy (kilka kropli) 3/4 łyżeczki soli nadzienie: konfitura lub dżem  truskawkowy kruszonka: po 30 g maki, masła i cukru 2 łyżki wiórków kokosowych Wszystkie  składniki  mieszamy i wyrabiamy ciasto przez ok 8 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny Gdy ciasto wyrośnie krótko je zagniatamy i dzielimy na 10 kawałków.  Z każdej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kasztanowe ciasto ze śliwkami bezglutenowe 116

mąki nie jest u nas popularny i raczej niełatwo dostępny stacjonarnie (czasami znajdziemy ją w sklepach ekologicznych, ale głównie w internetowych) zachęcam do wypróbowania jej w ciastach. Także dodatek ksylitolu oraz oleju kokosowego świadczy o tym, że wypiek ten nie należy do typowych słodyczy, ale stanowi pożywną owocową przekąskę

Milion Smaków
Placuszki marchewkowe 160

Troszkę zdrowia przemycone w puszystych placuszkach, które, dzięki dodatkowi aromatycznych przypraw, smakują jak najlepsze ciasto marchewkowe! Zapisane jako ulubione obok kokosowych :) Składniki: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta cynamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka skórki otartej ze sparzonej  pomarańczy pół marchewki startej na drobnych oczkach 1 łyżeczka miodu    Rozgrzewany patelnię

Chocolate Muffin Blog
Keks z olejem kokosowym 197

przełożę do keksówki i włożę do piekarnika. Może wyjdzie! Wyszedł wyszedł , nie był puszysty i miękki ale taki bardziej zbity gdyż mieszanki keksowej było sporo.  Ciasto maślane , pyszne, wyjątkowe ,posmarowałam olejem kokosowym. Wiem z czym się kojarzy słowo olej. Olej Kokosowy Zielony Nurt jest czysty, naturalny, otrzymywany z pierwszego tłoczenia, nierafinowany. Jest 100% olejem otrzymywanym z miąższu owoców palmy

Z Kuchni Do Kuchni
Placuszki bananowe :) 1992

łyżeczka oleju kokosowego dodatkowo: groszki czekoladowe, syrop klonowy Przygotowanie: Płatki, jajka i banana zmiksuj na gładką masę. Odstaw na 10 minut. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Nalewaj po około 2 łyżki ciasta i wg upodobań posyp kilkoma groszkami czekoladowymi bądź pozostaw bez dodatków. Smaż po 2-3 minuty z każdej strony. Podawaj polane syropem klonowym

Zdrowie na języku :P
Sernik z kokosem 255

Oetkera 250 g miękkiej margaryny 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki cukru wanilinowego aromat pomarańczowy Sernix (dodatek ulepszający do sernika sprawiający, że ciasto staje się puszyste) 100 g rodzynekMasa kokosowa: 6 białek 1/2 szklanki cukru 100 gram wiórków kokosowychW misce wymieszać 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich(...)Piec około 70 min. w temperaturze 170ºC. Przygotować masę kokosową. Ubić białka z cukrem i dodać wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na gorący sernik i piec jeszcze około 10-15 minut w tej samej temperaturze (fot.3). Po upieczeniu nie wyciągać od razu ciasta z piekarnika - najlepiej jak by wystygło przy lekko uchylonych drzwiczkach

Świat Ciasta

Proponowane wyszukiwania